AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KranaZoli
Épp ezt akartam írni most, Imi válaszára:

"Nem. Azért, mert egy-egy probléma megoldására akár több hónapot is kell majd várni, mert külön, apróságokra, nem fecsérelnek release-ket. Hot Fix-ek esetében dettó."

nV-nél is jönnek ki szép számmal Béta driver-ek, egy-egy WHQL között. Sõt, ha jól emléxem év elején egymás után 3db Béta driver-t is kiadtak, mire megszülték a WHQL-t. Azonban valóban voltak akik e miatt anyázták az nV-t; mert Béta driver-t nemigen akartak letölteni, pedig külön megemlítették, ha pl. csak egy bizonyos játékban elõforduló hibát javítottak.

Nem rossz ez a kevesebb Cata elképzelés. Sõt, inkább az volt a perverz, hogy kijött egy Cata; de már elõzõ nap megjelent a következõ verziószámú ilyen-olyan preview driver; utána meg az egyéb hotfix-ek, majd egy újabb WHQL.

Gondolom AMD is majd meg fog jelentetni Béta driver-eket. Már rég nem néztem (1értelmû okok miatt 😊, hogy AMD oldalán rá lehet-e keresni Béta Cata-kra; vagy Cata-ban állítani, hogy Béta driver megjelenésekor is adjon értesítõ üzenetet. nV-nél lehet és jól is van ez így. Speciel most is Béta a legfrissebb driver; eltekintve a külön Win8-as driver-tõl.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Solten
Hotfixek/egyeb driverek lesznek kb havonta csak a Micro$oft WHQL pocsolesebol lett elege a fejlesztoknek, ezert az olyan alairasu driver olyan jo 3 havonta fog frissulni.

Saor Alba

Sziasztok. Nekem lenne egy olyan problémám, hogy a játékokban pl WOW ilyen a kép : Kép

Ha a Config fájlba beírom, hogy gxapo "d3d11" tökéletesen fut. Fifa 12 ba is vannak ilyen csíkok. Ha gyári Win 7 drivert hagyom akkor nincsenek ezek a csíkok. Az AMD oldaláról szedem a drivert. Mobility HD 5145 van a laptopomba. Mi a teendõ ? 😞

tommygear
<#eljen>
tommygear
nincsen, csak kíváncsiságból kérdeztem
<#eljen>

www.smart-bus.hu

kifli
ha valaminek nagyon kell a fix, azt úgyis kiadják hotfixként, vagy rendes drivert kiadnak olyankor. Az van mondva, hogy akkor jön driver, ha kell, nem az, hogy 2-3-4 havonta. Azpedig nyilvánvaló, hogy akkor kell drivert kiadni, ha új ficsör jön, vagy ha valami gond van a régivel.

De persze, még nem is tudjuk mi hogy lesz, de már biztos, hogy régen jobbvolt, mint mindennél nemde? (nem)
IMYke2.0.0.0
Isten õrizz, hogy így legyen, de tartok tõle, hogy lesznek rá precedensek - hiszen, nagyon könnyen át lehet esni a ló túloldalára ezzel a "nem adunk ki drivereket havi rendszerességgel" dologgal...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Sir Quno Jedi
Azé az durván visszavetné az eladásokat, ha megjelenik mondjuk a rage2 és még negyed évig nem lesz hozzá driver, amivel futna... 😄DD

Én mondjuk simán beperelném a gyártót, vagy csak visszamennék a bótba, hogy MOST cseréljék vissza, a pénzemet akarom.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Óóó... ha legalább félkészek lennének! Némelyik még alfa változatnak is fos! :S

www.smart-bus.hu

IMYke2.0.0.0
Csak emiatt üdvözlöm a jelenséget: " ÉS a tetves szoftvergyártók is lesznek szívesek ahhoz igazítani a szaros félkész programjaikat."
Remélem, tényleg így is lesz 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Sir Quno Jedi
Eeegen és ezé volt az, hogy az egyik gamma amivel játszottam MÉG az tök másik verziót igényelt, mint a másik, amivel éppen játszottam MÁR, sõt volt, hogy ez három gamánál három különbözõ verzió, hack, meg fix, meg béta.

Menjenek a murva anyjukba. Egy driver elég negyedévente (még sok is), de az mûködjön. ÉS a tetves szoftvergyártók is lesznek szívesek ahhoz igazítani a szaros félkész programjaikat.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

IMYke2.0.0.0
Nem. Azért, mert egy-egy probléma megoldására akár több hónapot is kell majd várni, mert külön, apróságokra, nem fecsérelnek release-ket. Hot Fix-ek esetében dettó.

MerlinW
Miért? Mert stabil meghajtókat kapunk 2-3-4 havonta és nem összecsapott bugoktól hemzsegõ vackokat hónapról hónapra?😊

[merlinw.org]

Sir Quno Jedi
vanisten

IMYke2.0.0.0
S ezt mennyien fogják gyûlölni...

MerlinW
Nincs már havi driver. Mostantól csak akkor lesz, ha AMD úgy érzi szükségét, NV módra😊

[merlinw.org]

kifli
valamivel gond van?
tommygear
2 hónapja nem jött új driver, mikorra várható??
DarkSector
Igaz hogy az 5770 és 6770 megyegyezik, de árban is....

ezért ésszerû 6770-et venni: HD 6770 (persze ez csak egy tipp. Majd te eldöntöd.)

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Nincs crossfire-ös alapom, de szerintem a táp se bírna kettõt, de ha cserélek akkor valószínûleg egyel nagyobbra vagy legalább két szériával újabbra. Egyébként nagyon köszönöm a válaszokat!

broman191
Önmagában a monitor nagysága nem befolyásolja a játékok alatt érezhetõ futásteljesítményt, ha azon is marad az 1680-as felbontás akkor pontosan semennyire. Persze gondolom ha már fúhádé' akkor úgy is szeretnéd futtatni a játékokat, abban az esetben nagyáltalánosságban ~10 FPS mínuszt elkönyvelhetsz majd a legtöbb játékban, a felbontáson kívül azonos grafikus beállítások mellett. HD6770-re váltani pedig felesleges, tekintve hogy csak egy átcímkézett HD5770...ha Crossfire-ös az alaplapod, és a tápod is bírná még, akkor bepakolhatsz még egy ugyanolyan HD5770-et, hardveraprón többnyire ~20e Ft környékén meghaphatod õket!

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

DarkSector
~5cm az eltérés (átlóssan).

Vagy ha találsz közel azonos árban 6770-et talán még faszábban leszel és kihúzod a 8xxx-ig 😊
De ha nem akkor szerintem is jó ez az 5770.
Én enyimét azért vettem mert olcsóságra mentem meg utólag kiderült hogy piszok keveset is fogyaszt, ez se uccsó.

Mindenesetre jó vásárlást!

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Ahogy nézem jó lesz ez, meg ha minden jól megy talán õsszel cserélem a kártyát az újabb generációk valamelyikére. Egyébként az mennyire befolyásolja a dolgot hogy full HD-s 22"-os vagy 24"-os? Mert ha jól gondolom túl nagy különbségnek nem kéne lennie.

DarkSector
Most találtam ezt, ezekszerint jobb mint a enyimé.

TESZT

DarkSector
Nekem van 6670...állítólag ez megfelel egy 5770-nak (kb), nekem mögy szépen minden. (én is nemrég váltottam 1920x1080-ra)

Full details mellett nem fog szerintem ultrasok fps lenni, de ha Med+ vagy netán High details megfelel, akkor nyugodtan megveheted, de szerintem ami nekem van 6670 olcsóbb.
Viszont azt nem merem mondani hogy 2 év múlva is High-n tudsz majd játszani. 😊

Elég sok youtube videót néztem és azok alapján elégnek kellene lennie, legalább közepes grafikai beállítások mellett az újabb játékoknál is. Azért kérdeztem, hogy esetleg van-e valakinek közvetlen tapasztalata.

DarkSector
Hát ja...attól függ, hogy mennyi fps-t akarsz...😄
A youtube-ra menve a videó mellékletében találod az adatokat.

Hali! Kicsit fura lehet a kérdés, de szerintetek egy 5770-es kari képes lenne egy 24" full HD-s monitort kiszolgálni? Eddig egy 21"-os monitor volt 1680x1080-as felbontással, de most új monitort szeretnék venni és kíváncsi lennék hogy reális elvárás lenne ettõl a kártyától?

lybrahu
Értem...hát köszönöm a hasznos infókat!
További szép napot!

--" Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk!!&#8482; " --

broman191
A VTX sem rosszabb mint a Sapphire...csak kevésbé elterjedt. 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

lybrahu
Köszi! Eddig csak Sapphire-os kártyáim voltak...
Azok nem megbízhatóbbak? <#wow1> Vagy csak az áruk magasabb?! <#ravasz1>

V43 1105

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

lybrahu
Köszi a gyors választ! <#eljen>
Nagyjából erre számítottam! <#papakacsint>
6870-esbõl melyiket ajánlanád? Bár nem állok túl jól anyagilag, ez afféle közvélemény-kutatás...<#smile>

arty
6870 > 7770, sebességben

ha árban hasonló, akkor nem kérdés 😊

Forza.

lybrahu
Üdvözlet!

Hamarosan szeretném lecserélni a Sapphire HD5770-es (1Gb) kártyámat.
Azt kérdezném érdemes e egy Sapphire HD7770 vapor-t helyette vagy, mint általában a 6870-esre voksolnátok?<#confused>

Egy újabb erõmû közeleg... 😄

www.smart-bus.hu

Külön kiállítóterem is van járt hozzá? 😄

Szép darab, nekem a 5770-es nyitott hûtéses társa van.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Üdv Urak!

Múltkor volt excel problémám, csak már nem emlékszem ki segített benne... 😄 Szóval a lényeg,

Hogy tudom megoldani azt, hogy például, ha A1 cella üres, akkor az F1 cella 0 legyen, viszont, ha A1 cella szöveget tartalmaz, akkor érvénybe lépjen a B1, C1, D1, E1 cellára vonatkozó matematikai képlet, és az F1 cellába kijöjjön a végeredmény?

Úgy már sikerült, ha konkrét szövegre írom meg a képletet, ( pl: =HA(A1="";"0 Ft")+HA(A1="smart";(B1+C1+D1+F1)) ),de nekem úgy kéne, ha nem csak konkrét szöveget ismer fel, hanem bármilyen szöveget... esetleg úgy is jó, ha felsorolás egyik elemét ismeri fel.

Elõre is köszi!

www.smart-bus.hu

Úgy döntöttem,h kifúrom,s ha nem jó,akkor veszek bele 1:
Cooler Master Hyper TX3 EVO CPU hûtõt,s 1 Coolink 12cm 800-1700rpm cooler Swif2 120P hûtõt oldalra,felülre,ami talán kiszívja a levegõt a hûtõm fölül. 335 U Elite házam van ebbe lent van a táp,tehát talán jó megoldás lesz ez. Esetleg valaki valamilyen jobb alternatívát tudna ajánlani ? Csak mert nektek is hasonlóan többnyire AMD,s azon belül is 955 BE,vagy egyáltalán hasonló teljesítményû procijaitok vannak.
arty
gari

és reméld, h végre valami ujat kapsz helyette, árában 😊

Forza.

Evil
Hali, kövi gondom lenne remélem tud vki vmi kis okosságot mondani..

Adott a Sapphire 4870x2 vga, egyszer már volt gariztatva memória hibával kaptam újat stb, 1-1x néha ezzel is elõjött hasonló ujabban, de mondom mivel még elég ritka, havonta ha 1-1x, így még nemfoglalkoztam vele, úgyis újra garis, majd ha sûrûsödik.. Aztán gondoltam felrakom már az uj Vga Drivert 12.4 vmi megnézni milyen, nos mentis minden jól, játszottam, majd szétfagyott a gép, kb kép szétesett stb majd lefagyott a gép, jó gépresi, megint ment kicsit, majd megint széthalt a képen zöld pontok voltak össze vissza, és széthalt, mintha memória gondja lenne.. Ezután már ha inditottam a játékot szétfagyott. Oké driver ujrarakás visszaraktam régebbit, driver swepper stb megint széthalt, probáltam másik játék azzalis.. de egyik vmi csoda folytán window modban elindult, és utánna rájöttem hogy a többi is... és ott gond nélkül megy... Oké csökentett modban leszedem a drivert, driver swepper el, majd felrakok egy régit 10.10 amivel tudom hogy ment anno, ugyanaz.. Ablakban megy fullscreenben nem.. Oké ujraraktam az egész windowst 10.5 ös drivert felrakom.. és ezzelis Szétfagy.. Biost is resetelte egyik resetnél az alaplap szóval azse lehet neki gond, bár visszaállitotam mindent úgy ahogy mindigis is volt... Szóval most nemtudom mit csináljak.. Windowst 2x raktam újra win7.. kétféle driverel is megadja magát ha fullscreenre váltok.. Lehet megadta vmi vezérlõ chip a vgan azt mindenképp garancia? Másik gépen majd kibirom probálni hogy ottis fagy-e fullscreenben, de ha esetleg nem, akkor mi a rákot tudok vele kezdeni? Ha igen hát akkor meg garancia.. De azért ha van vkinek vmi 5lete így hirtelen jóljönne 😊

a tuning jó dolog az én 5670em 12 fps-t gyorsult átlagba de a max gyorsulás 35 fps volt , értelem szerûen ahol eléggé kevés volt ott gyorsult kisebbet ahol meg amúgy is sok volt ott többet , nem mindegy hogy medium vagy very high márpedig nálam a tuning ezt a különbséget eredményezte minden játékban 😊de én a minden alkatrészt húztam a gépben procit 50%-al ramot 20%-al és egy nagyon tuning ellenes alaplapom van amit elég olcsón vettem 😊
harha aki nem tuningol egy olcsó alsó kategóriás gépet azokon látszik meg a legjobban mert ott a játszhatóság a tét nem a benchmarkrekord 😉

ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3

Na azt nem,hogy több programnál különféle beállításokat használjak.Ezt kihagyom,nem nekem való😊
Köszi a válaszokat!

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

broman191
Egy fagyás után az igazi tuner nem adja fel! 😄 Összességében lehet állítgatni az értékeket, tesztelgetni napokon át, de semmi garancia rá hogy az adott betonstabilnak hitt, agyontetsztelt OC beállítás minden játék alatt stabil lesz. Még úgy sem hogy a beállítás órákig furmark/kombustor stabil volt...lehet hogy valós felhasználás mellett játék során 2 percet sem fog stabilan kibírni. A Metro 2033-at például végigjátszottam 960/1180/1.25V mellett, az Alan Wake-ben viszont 10 MHz-es "mikro-OC" mellett is pár perc után fagyást kaptam. Vannak szélsõségek... Csak akkor állj neki tuningolni, hogyha tengernyi idõd van, jobb elfoglaltság hiányában és nem vagy rest sokat utánaolvasni a témának...plusz elfogadod hogy lehet az egésznek semmi éredménye nem lesz, pár szép benchmark pontszámon felûl. 😊

Na jó,gondoltam emelek rajta azért csak kipróbálom.Feltettem 975/1135-re és ki is fagyott a játék:/
Azt hiszem többet nem próbálom ki😊

MerlinW
Amíg nem emelsz feszültséget, addig értelemszerûen nem fogyaszt többet.

[merlinw.org]

Fogyasztás esetleg több lesz ha sima overdrive opcióban adok rá kis plusszt?
Vagy nem annyira jelentõsen növekszik a fogyasztása?

broman191
100 MHz pluszt kibír általában a memó és a gpu is elvileg a feszültség emelése nélkül...ha komolyabb tuningot szeretnél az overdrive-ot hagyd... 😊