AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
No, akkor nem csak engem zavar ez a dolog...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

benőmenő
Hozzátenném, hogy a win8 preview driverben is tesznek magasról a hd4*** szériára. Csak ötöstõl felfele, azalatt nehogy natív felbontáson tudd használni a monitort.
KranaZoli
Örülök, hogy érted a mondandóm. Lehet túl idealista felfogású, hogy igyekszem az érem több oldalát is nézni és több félnek is igazat adni abban, amiben szerintem igazam van. Persze ez a vélemény ütközhet sok ember véleményével. Ez van.

Imy, szerintem nagyon nem tudsz mást tenni, mint

1.) vagy nem frissíted a Cata-d de maradsz a 4850-nél (sajnos ez esetben egy újabb játék, melyet Te simán élveznél medium grafon is, de grafikai bugja van csak bosszankodni fogsz tudni, mert AMD nem fog már a 4xxx-re vállalni semmit)

2.) Az egyesbõl következik a kettes, ha csak azért szeretnél Cata-t váltani, mert egy új játékban grafikai bug van - de a 4xxx-re már nem jön semmilyen driver, akkor a.) vagy nem játszol többé - ami a halál 😊 b.) beruházol vmi olcsóbb árfekvésû 5770-esbe. Bár már relatív rég nincs Radeon-om, de szerintem a következõ konzol generáció megjelenéséig itt max. csak ránc felvarrott engine-ek lesznek (pl. DOOM 3 Remake-t Én nagyon várom - és egy jó példa arra, hogy 4850-el is szaladni fog az tuti, azonban lehetnek benne grafikai bug-ok) kimaxolva mindent amit tudnak, de különösebben már nem fognak energiát fektetni beléjük a fejlesztõk. Azért nem gondolkoznék nagyobb cserén még ha pénzem lenne rá akkor sem, mert szerintem meg kell már várni a következõ BOX-ot, a következõ konzol generációt, hogy mennyire lesznek még használhatóak a 69xx kártyák; vagy akkor már megint új konfig váltás kell majd. Szóval Én azt mondom, hogy esetedben 5770.

Egy generáció elhagyása pedig attól függetlenül, hogy egyik cég sem a Máltai Szeretetszolgálat szól az üzletrõl, de kellene lennie morális oldalának is. nV-rõl már rég köztudott, hogy nem az - így nV-tõl nem is lep meg senkit semmilyen morálisan mocskos lépés. Azonban AMD most nyílván sok 4xxx tulaj szemében esik a korrektségi rátán. És attól mert feketítjük az nV-t nem lesz az AMD fehérebb. Azért mert nV-t használok nem jelenti, hogy egyet értek az üzleti és morális dolgaikkal. Ugyanígy el lehet ítélni MS-t is, hogy mikor mit lopott és kitõl és ez még hitelesen is hangzik annak a szájából aki nem használ MS OS-t. Használjuk, de nem kell egyetérteni se az üzlet politikájukkal, se morális lépéseikkel. Ezeket külön kell tudni választani.

Ez a gondolkodás tudom, egy nagyon ideológista gondolkodás, de "röviden" Én már így állok ezekhez a kérdésekhez. (általánosságban bele véve a konzol piacot azokra is, de az nem ide tartozik)

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

IMYke2.0.0.0
<#eljen>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

KranaZoli
Napközben (melóhelyen) sikerült elqrnom az 1ik hsz-t és csak az Ui. maradt benne.

Az eleje vmi ilyesmi volt:

Természetesen az érem egyik oldaláról igazat kell adnom Merlin-ek és Arty-nak is, de nagyon is megértem Imyke támpontját is.

Merlin és Arty álláspontjából teljesen egyet kell értenem a szakmai részével. HD4x-rõl most már van értelme váltani. HD5x-rõl HD6x-re Én nem sok értelmét láttam, ugyanis az 5770-es erõben ott volt mint sok 6-os széria. A 7-es meg egy átlagos játékosnak felesleges. Aki képes kompromisszumokat kötni grafikai beállítás terén! De Imy tudom, hogy képes. Most talán már leestek annyira a jobb fajta HD5xxx-ek árai, hogy elérhetõek, megfizethetõek. (és szerintem az is elég, nem kevés FullHD-s YT videó van 5770-el készítve)

Ugyanakkor Imy-t is megértem, mert ha Nekem lenne HD4850-es; 4870-es VGA-m Én most anyáznám AMD-t. Nem, nem csak azért mert igen akár jogos is lehet, hogy elhagyják egy pár generációval korábbi VGA támogatását a driver-ben, ugyanakkor egy 4870-essel a mai napig el lehet játszani. (kompromisszumokkal) A következõ konzol generációig itt már eget rengetõ különbségek nem lesznek. Azonban a legtöbb mai játék is játszható 4850; 4870-es VGA-val - kevesebb grafikai fícsörrel. Azonban ezért írtam, hogy még ezek után is ugyanúgy korrekt Nektek az AMD hozzáállása? Ha egyértelmûen olyan VGA alól húzza ki a széket, mely felett már valóban eljárt az idõ; szinte használhatatlan; ... az más kérdés - de a 4xxx szerintem(!) még nem az a kategória.

De abban is igazat kell adnom, hogy elhiszem az újabb Cata-kban már nem nagyon vették eddig sem számításba a 4xxx szériát. Ez nyilván rilíz nótszokból kiderül, hogy mely VGA-kra helyezték az elsõdleges hangsúlyt. Azonban ez nem azt jelenti egyenesen, hogy a 4xxx-re nem vállalnak garanciát, hogy ott is minden okés lesz. Ha viszont kihagyják a driver-bõl, akkor onnantól egy 4xxx tulaj elmehet a sóhivatalba ha bármilyen problémája lesz, ugyanis onnantól már nem kell AMD-nek vállalnia, hogy a nem támogatott VGA-kon jól mûködik a driver. Nem lehet majd feedback-et küldeni, ...

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

MerlinW
Nincs itt semmiféle kárörvendés. Ez technologiai evolucio. Nem éppen új keletû a dolog, így megy 10+ éve. Ha eddig nem érezted hátrányát a kártyádnak, továbbra sem fogod, lévén az ellmúlt 1-2 évben hozzá sem szagoltak a 4-es sorozathoz, max az alkalmazásprofilokat frissítették. Tehát hátrányod max annyi lesz, hogy egyre kevésbé lesz elég a benne levõ szufla.
Magyarul az elmúlt 1-2 évben gyakorlatilag eddig sem nagyon kaptak semmit a CCC-n kívül a HD3,4 tulajok.

[merlinw.org]

Mert a 12.4 en ha itt hagyom a gépet úgy 15-vagy több percre akkor elmegy a hang. Mivel én HDMI-n használom a TV re kötve a gépet és a hangot is nagy rész ott hallgatom. De sajna a 12.4 ben benne van ez a bug. 12.6 meg BF3 alatt lassult. Ezért akartam a 12.7 megnézni.

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

IMYke2.0.0.0
Hát, HD6950-es VGA a gépemben én sem sírnék, engem se érdekelne, hogy MÁSNAK csak HD48xx-es VGA-ja van, több éve, és szeretné, ha az elkövetkezõ 1-2-3 évben nem lenne gondja egyetlen új szoftverrel sem... mert kábé leszarnám, és olyan "elmés" hozzászólásokat írnék min Te/ti...
Csak én nem vagyok ilyen kárörvendõ, tehát, valószínûleg akkor sem írnék ilyet.

MerlinW
Micsoda világ lesz itt.. se HD4 támogatás, se Windows XP támogatás.. tényleg jön a világvége😊

[merlinw.org]

MerlinW
tessék 32-ért ájfinitis.
No nem mintha 5770-nél olyan nagy szükség lenne rá. Játékra, komoly munkára kevés (multimonitor téren), irodai munkára sok.

[merlinw.org]

arty
"Az csak AMD-s önáltatás, hogy AMD kevésbé rossz, nem annyira geci, stb..."

Önáltatás, hogy látom, hogy az nvidia kivásárol 1-1 effektet a saját kártyáira, exkluzivan? Hogy a crysis2 dx11 peccsel leszopatta a világ játékosainak 98%-át?

Persze, maszatolhatsz nyugodtan, hogy neked a p*csöd annyit ér, mint az ujjad, azért ha megengeded ezt inkább nem hinném el 😄DD

Forza.

arty
nem szûnik meg, csak kimondja az AMD (amit nyilván eddig is minden értelmes ember tudott, a többiek meg most hápognak), hogy kevés erõforrást áldoznak a dx11 éra elõtti cuccaikra.

Forza.

arty
Mit jelent, hogy leszarja? Hogy ritkábban lesz hozzájuk driver? a 8800gt-ken mennyit javut az nvidia 1-1 driverben?! 😄

vagy téged TÉNYLEG az éltet, hogy látod a "supported" listában a kártyád? 😄

Forza.

arty
milyen régi problémáid vannak, amit 5 év után oldanának meg, ha továbbra is havonta jönnének a driverek a 4850edre?

ha valamivel 5 év után gond van, az ugy is marad szvsz, akár jön driver akár nem.

Forza.

Meglehet...<#ravasz1>
broman191
Ne általánosíts ebbõl, megszokott jelenség hogy pár helyen mindig elõfordulnak régebbi hardverek kiírva évekkel ezelõtti aranyáron, mivel nem haladnak a korral... 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

De ez 6670...és nem jobb, annyi, hogy ezen van Eyefinity, ha jól látom.

Szóval azért érdekesek az árak, hogy a régibb drágább...
broman191

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szóval nem ilyet -->
Újonnan 30 alatt max olyat ami nem tud eyefinity-t és zárt burkolatú!
broman191
Nem arról volt szó hogy melyik helyen a legdrágább árgépen...újonnan nem ért annyit soha. 😄 Használtan 20e Ft körül mozognak, újonnan, viszonylag drágább helyeken is általánosan 30e Ft alatt meg lehet õket kapni. 😊

Nem vágom miért 20 körül mozog, ha van 55ért újonnan.
Jójó lehet itt okoskodni, hogy ezért meg azért...de az 55-ön azért megcsodálkoztam.
KHM...

LINK
KranaZoli
Ui:

Természeten ha Én lennék az érem azon oldalán, hogy 4850; 4870-es Radeon-om van, biztos anyáznám AMD-t, hogy nincs tovább támogatás.

Sikerült véletlen kitörölnöm az elõzményt, na mind1. Akkor már csak ez marad.

MerlinW
Nem leszarja, továbblép. Halad a korral. Ha támogatás kell, 20k körül mozog az 5770, 25k körül a 6770. A játékos is haladon a korral. Ha pedig nem játszol, nincs szükséged driverfrissítésekre.

[merlinw.org]

MerlinW
Mármint azért nem korrekt az AMD mert megszünteti a támogatását egy 5 éves technológiának?😊 Na veszi el a kártyát senkitõl, nem akadályozza a használatát, csak nincs több driver frissítés hozzá, ennyi. Nem értem hol itt a probléma. 5 év a szakmában történelem.

[merlinw.org]

KranaZoli
Az élet dolgaiba ebben a topic-ban nem mennék bele. Most a driver támogatásról és az üzleti hozzáállásról volt szó. Az csak AMD-s önáltatás, hogy AMD kevésbé rossz, nem annyira geci, stb... Leszarja a 4xxx tulajokat, vagy sem?! Ennyire egyszerû a kérdés.

IMYke2.0.0.0
Diablo 3 - nem vettem meg, nem töltöttem le, és nem aktiváltam a Guest Pass-t...
Új játékok egy HD 4850-essel gyorsabban fussanak? - nem álmodozom

Nem azért kell(ene) új driver, hogy a fentiek teljesüljenek. Azért kell, hogy finomítsanak a régi problémákon, és teljesítményen.

arty
(írhattam volna azt a közhelyet, hogy az élet nem fekete vagy fehér, de már a gondolatától is felfordult a gyomrom 😉)) )

Forza.

arty
Tehát neked mindegy, hogy a kisujjad vagy a p*csödet vágja le valami szadista állat? 😊)

Forza.

KranaZoli
Számomra nincs olyan, hogy korrektebb. Vagy korrekt, vagy qrva. Nincs átmenet. Az Én ideológiám szerint! És ezt igaznak tartom az élet minden területére, az életemben is. Magamra nézve is.

arty
Az amd sem korrekt, de korrektEBB, mint az nvidia.

Forza.

arty
pedig milyen jó lenne, ha végre mûködne a diablo3 a kártyádon, mi? várjcsak az megy

vagy milyen jó lenne, ha +50%-al gyorsabban futnának az új játékok, ugye? várjcsak, ez még a 7xxx sorozaton is irreális elvárás

mi. a. francnak. új. driver. kérdem Én.

Forza.

KranaZoli
Épp erre gondoltam, hogy a "túloldalról". Ezért nem fogok trollkodni, ez lehetne a trollkodási lehetõség. Ilyenkor is úgy érzitek még, hogy AMD korrekt játékos?!

IMYke2.0.0.0
Te könnyen beszélsz, a túloldalról.
Nem tojnak a 48xx-asokra? De.
Akkor hol itt a trollkodási lehetõség?

KranaZoli
Lehetne trollkodni, nem?!
De nem fogok. <#csodalk>

IMYke2.0.0.0
Mostanában - velem együtt - nem is fogsz cserélni drivert, tekintve, hogy a 48xx-asokat leszarja már az AMD.

Nekem még mindig a 11.10 van fent. Feleslegesnek érzem cserélni 4870-nél 😊 De én úgy szemet szúró bajt még mindig nem észleltem a driverrel, sokat olvastam itt hogy ilyen baj van olyan baj van, én jó ha fél évente cseréltem de sose panaszkodtam 😊

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

MerlinW
Minden Win-re kidobott driver-bõl van Linuxos is, még a bétákból is. Az már más kérdés, hogy csak minden második mûködik rendesen😊 Hál'isten Linuxon nem kell havonta driver-t frissíteni elég, ha a fél évente bevizsgált verzió okés. Azzal pedig általában nincs probléma. Az én pingvinemen is 11.10 van fent, és mûködik, mint az álom. Októberben jön a következõ😊
Windowson is ugye csak a játékok miatt frissítgetünk mindig.

[merlinw.org]

kifli
mérne lenne? Annyi, hogy zárt a driver, de ezen kívül gond nincs vele. Legalábbis mûködik.
MerlinW
Nem jött ki, hanem kiszivárgott. Újabb D3D és régebbi OGL van benne. Állítólag instabil mint a fene.

Az AMD oldalán látod a hivatalos bétákat, azokat használd.
12.6 a legfrissebb

Ezt már nem lehet HD4xxx-es kártyákhoz telepíteni.

[merlinw.org]

arty
mindig az van a köztudatban, hogy az nvidia linuxos hozzáállása példás, az amd-é meg ... kvázi nincs is 😊

Forza.

Solten
Lehetseges, habar csak az nvidiarol nyilatkozott.

Saor Alba

Hali

Driver Sweeper?
Ha valami jól mûködik miért kell cserélni?!

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

arty
gondolom az amd hozzáállásáról a véleményét már cenzurázta a youtube 😉))

Forza.

Sziasztok kijött a 12.7 béta felakartam tenni de egy ponton megakadt. És nem le jó a telepítés. Uninstalálni nem tudom mert csak keres, másik régebbi drivert sem tudok felrakni. Mivel törölhetem le a feltelepített fájlokat?

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

MerlinW
Epic😊

[merlinw.org]

Solten

Saor Alba

KranaZoli
Jahhh. Már relatív rég ám. 😄
Csak épp azt sem mondom, hogy nV-nél minden okés és AMD meg szar minden téren. 😉

Ui.:

Nem vagy VIP? Ejnye. 😞

IMYke2.0.0.0
Most látom: lecimboráltál az ördöggel... <#szomoru2><#nevetes1>