90029
-
Blum #80589 Ha szedtel mar le VGA-rol hutest,akkor ez sem nagyobb feladat. Gyari hutest leveszed,a hozzavalo blokkot rapattintod,bekotod a csoveket,radiator,satobbi meg az esetleges RAM suniket is rabiggyeszted a VGA-ra,aztan kesz. -
fajtalan01 #80588 valakinek van tapasztalata 7970es radeon vízhűtésítésének terén? vagy esetleg bármilyen másik radeon vízhűtésítésének a terén? mekkora macera? mire kell figyelni? meg ilyesmik érdekelnének. -
#80587 Nos igen, a kommenteket erdemes atbongeszni, a tesztelt jatekokat aktivan forgato Radeon 7k tulajok nem igazan tapasztaltak erzekszervvel felfoghato anomaliat. Hovatovabb ez szoftveres problema ami az alkalmazasprofilhoz kotodik (CAP). Ezek szerint aki ezt nem telepitette fel az nem is talalkozik a problemaval? Mindegy, az AMD dolgozik a javitasan, de bakker, Borg majdnem meggyozott minket hogy rohanjunk a boltba es csereljunk azonnal kartyat. Kicsit lassabb, kicsit dragabb, de zod...
Amugy meg tojok az egeszre, foleg MMO-val jatszom -
Solt #80586 Na azt totál elfelejtettem... :S Holnap ránézek... ;) -
#80585 Nem küldted a RECÉTLENÍTETT képet.Én fotografálok neked azonnal kérésre ,oszt te meg tojsz a fejemre:) -
Solt #80584 Annak biztos aki ilyenekhez adja a nevét... :) -
Borg #80583 Szar lehet :) -
Solt #80582 Az idióta tesztoldalak keltette negatív reklám ellensúlyozásán... :) -
#80581 nem az a lényeg, hogy nem létezik! hanem, hogy az idióta tesztoldalak nem fix60fps-re tesztelték, hanem 30-200-ra, ahol a frame latency kb egy szúnyogcsípés a villamos által levágott lábon ... -
Borg #80580 Meh... a linket majd kibogarássza akit érdekel. -
Borg #80579 Nos, tudom hogy itt senkit se érdekel a téma, de min is dolgozik, illetve mit is javít ki az AMD, ha ez a probléma nem létezik? :DDD
Nocsak. Nocsak.[/L] Az AMD-től is megerősítették a ... őőő... nemlétező frame latency problémát :D [I]"AMD's David Baumann had posted in a thread at Beyond3D, stating that a host of different software-related issues are potentially responsible for the Radeon's latency issues. He claimed the slowdowns in Borderlands 2 are a buffer-sizing issue that could be addressed via a Catalyst Application Profile (CAP) update." "The most intriguing revelation in Baumann's correspondence, though, concerns one specific technical contributor to the frame latency problems on HD 7000-series Radeons based on the GCN architecture: less-than-optimal memory management in software."[/I]]LINK
-
#80578 3.5öst kellene leszedned és ujra felrakni
a 4.0 egy külön rendszer, külön frissítésekkel (ahogyan a 2.0 és az 1.1 is egy külön világ, a magasabb verzios nem váltja ki az alacsonyabbat) -
#80577 Üdvözlehelletem!
Akadt egy kis problémám az ATi HD3650-es AGP-s videókártyámat vezérlő Catalyst-tal./[ITT] a kép a hibáról / .
Tegnap megszakítottam a .NET 3.5 frissítését /Felraktam a Batman:Arkham Asylumot, kért hozzá Games for Windows LIVE-ot, és ott elkezdte felrakni a 3.5-öt, de jó sokáig tartott, gondoltam megállítom/, mert nekem már fenn van a gépemen a 4-es.
Probáltam megjavítattni a 4-est, de még mindig csinálja a fesztivált...
Előre is köszi a segítséget! -
Zsoltee_a_bator #80576 En egy ilyet dobtam fel Gigabyte 7850-re. Ha van kedved butykolni, fontold meg:
http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/375/accelero-twin-turbo-ii.html
Kis csavarozgatas kell, de kb 15 perc alatt megvan. Hely kell hozza: a kepen nem latszik, de a borda eleg meretes. Fordulatszam fix a huton, ket sebesseget lehet valasztani (7 ill 12 volt input a ventiknek)
Kis fordulatszamon teljesen zajtalan a huto. Tuningolva, furmarkot futtatva sem eri el az 50 fokot. -
#80575 én sapphire trixx-el szórakoztam, fix mód, 60%-os venti sebesség volt állítva. és ~85 fok esetén már sokszor jött a hiba ...
portalanítást nem próbáltál? nincs sűrített levegőd, kompresszorod, hogy azzal kifújasd? -
#80574 Tudtam,hogy ha leírom megint előjön...Úgy tűnik nincs más lehetőség vissza kell küldeni :S -
#80573 Lehet tényleg a hűtés volt a probléma,mert mióta visszaraktam a MSI Afterburnert nem jön elő a hiba.
Azt viszont nem értem,hogy ha nem megy 90C fölé,akkor miért kell még jobban hűteni,de hát ez van.
Viszont van olyan hangja,hogy fülesen keresztül is hallom...Ha esetleg valaki még használja ezt a programot,lőhetne egy screenshotot,hogy neki hogy van beállítva a fan control. -
#80572 Köszi mindenkinek a segítséget! -
#80571 Hát, ez a dupla bios lényege, így lehet helyre állítani. Ha elbaszod csak elindítod a gépet 2-es állásban, majd bekapcsaolás után vissza 1-esbe, és tudod is cserélni az egyes biost. Ha így nem megy, nagyon máshogy sem fog. -
Solt #80570 Dos alól lehetséges! PH-n a topikjában tuti találsz hozzá leírást... :) -
#80569 HA működik :) -
#80568 egy kapcsoló átkapcsolása szerintem mérföldekkel egyszerűbb mint az általad leírta közül bármelyik... -
#80567 vagy IGP videokártyával kell bootolni
vagy PCI-os videokártyával bootolni
vagy másik PCI-E videokártyával kell bootolni
:) -
#80566 elindítod a gépet, átkapcsolod és flasheled szeritem így... -
#80565 Gondolom azon van most.
Na de a másik amelyik írható az alatt meg nem indul el a rendszer.Ezért kérdeztem,hogy a 2-es bios állásról hozzá lehet-e férni az egyeshez,hogy módosítani lehessen? -
Solt #80564 Na várj... az egyik állásban csak olvasható a bios, nem írható! -
Solt #80563 Persze, alap, hogy az eredeti bios-t vissza kell tennie! Ha azzal sem indul, akkor valami elcsesződött a bios írás közben! -
#80562 Egy ilyenem van.
Azt a biost raktam vissza,amit elmentettem csere előtt.
Valahogy nem lehet kicserélni a másik biost,úgy hogy nem az van betöltve? :S -
#80561 milyen kártya?
tuti az eredeti bios lett visszasütve? vagy netről szedtél le hozzá "eredetit" ? -
#80560 előtte azért az írható biossal is el kéne indulnia, mert gariból simán visszadobhatják, h szar biosszal nyirta ki a kártyát :/ -
Solt #80559 Akkor garancia... :S Tuti, hogy a hardver a hibás... -
#80558 Lejjebb vettem először 10 majd 20%-al,de ugyanúgy előjön a hiba :( -
#80557 Az volt az első,hogy visszaraktam a gyári biost,de valamiért úgy el sem indul a rendszer
Utána raktam át a 2-es biosra. -
#80556 Az a baj,hogy az alap BIOS-al is ezt csinálja,úgy hogy a Furmark extreme burningje alatt sem ment 90C fölé :( -
#80555 (egyébként ha visszasütöd a gyári biost az írható slotba, akkor nem lesz gond akkor se, ha gariztatni kell!) -
#80554 nekem is 6950@6970-em van, a probléma: telement porral és a hűtésed leromlott. ellenőrizheted: feltekered manuálisan a ventit 60-80%-ra, fogadok akkor nem dobál ki a játék és nem kapsz üzenetet
nálam legalábbis a 60%-os ventisebbesség "megoldotta" a problémát... csak az elviselhetetlen zaj miatt inkább visszaflasheltem a 6950 biost és lemondtam az extra sebességről.
(amíg uj volt a kártya és portalan, addig sima auto fansebesség mellett sem volt soha fagyásom/illesztő megállt üzenetem, utóbbi fél+ évben kezdődött) -
Solt #80553 Egy próbát megér szerintem... -
#80552 Most az eredeti Bios fut az alap 800MHz-el(tehát jelenleg nincs tuningolva) Vagy így is vegyem lejjebb? -
Solt #80551 Vegyél vissza a GPU MHz-ből, és próbáld úgy... amiket leírsz, nálam akkor jelentkeztek, amikor instabil volt a tuning. -
#80550 Hali!Lenne egy kérdésem,hátha tudtok segíteni!
Mostanában sokszor ugyanazt a hibaüzenetet kapom,hogy "A képernyőillesztő nem válaszolt után helyreállt."
De volt,hogy egyszerűen csak megfagyott a kép és csak a reset segített és volt BlueScreen is.
A kártya HD6950@6970.
Próbáltam már sok mindent: átváltottam a 2-es bios-ra,drivert frissítettem,windowst újraraktam,közben vettem egy teljesen új gépet és abba átraktam,de egyik sem hozott tartós megoldást(viszont volt,hogy egy hétig nem volt probléma viszont most már megint állandóan csinálja.)
Futtattam Furmarkot és 3DMarkot(Furmak végigment,3DMark közben viszont előjött a hiba),illetve néztem memoria teszteket:Memtest CL nem talált hibát,Video Memory Stress Testnél azt irja,hogy: "WARNING: Your card can be not compatible with this test!" illetve,hogy valamit át kellene állítani,mert 2GB vram van,de arra nem jöttem rá,hogy hogyan kell.
Elméletileg még garanciás,gyakorlatilag meg ugye megpiszkáltam a biost,úgyhogy nem tudom mit tegyek.
Ki lehet-e deríteni,hogy mi a baja,illetve ha vissza kellene küldeni,akkor mit csináljak,hogy ne lehessen észrevenni,hogy piszkálva volt?Válaszokat köszi előre is!