90029
  • grebber
    Mivan szűrőkkel készült teszteket bese mered rakni?
  • MaSzKa
    azért túl lelkesek ne legyetek, mert 10-játéból 8-ban a 8800GT a jobb

• MaSzKa
    láma vagy látom: 3 játékból 2x bukott az ATI

ez a kártya a 8600GTS elenflének készült és azt a küldetését teljesíti is
    ha megnézed ph hd 38xx fórumot és végigolvasod egészen tegnapig akkor képet kaphatsz arról, hogy ennyipénzért igen is jó kártya lett
    és azzal is szembesülhetsz, hogy akik csak a 3D teljesítményt nézik azok igencsak szűklátókörüek

és ezt még szépen írtam
  • MaSzKa

The Sapphire HD3850 was a great looking card that ended up being able to kick some butt for an amazingly small price tag. It was able to stand up to some of the current leaders in the graphics card scene and hold its own. This was proven in 3DMark06 when the HD3850 beat the 8800GTS in the 1680x1050 benchmark. Not only during benchmarks was it able to hold its own, but in real world testing, it was able to prove itself against the 8800GTS in BioShock... where the HD3850 fell short by just a few frame rates, which was very surprising. The cooling option that Sapphire ended up using on this card was a decent choice because it did not take up a lot of room in the case. Not only did the fan look good, it was very quiet. I wish that I were able to monitor the temperatures of the card, however when installing the drivers, I ran into an error with Catalyst Control Center and I could never get it to start up. Other than that setback, I was very impressed by the results of this card because of the it's price tag, features and the scores it put out. All of these things make me give it a thumbs up. Sapphire has sold me on this video card, I was so impressed with how it ran and how well it did against all of the other video cards that it will be replacing my current video card in my system.

http://www.overclockersclub.com/reviews/sapphire_hd3850/
  • Gabesz amd64
    ph?
  • Gabesz amd64
    3 játékból 2x bukott az ATI
    grat

nem unod még a linkelgetéseket?

• MaSzKa

• MaSzKa
    itt a kép
    tomiról nem lehet képet bedobni :-(

• MaSzKa
    tomi bácsi úgy gondolta hogy a 8800Gt a leghalkabb mert az nvidia tömte meg jól a tomis KACSÁ-kat

• Solten
    Nahát, nem gondoltam volna hogy Tomika meglep ilyen cikkel...

ATI Strikes Back
  • Solten
    Mivel itt sokan a PH-ra onanizálnak, íme egy cikk tőlük:

"bemutatkozott a Radeon HD 3850 is, ami a HD 3870-nel azonos alapra épül, csak kisebb órajelekkel, esetleg kevesebb memóriával, no meg alacsonyabb árral indul majd."

Na ezért érdemes a "kicsit" megvenni a nagy ellenében, egy OC verzió v. házi tuning és bejön a mínusz párezer (ami több ezer is lehet).

Az Nvidia a 256 MB-os GT-vel ilyeszteget, mézesmadzag megvolt, csak képtelen szállítani még 512-set is...

Buzeráns egy cég
  • Solten
    Én csak a mistralnál láttam ilyen kártyákat (club3d), meglehetősen kedvező árral.
  • Evogordon
    link
  • daneelolivaw
    pontos linket le tudnád írni?
  • Evogordon
    Ide is beírom:

Aki crysis-al játszik és hd 2k-s kártyája van az szedjke le az ATI honlapjáról a crysis hotfix-et mert nekem +5 fps-lett a játékban.
  • Inquisitor
    Hát nem tudom, dolgoztam egy helyen, ahol Sapphire és Club3D kártyákat is árultunk. Sapphireból ilyen 3-5x több jött vissza gariba, mint Club3D-ből. Főleg hűtési problémákkal. A GeForce kártyáikkal sem volt semmi baj. De pl. azért a Connect3D minden tekintetben sokkal rosszabb volt mindkettőnél.
    Azóta lehet változott valamit, de nem hinném.

Nem mellékesen a Club3D és a Powercolor ugyan azon cég tulajdona, persze ettől nem lesz azonos a minőség (láas Asus vs AsRock), de nem egy noname cég.
  • bertino
    club3D sztetek megbízható ? mondjuk én tuti nem vennék olyat, inkább HIS vagy Sapphire
    [észrevételt tett]
  • Inquisitor
    Jó, mondjuk nem árt tudni, hogy Hollandiában pakolják le hajóról a kínai/taiwani cuccokat, tehát ott a legolcsóbbak. A Club3D meg papiron holland cég ráadásul.
  • Inquisitor
    És linkelt valaki ugyanonnan Club3D 3870-et is csak rossz a link, de az is ennyi.
  • Solten
    150?

Megy ez még lejjebb...
  • Inquisitor
    Club3D HD3850 256MB - 150 júró
    HIS HD3850 - 256MB - 15 júró
    HIS HD3870 - 512MB - 198 júró
  • Solten
    Tehetséged van a rossz biznichez...
  • MaSzKa
    akkor nekem simán megér 5000eft-ot a a jobb hűtés és a gyorsabb kari

már szóétam az illetőnek 3napja amint van HD3870 értesítsen

lefoglalatam az 1. darabot
  • Inquisitor
    ? = 48eFt
  • MaSzKa
    ezek szerint a hd3870 olyan 53eft
    a hd3850 256mb 43eft
    a hd3850 512mb ?eft

akkor mégiscsak a hd3870 éri meg
  • BaliBoy
    Speciel nekem tökmind1, mert így meg egy új chipset hűtőre kell beruháznom ami kb. 4,5e ft. (Thermalright HR-5 SLI) És ezzel nem vagyok egyedül. Akkor már mind1 lenne ha rápakolnának egy korrektebb heat pipe-os hűtést. Az 55nm-ek úgysem melegednek annyira tehát lehet meg lehetne oldani, hogy ne legyen akkora mint a 2900-ason.
  • ajem kisa
    Söt a 8800Gt-k sincsenek, pedig valamelyik nap még volt némelyikböl!:O
  • ajem kisa
    ATI árak...
    8800GT árak...
    Ugyanaz a bolt, bár az ATI-k még ittsincsenek raktáron, 2-3-4 hét max.!:S
  • Inquisitor
    HD2900XT/Pro-na az volt, még is ilyen böszme nagy volt.
  • MaSzKa
    mert gondolom akkor többért tudnák csak adni és rontaná a versenyképességet az ár szermpontjából
  • MaSzKa

• BaliBoy
    Valamit nem értek. A Heta pipe-ok korában miért nem egyből azzal szerelik fel őket? Így nem kellene ilyen tégla nagyságra csinálni.
  • MaSzKa

• Evogordon
    Kis egyszerű hűtés de biztos jó
  • MaSzKa

• Inquisitor
    "Hááát... 211€ mellett bukta lesz. A 8800GT sem drágább sokkal."

Erős túlzás, pláne most, hogy kapni se ... másik fórumban írta valaki, hogy vagy 50 dollárt ment fel az ára a GT-nek.
    Másrészt van nem egy dolog amiben többet tud a kártya, nem csak a 3D sebesség létezik mint szempont. Azt meg nem szabad elfelejteni, hogy a 3870 kirakat kártya, az ATI/AMD a 3850-ből akar pénzt. Na most "valakitől" hallottam, hogy pl. alternate.de-n több tizezezr darab fogyott el pár óra alatt. Valahogy nem félek a bukásától.
    Az meg a hab a tortán, hogy sokkal olcsóbb az előállítása, ezért árban nagyon le tudnak még menni. (Lásd X1950pro induló ára, meg mostani!)
  • BaliBoy
    Hááát... 211€ mellett bukta lesz. A 8800GT sem drágább sokkal. Na majd meglátjuk mikor már ténylegesen kapható lesz.
  • Borg
    e-tec.at -> SAPPHIRE Radeon HD 3870 DDR4 PCI-E 512MB 211.46 €

Én itt szoktam vásárolni ausztriában :) De raktáron még semmilyen nincs nekik se.
  • BaliBoy
    Dajcse 3870 árak
  • grebber
    Na van 1 játék amiben gyorsabb szűrőkkel a radeon (Airborne).