AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
"A boltos ilyen árat nem állapíthat meg." - Hol van ez kõbe vésve?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Omlás
Akkor még bõven garis. A döntés meg rajtad áll az opciókat szerintem felsoroltuk teljesség igénye nélkül nem hiszem hogy sokkal több lehetõség lenne mint a leírtak ;]

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

kifli
Az egy dolog, hogy a boltos bepróbálkozik, hogy egy olcsóbb termékkel kiszúrja a szemed, de ilyen, hogy amortizált ár, nem létezik. A boltos ilyen árat nem állapíthat meg.
Termék függõ... Nekem pl 3 évet garantál a Giga kártyámra...

www.smart-bus.hu

totyak
Holnap már a 29. nap lesz, hogy náluk a kártya. 2011. 01. 18.-án vettem és a garanciajegyen annyi van írva, hogy 24 hó garancia

IMYke2.0.0.0
Feleslegesen pörgeted magad, mert végig egy dologról beszéltünk - olvass vissza!
Az nem mûködik, hogy mert annak idején 60+ ezerért vettem egy terméket, most a teljesítmény-különbség ellenére ugyanúgy 60+ ezer Ft-os terméket kell adjanak. Ezt felejtsétek el. Ezt írtam végig.
Azt teszik az esetek 99%-ban, hogy a Te, annak idején 60+ ezerért megvásárolt termékedet beleszámítják (természetesen amortizált értéken) egy általad, ott, a cégnél megvásárolt termék árába.
Ha az amortizációs értéken beszámított termék árának megfelelõ értékû terméket választasz, akkor nem kerül neked semmibe.
Ha drágább terméket tudnak felajánlani (mert nincs más, történetesen), akkor meg vagy ráfizetsz a beszámított értékre, vagy visszakéred a pénzed, és távozol a bejáraton keresztül.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Omlás
Amúgy iponnál 1 évig van ipon csere gari afelett már nem gyártói garancia van? A kollega azt írta majd 2 éve vette az 5770-et nem lehet, hogy emiatt nem számolják már teljes áron ?

Meg kéne nézni garijegyet azon rajt van feketén fehéren 😊

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Vga javítás nincs! Ragaszkodj ugyanahhoz cserébe, vagy kérd vissza a pénzt. Nem kell ezt túlbonyolítani...

www.smart-bus.hu

kifli
Itt vannak kigyûjtve neked a határidõk: LINK
Itt pedig, hogy mikre hivatkozhatsz: LINK

Itt pedig egy mintalevél: LINK (én nem így küldeném el, hanem kicsit finoimítva azért 😄)

Ez a rész kell neked:

Ha sem kijavítani, sem kicserélni nem tudják megfelelõ határidõn belül, jelentõs kényelmetlenség nélkül, akkor el lehet állni a szerzõdéstõl, vagy árleszállítást kérni. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak helye nincs. Elállás esetén a termék visszaszolgáltatásával visszajár a teljes kifizetett vételár, nem lehet levonni a rendeltetésszerû használat során bekövetkezett értékcsökkenésre semmit. A vételárat kell visszafizetni, nem lehet kötelezni a vevõt, hogy levásárolja.

Ezek jogszabályok, nincs más lehetõségük a boltosoknak.

totyak
Még simán garanciális idõben vagyok. Õk maguk elismerték, hogy a kártya hibás. eredetileg azt mondták javítás alatt van, de ugye az egy hónap lassan eltelik. Valóban nem tudnak 5770-re cserélni, de a korábban felhozott példákban sem azonos kártyára váltottak az emberek.

A kutyát nem érdekli garancia alatt! Garantálniuk kell a tökéletes mûködést! Ha elromlik, akkor azonos cseredarab, vagy a vételár vissza! Én nem tudom ezen mi olyan bonyolult... Vagy most magadat akarod nyugtatni, mert te nem így csináltad? Nem piszkálni akarlak, csak nem értem, hogy miért nem fogadod el a mûködõ példákat...

www.smart-bus.hu

IMYke2.0.0.0
Ha garanciális idõszakon belül cserélsz, bizonyítottan hibás kártyát, akkor igaz a helyzet, ami velük is történt - ha a bolt bele megy. A Te helyzetedben nem tudnak belemenni, mert már nincs náluk 5770-es.
Garanciális idõn túl meg ne várj csodát.

totyak
de hogy van az, hogy az én kártyám amortizálódik, másoknak meg itt az oldalon csont nélkül kifizették az eredeti vételárat. az övék életfogytig garis volt vagy mifene?

kifli
Nem ezt ajánlják, hanem 6770-et akarnak adni neki.

Hogyha a srác megcsinálja ugyanazt mint én, akkor ugyanottvannak, mintha egybõl felkínáltak volna egy 7770-et.

Ha neked tönkremegy a vga-d, akkor neked is valami 4850-el hasonló kategóriás kártyát mondanának cserére. Viszont visszakérheted azt az 56e-et is, mivel nemtudnak ugyanolyat adni.

A bolt meg visszaküldi a kártyát, és a gyártótól küldenek valami olyan kártyát nekik, ami olyan árban van, mint amilyen áron az aktuális kártya lett véve.
IMYke2.0.0.0
A szó, amit nem találsz, és amit elfelejtettél: amortizáció...

totyak
Ja, meg egy országos fogyasztóvédelem telószámot is adhattok, mert nem találom.

totyak
Erre a pontosan azonos cseredarab vagy pénz vissza dologra tudtok linkelni egy fogyasztóvédelmi törvényt, ahol ezt leírják. Tudjak már valamire hivatkozni.

Ennyi! 😊)) Sõt, ha sokat próbálkoznak, akkor általában közlöm, hogy ezt az összeget elkölthetem máshol is... Na innentõl szokott az lenni amit én akarok! 😊

www.smart-bus.hu

De igen! Visszakéred a pénzt, majd rámutatsz arra ami jól esik, ott ahol jól esik! Ha a boltnak van esze, akkor azt akarja, hogy a visszakapott pénzt ott költsd el! Ebbõl a szempontból tök mindegy, hogy cserének hívod, vagy új vásárlásnak....

www.smart-bus.hu

Omlás
<#idiota><#eljen><#hehe>

totyak
Nem ezt ajánlják. Akkor ajánlanák ezt, ha 5770 31 ezres árát vennék figyelembe, nem pedig a 6770 27 ezres árát.

kifli
Beválthatod, iponnál énis beváltottam egy 5770-re a kártyámat, ami így történt:
Bementem, visszafizették a pénzem az emeleten, majd lesétáltam, beálltam a sorba és megvettem az elõtte nap megrendelt 5770-emet 😄
IMYke2.0.0.0
S õk pont ezt ajánlják - mirõl is vitatkozunk itt? 😊)))

totyak
Nem is az az 5k a lényeg, bár egyébként meg csak 500Ft lenne, de hagyjam magam hülyének nézni? Nem szokásom.

totyak
De most az õ szempontjukból nem mindegy, hogy visszaadják a pénzt és úgy veszek egy 7770-est, vagy rögtön garanciában cserélik + ráfizetem a fölét? Ugyan ott vannak.

IMYke2.0.0.0
Megnyugtat, hogy értjük egymást: " Azonos cseredarab, vagy pénz vissza! "
Pontosan, azonos cseredarab vagy pénz.

De azért, mert annak idején vettem egy 50+ ezres kártyát, most nem mehetek oda a pulthoz, és mutathatok egy ugyanannyiba kerül 7770-esre...

Omlás
hívd fel õket és mond hogy kéred vissza a vételárat mivel neked csak ugyanolyan vga kell és kész ha vissz adják a 31K-t mák ha nem akkor pech lehet szórakozni velük még hetekig te döntsd el meg éri e vagy leszurkolsz teljesen reális 5K-t és lesz egy 7770-ed és elfelejtheted az egészet végre ;].

Azon kívül, hogy elvi kérdés és persze nekem is baszná a csõrömet (sry) õszintén én special saját magamat nem szívatnám meg stresszelném 5K miatt..
Persze mindenkinek szíve joga mit tesz ;]

Ha neked ez így kényelmesebb, akkor legyen így! Én ismerem a jogaimat, és a kötelességeimet is, így még a büdös életben nem tudtak a boltok bevinni az erdõbe. Garancia alatt a jog egyértelmûen fogalmaz! Azonos cseredarab, vagy pénz vissza! Ha valaki kevesebbel beéri, az az õ problémája...

Ráadásul a tapasztalatom is az, hogy, ha érzik, hogy képben vagy, akkor nem is próbálkoznak...

Én eddig több esetben is sikerrel jártam! Innentõl pedig mindenki maga dönti el, melyik utat járja... 😉

www.smart-bus.hu

IMYke2.0.0.0
Bocs, hogy õszinte leszek: álomvilágban élsz.

Én nem azt írtam, hogy nem kaphatsz vissza pénzt, ha kéred. Azt írtam, hogy nem válthatod be a már-nem-gyártott/nem-kapható kártyádat egy most futó alsó-középkategóriás kártyára, mert az árban megegyezik vele.
Ne álmodozzatok, könyörgöm!

Omlás
Amúgy ismerem kvárt vásárolok/tam én is nem egy boltban ott sem volt különb akkor a helyzet igaz pár éve volt de nem hiszem hogy sokat változtak volna a dolgok 😄

#79298 pontosan.

totyak
Ez a példa rendben is lenne, csakhogy én arról nem tehetek, hogy az árak nem állandóak, de attól még azt a 31 ezret csak leszurkoltam nekik.

kifli

Én mikor tönkrement a 4850-em, 42e tallért kaptam vissza, mert nem tudták ugyanolyanra cserélni, hanem más márkát akartak adni helyette.
Az a 42e akkor a frissen megjelent 5770 ára volt. (ipontól volt a 4850)
Omlás
Akkor ahogy írtad is vétel ár vissza majd enni egy 7770-et. nem kell variálni a csereberével.

Ne legy ilyen toketlen. Hivd fel a fogyasztovedelmet,hogy megerositsenek ebben (megfognak erositeni) es utana hivd fel az ipont,hogy akkor acsi..

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Csak ugyanazt vagy köteles elfogadni! A vételár számít, nem a teljesítmény! Vagy ugyanolyan csere, vagy pénz vissza...

www.smart-bus.hu

IMYke2.0.0.0

Egy kifutott kártya akkori árát már helybõl elfelejtheted.
Az én 4850-esem 50+ ezerbe került.
Most "menjek" be az IPON-hoz, és kérjek 6850-est? Ugyan már!

totyak
Emilezéseink során, amit az iponnal folytattam fel sem merült részükrõl a pénzvisszafizetés lehetõsége.

Ezt a levelet kaptam:

"Sajnos ilyen típus jelenleg nincs a beszállítónál, azért is hosszabb az ügyintézés. Tudásában egyezõ, újabb, HD6770-es típust tudunk helyette biztosítani, vagy a javítást is megvárhatja, ha az eredetit szeretné mindenképp javítva visszakapni."

Tehát vagy javítás, vagy 6770. Egyéb lehetõséget nem hagytak, pedig már lassan egy hónapja náluk a kártya.

Egy pillanat! Megvásárolt egy terméket, amire garancia van! A garancia ideje alatt biztosítani kell a hibátlan mûködést vagy javítással, vagy csere darabbal! Ha ez nem megy, akkor pénz vissza...

Ezt már nem egy esetben eljátszottam... Utoljára a közel százezres G940-l... 1,5 után garancia. 30 napig nem kaptam cseredarabot, szó nélkül visszaadták a teljes összeget, pedig akkorra már sokat esett az ára!

Az asztalra kell csapni, és ismerni a jogainkat.. 😉

www.smart-bus.hu

Omlás
Tudnak biztosítani cseredarabot ... akkor lehetne jogosan panaszt tenni ha a csere darab gyengébb lenne mint az elõzõleg vásárolt hardver.

Nekem legalábbis szerintem.

totyak : én nem ellened vagyok ;] csupán azt írtam ahogy mennek a dolgok.

Szerintem két generációval frissebb vga-ra +5K teljesen elfogadható ráfizetés.

Ez g.ciseg.

Itt Kaposvaron a legutolso,legaljabb szutyok kiskerben is levasarolhatod az eredeti osszeget meg akkoris,ha azt a kartyat -vagy barmilyen alkatreszt- akar 2-3 eve is vetted.

Ha velem tortenne ez az eset,akkor tuti hogy kiosztanam az ipont,hogy ez nem igy megy.

Ha most en vennek egy 300k-s monitort,ami 1 ev mulva megadja magat,de ok csak 250k-sat tudnak helyette ajanlani,viszont en ugy dontok,hogy akkor mar legyen inkabb az ujabb,ami 340k,akkor en nem 40k-t fizetek,hanem 90-et? Na neeeee....

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

arty
(ugyanitt amikor hddm romlott el és nagyobbra akartam ráfizetni, az aktuális árak alapján számolták a különbséget, de 1500forinton nem álltam le vitázni, mert akkor épp nem volt 3 hónapom 😄 holott a helyes magatartás a "beperel" lett volna... csak az ember birka 😞 )

Forza.

totyak
Nyilván nem azt kérem én sem a bolttól, hogy adjanak drágább kártyát, de azért azt minimum elvárhatnám, hogy azt a pénzt, amit már náluk hagytam, azt legalább számítsák be. Természetesen a különbséget így is kifizetném a két kártya között, csak az jelentõsen kevesebb lenne.

arty
nem az a baj! hanem h sok a birkamagyar 😊

Egyébként valóban az eredeti árat lenne köteles az ipon számítani, de mivel 6770et is felajánlottak, így a vásárló kaphatna hasonló terméket, ha nagyon akarna. Persze nem köteles elfogadni, ekkor a vátelár jár vissza. Majd külön lehetne vásárolni egy 7770et a kapott pénzbõl.

Nekem legutóbb az Aqua-val volt garis "vitám" (elgörbült "cpu"-tüske egy s1155 alaplapon), végül az EREDETI vételárat kaptam vissza. Ebbõl a szempontból korrektek voltak, bár 3 hónapig tartott...

Forza.

Kifizetett egy összeget! Ha nem tudnak csere darabot biztosítani, akkor pénz vissza, vagy beszámítás!

www.smart-bus.hu

totyak
Hmmm, egyikõtök szerint azt az árat kéne levásárolnom,amit eredetileg, másikótok szerint pedig nem. Én meg csak pislogok, hogy most akkor mi legyen 😄

Omlás
Ha veszel egy 100K-s kártyát ami menet közben kifut a piacról és garicserés lesz valami oknál fogva nem fogsz 1egy évvel azelõtti 100K-s áron új szériából új kártyát választani sehol sajnos ez így van. :/

Ezek csak próbálkozások... Jogilag azt az összeget kell figyelembe venni, amit fizettél érte.

www.smart-bus.hu

Omlás
Abban az esetben ha van ugyan az a típus/széria akkor bele szoktak menni. Az õ esetében viszont kifutott az a VGA széria hasonló kategóriában a 6770 van amit adnának helyette egy az egyben a 7770 friss hardver persze hogy nem számolják egy kategóriába. Valamilyen szinten ha azt nézed még logikus is a dolog. Nem a boltot akarom védeni hozzátenném.

Úgy csináltok, mintha a Balkánon élnénk... Elhiszem, hogy sok mindenbe bele lehet kötni, de azért vannak jogaink is! Ráadásul az IPON egy korrekt cég! Legalábbis velem eddig azok voltak...

www.smart-bus.hu

Omlás
Aktuális árat kalkulálnak nem a vétel árat szinte minden esetben kivétel nélkül :/. (nem csak az ipon szinte mindenhol lehet van kivétel de én nem találkoztam még vele :])