90029
  • Solt
    Ne várd májusra szerintem... első félév a hivatalos megjelenés, ennek a végéig pedig két olyan esemény lesz ahol érkezhet. Computex 05.30-06.03, illetve az E3, 06.13-15. Ezeknél hamarabb szerintem nem fog érkezni.
  • chopin42
    +1
    csak megjelentetik már májusban...
  • Jim Morrison
    csak jöjjön már valami, ősszel nulláról upgradelném a gépem (főleg ha pénzem is lesz :D)
  • Palinko
    Aha 16-án Vega, Navi, Zen+, meg valszeg megváltás, apokalipszis meg minden lesz :D Legalább is furcsa, hogy ennyi mindent bejelentenének, meg belezsúfolnának 1 eseménybe. Persze többször is kiemeli a cikk, hogy ez nem lesz Vega launch, de én már nem akarom elhinni hogy tudják még tovább húzni :D
  • repvez
    Vannak még alternatív driverek amd-hez mint régebben az omega driver volt?
    Mert a laptopomhoz, más nincs újabb driver, vagyis van és fel is ajánlja de mivel toshiba csak a gyári drivert engedélyezi telepíteni így nem megy fel az amd oldaláról letöltött driver.
    Így kéne valami alternatíva ami támogatja a dual grafics dolgot A6 3400APU+6250g VGA párossal.
  • chopin42
    Jó, hát majd ezzel is, mint a többi dologgal az lesz, hogy a tesztek, és az ár fogja eldönteni (remélhetőleg jó irányban, csak jönne már!).
  • Palinko
    Össze vissza beszélnek, egyik forrás azt mondja a 1070 szintjét sem haladja meg a Vega, a másik meg esküszik, hogy kiszivárgott infók alapján nagyobb a teljesítménye mint a 1080Ti-nek. Mondtad, hogy 3-4 hónap és ahogy a másik topicban is írtam addigra már tuti itt lesz, le lesz tesztelve, meg a driver frissítések is megjönnek. Mert az új memória miatt én személy szerint arra számítok, hogy nem lesz első napon full teljesítményű a cucc. Vagyis, hogy lesznek furcsaságok, egy ekkora váltásnál azért szoktak. Valszeg azért is ilyen a megjelenés, mert a chipeket elvileg már nagyban gyártják Abu szerint, az rendben van, sőt már sokat partnerekhez ki is küldtek, szóval a hw rendben van a tesztelgetések, meg szoftveres mahinációk biztosan most is ezerrel folynak.
  • chopin42
    2 dolog miatt várom (az esedékes gépépítésen kívül):
    - remélhetőleg a ryzenhez hasonlóan ismét sikerül nagyot gurítani, remélhetőleg viszonylag kedvező áron (előbb utóbb Itthon is, kicsit röhej, hogy amazonról olcsóbban tudok rendelni, mint itthonról)
    - ebből következően az nvidia is árat vág (na persze), és esetleg olcsón lehet szerezni 1070-et (kövezzetek meg, de annak a teljesítménye nekem elég lenne, de sajna olyan kártya még nincs az amd-nek, persze egy rx580-al is beérem majd lehet, csak ugye természetszerűen gyengébb lesz a voltánál, akár hasonló áron - majd kiderül)
    Utoljára szerkesztette: chopin42, 2017.05.06. 20:54:38
  • Palinko
    Én tegnapra vártam amúgy :D Ami hivatalos, hogy ebben a negyedévben, pletykákat meg lehet rakást hallani, a következő jövő hétre várja, legtöbben május folyamán várják, de még a negatívak szerint is július 1 előtt meg kell érkeznie. Az elmúlt napokban már jöttek ki részletek sztem nagyon a küszöbén vagyunk, de nevetséges, hogy nem ad ki a cég egy pontos dátumot pár hónappal a megjelenés előtt.
  • chopin42
    Sziasztok! bocs, ha noob kérdés, de mégis mikor jelenik meg a vega?
  • Solt
    Hamár emlegettem a FreeSync-t, ez a monitor most elég jó vételnek tűnik: LINK

FreeSync tartomány 48-75Hz, az ára 70000.-Ft körül alakul. Aki monitorcsere előtt áll és AMD kártyája van, érdemes megfontolnia...
  • arty
    a hangosabb az szvsz totálisan gyártófüggő :P (hűtés....)
  • Solt
    Milyen érdemi reakciót szeretnél erre? Végre beismerted azt amit az eleje óta magyarázok, vagyis, hogy jó alternatíva az 580! Nyilván ezt a magad bugyuta módján tetted, de nekem ez bőven elég! :D
  • Borg
    itt is van

+11% idle power, +22% load powerért (és hőtermelésért, zajért), cserébe 27 játékban átlagosan (2%) 1-3fps-t tud hozni az 1060 9bps-en.
    Árban sem tud jobb lenni az RX580, ugyanoda van árazva minden.

Kinek mi a fontosabb. Ha valaki COD-ban szeretne 77 helyett 91 fps-t, és nem érdekli, hogy többet eszik, melegebb, hangosabb az mehet az RX580-ért. Ha valaki GTA5-ben szeretne 106 helyett 119-et, akkor meg az 1060-ért.

(De nem, amúgy most sem várok érdemi reakciót, jöhet a szokásos félremagyarázás, annak ellenére, hogy megint megdőlt több állítás...)
  • __Jacek__
  • Solt
    Üdvözöllek titeket a fogyatékos képzeletbeli barátok klubjában! :DDD
  • Palinko
    Én Soltnak adok igazat, hogy ha valaki nem ismerős a topicban, hanem néha eszébe jut és benéz (azt meg tudjuk mindenhol sokkal több a read only, ritkán felnéző tag mint a hc) az lásson már 2 véleményt amiből esetleg egy objektív sajátot kialakíthat magának, ne csak a fika folyjon :D
  • arty
    pedig 10 éve nem képes másra, mint félévente idetrollkodni némi agymenést :))
    szerintem engedd el, ez sose lesz jobb...
    Utoljára szerkesztette: arty, 2017.04.27. 19:09:35
  • __Jacek__
  • Solt
    Igazából nem vele küzdök, csak annyi a célom, hogy legyen ellenvélemény ezzel a demagóg elfogultsággal szemben, hogy azok akik nem reménytelenek, ne csak ezt lássák. :) Lassan 10 éve húzzuk egymás haját, azt hittem a kor segít rajta valamit, de egyre rosszabb! :D
  • Solt
    Én úgy látom most hazudsz magadnak, hogy ennek mi az oka az legyen a te dolgod, részemről azt hiszem lezártam a témát... amit akartam azt elmondtam, tán volt olyan akinek átment belőle a lényeg. A Fury X esetében simán elfogadtam, hogy nem jó alternatíva a 980Ti-l szemben, mert lassabb is volt valamivel és drágább is... ezért is vettem 980Ti-t. Na de az 580 vs 1060 esetében... ha amellet, hogy olcsóbb, gyorsabb, még kevesebbet is fogyasztana, akkor meg az jönne, hogy de szar a driver... bárcsak nekem lenne valami olyan vállalkozásom amelyik ilyen szintű hívőket nevel ki! :)
  • Borg
    Miért kéne elfogadnom reális alternatívaként? Se árban, se fogyasztásban nem jobb (sőt), de még teljesítményben sem egyértelműen, egy több hónapja piacon lévő ref kártyánál. Majd ha 1060-ból is mellétesznek valami túlhajtottat az új 9gbps verzióból, akkor talán ki lehetne jelenteni, hogy mennyi a difi teljesítményben.
    Addig minek hazudjak magamnak? Hogy legyen talpnyalóm nekem is itt? :D Észrevehetted volna már, hogy nem hajtok kamu-népszerűségre, meg fogyatékos képzeletbeli barátokra.
  • __Jacek__
    Sajnos telon nem mukodik a tiltas... Igy bele olvastam...
    Merhetetlen demagog ostobasaggal kuzdesz, eselytelen ertelmes beszelgetest folytatni vele....
    Lasd a ryzenes peldaja:ddd mar ezt a posztot is kar volt leirni de ekkora sotetseg lattan mindig nyilik a bicska:))
  • Solt
    Azt hittem ennél azért több van benned... ez még trollkodásnak is gyenge.

Egyébként mi lenne az a helyzet, amikor elfogadnád, hogy az 580 reális alternatívája az 1060-nak?
  • Borg
    "azzal nem tudok mit kezdeni"

Hát ezaz.
  • Solt
    Ha egy érv nem állja meg a helyét, azzal nem tudok mit kezdeni... cáfoltam mindent ami kérdéses volt, illetve érveltem amellett, hogy miért jelent alternatívát az 580 az 1060-l szemben. Amennyiben valakinek nem érv az, hogy amennyivel többet fogyaszt annyival olcsóbb úgy, hogy átlagban pár százalékkal még gyorsabb is, plusz van pár kiugró eredménye annak már mondhatok én bármit, mert itt már a józan ész szabadságra ment, a hit vita egy pontol túl már unalmas.

Az AMD szar és hazudik, az NV igazat mond és ő a király... legyen így a te világodban... :))
  • Borg
    Hogy hazudik e az AMD az igazából már rég nem vita tárgya, hisz évek óta rendre túl van hypeolva minden a paper launchon, meg a slideokban, de élesben mégsem hoznak annyit sose.
    A kérdés igazából az, hogy akarnak e még a top ligában játszani egyáltalán, vagy elég nekik ez a szerep, hogy késéssel is csak örök másodhegedűsöket dobnak a mainstream piacra. Célozzák e még egyáltalán a high-endet, a gamereket, vagy csak a közepesen foscsi, de nagyobb darabszámban eladható a lényeg. A Ryzennek is csak majdnem sikerült mást sejtetnie. És ugye az se igaz már, hogy az AMD az olcsóbb alternatíva lenne. A Vega is kijön az emléleti high-endbe, de vagy csak kullogni fog az 1080ti mögött, vagy későn jön ki, vagy mindkettő, plusz az egyéb fogyasztási, hűtési stb gondok. Egyszer tudnának végre egy olyan terméket kiadni, ami egyértelműen és mindenben veri a konkurenciát... nem is tudom, talán a rebrandeon 4/5xxxx széria óta nem láttunk ilyet.
  • Borg
    Sose érdekelt téged semmilyen érvelés, szemmel láthatóan a #89195 se. Akkor ide minek ismételtem volna el? :D
  • Maala
    Sherlocki mértékű következtetési képességek:

"Vega performance compared to the Geforce GTX 1080 Ti and the Titan Xp looks really nice," = "This implies that Radeon Vega is in the same league of performance as NVIDIA's two top consumer graphics SKUs"

Aztán kijön, nem lesz olyan jó, és hazudott az AMD. Kattintásvadászat. :(
  • Solt
    Lehengerlő érvelés, ezek után tuti neked van igazad... egyszer próbáld ki, hogy a vakhit helyett gondolkozol, nem fáj ám. :)
  • grebber
    AMD Radeon Vega in the League of GTX 1080 Ti and TITAN Xp
  • Borg
    Egész elfelejtettem már, milyen egy galambbal sakkozni :)
  • __Jacek__
    Majusban paper, juniusban hardlaunch. Aztán majd meglátjuk:DDDDD
    Voltáról egy kumma posztban volt szó hogy Q3-ban jön, ezt is meglátjuk remélem mindkettő remek cucc lesz.
  • Solt
    A fogyasztás mantrát engedjük már el... napi 3 óra intenzív játékkal csúcsidőben van vagy 2000.-Forint pluszköltsége éves szinten, de azért megnézném kinek van napi 3 órája játékra csúcsidőben, minden nap. Ez kapaszkodónak jó akkor amikor az értelmes érvek elfogynak. A tárgyilagosság kedvéért, a teljes rendszer játékok alatt cirka 75 wattal eszik tobbet egy 580 esetében, cserébe átlagban 20-30 dollárral olcsóbb az azonos model.

A BF1-l gondolom kevesen játszanak, nem is értem miért nem azt linkelted... ja várj, de értem, mert ott csúnya égés van szemben GTA V közel azonos teljesítményével! :) link Még a 470 is megveri az 1060-t... gondolom ez nem számít, bezzeg, ha fordítva lenne ilyen kiugrás! :)

De közelítsük meg máshonnan... tegyük fel, mindenhol azonos a teljesítmény, az egyik viszont valamivel kevesebbet fogyaszt, a másik minimum ennyivel arányosan olcsóbb. Köd nélkül ez nem minimum annyit jelent, hogy az egyik a másiknak alternatívája lehet? Vagy nézzük onnan, hogy ha az igencsak nagy vizuális többletet adó FreeSync / GSync páros egyikére vágyik valaki, akkor mivel jár jobban anyagilag? A közép kategória igencsak árérzékeny nem? 24"-s FreeSync monitor már van cirka 40000 forinttól, a legolcsóbb 24"-s GSync amit találtam 140000 forint körül van.

Egyébként is teljesen jó alternatívája ár/érték arányban az 580 az 1060-nak, de ha valaki még monitor váltás előtt is áll, akkor az 1060 gyakorlatilag feleslegessé válik... egyszerűen nem szól érv mellette. Kivéve ha valakinek a -70 watt többet ér mint a FreeSync áldásos hatása! :)

Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.04.25. 20:39:18
  • Borg
    Vagy nem... itt pl még a ref 1060 is gyorsabb a 580+ocultramegagigahalálfosiramban túlhajtott kártyánál. Mai napig vezeti ugye az eladási listákat a GTA5, mielőtt ebbe próbálnál belekötni. Összesítésben is max 3-7%-kal jobb a ref 1060-nál, és akkor a customokat nem is nézték, ahogy a 9gbps 1060 sincs még a tesztekben.
    Mindeközben az idle fogyasztás 1 monitorral is a duplája, multimonitorral meg az ötszöröse. Még egy szaros bluray lejátszáshoz is 2x annyit zabál. Játék közben valóban nem a 2x-esét, van ahol csak 1.9x.

Szal zöldhályog ide vagy oda... ez megint egy raklap szart nem ér AMD részéről.
  • Solt
    Pár százalékkal gyorsabb átlagban, olcsóbb annyival (sőt) mint amennyivel többet fogyaszt, ergo jó alternatíva. Már persze annak, akinek nem fedi zöldhályog a szemét! :)
  • Borg
    Pont annyira igaz, mint hogy minden játékban 5-10%-kal verné az 1060-at :D
  • Solt
    Mutatsz nekem AMD-s infót erről a mindenki száját elveri okosságról?
  • Solt
    Dupla fogyasztással... ha már zöldséget beszélsz, akkor miért nem inkább tripla fogyasztás? Sokkal jobban hangzik, és annyira valós mint a dupla... Én komolyan nem értem, hogy ezeknek trollkodásoknak mi értelme van.

Volta hamarabb lesz... oké... ez is szép volt! :D
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.04.25. 19:25:47
  • Palinko
    Nem gondolom hogy előbb jön a Volta, de most már hallottam olyat, hogy május 5-én talán mégsem jön a Vega a Prey megjelenésekor, de júniusban már tényleg jön. Vagy lehet hogy májusban ilyen paper launch, júniusban meg megvehetik már halandók is, bár az elmúlt évek tapasztalatából kiindulva azt is csak kevesen mert nem lesz raktáron :D