AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az mitõl van, hogy a VGA-m nem emeli meg a ventillátor fordulatszámát mikor melegszik? ref verzió

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Nightt
Termeszetesen nem log bele semmi. Egyebkent tenyleg jo kartya csak biztos csapagyas lett a venti, elofordul...

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

nekem is vtx kártyám van nagyon jó minõségû és halk a venti, hát ezt jól kifogtad, mindenképpen gari ha már megnézted nem e lóg be vezeték a lapátokhoz 😞

ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3

Afterburner ben hogy lehet meg hosszabbítani a core clok MHz-ét? 850 ig megy most.

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

Nightt
Sziasztok!

A VTX 6950-esem egyik ventije elkezdett kerregni mostanaban. Halkan, de rohadt idegesito pl netezes kozben.
Biztos, hogy az, mert ha novelem a fan speedet, akkor gyorsul a kerreges.
Lehet vele valamit kezdeni szerintetek vagy gari?

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

Köszönöm, megoldódott 😊

www.garagulya.hu AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3,2 Ghz| Gigabyte MA78LMT-S2| 4GB DDR3 1333 Mhz| VTX3D HD 5670 1GB GDDR5| Western Digital 1TB| Genius SW-5.1 Home Theater

arty
driver, directx, játék patch 😊

Forza.

Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne hogy a Dirt 3 nál a nap az zöld piros és kék színben pompázik 😄 A lehetõségek mint pl az igen nem oké az hol piros hol kék. de a játék az fut szépen. Bocs de nem tudtam máshogy leírni a problémám 😄 Azt mondják hogy driver csere! szerintetek is? Köszi elõre is! 😊

www.garagulya.hu AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3,2 Ghz| Gigabyte MA78LMT-S2| 4GB DDR3 1333 Mhz| VTX3D HD 5670 1GB GDDR5| Western Digital 1TB| Genius SW-5.1 Home Theater

Valamiért nem megy a link beszúrás ma:
www.amd.com/us/Documents/AMD_HD3D_Setup_Guide.pdf
Ebbõl kb. semmivel nem derül ki több. Érdekes.
http://www.amd.com/us/products/technologies/amd-hd3d/Pages/how-to.aspx

Nem tudom megmondani neked, mert sajnos már nincs meg se a gépem, se a jó öreg videokártyám, de nekem rémlik, hogy játékokban ami alapból tudta, megjelenik az opció. Ami alapból nem támogatja ahhoz kell a Tridef3D, de eleve adott Radeon kártyákhoz ingyen letölthetõ, legalább is rémlik a az AMD oldaláról ...

Hát, abból indultam ki hogy az asztali gépemben nvidia kártya van,
és ott ha a Vga telepített szoftverét indítom, ott alapból van egy olyan opció hogy 3d Vision kalibrálása, stb.
A feltelepített drivercsomagban ez benne volt.

Itt hiába feltelepítettem a Legfrissebb Catalystot nyomát sem találom a 3d beállításoknak, a hivatalos oldal is csak tridef 3D linket rakja ki, ezért kérdezem hogy akkor csak ez az egy járható út van hogy felpakolom a tridef appot, és ezután lehet 3d-ni, vagyis ez a hivatalos kiegészítése az Amd kártyák 3D-ben való mûködésének.

A vicc az, hogy az én CRT-m simán tud 120Hz-et. Csak most se gép, se VGA hozzá. Radeonokhoz meg csak barkácsolni lehet aktív szemüveget.

Mi a fenének lenne külön telepítõ ha alapból tudja a videokártya meg a driver is, nem értem?

Borg - Nálam a passzív negatívum. Nem kicsit.
Amúgy benéztem, illetve a csodás keresõ adott az IPS típusra egy teljesen más monitort. Az bizony TN paneles és 3D-ben kemény 18 fokos a látószöge. De ettõl még a 18.000-es difi létezik. Csak ugye az IPS-es 27"-os LG már tunerrel együtt alig drágább még itthon is annál a 68K-nál, valahol alulról 90K, tehát a 24" verzió biztos a kettõ között van. Csak nem kapni. A sor felezés meg nem érdekel, az olcsóbb passzív készülékek is csinálják, csak sokan nem tudják.

gurubefree

ゾルターン

gurubefree
Yamasaki Catleap ....

ゾルターン

Csak épp az nem aktív, hanem passzív 3D... 120Hz-es IPS panel hivatalosan még nem létezik.
Értem, de maradnék a papíros megoldásnál egyelõre, szóval csak az általad linkelt 2 program vmelyikével tudom a 3d-t elõcsalogatni vagy van erre vmi hivatalos Official Radeon Telepítõkészlet is?😊

Her Laca
Mindjá megmondom ki trolkodik !:XD
Én csak tényeket írok már ha ,de pont leszarom kinek milyen VGA van a gépében. És soha nem élcelõdöm azokon akik Radeont használnak ,nem úgy mint te a máshogy gondolkodókon!😊Szóval ki a troll mester?😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

gurubefree
csokolom

ha megkerhetnem akkor tegyen mar be egy 7970m-et a lecbe . koszontem

ゾルターン

Azért írtam, hogy a papírszemüveg nem éri meg, mer' van aki akár 800 forintot is elkér érte és úgy hallottam, ha jó helyen rendel mûanyagot az ember, akkor kijön ennyibõl vagy kevesebbõl és nem esik szét pár nap alatt.

Lol. Most néztem meg szlovák áron IPS paneles 23"-os LG 3D monitor 49K, itthon meg 68K. És kintrõl 50K rendelésnél ingyen szállítás van ide. Csak kíváncsi voltam, mert utoljára még a TN paneles 3D volt vagy 80K.

grebber
Nem is azt mondtam hogy a Fortnitenak kell majd erõs gép.Nemhiába "rajzfilmes" lesz a grafika.
Errõl a hozzáértõk tudnának bõvebben írni én is csak azt írom amit olvasok.
De az UE4 kapcsán 8-16GB memóriával riogatnak.

Next PC upgrade: 2022

Szerk.
A kijelzõ felbontása:
1366*768, illetve nem képes 3D megjelenítésre.

Egy Hp pavilion Dv6 típusú laposról lenne szó, amiben az AMD Radeon HD 6755G2 Dual GPU lapul.
2db Vga kártya van a gépben:
1db AMD Radeon HD 6620G 512mb dedikált ram
1db AMD Radeon HD 6750M graphics card 1Gb Dedikált ram
=
HD 6755G2 Dual GPU 1,5 Gb Ram.

Vagyis Natívan képes alkalmazni a ficsõrt,?
A Kijelzõ natív felbontása : 1600*900

Akkor hol is kellene keresgélnem hogy mûködésre bírjam a 3dt,(Bõven elég a vásári papírszemüveges megoldás), gondolom külön kell leszednem vmilyen programot, azok is megfelelnek amiket linkeltél?
Csak mert az nVidiánál az újabb driverek már tartalmazzák a szükséges elemeket, a Radeon driver-csomagjánál nem találtam efféle opciót.

broman191
Ha már jövõ és "compute irány", akkor az "xbox720" a mendemondák szerint a jelenlegi ATi techre épülõ, de "a konzolos környezethez megfelelõen átalakított" grafikus vezérlõvel fog rendelkezni. A Fortnite-tal pedig az Epic a Minecraft sikerét szeretné meglovagolni, persze a népszerû játékkal népszerû lehet a motor is, már ha az Unreal technek az utóbbi évek történései után hatalmas népszerûsítésre van szüksége, szerintem csak az nem hallott róla, aki az utóbbi évtizedet egy barlangban töltötte... 😊 Egyébként nem hiszem hogy a Fortnite hatalmas gépigénnyel fog rendelkezni, tekintettel a kis mainstream játék jellegre, az új Unreal Engine keretein belûl annál csak gépigényesebb játék készülhetnek majd...plusz azt se feledjük, hogy az UE atyjai készítik a játékot, így az optimalizálásról felesleges is szót ejteni! 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

A kérdést két részre kéne bontani. A HD6 és HD7 széria tud natív 3D-t (HD3D) csinálni és azt ráküldeni a megfelelõ megjelenítõre. Akár aktív szemüveges, akár passzív ...
Ha nincs 3D megjelenítõd és/vagy régebbi a kártyád, akkor pedig van pár szoftver, ami csinál neked Anaglyph megjelenítést, ilyenkor kell egy hozzá való színes szemüveg. Ebbõl van vagy 8 féle, és nyilván a beállításokban kell megadni, hogy pl. piros-zöld, piros-kék, stb.

Ismertebb szoftverek: Tridef3D (14 nap után fizetõs!)
A másik pedig a IZ3D, ez meg most szünt meg, ez csak Anaglyphet tud ingyen, azt is csak 30 napig.

Az izgalmasabb dolog minél jobb szemüveg szerzése, némelyek horror árban adnak papír szemüveget, sok utánjárással már lehet kapni rendes mûanyag szemüveget is.

grebber
Már van konzolom szóval ami akad pc-n azt tolom konzolon igaz csúnyábban de nem akadozva!

Solten
<#hehe>

Saor Alba

"én megvárom a következõ generációt"

Solten! Kezdodik...<#idiota><#taps>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Üdv, az Nvidiának van a 3D Vision támogatás a kártyáira, a radeonoknál elérhetõ hasonló szolgáltatás, amivel egy egyszerû bazári szemüveggel is élvezhetõ látványt lehet elérni?

ehhez milyen program kell, vagy Melyik catalyst?

grebber
Ezt mindenki tudja hogy mindig jönnek újak.De a jövõ elméletileg a Compute irány (Fox engine -bár hiába multiplatform erõsen érzem a pc-t elkerüli,bár ne így legyen) Unreal Engine 4 -a jövõre érkezõ elsõ game nemhiába lesz olyan csira rajzfilmes elég erõs gép kell jelenleg neki -remélem sikerül olyan szintre hozni az optimalizációt majd mint az UE3-nak)

De ki hogy érzi milyen vesz én megvárom a következõ generációt elvileg az nvidiának a 7xx-es széria még mindig a jelenlegire fog épülni szóval sanszos hogy atit lesz érdemesebb venni.

Solten
"@Borg: Itt eddig csak te voltál az, aki ezt az nVidia vs. Ati párbajt erõltetted. 😊"

Nsgyreszt igy van, valtasban trollkodik Herr Lacaval, epp melyikuk van muszakban... 😊 Bar Laca lustabb az igaz.

Saor Alba

broman191
Számomra nem volt bosszantóbb ATi-AMD driver probléma az utóbbi idõkben, bár a driveren belûl ritkán túrok az advanced beállításokban, AA módokkal és hasonlókkal nagyon ritkán szöszölök. Legutóbb talán ~tavaly ilyenkor a siralmas Rage futásteljesítmény okán túrtam a driverben, Catalyst AI on/off és egyéb okosságok, amit írogattak egyesek fórumokon, igaz érezhezõ változást nem hozott semmi, csak a játék config fájljának módosítása házilag.
Egyébként úgy tapasztaltam, hogy általánosan nem egy nem két játékban küzdenek idõnként futtatási kellemetlenségekkel ATi/nVidia userek egyaránt, persze nem mindent lehet a driverekre fogni, szerintem több a tudatlan user és/+ a tökéletlen programkód a játékfejlesztõk oldaláról, mint a gatya driver a gyártóktól... 😊

ui.: Ha már driver téma, akkor itt a jelenlegi techpowerup szavazás, amely fut már egy ideje:

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

IMYke2.0.0.0
Á, értem én... <#ravasz1>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

arty
kizárt! miután az amd gyárt szar drivert, ekkora beklövés csak náluk fordulhat elõ!

Forza.

IMYke2.0.0.0
ami leégette a kártyákat...

Nem az Nringyiának volt olyanja? <#wilting>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

arty
drivergondok? hát volt olyan driver, nem is olyan rég, ami leégette a kártyákat...

oh, wait!

Forza.

[NST]Cifu
@Borg: Megtudhatom mi gond van az ATi drivereivel? Csak ha már véleményt alkotunk ugye valamirõl...

@Solten: Nem érdekel az FXAA, ott van a minõségben sokkal jobb FSAA, azt akarom, akarnám használni, de pl. az MWO-ban sem mûködik a forced FSAA opció. Amúgy az MWO (mint Cryengine 3 játék) az MSAA-t erõlteti, és az mûködik is, többé-kevésbé szépen. A játékengine viszont egy hiba folytán elmossa a túl közel lévõ objektumokat, amihez az MSAA-nak van köze (ha nincs MSAA, nincs elmosás bug, soha). Ezért akartam FSAA-t használni. Viszont sehogy sem megy. Oké, nem omlik tõle össze a világ, csak azért mégis...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Solten
Sok jatekban az FXAA-t eroltetik, ami nem is baj, eleg korrekt minoseget kap az ember jo teljesitmeny mellett.

Saor Alba

Nightt
En ennek szemely szerint orulok, hogy csinalt egy jo kartyat az NV, vegre elesedik a verseny, amivel mi felhasznalok jarunk jol, mert a kovetkezo generaciok meg jobbak lesznek.

Irreleváns kérdés, hogy mi lesz a jövõben, mivel jövõre úgyis új generációk jönnek mindkettõbõl. A compute kérdés is irreleváns, majd akkor, ha tényleg használják, talán számítani fog, de addig valszeg nem is egy új generáció kijön még.
Egy dolog számít, hogy melyik jobb most. A 680 pedig jobb, fogyasztásban, hangban, a legtöbb helyen teljesítményben is, hátmég driverek terén.
grebber
Az új gameek compute irányba fognak haladni az meg jelenleg az atiknak megy jobban.Ha az nv ezen nem változtat akkor bajban lesznek.

" úgy kellett külön segédprogramokat (driver cleaner) igénybe venni ahhoz, hogy az ATi és nVidia drivereket levakarhasd a gépedrõl,"

Tartom, hogy az egy XP/W2K bug volt. A leszedett driver ddl fájljait random visszacsempészte a rendszer(visszaállítás) valamiért.

arty
lenne, ha nem venne meg pár fejlesztõt kilóra az nv a jövõben is 😊

így maegint csak ott tartunk, hogy nem egészen egyértelmû... szvsz 7950et kell venni, az uj biosával õ az ár/telj. király (felsõkategoriában)

Forza.

grebber
Mondjuk inkább azt hogy pár játékban jobb.7970 meg a másik párban jobb.
A jövõre való tekintettel 100%-osan jobb vétel az ati.

[NST]Cifu
Hogy lehet szívni a driverekkel a válasz az, hogy nagyon, nagyon sokféle képpen. Villogó textúrák, bekapcsolódni nem hajlandó FSAA, stb.

Hajdan még a Radeon 32Mbyte (ezt késõbb 7500-nak keresztelték el) és Radeon 8500 idejében az ATi driverei kritikán aluliak voltak, szó szerint játékról játékra kellett megtalálni a finomhangolást, ahol nem villogtak a textúrák, ahol nem mosta el õket, stb. Volt egy direkt ATi kártyákhoz való szoftver, ahol kézzel tudtad a dolgokat állítani, mert a driver egyszerûen nem adott elég lehetõséget a finomhangolásra. Plusz ezek voltak azok az idõk, amikor úgy kellett külön segédprogramokat (driver cleaner) igénybe venni ahhoz, hogy az ATi és nVidia drivereket levakarhasd a gépedrõl, hogy "tiszta" installal rakhasd fel a legújabb drivert. Igen, ezek régi szép idõk, csak arra reagálva, hogy mi lehet egy driver esetében gond. 😊

Megjegyzem a driverben "kierõszakolt" FSAA most sem mindig mûködik, és nem értem miért nem...

@Borg: Itt eddig csak te voltál az, aki ezt az nVidia vs. Ati párbajt erõltetted. 😊

Egyébként mint 7950 (7970 kistesó) tulaj megjegyzem, hogy én a fent említett forced FSAA problémán túl más gonddal nem találkoztam. Ha meg már kritizálunk valamit, akkor azt tegyük a tények ismertetésével is...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Azért elég fura ez, hogy olyasvalakibe kötsz bele, akinek van összehasonlítási alapja, míg neked nyilvánvalóan nincs.
Tényleg olyan savanyú szõlõ, hogy jobb a 680? <#confused>
Solten
Fogalmam sincs, ugy latszik az egyszeru kepessegu nvidia fan nem zoldet sziv hanem a driverrel.

Saor Alba

davidka003
Láma-e? 😄

"Vólt ref 7970-em, én pl szívtam a driverekkel,"

Hogy lehet szívni a driverekkel? Fel nem tudom fogni.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

IMYke2.0.0.0
Bõven.
Amúgy, játéktól függõen még FullHD-ben is (kompromisszumokkal - fõképp árnyékok levételével).
Nekem is HD4850-esem van, csak 512 MB-al.