AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

az FC3-ban hol ? melyik opcio ez pontosan? köszi

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Üdv!
Van egy HD6870- es vga-m és egy 3d tv-m.
Hogyan lehetséges "3d -ben" játszani pl.:Farcry 3-at?
köszi
broman191
Igen, a San Andreas-ban is volt. Elõtte a Vice City-ben is volt már valamiféle "frame limiter" opció, emlékszem hogy nem tudtam a hidroplánnal felszállni sehogy, mert ha a frame limiter engedélyezve volt, akkor összeakadt vele valami a játék kódjában, aztán csak húzta az orrát lefelé a vízbe a repcsi a gyorsítás hatására, felszállni nem akart az istennek sem...limiter kikapcs, felszállt, rögtön repkedtem. /vagy pont fordítva a kikapcs/bekapcs, már nem emlékszem pontosan, de a jelenségre igen/ <#idiota>

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

arty
igen! meg elvileg most a farcryban is van lehetõség, ill. régen mintha a gta san andreasban is lett volna... azért az mutat valamit, hogy konkrét címekre emlékszünk, ahol volt egyáltalán 😄

Forza.

broman191
Pontosabban mondjuk úgy hogy sok pécés' játék opciói nagyon szûkösek, f0sak, mivel nincs lehetõség választani fix framerate értékek közül, legalább a 30/60 FPS korlát ott lenne minden játékban, de nem...a legkorrektebb az utóbbi idõkben talán a Sleeping Dogs volt, amelyben a 30/60 opciónál is több fix framerate beállítást definiáltak elõre...és nem a sokadik patch után kisírva 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

arty
" fizix ugyanolyan semmitmondó technika, mint az opencl szabvány"

megint egyenlõségjelet húzol a kettõ közé 😞
ezekután felesleges ekézned a topikot, te a másik oldalt véded foggal körömmel...

a tesztrõl: ami nálam megy fix60fps-el, ott nem érzek semmi problémát a folyamatossággal. ami nem megy fix60fps-el, az... nost, azt megette a fene, a mikrolag (lenne) a legkevesebb, miután egyik pilanatban még 60fps-em van, másikban már csak 37 ... -> szaggatós szarnak fogom érezni. Ez nem a vga-d "színén" múlik.

Lehet itt vergõdni azon, hogy mennyivel tovább renderel az amd 1-1 frémet, csak mi értelme, ha az összkép eleve egy vicc? (fps ingadozás, 30-120 közt)

Mondjuk az egész pécé ezért egy fos... nincs fix frémráta, nincs lehetõséged fix30-al játszani, ha a fix60at nem bírja a géped 😞(
(most azt hagyjuk, hogy konzolon sokszor a 30 sincs meg, az egy másik történet)

Forza.

broman191
Igazán azért nem látni különösebb elõnyét sem az OpenCL-nek sem a PhysX-nek, mert az illetékesek közül senki sem töri magát túlzottan hogy kihasználják feltûnõbben a bennük rejlõ potenciált...van ennek ezeregy oka, de csak hogy a legnyilvánvalóbbat mondjam...komolyabb fizikai szimulációhoz gyenge hardverrel rendelkezõ, de még mindig egészen jól eladható "past-gen" konzolok a jelenben. Tehát ki a hibás? Nem a gonosz konzolgyártók, hanem az igénytelen fogyasztók akik még mindig vásárolják a lejárt cukrozott kaki konzolokat, ahelyett hogy vennének egy korszerû épkézláb középkategóriás PC-t. A PC-re érkezõ játékok túlnyomó része természetesen konzolport, mindig elmondják a vigyorgó marketingesek mindenféle konzolport PC-s játék megjelenése elõtt, hogy hiper-szuper-duper PC-s verziót kapunk majd, ki fogja használni a PC-s verzió a korszerû PC-k képességeit...persze, jön egy kicsit megshoppolt' hi-res textúra pakk, amelynél a community igényesebbet alkot félkézzel és természetesen neve legyen a gyereknek jön minimális DX11 támogatás is...de nem annak tervezték alapvetõen, lesír hogy csak utólag odadobtak ezt-azt, így felemás az összhatás - lásd pl. Far Cry 3 és ezeregy társa. Az újabb "next-gen" kor beköszöntével remélem már hangsúlyosabb szerepet fog kapni a komolyabb fizikai szimuláció...vagyis reálisabban nézve, a jelenhez képest viszonyítva csak egyszerûen könyörgöm legyen fizika, mert most kisebb-nagyobb túlzással élve nincs - megint a Far Cry 3 jut eszembe hirtelen, amikor robogok padlógázzal a dzsipóval és egy tábor lemezkerítését nem tudom szétcsapni, sem elhajlítani, sem semmi, mivel annyira nulla a fizika. Becsapódom. Kerítés a helyén. Autó megállt. A Crysis-ban, 2007-ben, hasonló helyzetben, odaQrtam egy gránátot azt repült minden szét a legmagasabb fizikai beállítások mellett...gameplay szinten jelen volt a fizika kihasználása, nem kényszerítettek arra mint a Far Cry 3-ban, hogy 2012-ben keressek már ugyan egy mesterkélten odabiggyesztett lyukat a lemezkerítésen 100 méterrel arrébb, mert amúgy nem tudok bemenni akárhogy küzdök, akárhány gránátot dobálok akárhová, a nem létezõ fizika miatt... Egy szó mint száz, 2012-ben nagyon nem itt kellene már tartani ahol jelenleg tart a játékipar...de az amcsi/amerikanizált agyhalottaknak és lefizetett, minden szemétre magas pontszámokat adó "szaksajtónak" így is nyálcsorgatva ávszom' minden, miért is kellene fejlõdni? 😊 >😞

Solten
Vagyis letezik magasabb orajelu 7950 a cikkben levonel (pl nem az enyem ami egy 7850 😄 - hol a kavem?).

Saor Alba

Solten
Vagtam hogy folytatasos cikk, miattad most vegig kellett szenvednem az elozmenyt is 😊
Na most az elozo cikk idejen is rendelkezesre allt az ujabb beta a 12.11 11, szoval nem a legfrissebb driverekkel teszteltek (egyaltalan minek tesztelnek beta driverekkel na mind1). Ket OC kartyat engedtek ossze, az Nvidiabol a legjobban tuningoltat, mig 7950-bol letezik magasabb orajelu (pl enyem). Ez az egyik, de kevered a szezont a fazonnal vagy inkabb nem vagy tisztaban vele, Nvidianal van turbo boost az AMD nem babral az orajelekkel. A zold kartya amugy is szarra huzott szoval ez nala lehet egy plusz 75 Mhz. A mar emlitett power controls plusz 20-ra torteno allitasaval atlepi a TDP keretet nagyobb teljesitmenyt nyujtva (az Nvidia fele boost is atlepi ezt a keretet). Errol a cikk nem tesz emlitest, hozza se nyultak. Meggyozodesem hogy ez megszunteti azokat a latency tuskeket amiken nyavajog a cikkiro.
Az esetleges helyesirasi hibakat ne emeld ki ha masba nem tudsz belekotni, mobilrol potyogtem az egeszet 😊

Saor Alba

Szerintem senki sincs ráizgulva különösebben a physxre, az pont csak ilyen gumicsont mint az opencl, hogy szemellenzõvel legyen min csámcsogni. Embere válogatja, hogy ki pörög rá, és ki nem.

Amúgy olvasd el jobban a tesztet. Legfrissebb béta driverrel készült minden, és boostos volt a radeon is. Ez egy folytatás cikk volt, sokminden az elõzményben volt leírva még.
Láttál már nvidia kártyát amúgy?😊 Csak mert kb pont fordítva mûködik a boost, mint ahogy leírtad. Az AMD chipek nincsenek binnelve, tehát elõre meghatározott fix boostra hajtja fel õket mindig, minden körülmények között (pl +200mhz). Míg az nvidia chipek binnelve vannak,+4 szint garantált, de akár +16ig is elmennek a jobbak. Magyarán szelektált chipes igényesebb példány, mint EVGA akár 100-200mhz-el magasabbra is boostol mint a referencia. Ez alapján pont hogy az AMD kéne stabilabb teljesítményt nyújtson, de nem így van. Más berkekben az amd új csodadriverére gyanakodnak, ami ugye plusz ennyi meg annyi FPS-t hozott, csak hogy a karácsonyi szezonra 3-mal többet mutasson mint az nvidia. Valszeg ennek ára volt. Ugyanakkor ennek a teóriának ellentmond az, hogy rengeteg user sokkal régebb óta tapasztalta már ezt. Olyanok ugye, akik áttértek nvidiára, és van összehasonlítási alapjuk, vagy pl 120hz-es monitoron játszanak, amin sokkal láthatóbban kijön minden.
Úgyhogy akkor most ennek fényében szerintem olvasd el újra a cikket, mert alapvetõ dolgokkal vagy tévedésben.
Solten
Mifele driverekkel keszult ez a teszt beta, nem beta windows 8 driverekkel? Tesztkonfig? Az AMD-nek van power control ficsorje, +20%-ra volt allitva? Csak azert mert az Nvidia nem tud ilyet es igy termeszetesen alapbol maximalis teljesitmenyt ad le. Hiteles igy az osszehasonlitas?
Ilyen izzadtszagu kinosan osszetoldozott felinformativ tesztet is mar reg olvastam 😊

Saor Alba

Solten
"Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a végfelhasználó számára pont olyan semmitmondó technika, mint az opencl szabvány. Senki nem látja elõnyét, hiába létezik."

Reszben egyetertek, azonban azt nem ertem hogy az nvidia fanboy akkor megis miert fap-ol eroteljesen a physx-re. A masik oldalt nezve senki nem kap orgazmust az opencl miatt. Hovatovabb az AMD legalabb nem a zart szarjat erolteti hanem egy nyitott rendszer mellett voksolt.

Saor Alba

Mindkettõ AMD-vel készült, ráadásul ez még a HD6990-l. Nem hiszem, hogy a felsõnél egyenesebb "görbét" lehetne produkálni NV-vel...

Már bánom, hogy anno az NV kártyámmal ezt nem csináltam meg... :S

A cikkhez pedig annyit, hogy ez simán lehet még a win8 driverek hibája... Arról nem is beszélve, hogy a grafikon különbségek jöhetnek az eltérõ frame számból is. Akkor lenne korrekt az összehasonlítás, ha a teszt közben minden vga-n fix 60fps lenne, és minden teszt azonos ideig futna.

www.smart-bus.hu

Most akkor én hihetek a saját szememnek, vagy ennek a cikknek kell hinnem? Ugyanis én ilyet nem tapasztaltam... persze indokként arra jó, hogy miért adjon valaki több pénzt ki...

www.smart-bus.hu

Vaalakinek esetleg szakmai hozzászólása a cikkhez?
Vagy marad az óvoda?
IMYke2.0.0.0
Segítek: próbáltam lezárni ezt a meddõ beszélgetést veled.

Ez az AMD Radeon topik, nem az 'istenítsük az nVidiát' zöld topik. Ha flame-keltés volt a célod, az sem járt sikerrel, ahogy az sem, hogy most sikítva rohanjon mindenki GF-t venni magának karácsonyra...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Ja értem, tehát mindegy mi a téma, csak nvidiát lehet szidni, mert ami az amd ellen szól, az csak hazugság lehet.
Teljesen igazad van, ez a topik errõl szól. Szomorú is, hogy te is még csak ezen a hitvita szinten létezel...
IMYke2.0.0.0
Feleslegesen erõlködsz - ez a topik nem zöld...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Ha el se olvasod, fel se fogod, akkor legalább véleményt ne mondj róla...

Amúgy a legtöbb helyen ugyanígy reagálnak a cikkre, szal kb mindegy. Van x nvidia user, aki csak annyit ir, hogy õ már rég megmondta ezt, amikor váltott, meg van y amd user, akinek nincs összehasonlitási alapja, és habzik a szája, hogy hogy mer bárki rosszat mondani az aduász kártyájára. Remélem más oldalak is elkezdenek a módszerrel tesztelni, és kiderül mi van.
IMYke2.0.0.0
3 oldal után a végére ugrottam, ahol elõadta, hogy õk mennyire másként tesznelnek, mint mások, meghogy ha a 'recegések' nélkül akarsz játszani vegyé' envídiát.... kösz, elég volt.

Akkor végülis kölcsönös a dolog. Bár azért reméltem, hogy egyáltalán elolvasod.
IMYke2.0.0.0
Nem vártam mást tõled.

jaj...
IMYke2.0.0.0
(ál)Tudományosan bebizonyítva, hogy nVidi-ra írják a játékokat. Mi ezen meglepõ?

Nincs is sok értelme vitatkozni a physx témáról, mivel irreleváns dolog a játékok összeségét nézve. Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a végfelhasználó számára pont olyan semmitmondó technika, mint az opencl szabvány. Senki nem látja elõnyét, hiába létezik.

Sokkal több értelme lenne errõl a cikkrõl beszélgetni.
Ezek itt gyakorlatilag bebizonyították amit évek óta mond mindenki aki áttért ATI-ról nvidiára, hogy nvidián érezhetõen sokkal simábban fut minden, még akkor is, ha az ATI netán magasabb fps-t ér el.
Most vajon síri csend jön, vagy valami szemellenzõs fasság? Kiváncsi leszek.
Tegnap volt itt, csak szelektív a látása... 😄

www.smart-bus.hu

IMYke2.0.0.0
Solten ezer éve járt erre - mi van vele? <#confused>

A látótáv kivételével igen! 😊) Csak tesztelgettem, hogy milyen a 6990-hez képest, és bizony igencsak erõsebb... gondolom nem skálázódott jól a CF! 😊

www.smart-bus.hu

arty
na, ezt nem gondoltam volna 😊 (de becsszóra, minden maxon van? 😄 )

Forza.

kifli
lehet, nem sokat aludtam az elmúlt napokban <#miaz>. Bár te tényleg ennyit szûrtél le belõle? Innentõl értelme nincs a véleményeddel foglalkozni.
broman191
😄DD

Te tényleg ly-el írtad a munkájukat? 😄 Innentõl tl;dr 😄
Ennyi...

www.smart-bus.hu

kifli
Mafia 2 pl elég igényesre sikeredett szerintem, abban is volt physx. Bár ott fejlesztõk akarták használni, arra amire való. Egykártyás rendszerek meg is adták magukat, így nvidiások nagyrésze sem tudta élvezni rendesen...
De álltalában ha megnézed, a nagy AAA címek nem támogatják a physx-et, még akkor sem, hogyha nvidia logos játékról beszélünk.

Metro fejlesztõket nem nevezném annyira igényes fejlesztõnek, elég megnézni az eddigi munkályukat, 2033 értékelhetetlenül futott. Arma2 sem egy gyöngyszem, fõleg nem optimalizáció szempontjából. Szerintem armával csak azért játszik bárki is (énis), mert nincs alternatíva...
Így BIS-t sem helyezném, az igényesebbek közé. Bár azért õk tekintettel vannak még mindig a felhasználókra. Pont ezért nincs gpu physx arma3-ban.

És egyébként igen, az a fejlesztõ, aki egy olyan platformra fejleszt, ami a felhasználók felének nem elérhetõ, közben van mindenki számára elérhetõ megoldás, annak csak az számít, melyik gyártótól mennyit kap ezért. Innentõl bele lehet gondolni, mennyire érdekli a felhasználók véleménye.

Végülis minden fejlesztõ mérlegelhet, nvidiától pénzt, amd-tõl segítséget kap a fejlesztéshez. Innentõl döntsd el te, hogy melyik jobb a felhasználónak.
Nem igazán láttam még, ótvarul optimalizált, amd logos játékot, ha viszont az nvidia logo jut eszembe, akkor a kevés fps valahogy velejön (nem csak amd kártyával). Crysis 2-nél sem a fejlesztõk akarták, a mesterségesen magas gépigényt, csak megfelelõ összeget kaptak érte... (tudod, a föld alatt is renderelte a motor a hullámokat, meg a vizet)

De ITT egy játéklista, emeld már ki nekem azokat a átékokat, amik AAA címek és sikeresek lettek.
Én ha belegondolok, mafia2, advanced warfighter 2-t játszottam végig ezek közül. metro-t elkezdtem, csak aztán valahog ynem folytattam. Illetve cryostatsis-al i hasonló a történet. Illetve planetside 2-vel játszogatok.
IMYke2.0.0.0
Az nVidiás Pisix egyértelmûen az ördögtõl való.

7970-n már nagyon szépen fut... 😊

www.smart-bus.hu

arty
fizix téma egyértelmûen fekete. de szívesen meghallgatom, hogy megpróbálod fehérre mosni...

Forza.

Itt, ja. Ahol minden fekete és fehér, mert úgy egyszerûbb kezelni a témát 😊
arty
nem hülye, csak "lefizették" 😊
mivel így kicseszett egy csomó játékossal, velónk, így azért tarthatjuk patkánynak, nem? nyilván a fõgenya a vidia, ez szvsz sosem volt kérdés.

Forza.

Ja értem, szal ha physxes, akkor már nem igényes fejlesztõ 😄
Aki egy nvidia technológiát támogat, az csak hülye lehet. (fõleg ebben a kényelmes topikban)
broman191
-et* <#idiota>

broman191
Ez lényegében másodperceketet sem jelent, millisec értékekben beszélt. Otthoni feldolgozásnál is lényegében millisec értékekrõl beszélhetünk, például egy xbox360/ps3 input lag-ja nagyobb mint amit egy PC képes nyújtani, mégis ms érték, tehát nagyon kevés eleve, ezért nem feltétlen tûnik fel a "nagyon kevésnél még nagyon kevesebb"...csak ha valaki "nagyon hardcore". 😄

broman191
Persze, összetett folyamat, magyarázta, tehát a szerver feldolgozási késedelme, aztán a netkapcsolat késedelme, majd a dekódolás elkészültének késedelme, majd a megjelenítõre jutás késedelme. A folyamat összeségében kevesebb mint ha otthoni gép dolgozik helyben és az otthoni gép a megjelenítõre juttatja a képet. 😊

kifli
valaminek ki kell tolnia a képet a tv-re 😊
Valami iptv-hez hasonló vevõegység, csak kezeli a kontrollert is nem? Mert iptv másodperceket késik analoghoz képest.
broman191
Nyilván az adás vétele utáni dekódolás során természetesen valamennyi késés pluszban jön. Viszont még ígyis kevesebb az input lag összesen, mintha a saját gép számolna, Carmack bá' ezért is jegyezte meg, mivel sokak jöhetnek azzal hogy nem elég hardcore a Quake 3 idõk rajongói fõleg, de éppen hogy még hardcore-abb megfelelõ hálózati szerverrel és netkapcsolattal ilyen tekintetben mint az otthoni PC-zés... 😊

broman191
Ha minden igaz a cloud gaming-hez igazán videokártyát tartalmazó hardver sem kell, csak egy kis vevõbox kábeltv-szerûen, ahhoz csatlakozik a kezelõszerv, megjelenítõ stb. 😊 Kíváncsi leszek így a warez-t hogy oldják majd meg...lopom a szomszéd levédetlen wifi-jét helyett lopom a szomszéd felhõjét? <#idiota>

kifli
a képet továbbra is a videokártya fogja adni, mégha nem is õ rendereli a 3d-t. A csúszás így megmarad pluszban nem?
broman191
Már gyártottak többé-kevésbé hivatalosan: az Xbox720 és a PS4 hardvere is fog támogatni cloud gaming szolgáltatást ha minden igaz, szóval a vidia' esélyesen arra tesz, hogy a cloud gaming pár éven belûl beindul gõzerõvel, aztán lesz a konzolokban olyan hardver amilyen, hosszútávon nem lényeges...legyen mondjuk ATi-AMD grafikus chip mindkettõ konzolban gyárilag, de a cloud gaming idõk beköszöntével attól még az nVidia grid prockói futnak majd a cloud gaming szerverekben, bizonyos meghatározó szolgáltatóknál...my bad, rosszul emlékeztem, csak partnerség van a vidia' és a Gaikai között - "The company *nVidia* demonstrated their brand new GeForce Grid in partnership with Gaikai<...>". ;-) Hosszútávon lényegében az nVidia rabszolgái ígyis-úgyis, mivel a technikát õk adják... Úgy rémlik hogy a Gaikai szervereiben lévõ videokarik csak 1 játékost tudtak kiszolgálni egyszerre a vidia' partnerség elõtt, most az õ Grid procijukkal már 2 játékost per szerver, jövõre 4, aztán 8, elvileg ilyen léptékben tudják majd fejleszteni a Grid proci technikát, mondta egy nVidiás' fejes valami okos cikkben pár hónapja. Elég komolyan gondolják a cloud gaming-et, ha 1-2 éven belûl nem is fog a hardveres korlátok miatt széleskörben elterjedni a felhõs játék, 3-4-5 év múlva már egészen biztosan lényeges teret hódít... Csak érdekességként megjegyezve John Carmack mondta talán az idei QuakeCon keynote-jában vagy utólagos interjúban valahol, hogy a cloud gaming-nél érezhetõen alacsonyabb a mérhetõ input lag, tehát a gép által végzett számítások és azok eredményének monitorra kerüléséhez szükséges idõ, mivel a cloud szerver "olyan gyorsan tud tekerni" és a megfelelõ szélessávú, legalább 20 Mbit/s nettel már elég szép sebességû FullHD képet is tudnak közvetíteni...vicc elgondolni, hogyha megvesszük a 120-140e Ft-os csúcsvideokarit, lassabban jutnak el az általa kiszámított eredmények a monitorunkig, mintha egy amcsi szerverrõl jönne ugyanaz, egy fél világot áthidalva az interneten keresztül...elég hihetetlen, de Carmack bácsi nem a hazugságairól híres. Ezt megjegyeztem, mivel elõtte-utána olyan dolgokról beszélt hosszasan, hogy nem az angol nyelvtudásom miatt nem értettem, hanem zokni voltam a szakmai nyelvéhez...szóval ez a sikerélmény megmaradt máig. <#idiota><#vigyor3>

kifli
nemigazán értem, hogy jön ide, de valószínûleg nagy lesz a gépigénye igen...
Bár a videókat elnézve, nem lesz akkora ugrás azért...
arty
tökmindegy, mivel MINDENEN szaggat majd az elsõ pár évben 😊

a második megy már valamin jól? 2db gtx690en?

Forza.