90029
  • barmi
    Majd a videokártya 'iparág' megoldja az állítólagos problémákat
  • gurubefree
    Aha ....
  • Solten
    Bugos a moncsi?
  • gurubefree
    Ht most a bogar invazio miatt nem £3 zalman fan mate veszek 2ot az tokeletesen megfelel.
  • gabi89
    Ez érdekes nekem sose kelle e-mailt megadnom mikor drivert töltöttem le :D pedig onnan töltöm ahonnan te...
  • Solten
    Guru simán kiad rá ;)
  • ajem kisa
    Itt kb 50€-val kerül többe ez, mint a "normál" saphire!
  • BiG G
    csak akkor ha szerzel átalakítót amivel rá tudod kötni, de szerintem ilyen nem létezik. barkácsként még le tudod nyesni a felesleges műanyagburkolatot, és akkor belemegy a csati, de mi tartja ott? a felfogatás érdekes dolog. szerintem tökéletes megoldás a fan mate, nekem itt van a gépház mellett egy karnyújtásnyira, csak tekerek rajta egyet mikor játszok és kész.

Solten: jó móka, csak drága. 7-8 ezret egy ilyenre kiadni felesleges szvsz, mikor sokkal olcsóbban is ki lehet hozni a megoldást. persze ha valakinek felesleges pénze van akkor nyugodtan :D

• Solten
    Egyetértve Kisa-val, Guru, ilyen előlapi játékszer is jó dolog:

• gurubefree
    Nem a hanggal van a baj zoli ..... az a baj hogy a turonak jaratom allandoan maxon amikor nem kell . Ha lenne valami megoldas ( mint Pl: zalman fan mate 2 amit hasznalok a CPU hutohoz ) akkor amikor netezek vagy
    akarmi mast csinalok a jatekon kivul szepen leveszem a fordulatsz. a min.
    es nem olom a cuccot.
  • ajem kisa
    Itt van pár dolog, amikkel lehet ventiket szabályozni!
    Ezek közt vannak jok, a tipus szerint rálehet keresni a környezö boltjaitokban! ;)
  • mrzoltan
    Mi a baj a 2000rpm-vel?Azt mondják nem hangos.
  • gurubefree
    Erre voltam kivancsi. Akkor a kovetkezo ... van e olyan kabeles megoldas amive direct-be a VGA-ra lehet kotni es a Catalyst-bol lehet megoldani a szabalyozast.
    zalman fan mate 2 akkor tokeletes hozza. Mert ha mas megoldas nincs akkor vennem kell 2ot.
  • BiG G
    egész pontosan az egyik ilyenre kötöm: zalman fan mate 2. egyik vége megy az alaplapba, másik a ventibe, ha tekerem akkor kb 500 rpm-ig le tudom vinni, viszont mivel egy tolóellenállással működik, ezért van egy saját ellenállása is a cuccnak, ami azt jelenti, hogy maxra tekerve picivel kevesebb feszkót ad mintha nem lenne benne az áramkörben, tehát a maximum 2000rpm helyett ilyen 1700-1800 rpm-et tol ki magából, de az is bőven elég hála a hőcsöves bordázatnak.
  • BiG G
    nem a chilla-ról beszéltünk, hanem a gyári hűtés szabályzásáról. amúgy én meg rákötöttem egy kis zalman potméterre, azt tekergetem ha kell :)
  • trident
    Ez mindenkinek rossz hír, mert ha nincs piaci verseny és konkurencia, akkor nincs rákényszerülve a másik szereplő, hogy árcsökkentésekkel éljen.
    (talán még a technológiai versenyben sem lenne érdekelt, lanyhulna az innováció)
  • csab3sz
    A 4850 mért "CSAK" GDDR3-as a 4870 meg mért GDDR5-ös?
  • Torretto13
    His még 1 kicsit levan maradva a catalystok terén!!!!!

8.5 van még csak náluk fenn a download driver-ben.
  • trident
    Ez azért már nem is olyan rossz, oc változat:

Netán ezek?:)

De ez található a HIS oldalán.
  • Solten
    8800 GT sokkal lassabb kártya a 4850-nél. A PH teszt szerint a 4850 20%-al gyorsabb a 9800 GTX-nél.
  • csab3sz
    Hali!
    Barátomnak régen egy X1950GT-je volt azóta vett egy 8800GT-t. Én most álltam át konzolból és szeretnék egy nemrég vette használt gépet lecserélni. Ebben a gépben is egy 8800GT van de nagyon költséghatékony az új HD4850. A barátom azt mondta hogy inkább nVidia de mi a vélemény erről a kariról???
  • gurubefree
    Nekem az alaplapra van kotva a 2 Chilla. Te hogy kototted ra a VGA-ra ???
    Mert ha nem a VGA-ra van kotve akkor felejtheto ez a szabalyozas tema.
  • BiG G
    gfx chilla ruley! :)
  • Nathan66
    már sikerült. sry a sok post ért de azt hiszem, h hülye vagyok... már jó és le is ment a hőmérséklete. csak nagyon hangos:S
  • Nathan66
    nemigazán
  • BiG G
    szerintem nem állítottál át valamit. manuált is beírtad? hangosabb lett a venti?
  • Nathan66
    megcsináltam de 70 fokról 72 re növekedett csak...
  • BiG G
    C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\ATI\ACE elvileg
  • Nathan66
    látom azt a ventilátor szabályzás-t a banner alatt. de amit lementek a catalystban fanspeed néven azt nem taláélom seholse...
  • Nathan66
    a gyári hűtő venti fordulatszámát hol lehet 50 % ra tenni?
  • Solten
    ~7k HUF

Inquisitor: sajnos nincs. Van hír viszont a powercolor passzív 4850-séről...
  • Inquisitor
    Van hír IceQ HD4xxx kártyáról már? Csak mert ami képet eddig láttam nem referencia hűtésekről ... hát izé.
  • Nathan66
    mennyi lenne ez a GFX Chila?
  • BiG G
    egészségedre! :)
  • kifli
    én is freemailt használok mégse jönnek a spamek
    Outloock+bitdefender
  • BiG G
    megérdemled ha freemailt használsz gmailben egyszer jelölnéd csak szpemnek többet nem látnád ;)
  • Solten
    Megérdemled, ha az nvidia honlapjáról töltögetsz...
  • MaSzKa
    múltkor nvida chipsethez töltöttem le drivert az nvidia honlapjáról

és csak regisztráció után lehetett

azóta mindig jön a freemail-ra az Nvidia News :((

lemondani se tudom
    legalábbis a levélbe nincs leírva hogy tudom lemondani

hát cseszék meg magukat! :(
  • Solten
  • MaSzKa
    ok akkor veszek 1 időgépet és vissza megyek 100évet :D