AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Biztos lesz majd jó áron! 😊 ( Nekem a Sleeping dogs megvan még, ha kell valakinek, akkor ócsóóóóért átadom... )

www.smart-bus.hu

arty
wow! bio infinite-t szívesen berántanám kuponként 😊

valakinek nincs eladó? hátha kártya nélkül is meglehet ócsóbban 😄

Forza.

Ha így bereklámozzák akkor biztos lesz... az elõzõ is volt! 😊 Én nagyon belenyúltam, iszonyat mákom volt... 100000.-Ft volt a 7970GHz, plusz kaptam hozzá FC3-t, Sleeping Dogs-t, és Hitman-t... 😊)

www.smart-bus.hu

IMYke2.0.0.0
De jó, hogy még nem rendeltem meg a 7850-esemet.
Most megvárom, az IPON-on is lesz-e ez az akció.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

"The way it's meant to be bundled" Jó az új szlogen... 😄

www.smart-bus.hu

Az utolsó driverekkel még a BF3 alatt is jobb volt a 7970GHz... de tudod mit, vegyük úgy a vita lerövidítése érdekében, hogy totál egy szinten teljesítenek, és nézzük az árakat.

A legmagasabb gyári órajeles Gigabyte 7970GHz 108000.-Ft, a legmagasabb gyári órajeles Gigabyte GTX680 147000.-Ft! ( IPON ) Ez közel 40000.-Forintos eltérés... Még a legmagasabb órajeles GTX670 is 120000.-Forint! Szerintem a továbbiakban nincs mirõl beszélni...

Az ilyen microlagos, fosdriveres, kékhalálos dezinformációk arra jók, hogy ezt a brutális árkülönbséget megpróbálják áthidalni. Kevesebb fejlesztõt kéne megvenni, többet kéne a gyártástechnológia gazdaságosságával foglalkozni, és akkor lehetne árverseny! Ami ugye a mi érdekünk lenne... én is szívesen tettem volna most egy próbát a GTX680-l, de nem fogok azért plusz 40000.-Forintot (még húszat sem) kiperkálni, hogy nv-m lehessen...

www.smart-bus.hu

arty
jahogy régen idióta volt az nv, most meg náluk a szent grál?

igazából csak annyi történt, hogy mára a konzol a lett fõ platform, amire fejleszteni kell - ott pedig nincs compute erõ egyelõre, így pécén bármit is átverni csak "pénzesbõrönddel" lehet. én azért örülök, hogy nem a geforce7-nél tartunk, pedig az aztán baromira juzerközpontú lenne 😉

Forza.

Ez pont az, amirõl lentebb is beszéltem.
Egy dolog bevezetni újításokat, és egy másik kihasználni õket.
Olyan újításokat üzletileg értelmetlen idejekorán bevezetni, amibõl senki sem profitál még évekig.
Az nvidia helyében én is az AMD-re hagynám az új utak kitaposását, aztán mikor már tényleg használnák a programok, majd bedobnak õk is új hardvert rá, ami ráadásul jobban és gyorsabban is tudja majd.
Az egyik fejlesztõ, a másik user központú. Amelyik az általam játszott játékban gyorsabb, és megbízhatóbb, azt fogom venni.
Akkor most fel lehet tenni a kérdést, hogy üzletileg melyik lesz a jobb? Mint ahogy eddig is...
Az összes játékra nézve egyáltalán nem egyértelmû az elõnye a sima 680-al szemben se. De gondolom errõl kár is vitatkozni, mert egybõl be tudnál linkelni olyan tesztet, ahol csak a megfelelõ játékokkal nézték 😊
arty
"HDAO"

jaj... ez és ennek variációi, amit elõször kapcsolok ki 😊 alig látni, cserébe sokat lassít... (nálam - lehet h 79xx már bírná, de inkább legyen jobb a frémráta)

amugy a metro a legviccesebb - eleinte mindenen fosul futott az nv zászlóst kivéve, mára pedig amdken megy jobban ...

szarul optimált és EA-san patkány verzio amd színekben: dragon age dx11 ?

(amugy nemhogy az x360, de már az xbox1 is tudott DD5.1-et, pécé ide csak az utóbbi években jutott el 😞 márminthogy digit kimeneten játék 5.1)

Forza.

kifli
Az AMD az ünnepek után is folytatja a játékdömpinget ajánlanám Borg figyelmébe:
"A Bioshock Infinite számos compute shaderrel gyorsított effektet kap, mint például a HDAO bilateralis szûréssel, a diffuse depth of field és a contact hardening shadows."

Egyébként meglehet nézni, hogy milyen címek kerülnek a gaming evolved programba, és milyenek a twimtbp-be.

Csak egy két nvidia logoval jelzett játék: metro 2033 jót tett neki a programba kerülés, remekül futott mindenkinek. Crysisról optimalizálás terén ne is beszéljünk, mindenki tudja mi a helyzet. A második rész esetében is voltak érdekes dolgok (föld alatt lévõ víz folyamatos renderelése pl)
Ezeken kívül volt még mafia 2, ami physix-el nvidián sem futott egykártyás rendszereken normálisan. Más nagyobb cím nem jut eszembe a közelmúltból. Mert amik voltak, többnyire a B kategóriában indultak.

Szarul optimalizált evolved programba tartozó játék valahogy nem jut eszembe. Szóval ne mond, hogy ez csak az atinak tesz jót. Jót tesz ez minden pc játékosnak. Illetve ha a cikket elolvasod, nemcsak a grafika optimalizálásra vonatkozik a dolog, hanem a pc-s irányításra is kiterjed, de még a hangzásra is. (x360 ugye sztereót tud csak, így sok játéknál nem ölnek energiát a térhangzásba)
kifli
pont fc3 alatt volt nvidia hiba, hogy leállt a driver...

Nekem már nemtudom mióta nem volt olyanom, hogy driver stopped. Kékhalál mióta is függ a gyártótól? Csökkentsék az fps-t? Ember növelniük kéne inkább, ha utol akarják érni az azonos kategóriájú amd-ket.
Álom? Melyik a leggyorsabb 1 gpu-s vga? Ja, hogy a 7970GHz... hmmm... mik vannak! 😄 A felsorolást meg nem értem, nálam egyik gond sincs... én szemét állat, nem hat a gépemre a negatív kampány! 😄

www.smart-bus.hu

arty
ha visszakeresném, hogy kell-e a 32bit színmélység és kell e a shadermodel3.0 a vidiába, vajon milyen hsz-ekre lelnék tõled? 😊

valaha az nvt is jellemezte az innováció, mára csak a pénzesbõrönd és a már leírt fizixes és fusson szarul másnál sztorik keringenek a cég körül...

Forza.

Hova kell az nv-nek zárkóznia? 😄 Mit álmodtál? 😄
Rontsanak a driverek minõségén, vagy vezessenek be némi microstuttert, kékhalált, driver stoppedet, vagy csökkentsék az fpst, vagy mi?

twimtbp sem egyenlõ a physx-el...
És egy kapcsolatban a pénz nem azt jelenti, hogy táskával viszik a másiknak. Mindkét cég esetében az van amit leírtál, kölcsönös haszon. Szóval ez a sarkítás nem jött be. A végén mindkettõ a pénzre megy ki.

Azt meg hagyjuk már, hogy AMD-n azért fut szarul, mert az nv fizet... lol. Ha az a sok techno humbuk mind mûködne, kihasználható lenne, amirõl a GCN kapcsán évek óta ódákat zengenek, már rég 2x gyorsabb kéne legyen minden AMD kártya. Ehelyett még egy százalékot is nehezen hoznak, sõt...
Máshol is volt már ugyanez a vita. Hiába hiszi azt az AMD, hogy hú mekkora technológiai bravúr a GCN, ha a felhasználóknak ZÉRÓ elõnye van belõle mindmáig.
Mindig csak az van, hogy majd a jövõ játékaiban, a compute shader mint valami szent grál... kinemszarjale a jövõ játékait, ha per pillanat semmi elõny belõle? Kiváncsi leszek mikor jön az elsõ játék, amiben ez látszik majd...

Igen, ezt hívják kapcsolatnak, partneri viszonynak! 😊

www.smart-bus.hu

Igen kapcsolat... normális helyeken ez így mûködik... nem úgy, hogy "itt a pénz, az enyémen jól fusson, a másikén szarul, és akkor mindenki az enyémet veszi..." egy pont után már a fejlesztõk sem nyelik be ezeket a pénzért. Kezdõrúgásnak jó volt, oszt pá...

Az nv nem azért tolta a pénzt, hogy jól mûködjön xy játék, hanem azért, hogy a riválisén szarul! Szép lassan visszaüt ez a gennyes viselkedés...

Nem tudom milyen versenyre gondolsz... egyelõre az nv-nek kell zárkóznia... 😊

www.smart-bus.hu

kifli
ne az nvidia féle kapcsolatra alapozz. Mert az egy dolog, hogy nvidia csak pénzel akarja megoldani a dolgokat. (physix-es játékok)

Amd nem fizet a crytek-nek azért, hogy segíthessen az optimalizálásban.
crytek 2 dolgot kap, segítséget, és egy adag reklámot, pl a driver telepítése közben, vagy az amd oldalain.

arty
jamegvan!

Issues:
SLI not working, needed other methods nvidia inspector/profile tools etc. to get it working.

SOLUTION:
Add farcry dx11 exe. to NVdia control panel, reinstall drivers. add farcry 3 dx11 exe to Nvidia inspector.

ISSUE:
Bullet hole decal bug issues SLI: drops framerate.(fixed with updated hex code in nvidia inspector)

SOLUTION:
open farcry 3 profile with inspector, and change SLI bits for DX11

0x000902F5 to 0x0C1902F5( this fixes the decal bug when shooting something frames drop.)

<#mf1>

Forza.

Kapcsolat? Mikor szándékozol lemászni a falvédõrõl? 😄
Ez pénzrõl szól.
Az nv meg nem fog a továbbiakban pénzt tolni olyasmibe, ami úgyis mûködik. Eddig se érte meg.

Ha meg az AMD használhatóságán javít ez a Gaming Evolved bevásárlás, annak csak örülhetünk. Van hova fejlõdniük. Talán az idei kártyákkal már nem csak FPS-ben tudják felvenni majd a versenyt az nv-vel.
kifli
te mirõl beszélsz?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
vip <#mf1>

Solt: Ez így logikus nem? De lehet amd-tõl több pénzt kaptak. Ja várjál, õk nem pénzt adnak a fejlesztõknek, hanem besegítenek az optimalizálásba...
Legelõs? 😄
Nekem dzsungeles van.
Biztos azért váltott a fejlesztõ, mert az nv-vel való kapcsolata túl tökéletes volt... a crytek is biztos azért oldalazik arrébb, mert túl gyümölcsözõ a viszonyuk, és egy kicsit szívni akarnak...

Zöldhályog újratöltve! 😄

www.smart-bus.hu

arty
milyen gond volt amdn?

Forza.

kifli
Összesen 4x indítottam el a játékot a legelsõ verziót, patchek nélkül. Ezalatt végig is játszottam, de nem találkoztam anomáliával...

Nvidián is van probléma, mondjuk leginkább sli rendszerekkel ahogy olvasgattam.
Állítólag az ini file-ba ha beírtam valami fps fixáló parancsot, az helyrehozott valami gondot, de én nem vettem észre semmi különbséget.

Elnézést, hogy nem volt gondom a játékkal.
Igenigen, ide csak kivételek járnak, tudom 😊
kifli
nekem az elejétõl ment probléma nélkül.
kifli
Most dobálják ki 13.2 betákat, ami elég sokat javít crysis futásán. Mellé még egy idézet akkor:

"We're seeing 1.3-1.6x in Crysis 3 in our labs on 7970 GHz Edition @ 1080p and 1600p. I don't know about the other cards. This is is a beta driver for a beta game, and performance is most certainly not final. Additional optimizations are in the works, and they may or may not arrive within the timespan of the beta."

Mellé azt írták, hogy mivel a crytek viszonylag késõn catlakozott a programba, így még most dolgoznak rajta, így elég sok javulás várható még.
Farcry3-nak is jót tett az utolsó pillanatban váltás. Szopás evolved, míg nv-n probléma nélkül ment elsõ naptól...
arty
elõzetes beta-tesztek alapján nv elõny, 10% körül

Forza.

kifli
A crytek csatlakozott a gaming evolved programba:

"Everyone must also keep in mind that Crytek decided to join AMD Gaming Evolved relatively late in the Crysis 3 development process. We've had developers on-site with Crytek around the clock since that point, and we're working together to squeeze every last drop out of Radeon architectures on this title. For example, GCN is one of the reasons Crytek made the switch. It's important to us and them that everything is hunky dory but, compared to other titles at this point in their development cycle, we've all had less time to do that work. So we're doing a little catchup this week and next, applying that spit polish, and making damn sure everything is smooth for launch."

Viszont ez nem jelenti azt, hogy az nvidia oldaláról megszûnt a kapcsolat. Másik játékról nem tudok, aki mindkét gyártóval együttmûködve fejleszt.
Az viszont jelent valamit, hogy az amd nyomja nagyon a crysis 3-at, nem az nvidia. Valószínûleg az nvidiánál már tudják, melyik hw-en hogyan fog futni...
UPSZ... no úgy látszik a Crytek is búcsút intett a zöldeknek! <#hehe> Úgy látszik kiürültek a pénzes bõröndök... <#duma>

www.smart-bus.hu

Nem is mondtam, hogy az lenne... 😊

www.smart-bus.hu

[HUN]FaTaL
Kösz, tuning nincs, csak a CPU-n 😊

Aniso egyáltalán nem felesleges sztem, és alig használ eroforrást.

http://goo.gl/gd6Zi5

kifli
én kértem cserekártyát, és adtak...
A tuningot nem tolerálja, de azon kívül stabil nálam...

www.smart-bus.hu

Solten
<#eljen> #80843: stabil

Saor Alba

IMYke2.0.0.0
Felesleges erõforrás zabáló az is.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

V43 1105
Nem.

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

V43 1105
Én több mint egy hónapot vártam HD6970-re .. dec 17.-én adtam be, most pénteken jött a mail, hogy 6970 kész, késõbb ez lett ráfizu nélkül egy 7970 .. <#whatever>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

És az Anisotropic Filtering- t sem érdemes 16x oson használni?

Felraktam a 13.2 es drivert de ugyanaz a szitu.
iPonban gariztatott már valaki?

Mennyire macerás és meddig tarthat (3 napon belül cserés)
gondolom cserekártyáról ne is álmodjak.

Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960

kifli
2x-es értéknél mozgás közben nem, 4x-esnél már állóképnél sincs kb semmi különbség a magasabb értékekhez képest.
MerlinW
Továbbá minden fokozat ~20% teljesítménycsökkenést okoz. Az AA eszi a legjobban a VGA-t és többnyire feleslegesen.

[merlinw.org]

[HUN]FaTaL
Solten: Az az XFX HD4850-et kicseréled a plecsenin Sapphire 7770-re? 😊

[HUN]FaTaL
Ez a topic meg miért került ki a kedvenceim közül? 😄 Biztos mellékattintottam.

Na mindegy, próbálta már valaki a beta 13.2-es drivert? Sajnos vannak gondjaim a 13.1-gyel (villogó textúra, ha jól látom ez javítva lett a 13.2-ben).

Stabil?

Hol?
V43 1105
Van már.

Mikor lesz már 16x-nél nagyobb? Szeretném végre megélni hogy megizzasztathassam a gépemet... :\ :\