90029
  • Solten
    Jó kérdés. A 4870 kb átlag 20%-al gyorsabb, a 4850 is bőven elég 1680-ban. Te döntesz. Mindenesetre ha van lehetőséged a 4870-re, akkor hajrá.
  • BiG G
    csak azt a narancssárga vackot kellene leoperálni róla és egészen jó hűtés lenne.
  • w77d
    ez egész pofásan néz ki...
  • PatPeter
    Köszönöm!!
    Egyébként max 1680*1050es felbontásra megéri ez a kártya az 58ezret, vagy maradjak a 4850 toxicnál (43ezerért)?
    (nem mondom, hogy nem számít a pénz, de ha tényleg megéri akkor az lesz)
  • Solten
    Palit Radeon HD 4870 Sonic Dual Edition review

• Solten
    Gainward Radeon HD 4870 Golden Sample: link

Palit HD 4870 Sonic Dual Edition 512 MB: link

A két kártya tökugyanaz.
  • Zoli007
    1GB? Amúgy Accelero S1 meg egy 12 cm ventit, akármilyet.
  • PatPeter
    Hello! :)

GAINWARD 9580-BLISS HD4870 512MB GDDR5 PCIE (58k)
    SAPPHIRE HD4850 512MB TOXIC FULL PCIE (43k)

A kérdésem az lenne, megérné-e számomra ez a Golden Sample 4870es vagy inkább maradjak a 4850 toxicnál?
    Mivel Samsung 2253lw monitorom lesz, így többnyire 1680*1050ben szeretnék futtatni mindent (amit lehet), illetve ennél nagyobb felbontás már kizárt. Melyik kártya ár érték aránya jobb így? (fő szempont a teljesítmény, denem lenne rossz, hogy ne melegedjen túlságosan és ha lehet halk maradjon)
    Illetve annak is örülnék, ha valaki összehasonlító vagy bármilyen tesztet tudna linkelni a Gainward 4870 GS-ről, sajnos én nem találtam sehol. :(
    Előre is köszönöm mindenkinek a válaszát!
  • Hecker007
    ASUS P5K-knál a biosban állított 1.45V az everestel vagy cpu-zvel esetleg 1.38, nekem is 1.4V-ra ván állítva de cpu-z már csak 1.35-öt mutat
  • Hedic
    csa! milyen hűtőt ajánlatok egy Sapphire Radeon HD4850 1GB DDR3, PCI-E?
  • BiG G
    na most két opció van: vagy sikerült kifognod egy extraszar darab e8500-at, ami csak ilyen bazinagy feszen bírja a tuningot, vagy a géped egy másik része teszi instabillá a tuningolt rendszert.

ezt távolról képtelenség megállapítani, így magadnak kell kitapasztalnod mi okozhatja még esetleg a hibát. priviben elküldöm a biosom beállításait, mivel majdnem ugyanolyan alaplapom van ezért hasznát veheted majd.
  • w77d
    levettem 1.4-re, kb 2 másodperc után bármilyen programnál kék képernyő és fizikai memória listázása...
  • BiG G
    hát akkor vedd vissza addig, amíg winben mért fesz maximum 1.38 körül lesz. ha emiatt nem megy 4ghz-en akkor megeszem a kalapom...
  • w77d
    igen, win-ben mérve 1.42...
  • BiG G
    várj... 1.45v? ugye neked asus lapod van, azon meg van vdrop. windowsban mennyi a feszültség? mert gondolom az 1.45v az a biosban megadott.
  • w77d
    és úgy húzva mint az enyém?? azért nem szeretném ha pár héten belül emghalna, minimum egy évig szeretném használni :D
  • sakal6
    de ha olyan szar az alap bios akkor miért nem csinálja jobbra az ati? vagy magasról toj a felhasználókra?
  • BiG G
    ja, hát ha nem nyúzod halálra (tehát feszültségben nem mész feljebb mint a specifikáció szerint megadott maximum, illetve rendesen hűtöd), akkor sok-sok évig. nem tudnám megmondani, mert a számítástechnika elég fiatal terület, nem telt el 100 év sem még. mondjuk ha azt vesszük alapul, hogy az 50 éves első processzorok is bírnak még működni, akkor megkockáztatom hogy emberi használat mellett ezeknek is kell minimum 10-20 évet menniük. aztán lehet hogy már a számítástechnikát is utolérte a gagyiáramlat (mondjuk nem hinném).
  • w77d
    nem órajelben hanem élettartamban XD
  • BiG G
    órajelben? jó eséllyel megy a legtöbb minimum 4.5GHz-et, de nem ritka az 5GHz-es sem. viszont azok már extrém tuningok, 1.5v-al, vagy többel. ott tényleg nem él sokáig egy proci, csak rekorddöntésre veszik.
  • BiG G
    ugrik a gari, de csak ha észreveszik ;) ha esetleg lehalna a kártya, és nem tudod rá visszatenni az eredeti biost, akkor be kell tenni a gépbe egy sima PCI-os videokarit, arról indítod a windowst, és ha szerencséd van akkor a félhalott kártyára is vissza tudod operálni a gyári biost.
  • IMYke2.0.0.0
    Ha a kártya tönkre megy és bizonyítható - megfelelő környezetben bármit kiderítenek -, hogy a BIOS frissítésnek (= tuning) volt köszönhető: pápá (csere)garancia...
    A garancia marad, csak akkor perkálnod kell a díját, mint a motolla.
  • w77d
    és kb meddig bírják ezek a procik??
  • BiG G
    ezt ne így képzeld el, hogy egyik nap még 4223mhz-et megy, a másik már hússzal kevesebbet... bírja-bírja a nyúzást egy darabig, aztán valami elromlik benne, és jó eséllyel már csak az alapórajelen fog menni, néha annyin sem. lehet ám frankó rémsztorikat olvasgatni ilyen módon elhalálozott procikról netszerte.
  • w77d
    mondom nem megy, eggyel lejjebb veszem a feszt már kékhalál....
  • IMYke2.0.0.0
    Hát akkor csak az élettartam-rövidülés ténye állja meg a helyét.
  • Prince of Máté
    Nekem elsőre fel sem tűnt, hogy használt, de szerintem nincs szarrá hajtva :D
    Onnantól kezdve, hogy 2 év gari van rá, nem érdekel milyen régi a kártya :) Bios módosítástól ugrik a gari?
  • BiG G
    mert károsítja a túlfeszültség a processzort fizikailag. hiába hűtöd le szépen, belül akkor sem tesz neki jót. ezeket a procikat 0.85-től 1.3675-ig terjedő feszültségre tervezték (Intel specifikáció szerint), ehhez képest te rányomod a kakaót, az picit sok neki. bírja, mert megy, de nem tesz neki jót.

és kizárt dolog, hogy annyi kelljen a 4GHz-ez, ha nekem ment kevesebbel is, főleg hogy "eggyel rosszabb" a procim.
  • w77d
    nem kíméltem így a procit, hajtottam az elmúlt héten mint az állat és 1 mhz-et nem vett vissza....
  • IMYke2.0.0.0
    Önvédelem. P3-asok óta létezik - tudtommal.
  • BiG G
    hidd el nekem öreg, hogy teszteléstől nem porosodik be ennyire :) ez minimum heteket ment, de lehet hogy többet is. (ez nem azt jelenti hogy pár hetes a kártya, hanem hogy összeadva az üzemidőt annyit volt bekapcsolva.)

mondjuk ha vállalnak rá az átvételtől számítva (!) 2 év garit, és frankón működik akkor nincsen vele gond. csak mondom, ne hidd azt hogy ez egy olyan kártya ami fél órát volt a gépben egy 3dmark erejéig :)
  • w77d
    nekem csak így meg a 4 GHZ.. leveszi a tuningot? miért tenné??
  • Prince of Máté
    Poros... Nem tudom, hogy használt-e, de 2 év gari van rá, szerintem eddig csak tesztelték és a zacskójában porosodott:) (ugyan is nem adtak hozzá semmit, a Sapphireom dobozába raktam bele) Szóval nincs hozzá driver CD-m, ugye az ati honlapjáról letölthető 30~ megás CCC helyettesíti ezt?
  • BiG G
    1.45v? OMG. nekem E8400-al 1.32v-on megy a 4GHz... bár ha ezzel akarsz befűteni télen akkor hajrá

viccet félretéve óvatosan a fesszel, mert károsíthatja a procit, de mindenképp visszavesz a tuningjából (downgrade-eli), tehát ha még sokáig adsz neki ennyi feszt, akkor egy idő után már 3GHz-en sem fog menni.
  • Zoli007
    BIOS moddal secperc alatt orvosolható.
  • Prince of Máté
    Az első 3870 egy Single slotos kéxar volt, vittem is vissza :)
    A második volt a Heatpipos ami megdöglött.
    A harmadik (és remélem az utolsó) ez az MSI OC.
    Bios updétnél ugye nem veszik el a gari?
  • BiG G
    te ez használt? a legfelső képen hót retkes a venti...
  • Solten
    Kivégzed a 3870-ket?? Asszem' egy BIOS frissítés kezeli a dolgot (legalább is Maszkabitnak bevált -own risk!).
  • w77d
    Hyper TX2-es hűtő és 1.45V
  • Solten
    Mármint hol kapható?