90029
  • bacow
    sziasztok most vettem meg a Sapphire Radeon HD3850 AGP-s videokártyát de van egy kis gondom vele csak egy felesleges táp kábelem van négy van összesen de egy megy a dvd iróba 2 meg a két vinyóba ijenkor mit tudok csinálni ?lehet hogy nagy hülyeséget csináltam hogy meg vettem a kártyát légyszi gyorsan segitsen valaki köszi
  • [HUN]FaTaL
    Én is DVI átalakítóval használom a kártyámat 8.9-es driverrel és nincs szellemkép úgyhogy szvsz az átalakítód szar.
  • Solten
    Teszteket akartam írni (fail)... Hja, most már egyre több nonref beszivárog végre ide a Balkánra is.
  • rumkola
    Nagykerből van, szerintem bármelyik itthoni boltban aki berendeli. Sajna drágább vagy 6-7K-val a többi 4850-esnél.
    1.
    2.
    3.
  • Solten

link
  • MaSzKa
    leesett 2db ramsüni, pótoltam hamar de már fogyóban vannak

az gáz

ráesik valamire és annyi a gépednek

eleve amikor felrakod 90%+ alkohollal érdemes letsiztítani hogy n essen le
  • Solten
    "Meztelen" 4350:

• Solten
    Hol lehet ilyet beszerezni (eddig csak külföldi hírekben láttam ezt a nonref. hűtőset)?
  • rumkola
    Inno 8800GT helyett bevarrtam egy ilyet a gépbe:

Crysis +20fps (30/50), Witcher +20 fps (80/100), Settlers VI. -10fps (70/60), 3dm06 ugyanannyi, vantage 6600.

VGA alapon, 3800Ghz C2D, játékok 1680*1050 minden maxon az optionsban.

A kari alapból 35fokos, terhelve 55 (a ventije fix 60%-on 2000-et pörögve). 25%-ra lehúzva a ventit a gpucaps resetel, túlmelegszik. Tuning nulla, 700-at már nem bírja a mag tartósan.

Nem kellet ráfizetnem, így megérte, viszont pénzt áldozni a cserére szerintem nem érdemes.
  • kulabácsi
    na ja énis erre gondoltam, hát akkor majd ha lesz új moncsi kiélvezzük a minőséget :D
    köszi
  • BiG G
    (nekem a race driver grid azóta crashel állandóan az asztalra kb félóra multi után, mióta feltettem a 8.9-et persze lehet nincs ENNYIRE szoros összefüggés:))
  • Solten
    Mindig van. Egy tucat hibajavítás, teljesítmény-fokozás, stb.
  • Solt
    Nekem most ez az Extreme-G 8.8 van fent, de igazából nem érzek különbséget a sima 8.8-hoz képest... párszor már elvesztette a fonalat, de aztán helyre áll... erre a gyári is képes! :))
  • BiG G
    az :D bár lehet a kártya is, de azt azért nem hinném :DASD gondolom a monitor sem lehet rossz, feltételezem régebben is ezt használtad, és nem volt szellemkép.

amúgy az a legoptimálisabb ha átalakító nélkül tudnád rákötni, tehát DVI-t a DVI-re, csak hát ha nem tudja a monitorod, mert régi akkor marad a képminőség-vesztés átalakítóval.
  • kulabácsi
    mármint az átalakító, vagy mi retek? :D
  • Solten
    Ennél erősebb felesleges a gépedbe: link Vehetsz 3650-et et is (bár egyforma gyors kb. a 2600 XT-vel), arra ügyelj hogy a memó DDR3-as legyen. 512MB felesleges rá.
  • BiG G
    ha nagyon retek minőségű akkor igen.

@Solt: ugyan én XP-set használok, de sok változást nem tapasztaltam. próba cserensznye, rosszabb nem lehet.
  • Solt
    Azt a szellemek okozzák!
  • kulabácsi
    hali
    okozhatja a vga-dvi átalakító azt h szellemképes lesz a kép?
    játéknál még nem próbáltam, de az asztal kicsit szellemképes, már próbáltam mindenféle beállítást, de nem javít rajta :S
  • Solt
    Használja valaki a 8.9-s drivert 64 bites Vistával? Van valami érdemi változás a 8.8-hoz képest?
  • bacow
    sziasztok nagyon vacilálok azon hogy ehez a géphez melyik kártya lenne jó tegnap már kértem ugyan tanácsot de nem tudom eldönteni vagy egy Sapphire Radeon HD3650 512MB vagy Sapphire Radeon HD3850 AGP-s mind kettö és ehez s géphez ASUS P4P800GE SE alaplap Intel pentium 3ghz proci 2giga kingmax ram és egy Q-tec 400w 2fan gold táp melyik lenne jobb melyiken futnak jobban a játékok ?
  • Zoli007
    A RAMsüniket ragaszd pasztával.
  • BiG G
    újrapasztáztam a chilla-t, meg kiporoltam, így kb 7-8 fokkal hűvösebb lett úgy ürejáratban, mint terhelve :) viszont amit nem értek, hogy annyira rászorítja magát a vga-ra, hogy elhajlítja... nem vészesen, de pár milliméterrel minden csücske a hűtő fele hajlik. szerelés közben meg persze leesett 2db ramsüni, pótoltam hamar de már fogyóban vannak
  •  Evil
    Hát akkor nvidiat se kell venni még vagy 15 évig XD
  • MaSzKa
    nézegettem a ph-n
    valaki ac-t rakott rá
    de nem említette
    lehet csak az új verzisósókon van

amúgy 2slotos úgy hogy marad a gyárinál jobb
  • grebber
    Nvidia szerint...
  • BiG G
    az bizony fail...
  • Zoli007
    Lolmá! És nem tájékozódtál mielőtt megvetted?
  • Solten
    Ez pech.
  • MaSzKa
    nagyon vacak a gányvárd

hűtőt nem lehet kicserélni rajta
    mert van 1 warranty matrica a csavaron :S
  • Solten
    Megelégszünk a szoftveres méréssel.
  • MaSzKa
    hogy mérjem le mikor nincs infrás hőmérőm?

csak kb ra tudom hogy már bekacsolás után 10percel marha meleg
    majd 7végén vagy jővőhéten csinálok képeket amikor úgyis készre rakjuk össze a gépet

a Samsung SyncMaster T260HD monitor valami isten féle :P
    még FW-t is lehet frissíteni rajta

most csak a gányward van nálam
    most rakom majd össze a gépemet
  • Solten
    Teszteld (hőfok, hang) és képeket plz.
  • MaSzKa
    amúgy megjött a Gainward HD4850 2Slot Fan-esem
    meg cimbinek az országba az 1. Gigabyte HD4850 1GB Multi-Core Passiv

ami olyan, hogy már a windows telepítése után 2 cm-rre felette izzott a levegő és ha megfogtam volna tutti elégette volna a bőrt a kezemről
    sztem nem lesz hosszúéletű a vga

de 3év gari van rá :D

Brekk-től vettük a ph.n :P
  • MaSzKa
    amúgy nekem is volt diamon viper karim vlb buszos ami 1 fos volt és marhadrága

de volt Diamond Savage4-em ami nagyon korrektűl müködött
  • BiG G
    vasztakurva, már vagy 5 éve nem is hallottam a diamondról legutoljára egy savage4-em volt tőlük :DDD
  • Solten
    Meg is érdemli aki Diamondod vesz Szerencsére itthon nem/korlátozottan kapható.
  • MaSzKa
    http://www.ipon.hu/hir/hibas_hd_3800_asok_kerultek_forgalomba/4030
  • [HUN]FaTaL
    Az a Single Slotos nem olyan szar nekem is olyan van:) Idle 33 fokos most (25% FAN), terhelve 70 (70% fan, úgyse hallom játék közben) :D Tuning nélkül nem olyan szar.
  • Prince of Máté
    43k szerintem sok egy 4850-ér akár milyen hűtéssel van is.