90029
-
#18379 1920x1080 :D -
#18378 Full HDhoz már elkelhet az 1GB de nem sokan játszanak FULL HDban szerintem :) 512MB vram bőven elég. -
rumkola #18377 Mi az hogy FULLHD-ban játszik?
:)))))))))) -
#18376 512 vram bőven elég.
Bár én hallottam olyat is, hogy aki full HD-ban játszik, némelyik játék több mint fél giga vramot zabál -
Hedic #18375 Hali egy HD 4850-böl elég az 512mb vagy lehet akár gondolkotni 1 gb-ban is?mert elöször 1 gb-at akartam csak aztán hallotam h nagyon de nagyon melegedik és inkább meggondoltam magam! -
#18374 Igaz, ha azt nézzük félévente ki lehet bírni azt a fél-1 órát, de bootolásnál is pörög a venti mint az állat, nálam meg nem 10mp egy boot. -
#18373 Megvan mi volt a baja: leszedtem az összes Vista által feltett drivert meg mindent ami inf. dll. stb. ami vga-val kapcsolatos egészen addig amíg eszközkezelő azt nem írta azt hogy vga kompatibilis grafikus kártya.
Majd jobb klikk driver frissítés, és a driver-cd Visztás mappáját megmutattam neki, azt utána meg setup exe....
A catalist írja hogy cf enabled de a hardver infoban csak egy kari van... eddig csak a gyáricd-s 8.5-el próbáltam, és csak gears of war-on. A felbontás 1280x1024 Minden max-on és lag nélkül fut és nem tölt folyamatosan. KÖSZI hogy segítettél.. -
#18372 azért olyan gyakran nem telepít az ember windowst, meg a másik az hogy normális gépen félóra alatt megvan az is :D -
#18371 Nem értek hozzá ez igaz, lehet nem is szarakodok vele.
Rivában be vannak lőve a hőfokok rendesen, így csendes is a kártya, de engem kifejezetten zavar, hogy ha wint telepítek akkor 1 órán át zúg a kártya. Na mindegy majd eldöntöm mi lesz. -
#18370 szerintem mentsd le a gyárit (gpu-z-vel praktikusan), és azt szerkeszd meg a RaBIT Bios Editor-ban. a techpowerup oldaláról leszedheted a legújabbat. ott a harmadik fülön tudod egy grafikonon állítani a ventivezérlést: milyen hőmérséklethez milyen fordulatszám tartozzon.
mondjuk nem annyira pontosan, mint egy rivatunerben, vagy egy att-ben, mert csak két végpontot határozhatsz meg, és aközött húz egy egyenes vonalat, tehát csak lineáris szabályzást tudsz bios-osan megvalósítani.
amúgy meg rumkolának igaza van, ha ennyire nem vagy vele tisztában akkor szerintem se nagyon bizgeráld, mert csak baj lesz belőle. szabályozd le a ventit programmal, azt elmented profilként, amit betölt a progi windows indításnál és full hepinessz van. főleg mert abban teljesen meg tudod szabni, hogy milyen fokhoz milyen fordulatszámtartozzon, akár egyesével szedett lépcsőkben is (annak mondjuk sok értelme nincs, de a lehetőség adott). -
rumkola #18369 szerintem ne csináld, a kérdéseidből látszik, hogy nem tudod mit miért.... -
#18368 köszi, akkor majd nézelődök. -
#18367 Ha bármelyik bios rámegy, akkor te melyiket ajánlod? Ha jól tudom a bios fájl már tartalmazza a venti beállítást is. Flashelés előtt le kell törölnöm az ati drivereket? -
#18366 Teljesen normális, mert szar a hűtője.
Banner alatti listában találsz pár megoldást.
Vagy relteszed a venti fordulatát 50-60 ra, de hosszútávon nem valami jó, kivéve, hogy ha már most süket vagy: D
Szóval, fenti listából válogass , ott vannak 4850 re való hűtők. -
rumkola #18365 passz, talán használsz/tál valami refresh fix progit, az tud galibát csinálni -
#18364 Finoman szólva SZAR az alap hűtés vezérlése. Fix 80% fordulaton jár a venti, enyhén hangos csak :/ Tudom, hogy rivával szabályozható (azt is használom) de zavar, hogy resetelésnél folyamatosan zúg a gép amíg be nem tölt a windows. Szerencsére még nem adtam el az X1650XT-met remélem meg ment majd a veszedelem elől ha szükség lesz rá :) Akkor ATI Winflash-el szerkesszem a biost? Nekem túl egyszerűnek tűnik, csak pár gombnyomás... Hát majd meglátjuk. -
#18363 ez tényleg OC, mivel a refi 3870-nek 776mhz a gpu órajele. de mondom vszeg felmegy rá egy bármilyen másik bios is (nem muszáj az sem, hogy MSI legyen, a legtöbb gyártó kártyája 100%-ig ugyanolyan mint a refi), maximum utólag kell tuningolnod.
csak azt nem értem minek a bios-frissítés? nem működik jól? új kártyánál megértem, de a 3870 már kinnvan egy ideje a piacon, tuti jó bios-al vetted meg.
a bios vs gari-ra meg csak annyit, ha meghalt a kártyád, tehát nem kapcsol be stb, akkor ember legyen a talpán aki kideríti, hogy most milyen bios is van rajta. de amúgyis vissza lehet tenni félhalott kártyára is a gyári bios-t, csak értelemszerűen le kell előtte menteni gpu-z-vel, aztán ha beütött a ménkü, akkor beteszel a gépbe egy mezei pci videokarit (alaplapi biosban beállítod azt default vga-nak), és windows alól ha szerencséd van akkor vissza tudod flashelni a gyári biost. mondjuk ez is le lett írva már párszor... -
#18362 Pontosan ez a kártyám van:
Ehhez tud valaki egy újabb biost? -
#18361 A gari vs bios update témát arra írtam, hogy érdemes-e kockáztatni a biost a garival szemben? Én nem találtam más bios fájlt, techPowerupról szedtem. Akkor ez így nem passzol?
-
#18360 mi baja a kártyádnak hogy gari vs bios? amúgy meg amit linkeltél az egy sima MSI 3870-hez való, neked meg OC-s kiadásod van, tehát nem biztos hogy feltenném. bár ez csak fordítva szokott gond lenni, amikor a sima kártyára teszik az OC-s bioszt (a normálisabb OC-seknek a jobb anyagminőség és chipek miatt általában több feszt adnak, plusz magasabb órajeleket ofkorz, amiket a simák nem bírnak el) -
#18359 Találtam katt tesztoldalán egy jó leírást. Bios update előtt mik a teendők? Mert olyat is olvastam, hogy le kell törölni minden ATi drivert + valami floppys flashelésről is hallottam... Ugye ehhez az ATI Winflash-hez nem kell semmi floppy/pendrive? -
#18358 Szerinted ez jó lenne az én kártyámhoz? Mit tennél a helyemben? Gari vs Bios? Hol találok bios updateről normál leírást? -
#18357 olyankor mivan ha nekem ott ahol a 3d refresh override van semmi nincs csak üresség?:) nekem is pont ez a gondom hogy folyton visszaáll 60 hz-re
-
Christopher44 #18356 www.agem.sk -
Christopher44 #18355 Szlovakian HD3870 mar van atszamitva kb 20-21 ezer ft -
mikiking #18354 szépen egyébként,semmi gond vele.... minden jol megy -
#18353 na akkor majd szétnézek közöttük, régebben a 2900xt-n lehetett jókat játszani a különböző alul- és felülfeszelt bios-okkal, ahol windowsban alig kapott, 3d-ben meg a szart is kihajtottuk belőle.
bár amondó vagyok hogy a 4850 úgy jó ahogy van, illetve ha rendes hűtést kap, viszont akkor tényleg. -
#18352 HD4670 vagy HD3850 512MB vagy HD3870 512MBGDDR4 :) Bár a legutolsó az tuti, hogy nem jön ki 20k-ból inkább olyan 22-25. -
rumkola #18351 Igen, de itt mvk-n egyedileg módosított biosok vannak (fesz, venti, órajel, mindenlószar)- több száz. -
Dévids #18350 Sziasztok!
VGA-t szeretnék venni nagyjából 20000ft-ból(tom nem nagy pénz de csak ennyi pénzem van rá)Én egy ATI HD4670-re gondoltam.erről van vmi véleményetek?Pl.:(milyen márkába érdemes megvenni meg ilyenek.)
Előre is köszönöm!
-
#18349 én csak a drivereket néztem, ott a hivatalos ati driver is baromi öreg volt, meg a tuningolt omega is. illetve még a utils mappában az ati tray tools-t csekkoltam, ott is egy ősrégi kiadás volt.
bios fájlokat amúgyis a techpowerup-ról kell szedni, ott szépen rendbe vannak szedve és keresni is lehet közöttük mindenféle kívánalmak szerint szűkítve a találatokat. -
rumkola #18348 a forumokban vannak a biosok belinkelgetve
-
sakal6 #18347 a 4850-ed hogy muzsikál a 4200+-es prociddal? -
mikiking #18346 érdekes.áén láttam benne most augusztusit is ... hd 4870 bios -
#18345 remek oldal, kár hogy egyáltalán nincsen frissítve, a legújabb cuccok 2007 végéről vannak. -
#18344 Solti, a teljesítmény+fogyasztás egyben jobb volt szerintem, illetve a képek is jobban illettek a banner dizájn-jába, szigorúan szvsz persze :)
szép jó reggelt amúgy. -
#18343 az normális, ha egy gigabyte 4850es gyári hűtővel alapjáraton is 80 fok körül van? Igaz, játék közben is 90 körül volt, de akkor is zavaró kicsit a dolog - pláne, hogy a processzor megállt 40-42nél. -
#18342 ati cuccok sok -
#18341 de akkor is új kártyát vettél és nem az van már amialáírásodban :)
-
#18340 minek?
nem az enyém a vga
nek gányward van
még kise bontottam