AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bertino
nálam max a tapasztalat mérvado, az online tesztek csak iránymutatók számomra

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

MaSzKa
DX10-ben nagyon jok a HDRadeonok
de azért várjuk meg a Crysis-t meg a Prohardver tesztet mert az lesz a mérvadó

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Evogordon
Nem de van msi-ben 512-es ddr3-as 35e-ért.

Az árakat az user.hu-ról nézem

gddr4-es 512 megás még nem ért be?
Evogordon
Itt van teszt a hd2400xt és a 2600xt-rõl, nem is olyan rosz!

link

Evogordon
Már lehet kapni. A 256-os gddr3-asnak az ára olyan 25e ft.

2600 XT mennyibe fog kerülni?
grebber
Bár az sajnos tény ahogy a tesztek is mutatják hogy van ahol a 320MB-os legyõzi atit.

Next PC upgrade: 2022

Evogordon
A gamestárosok nvidia pártiak. Én még sose láttam az oldalukon olyat hogy jó az ATI vagy az AMD.

grebber
Gabesz amd64
<#nevetes2><#nevetes1>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

BaliBoy
Yeah. 😊)
Már csak 60e ft választ el tõle. 😊 Csak így tovább! 😄D

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

grebber
Na komoly csökkenésnek voltam tanuja mivel minden nap nézem a listát 😄

Sapphire HD2900XT 89.880ft-ról --> 88,998 Ft-ra csökkent.

Next PC upgrade: 2022

BaliBoy
Hmm.. Akkor nem nagyon értem. Én úgy tudom, hogy a textúrák a shaderek részei. <#szomoru1>

Faterom gépébe el tudnék képzelni egy ilyen brutál számítású low cost vga-t... nem kell oda nagy texturázási képesség, autocad és társai fõképp vektoros mûveletekre kellene. Régen ugye voltak a Quadro FX kártyák, még talán most is vannak, azt a teljesítményt vajon már meghaladná?? vagy legalább elérné??

Az olyan játékokban atomlassú, ami a textúrázásra van kihegyezve. Ami shaderekre, abban nem annyira.

Akuma - Egyharmadát tudja az R600 Flops teljesítményének, de ha ezt játékok nem fogják kihasználni, akkor max. Setiben vagy gyógyszerkutató programban fog kijönni a difi. 😞

Engem meg épp ellentetje érdekelne, mibõl következik, hogy nyers számolásban olyan izmos (:

BaliBoy
És ez mibõl következik, mibõl látod, hogy nyers textúrázásban gyengébb? (komolyan kérdezem)

Miért? Hiába van a HD2600XT-nek GF8800GTS közeli számítási teljesítménye, nyers textúrázásban bizony gyengébb X1650XT-nél.

BaliBoy
Igen, ezt már beszéltük lentebb. De én továbbra is hitetlenkedek a tesztekkel kapcsolatban. Ott van pl. a Hexus féle. Azon az HD 2600-at még az 1650XT is jócskán megveri, amit azért már elég erõsen kétlek. Az még hihetõ, hogy az 1950XT elveri, de hogy 1650-es is?

mesor
Külföldi tesztek alapján X1950Pro-nál lassabb (DX9 játékokban). Viszont kevesebbet fogyaszt az biztos! 😊

Bf2 topic 99K,120K! KisköcsögKör C4

BaliBoy
Remélem a PH-nál hamarosan elõállnak valami tesztekkel. Mert egyébként ha a száraz adatokat nézzük akkor nem szabadna nagyon rosszul teljesíteniük.

Optimista vagy, én annak is örülnék ha az X1650XT-nél nem lenne lasabb 😊

Evogordon
Sokkal kevesebbet fogyaszt mint az x1950pro és sokkal olcsóbb is. De ha én ilyen kártyát vennék akkor megvárnám a 2600xt duplamagos változatait pl gecube.

MaSzKa
a fogyasztás teszik az hogy 128bit az marhára nem ha kevesebbet fogyaszt mint a x1950pro és kb egyárba lesz vele és gyorsabb is lesz akkor mindenképp veszek 1et

MaSzKa
"Az asztali PC-kbe való grafikus kártyák négy alaptípusa Radeon HD 2400 Pro és XT, illetve Radeon HD 2600 Pro és XT néven kerül piacra, a valóságban azonban több variáció lesz, amit fõként az eltérõ memóriatípusok (és -órajelek) alkalmazása magyaráz – a leggyorsabb 2600-asokra GDDR4-es chipek kerülhetnek, alatta a GDDR3 lesz uralkodó. A 2400-asok alapját képezõ RV610 GPU 40 stream processzort tartalmaz, négy-négy textúrázó és ROP egységgel rendelkezik; mindez hozzávetõleg 180 millió tranzisztort dolgoztat meg. A 2600-asok az RV630 magra építkeznek, melynek 390 millió tranzisztorából 120 stream processzorra, 8 textúrázóra, illetve négy ROP egységre futja. Mindegyik új lapka 65 nm-es gyártástechnológiával készül, azaz visszafogott fogyasztásra számíthatunk."

MaSzKa
2400 ason is gddr3 ram van:-)

BaliBoy
Befutott az elsõ iromány.

Csá, üdv!

Egy szokásos hülye kérdés gondolom ebben a rovatban.. de azért felteszem... 😄
Szokásos régi agp-vel munkálkodok, még sajna nem volt pénzem seriat váltani...

2 ill több kártyán gondolkodok:
- x1950 pro (256v512) (ezt sem tudom még) ill
- hd 2600 pro/xt 256/512

tudom h érdemes dx 10re várni, de ezek az agps közepes kártya tudja x1950 órajeleit? tehát teljesítmény vagy minõség?

segítéget elõre is köszi

Uzsi

ASUS P5KC | core2duo e4500 2.2G | 4*1 GB Corsair XMS2 800 MHZ CL4 | WD 16 mb 320GB | his radeon 4850 iceQ 1Gb | PIONEER 212D | Chieftec 450W

bertino
még szép, hogy érdemes...

Mr Manson
akkor dx10-miatt érdemes várni?
100ezreket nem akarok kidobni

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Ha a Dx10 miatt vennéd, akkor szvsz egyikbe sem. Ha a videó rész miatt, akkor az ATI. Ha játék, akkor meg inkább egy jól tuningolható 8600GT. Szerintem. A legolcsóbb 8600GTS is túl drága, árában sokkal gyorsabb DX9 vasat vehetnél ...

Mr Manson
2600XT vs 8600GTS!
Melyikre érdemes beruházni? ATI párti vagyok, de elgondolkodtam ..

ajem kisa
Azt vágom, de ddr2 eddig is gyengébb volt, csak én azt hittem, hogy már az uj kártyákra nem teszik azt rá!(ennyi volt a meglepödésem tárgya)😉

BaliBoy
Olyan információ van, hogy milyenek lesznek a következõ típusok amiket piacra dobnak? Mert jó lenne valamilyen olyan típus is aminek a teljesítménye eléri legalább az x1950-ét.

mesor
Mert dd2, ddr3 és drr4-el kerülnek forgalomba. Gondolom a Pro kártyákon ddr2 lesz, az XT-ken pedig ddr3 és ddr4.

Evogordon
Az users-nél úgytudom hogy helyben lehet kapni nem postáznak.

ajem kisa
HD2600Pro, 512MB DDR2, DirectX 10, Crossfire, HDMI
A ddr2 az hogy? Mindenki arrol beszélt eddig, hogy a ha vga-t veszel, akkor a ddr3-at vegyed...

berlinboy6329
itt is elég jó árak vannak.

Kérdés:Lehet ott helyben venni a dolgokat a Cellcomnál vagy a users-nél vagy neten rendelõs mind2?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Evogordon
Már lehet.

itt nézd meg: link

A sapphire-nál vannak.

Mr Manson
2600XT-ket mikor lehet venni kishazánkban?

ajem kisa
Egyébként érdemes pl. a 2600XT-t megvenni XP rendszer alá?
Mert ha csak 30k körül van, akkor lehet beruházok egyre!
Vagy a 2900, és a 2600 közt nemlesz más? Mert az árkülömbség elég komoly...

mesor
Legyen igazatok!

Most jobban megnéztem több tesztet, mindenhol nagyon magas felbontásban full beállításokkal tesztelték a 2600XT-t. Lehet hogy azért vannak ilyen rossz eredmények. Kíváncsi lennék egy olyan tesztre ahol mondjuk 1024X768-ban mondjuk medium beállítások mellet tesztelnék. Itt pl alacsony beállításokkal DX10 alatt is türhetõ a teljesítménye. 😊

BaliBoy
Nem. De egyébként kételkedek ezeknek a teszteknek a hitelességén. Ott van pl a Far crí grafikon. Enyhén szólva is nevetséges. Sztem. Az kis x700pro kártyám elviszi a játékot a lehetõ legmagasabb garfikai beállítások mellett full AA-val, akadás nélkül, tehát -nem mértem le, de - több mint 25 fps felett. De mondok mégjobbat. A múltkor beruháztam egy 22" monitorra. És 1680x1050 felbontásban is akadás mentesen viszi a játékot. Igaz, nem vettem fullra itt már az AA-t mivel ekkor felbontás mellett nincs értelme.
A többi játékról nem tudok nyilatkozni mert nincsenek meg.

bertino
csak az optimalizáció segít...

mesor
Jah de DX10-ben szerinted az 5-10fps elég lesz? Mert sokkal többet nem tudnak sajnos és nem hiszem hogy az optimalizációk segítenek ezeken a kártyákon(beleértve az nvidia kártyáit is).

BaliBoy
Nézõpont kérdése. Teljesítményben tényleg alul maradnak, mondjuk az 1950-hez képest viszont támogatnak jónéhány olyan dolgot amit ezek nem. Pl. dx10. Van egy nagyon érdekes kis videó az AMD/ATI honlapján ahol össze lehet haonlítani a DX9-et a DX10-el. Azért egyáltalán nem gyenge különbség van.

mesor
Hát ezek a vga-k elég gyengék lettek! 😞

ajem kisa