AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ajem kisa
Az a gáz, hogy az alaplapok, amiket most nézegetek, elsösorban CF miatt, az én VGA-m mellé nem is férne bele a hangkártya, mert a hütés akkora....!😉

Evogordon
Miért nektek sz.gép-es boltotok van?

NeoMaN
Mi is árulunk ilyet. 4db PCIe VGA megy bele...
😊

Evogordon
nem mert azt írták hogy 2600xt-bõl 4 darabot is belelehet majd tenni stb.. De egyébként nem tök mind1 hogy cross fire vagy sli? 4 pcie-nek kell lennie és kész na meg vagy cross fire híd vagy sli híd...

MaSzKa
vagy 4db Sapphire x1950 Pro Dual 1GB-ossal hogy menne<#wow1>

de szerintem azok a lapok csak SLI-t tudnak (nvidia)

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Evogordon
Azt írja hogy majd adnak ki olyan drivert ami kezelni fogja mind a 4 magot. Egyébként olvastam már olyat is hogy van olyan alaplap amiben 4 pcie van akkor milyen lenne 4 db 2magos 2600xt?

MaSzKa
vagy 1 GB GDDR3 memória szolgálja

grebber
Na ez már jobban tetszik mert DDr3-as memókkal van szerelve!
Remélem hamarosan lesz teszt is róla.

Egy olyan tesztnek különösen örülnék ahol egy Gemini 3-as és a Sapphire 2GPU-s 2600XT-je küzd egymással!

Next PC upgrade: 2022

MaSzKa
akkor jó

jók lesznek szerinted a 2gpu-s kártyák cf-be kötve(vagyis 4x teljesítmény vár6ó -e?)

Az SLI is hasonlóan mûködik. A CF-nél inkább a sakktábla felosztást használják, mert "csíkos" megoldásban vagy félképernyõs megoldásban elõfpordulhat, hogy egiky kártya sokkal kevesebbet számol, mint a másik. Így ezt csökkentik. Igaz ezt már a Rage Maxx-ban is így használták. Az újabb CF kártyáknál meg (X1650XT, X1950Pro, HD2000 széria) totál HW a CF megoldása, állítólag nem függ annyira a drivertõl.

MaSzKa
tehát ez olyan akkor

a 2db Voodoo2 hõz nem kellett driver mert a 1ik kártya egyik sor a másik kártya a másik sort számolta ki

Evogordon
Felteszed a mellé kapott drivert pl és a játék már alkalmazni fogja mind a 2 magot...

MaSzKa
és ez a vga hardweresen oldja meg a 2gpu-t gyorsabban kezeli vagy máshogy?

pl 2db 6600gt sli a régi driverrel az új játékokba semmivel nem volt gyorsabb csak az ujakkal

itt is szoftware kell majd rendesen töltögetni vagy megjelenik az uj játék és 1bõl használja a 2gpu-t? ()érted mire gondolok?)

Evogordon
Jött mégegy ikermagos 2600xt

link

MMC fejlesztését azért lötték le, mert ott van a Media rész a Vistába, akkor minek szenvedjenek vele? A VIVO és AIW kártyák meg mindíg is mentek külsõ szoftverrel. Szerintem ha fent van minden driver jól, akkor mennie kell. Mondjuk én Power Director gyûjteménnyel próbálnám, mert a Cyberlink volt a stratégiai partnere az ATI-nak. (Eredeti ATI kártyákhoz járó ATI DVD Playert is õk írták utolsó pár évben.) Ha fent van rendesen friss driver. .NET bõvítmények, Service Pack-ok és az AVIVO WDM drivere, akkor szerintem minden proginak kéne látnia amivel lehet felvenni ...

grebber
Ott a hozzászolásoknál linkelték a tesztet!

Teszt!

Evogordon
Még csak most lesz a boltokban gondolom hamarosan teszt is lesz.

MaSzKa
test kell!!!!! róla

Evogordon
Ez azért már fasza 2600xt csak az a ddr2 nem tetszik nekem.

link

Tika
Udvozlok mindenkit,
egy keresel fordulnak hozzatok. 2 hete vettem egy vadonat uj ATI Sapphire HD 2900 XT 512MB VIVO graf kartyat. A 3D mukodik, de a VIVOval gondok vannak. En 1998-to hasznalok ATI kartyakat Xpert128 VIVO, Rage Pro VIVO, Radeon 9000 Pro VIVO, Radeon X800 VIVO, es most Radeon HD 2900 XT VIVO. De ekkorat meg sohasem csalottam az ATIba, talan az AMD az oka, mert az eredeti ATI nagyon megbizhato volt. 10 eve hasznalom az ATI kartyakon az ATI Multimedia Centert (tovabb csak ATI MMC) video bejatszasra (capturing) real time MPEG1/2 formatumba. De most a HD2900XT-t nagyon elhanyagoltak ezen a teren. Mar egy hete levelezek az ATI/AMDvel, de nagyon flegman alnak a dologhoz. Egyszeruen apszolut befejeztek a All-In-Wonder fejleszteset, mar tobb nem lesz (az 1000 seria volt az utolso), es ezzel a ATI MMC-t is befejeztek. Egyszeruen elkuldenek a fenebe, es azt javasoljak hogy mas SW-t hasznaljak, de azt nemhajlandok elarulni hogy milyet. Sajnos mar egy hete kerek a neten hasonlot mint a ATI MMC, de nemtalalok. Az utolso ATI MMC a 9.16 verzio, de az nemismeri a HD2900XT kartyat es nemlehet beinstalalni. Megvettem a draga kartyat, azzal a bizalommal hogy olyan jo lesz mint az edig oszes tobbi, de nagyot csalottam. Persze a HW rendbe van, rajta a Theater200, es VIVO, es mindent tud amit a regi, csak nincs hozza normalis driver ami problema nelkul hasznalja a VIVOt, es szoftware mar apszolut nincs hozza. Itt a draga cucc, mindent tud, de nemlehet hasznalni. Konyorgok, valaki, mar segitsen ebbe a dologba. Megegyszer emlitem hogy a regebbi katyakkal nincs semmi gond agesz a X1000 seriaig. Most ez az elso (HD2900XT) amivel problema van, mert nem elegge tamogatott softwerilag. Ugyhogy mindenkinek elhiszem akinek regebbi verzio van hogy nincs vele problema, de megoldas konkrettan a HD2900XT VIVO-hoz kell. Probaltam rengetek capture programot, de mind sikertelenul (ATV2000, Blaze Media Pro, Icy-TV, VirtualVCR, WinFast PVR) Egyedul a VirtualDub mukodik, de csak uncompressed AVI-ba. Az nemtud MPEG1/2-t. Konyorgok segitsen mar valaki. Mar az egesz hetem rament hogy mindem napot hetfotol ezzel csesztem el.
Koszonom.

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

MaSzKa
x1950pro még mindig elég ahogy nézem ezeket a teszteket

BaliBoy
"A HDMI (High Definition Multimedia Interface) új digitális adatátviteli interfész, mely egy kábelen továbbítja a nagyfelbontású sokcsatornás audió és a legjobb minõségû videó információt."

Amire te gondolsz az szerintem digitális kimenet ami már támogatja a HDMI szabványt.
Egyébként akkor passz mi a gond... Így látatlanba.
(még 1 tipp: tedd vissza a régi kártyádat és nézd meg mi az újság akkor)

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Mayday
Vegigmentem ezeken 😞 Uj monitor driver, 7.8 mar vagy 4-5-szor, meg 7.7 is ment fel. 😞

Kisebb Hz-n, 60-on jobb! 70Hz-n mar nagyon rossz, 75Hz-n talan meg annal is.

Hulye kerdes, de mivel csak ilyen HDMI vagy milyen kimenet van, nem lehet, hogy azt hiszi a monitoromra, hogy TV? Hogy lehet a TV-t letiltani???

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

BaliBoy
Hmmm.. Akkor vmi driver gond lesz sztem. Prübáld meg egyrészt a monitort telepíteni másrészt a videokártyát vagy újra telepíteni, vagy egyel régebbi catalystal kell próbálkozni.

NeoMaN
szót nem értek belõle, de az a lényeg, hogy mindkét gyártó a mikrofossal karöltve jól átverte a vásárlókat

mondjuk aki 100k+ért megvesz egy új vga-t az talán meg is éredemli valahol...

Rosszul tudod. Csak annyi, hogy az ATI R600-ban 64db 4+1 utas rendszer van.

Ez hülyeség. Az R600 egy SP blokkjában 4 darab FP32 skalár Stream processzor(MAD)+ 1 darab FP32 stream(MAD)/SFU van. Összesen 64 ilyen blokkja van, így 320 unified shader procija van. A G80 SP blokkjának felépítése 4 darab FP32 skalár Stream processzor(MAD-MUL)+ 1 darab FP32 SFU (4 órajel/utasítás), mindebbõl kettõ csoport van párhuzamosan kötve.

NeoMaN
Én pontúgy tudtam, hogy a 8800-asokban mind a 96 shader undefinied,míg az ATI-ban nem mind az...
😄DDDD

Evogordon
Az AMD-nek nem megfelelõ a meghajtója. Az NVISIÁNAK meg nem dx10-esek a kártyái 😄D

Elárulom csak nektek a titkot.<#vigyor>

A Gamespot 16xAF nélkül tesztelt, míg a Firingsquad 16xAF-fel. Illetve az AMD-nek nem megfeleõ még a D3D10 meghajtója.
Ez a válasz a két eltérõ eredményre.<#worship>

Nekem azért furák ezek a tesztek, mert marhára nincsenek egálban azzal amit én hallok vagy látok HD2000 kártya tulajoktól arról mennyire is megy nekik jól. A Gamspotos tesztnél legalább a HD2600XT reélis eredményeket hozott, igaz állítólag DX10-ben is pont olyan gyors, míg a vetélytársa ott már csak a felét tudja kisajtolni.

NeoMaN
Pont ezért linkeltem. Mondjuk gémszpotos teszt elég furi...
😄

Inkább Firingsquad.

Mayday
Samsung Syncmaster 913N LCD a monitor. Elvileg 75HZ-t szeret maximum az 1280x1024-ben, igy is ment mindig, szepen.

Jelenleg csak a 60Hz es a 70Hz a valaszthato, de mindkettonel nagyon vacak a kep, alig olvashatoan szetcsuszott.

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Tessék
Egy csomó teszt mást mutat.

BaliBoy
Hát ha CRT-s monitor akkor szerintem nyugodtan vedd fel vagy 100Mhz-re a frissítés arányát (feltéve, hogy a moncsi is bírja), ha TFT monitor akkor még mindíg azt mondanám, hogy nem a monitor default felbontását állítod be. Bár ha a mindíg ezen volt...

Mayday
Persze, 1280x1024 70Hz, erdekes modon 60 Hz-n egy fokkal jobbnak tunik. De mindig ennyin ment az elozo 1600XT-vel.

NeoMaN
ez is egy teszt

másikabb teszt

Akkor most kikis verhetik a mellüket?

BaliBoy
Megfelelõ felbontás, frissítés van beállítva?

Mayday
Gyors help kellene!

Vadiuj Sapphire HD 2600XT kartyamat telepitettem most, Catalyst 7.8 driverrel, es a kepem kicsit homalyos, szetcsuszott!

Mi lehet a baj, mit kezdjek ezzel???

takraj
Kicserélték az XpertVision HD2600XT-met egy ASUS-ra, de ennek 100Mhz-el (effektíve 200Mhz-el) lassabb a RAM órajele. Szal az XV az 1600Mhz-es órajelû volt, ez meg 1400Mhz-es. Arra lennék kíváncsi, hogy ezt mennyire lehet észrevenni a teljesítményen?

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

grebber
Azt néztem a teszt végén 1GB rammal ugyanúgy fut mint 2GB-al.

bertino
2048x1536, High Quality

mert én ekkora felbontáson biztos fogok játszani 😊

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

grebber
Ebebn a pillanatban akartam beirni ezzel a szöveggel verhetik a mellüket a 2900XT tulajok!

Evogordon
Bioshock teszt. Ugyebár az ATI van az csúcson 😄

link

Evogordon
Habár.. Utána nézek hogy rálehet e tenni 2900xt-re.

Evogordon
Aha ilyen van az users-ben is de azt mondják hogy nem nagy szá de kösz.

ajem kisa
Egy ilyet találtam neked, azt irja, hogy jo minden atihoz, meg nvidiához...(mer' ugye én nem értek hozzá!)😊

BaliBoy
Nem tudom. Majd meglátjuk. Épp ezért várok. 😊

Hát én egy 8800GTX-re vagy 2900XT-re se merném ráhazudni, hogy DX1-ben lesz minima FPS 50 fölött minden játékban.

Evogordon
A picsbe még nincs európáben ilyen hûtés azt mondták <#idiota>