AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
perzsehogy elviszi, a codegen is elviszi <#vigyor1><#vigyor1>az örök vadászmezõkre!

bocs ez vicc volt csak nem bírtam kihagyni!!!!

Komolyra fordítva:
pont elég lehet a 400-as Chieftec 2magos proci+2900xt-hez

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
azt hittem nem lesz 2900pro csak 2950 pro(55nm) de úgy látszik kiadnak elöbb egyet olyan kb mint
x1900GT után nem sokkal jött a X1950 Pro

tehát addig is legyen valamiféle +bevétele az atinak

Evogordon
Nekem is elviszi a 2900xt-met a 400-as chieftec

Eagle16
Szerintem elég lesz neki.(ha nincs mellette 8 magos proci, és 10db vinyó 😄 )

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

a shot
szerintetek elviszi a 400-as chieftec tápom a 2900xt-t?

Evogordon
Mr Manson
Nya megjött az 2600XT-m DDR4-es ramokkal.
30ezer pénz volt ....

Eddig MOHA nagyon szépen megy... Bioshock viszont fagy, de valami nagyobb bibi lehet mert sokan panaszkodnak.

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

MaSzKa
a Pontos neve Ati Radeon HD2950 Pro lesz a legutobbi hírek szerint

Zsolt1964
Szia Inquisitor!! tudsz - e valami összehasonlitást a HD2900-as kontra Nvidia 8800 ultráról?? várom válaszod!!

SapphireHD4890VaporX1GB,AMDPhenom9950X4AM2BlackEdition,CorsairPSU520HX,KingstonHyperX4096Mb1066,GigabyteGAMA790GPDS4H 250GBSamsungSataHDD,SamsungSHD162,TtakeM9,SBX-FIGamer,VistaUltimateSp264bit

grebber
"Egyetlen, de annál fontosabb új információt kaptunk a Sapphire háza tájáról. Még idén, sõt néhány héten belül a hazai piacra is megérkezik az a grafikus kártya, amelyet sokan messiásként várnak. A Radeon HD 2900 Pro típusról van szó, melynek árát az elõzetes információk szerint a GeForce 8800 GTS 320 MB alá pozicionálják. Minden bizonnyal kemény csatát vív majd a GeForce 8700-zal."

Forrás: Prohadver

Next PC upgrade: 2022

Figyu a driver sokat számít, de ha egy játékban jópár driver kiadás után marad a gyenge eredmény akkor az a hardver miatt van.

Hát a Xenos az R600 elõd. Azért tud mint állat, mert célhardverre megy az xBox360-nál a fejlesztés.

MaSzKa
régebben opengl-be sokkal jobb volt az nvidia most ez a különbség lecsökkent épp hogy gyorsabbra

az új ati driverek már nagyon jól vannak optimalizálva:-)

NeoMaN
ha tényleg opengl akkor bocsánat.
opengl a driverek miatt jobb nv-n

MaSzKa
de hawernak x360-ja van és tökéletesenfut és szép a grafika is
abba 500mhz-s ati kártya van és olyanfajta mint az x1900-as

hdready samsung lcd 66cm-es tv-re kötötte rá

Teljesen normális, még a 8800GTS-en is akad néha. Gondolom a fejlesztõk belefutottak pár, a feladathoz nem éppen elõnyös OpenGL hívásba. Van ilyen.<#vigyor0>

Nem néztem rá semmilyen szoftverrel. A linux Cadega platformon emuláció nélkül fut, tehát OpenGL, mert ugye a D3D-hez emuláció kell.

Áruld már el, hogy az API-nak mi köze van a sebességhez? Ezt annyiszor halottam már, de egyszerûen nem tudom hova rakni.
Komolyan mondom az interneten olyan urban legendek születnek, hogy az hihetetlen.<#taps>
Kéremszépen, arra nem gondolt még senki, hogy a Doom3 motor felépítése és rutinjai jobban fekszenek az nVidia kártyáinak, mert ez egy kézenfekvõ magyarázat. Ez olyan dolog, hogy az Unreal Engine 3 jobban tetszik a Radeonoknak.

Tika
Roszab mint a v7.8-as, mar nemcsak a Overlay fagy hanem a Preview is ami a Video In-t illeti. A 3D-t nemkomentallom, mivel a Video In problema miatt meg nincs rendbe rakva gepen es meg nemtudom redessen hsznalni.

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

MaSzKa
de csak 1 picivel

MaSzKa
hát nekem elégszarul megy x1950proval sajnos

MaSzKa
hát a ddr3 -as hd2600xt jelentõsen olcsóbb mint a 8600gt

így az éri meg

hasonló a teljesítményük összeségében

2600pro ddr2 ramokkal 256MB 18900ft brutto
ennyit már megér nem
?

MaSzKa
én felraktam azt a infocenternél 7.8-at is ki

nektek is vagy

lehet teljes winreinstall lesz

NeoMaN
1. Nem OpenGL, csak félredetektálja a szoftver amivel ránéztél.
2. OpenGL-ban az NV jobb.

NeoMaN
😊))))))
Hogyne....

akkor hogyhogy ide senki se linkelte be? 😊

ASUS M2N4-SLI/RADEON HD2900XT GDDR3 512 MB/AMD ATHLON X2 4800+/2X1 GB DDR2 RAM 800 MHZ

Gratulálok a Gamestarnak, csak egy hete jött ki. 😊

ASUS M2N4-SLI/RADEON HD2900XT GDDR3 512 MB/AMD ATHLON X2 4800+/2X1 GB DDR2 RAM 800 MHZ

A Colin DIRT is OpenGL azon és azon jobban megy a HD2600 a konkurenciánál.

LittleMole
igen ki vettem, igen átállítottam, aztán bios-t frissítettem! aztán visszavittem a boltba, és lám nem jó...

GIGABYTE GA-MA74GM-S2H|AMD PHENOM II X4 940@3,00Ghz|2*1GB DDRII 800Mhz ELIXIR|SAPPHIRE 4850 512|HITACHI 160GB,SAMSUNG 250GB*2,SAMSUNG 500GB(halott?! :/)|valami ház,meg táp

GDDR4-es 2600XT-t csak akkor éri meg, ha nagyon nyomott áron adják, mivel majd 10K-val drágább a GDDR3-as kártyánál, de minimálisan (se) gyorsabb ...
A kettõ közül azt válaszd, amin a neked tetszõ játékok jobban futnak. Mondhatnám, hogy ez vagy az a jobb, de nem lenne igaz. Source motorhoz vagy UE3 motorhoz szerintem a HD2600XT a jobb, OpenGL-hez, meg pár "bejáratott" játékhoz a 8600GT a jobb választás. DX10-ben meg egyik sem túl gyors.

Mr Manson
X800GTO helyett mit érdemes:

HD 2600XT(DDR4) vagy 8600GT?

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Evogordon
Erõsebb. FPS-eket ne kérdezzél 😄 de alapból 3dmark-ban 11000 pont 8800-al nem értem el a 9000-ret. Meg alapból én ATI párti vagyok már azért is leváltottam 😊 Játékokban is gyorsabb de nézzél teszteket.

a shot
és milyen különbséget észleltél?

Evogordon
Nekem 400w-os chieftech tápom van és 2900xt-m és simán elviszi és én is egy 64mb-os 8800gts-rõl váltottam le 😄

a shot
ja és azt is szeretném tudni, hogy érdemes e 8800 gts-emrõl váltani

a shot
szasztok

arra lennék kiváncsi, hogy a 400wattos chieftec tápom elbirja e a 2900xt-t.

Volt annyi eszed, hogy az AGP kártyát eltávolítottad a Windowsból, mielött kieszedted? Átálítottad a Biosban, hogy PCIe kártyáról induljon?
Egyébként lehet csak az öszvér laponál szokásos kompatibilitási próbléma, ami PCIe kártyák többségét érintik. Nem minden bírja gond nélkül a 4x-es PCIe-t.

LittleMole
hello pipül! az volna a gondom hogy vettem egy 2600xt-t(hurrááá), na de van egy csoda dual alaplapom agp-vel PCIE-vel. fogtam kiszedtem agp-set, kicsere az újra (megint hurrá) aztán elindítom gépet, be is indul win tölt...tölt... aztán úgy dönt leáll a gép úgy ahogy van... következõnek bekapcsolom, se kép.. hát csak az nincs (mind2 monitor csatlakozót néztem, meg miegyást, ahogy néztem nem kell semmit dugogatni a vga-ba(tápot vagy iesmit, esetleg mégis, nem figyeltem mert volt vagy 10 percem az egészre) ... na az a lényeg hogy nme megy és help kéne ha tud vki...köszönet elõre is, respect

GIGABYTE GA-MA74GM-S2H|AMD PHENOM II X4 940@3,00Ghz|2*1GB DDRII 800Mhz ELIXIR|SAPPHIRE 4850 512|HITACHI 160GB,SAMSUNG 250GB*2,SAMSUNG 500GB(halott?! :/)|valami ház,meg táp

ajem kisa
Bocs, eddig nemvolt idöm probálgatni!
Az ilyen dolgokkal soha nem foglalkoztam, én csak egy alap felhasználo vagyok, "mennyen oszt jouvan" szinten majdnem, de szeretem kiprobálgatni a dolgokat, de hasznomat nemnagyon látom...Mindegy!

Kiprobáltam a virtualdub progit, egy a gépen lévö videoval probáltatm ki, a hang nemvolt elcsuszva egy kicsit sem, 2-3x is ujrainditottam a progit, nemfagyott le, minden jo volt!
Beállitásoknál is babráltam, semmi bajom nemvolt!
Ha valami még érdekel, hogy mit probáljak még ki, akkor irj privátot ok?!

Evogordon
Tika
Ja bocs elneztem a szamot, de vegulis nemszamit ha 2600XT, egy szeria a driver ugyanaz.
Amugy a XP SP2 rendben van (remelem 32bit), akkor mehet egyeneset a link amit beirtam, nekem is az van. De kell neki a NET framework 2 is. De annak mar benne kellene lenni, mert nelkule neminstalalhato az alap driver a series2000-hoz. Hogy benne-e van azt latod a add-remove programs-ba.
Akkor is erdekelne a capture dolog, mert tudom hogy az oszes regebbi ATIval semmi problemak nemvoltak. Most 2900XT van (lenyeg a 2000 series) es azzal elso eset hogy problema van a captureval. Erdekelne hogy a 2600XT hogy viselkedik. A tiednek van VIVO video bemenet? Ha igen akkor probald ki legyszi.
Ha fogod probalni a video capturet akkor probald ki VirtualDub-bal (www.virtualdub.org) (virtualdub.sourceforge.net) (http://ovh.dl.sourceforge.net/sourceforge/virtualdub/VirtualDub-1.6.19.zip) nagyon egyszeru kis progi 1MB az egesz. 7 eve hasznalom es soha semmi problema nemvolt vele, es mindem kartyaval mukodott vago kartyakkal es grafikus kartyakal is. Ha eloszor inditom akkor megy, de ha becsuktam es ujra inditom vagy alitgatni akarom a felbontast akkor mindig lefagy az egesz windows es reset kell. A masik fontos dolog hogy akarmilyen formatumba capturezok, mindig kesik a hang 1-2 masodpercet az nagyon kellemetlen. A synchronizacios bealitasokkal mar 3-4 napja experimentalok de semmi se segit. Esetleg ha ismersz jobb progit akkor ird meg. Varom a valaszt. Koszi.

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

MaSzKa
mikor akarmá jönni a hd2950pro?

ajem kisa
Oké, megnézem délután, mert megyek dolgozni!
Xp sp2 van a gépen, köszi az ötletet!
A video capture-t megnézem délután szintén, de nekem csak 2600xt-m van, ha ez számit...

Tika
A HD2900XTnek van ATI High Definition HDMI hang meghajtoja. Azt be kell instalalni a origi CDrol vagy itt a legujab webrol "https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/7-8_xp32_hdmiaudio_50960.exe"
Nemtom milyen winozod van de ez a link a Windows XP Professional/Home Edition 32 bitre van!!! Ha mas a windozod akkor keress drivert a www.atitech.ca lapon "ATI HDMI Audio Driver"
Install utan bele eroszakolja magat mint MAIN audio. Azt a control panel / Sound and audio devices-be alicst visza a creativera es kesz. Nekem is igy van es OK. De kell a windowsba a SP2 es a .NET framework 2, az remelem benne van.
Es most en kerdenek valamit toled. Lejjeb a #807 Tika alatt irok a video capture problemamrol. Nemtudnal hozza szolni? Vagy ha nemprobaltad akkor kiprobalhatnad, erdekelne, mert nekem is HD2900XT van, minden jo, de a video captureval problemam van.

ajem kisa
Hello!

Akadt egy problémám a VGA vásárlása óta, pontosabban az, hogy mivel hangkártya is egyben, és a gépemben is figyel 1 creative motyo+ az alaplapi hang (ez persze kikapcsolt állapotban van)...
Eddig nemérdekelt, hogy minden indulásnál kijön a kisablak az oránál, hogy PCI-device...aztán a varázslo akar segiteni, de azt bezártam mindig, de most bejok lettek a skype-nál, msn-nél ha beszélni akarok valakivel, pl az elöbb kék halál volt! 😊
de aztán megint jo volt, utána beraktam a cd-t amit kaptam a VGA-hoz, a varázslo nemtalált semmit a PCI-device-hez...
Valaki tud nekem segiteni, hogy mit csináljak VGA-n lévö hanggal (feltételezem ez a baj, mert ezelött soha nemjött ki a "varázslo")!
Kártyám hd2600xt 512..iceq
Kösz a segitséget!

MaSzKa
nforceban akkor tutti nem megy a crossfire:-(

Segítenék, de se nem értek hozzá, se nem használtam VIVO, AIW vagy akár Tunert ilyesmire.

Van buheált régi 8x.xx-es Foceware, amivel megy az SLI CF lapban, fordítva tényleg nem. Bár volt róla szó, hogy driverbõl megoldja az ATI, de azt hiszem köztöttek sutyiban Intellel valami CF szerzõdést. (Lásd CF támogatás az Intel chipsetekben!)

Tika
Inquisitor,
koszi szepen a valaszt, az egyetlen ember vagy aki tudott segiteni, legalabb reszben. A PowerDirector fent van, mar kiprobaltam. MPEG1/2-re talan ez az egyetlen progi ami mukodig, es lehet vele real time MPEG1/2 capturing, es az MPEGnel mukodik a custom is. Viszont az AVI (foleg a MJPEG) formatumokat nem lehet customra alitani, csak 3 preset van benne, azok viszont nemsokat ernek. Hiaba alitok magam codecot es felbontast, nemszol semit csak egyszeruen ignoralja, es csak a sajat presetjeit hasznalja. Viszon az AVIkra, foleg a MJPEGre szuper lenne a VirtualDub, amit a regi ISA vago kartyamal szoktam hasznalni, de most az uj PCbe az ATI WDMel mindig befagy az egesz Windows es ha neha sikerul vale capturezni akkor viszont kb.1-2 masodpercet kesik a hang, mar ezzel kinlodok 2-3 napja es minden settinget kiprobaltam de semmi se segit. Mar ki vegyok belole keszulve. A jo regi ATI MMCvel nemvoltak ilyen gondok, azt elinditottam es ment, beleertve a custom preseteket is. Pedig a VirtualDub legujabb verziojat hasznalom (1.6.9 es 1.7.3) a hangkartya pedig SoundBlaster X-Fi. Erdekes hogy a PowerDirectorba sinkronba megy a hang-video mindenbe (MPEG es AVIba is), ha customra alithato lenne az AVI akkor a PowerDirector jo lenne mindenre, de egyenlore csak MPEG1/2re tudom megbizhatoan hasznalni. Ha meg esetleg lenne valami tipped vagy segitseged az audio kesessel kapcsolatban, hallas lennek. koszi.

MaSzKa
SLI alaplapba nem megy a crossfire és fordítva is igaz!!!!<#nezze>