90029
-
#18753 Valaki légyszi válaszolja meg, köszi: #18717 -
sakal6 #18752 100%-osan nem lehet. uacot kikapcsoltam, de ami nekem kellet ahoz nem adot hozzáférést -
#18749 De ki lehet. UAC kikapcsolásnak hívják és máris teljes jogú rendszergazda vagy, mint régen... -
#18748 Egy HD4850 Golden Sample kártyán kb még mennyit lehet húzni? Alapbol 700/2200, be lehet vele érni a GTX 260-at? -
sakal6 #18747 a számítógép füstel megy, amint kiengedjük belőle már nem működik -
sakal6 #18746 én is utálom a vistát, de csak azért mert nem lehetünk teljes jogu rendszergazdák és ezért a hálózati dolgokhoz nem add hozzáférést és ezt még ki se lehet kapcsolni. -
#18745 Szerintem továbbra sincs SP1 óta probléma a Vistaval, csak be kell tudni configolni (UAC off - többek között 1-2 kompatibilitási gondot is megold, rendszervisszaállítás off hogy ne zabálja a helyet stb). Általában azok szidják a Vistat akik leszedtek valami buheraszart, amit crackeltek valami trójais szarral.. -
#18744 de lehet hogy a tápegység a hibás
pl nem kap elég terhelést
FSP Gigabyte Corsair-t tápegységet kellett volna neki venni 350-450W-ig -
#18743 Lál... -
#18742 nagyon jól tudom hogy arra fog épülni :) csak épp ki lesznek küszöbölve a vista gyerekbetegségei, és remélhetőleg egy valóban remek rendszer lesz. -
#18741 Csak azok mondják hogy semmi újítást nem tartalmaz, akik nem látnak mögé, csak a csicsát nézik.
Más: El kell hogy keserítselek de a Windows 7 is a Vistara fog épülni, így, ha az nem tetszett akkor a 7 sem fog :) -
#18740 Érdekes nekem stabil :) És igen próbáltam, az egész GUIt prociból számolja tehát sokkal lassabb a GUI mint Vistan (ahogy alapesetben is lassabb az XP guija). A sidebar pedig egy tákolmány XPre, mert én felraktam külön. Működni működik de attól még tákolmány :D -
#18739 Az alul látható configot viszi az FSP CRG400 (350W) két vinyóval, egy dvd íróval, egy SCSI kártyával és egy SB Audigy hangkarival úgyhogy tuti, hogy nem a táp a hibás. -
#18738 ezt a Lajos bácsi dolgot kikérném magamnak, mint egy 100% Lajos XD -
#18737 Fusd át még egyszer a képet, 20% a minimum amit be lehet állítani. -
#18736 Na és annak mi értelme? :) Pistikét vagy Tompikát, Lajos bácsit nem tartaná vissza. -
#18735 Értem én, de gond lenne tenni oda egy advanced settigs fület, meg egy figyelmeztetést, hogy veszélyes, blablabla,... ? Gigabyte BIOS-ra gondolok, pl. -
rumkola #18734 Az lenne ott a baj, hogy azért a legtöbb user nem tudja mik azok a dolgok amiket állítgathat. Már ezért is necces a ventivezérlés engedélyezése.
Lajos bácsi vagy Tompika észreveszi, lehúzza nullára mert JAJ DE JÓ CSENDES LETT! és annyi...
:D -
#18733 Gondolom a készítők jenkikből indulnak ki (t.k.-nek), és egyéb júzerekből, sok ember még a jelenlegi driver pár funkcióját is képtelen kezelni. -
#18732 Most lehet én vagyok a hülye, de nem úgy kéne lennie, hogy a driver tudjon annyit, mint mondjuk a Rivatuner? Persze nem a különféle hackekre gondolok, de mondjuk vezérlés terén. -
#18731 Rémhírterjesztés hardverfronton. Valótlanságokat állított a volt alkalmazott. -
#18730 Sült kártya hasábburgonyával. -
rumkola #18729 Kíváncsi vagyok mi lesz, amikor sok usernek megsül a kártyája.
:) -
#18728 Catalyst 8.10: ventiszabályzás
Catalyst 8.9 vs. Catalyst 8.10 beta -
#18727 -
#18726 Remélem az OpenCL jobban el fog terjedni, mint a CUDA. -
#18725 -
#18724 még szép hogy javulásnak érzékeled, ezt a célt szolgálja a sok giccs amit ráöntöttek. de ha az ember mögé lát, akkor rájön hogy új funkciót nem ad, és a régieket sem tudja maradéktalanul teljesíteni. gondolok itt régebbi, vagy kevésbé elterjedt hardverek kezelésére, a játékok némileg lassab futására, illetve az indokolatlan erőforráséhségre. használható rendszer, sőt szerethető is, ha ezeket az ember lenyeli, vagy egész egyszerűen nem vesz róla tudomást. -
#18723 miért lenne a Vista félkész?? nekem semmi bajom vele az ég világon! XP-hez viszonyítva én javulásnak érzékelem.... -
#18722 ez így igaz, viszont mit sem változtat a tényen hogy jelenleg az xp sp2/sp3 az etalon. amúgy szerintem az sp3 felesleges volt, mert belezsúfolták az összes hibajavítást az sp2 óta plusz pár új funkciót, és ezek 90%-ra a nagy többségnek nincs szüksége. én ezért inkább sp2-eset használok, plusz azt az 1-2 javítást amit muszáj.
a vista meg egy egészen más tészta. az alapoktól akarták újraépíteni a rendszert, mert ugye eddig mindig egy őstől örökölt tudásra épített a windows. alapjaiban véve az xp az nt-ből továbbfejlődött 2000-re épült, amivel ki is halt a 95-98-me vonal. na a vista-nál az volt a koncepció hogy eldobnak mindent, és tiszta lappal kezdenek. de ehhez nem volt elég annyi idő amennyit rászántak, félkészen kiadták, és még az sp1-el sem teljesen gömbölyű a történet. sp2 nem is lesz hozzá, hanem már csak a windows7, az lesz az új xp. -
#18721 link Na ez biztos nem lesz forró... -
#18720 Emlékszem, még az xp-nek is az sp2 kellett hogy használható op.rendszer legyen. Mert az sp1 még egy halom guano volt. Az sp3 már rohadtjó, a vista sp1-el se volt gondom soha (vista 64bit). -
#18719 ha egyszer kipróbálnád akkor látnád hogy gazdaságosabb. nem windowblindsről és egyéb szarságokról van szó, hanem a xp saját skinkezelőjét berhelték meg, tehát nem fogyaszt az xp-snél több erőforrást, ez részedről egy kövér fail :)
és határozottan NEM stabilabb a vista. az sp1-el már sikerült xp szintközelbe pofozni, de még mindig egy kalap lótrágya.
rumkola: éppen ez a lényege a dolognak. nem kell minden windows telepítéskor kézileg feltenned x programot, y beállítást eszközölnöd, és z-szer újraindítani a gépet közben. ezek egyszeri nekifutásra megcsinálnak mindent automatice. -
#18718 alaplap -
#18717 Hali!
ATI Radeon HD4870 512MB GDDR5 PCI-E kártyából melyiket ajánlanátok: Sapphire, Gainward vagy MSI?? Esetleg vmi más márka, tipus? 60 ezernél ne kerüljön többe, köszi! -
#18716 tuti nem a táp a hibás szerinem, nekem HD4850-es vga , dvd rom+dvd író, 2 vinyó, van rákötve a 450 W-os tápra és viszi rendesen -
#18715 Tegnap vettem 1 500W-os tápot erre rádugtam csak az alaplapot és 1db vinyót illetve az úh HD3850-es AGPs kártyámat. (alaplap: Asus P4P800, proci 2.8-as Prescott)
5 bekapcsolásból kb 1x indul el a gép, ezekután már megy minden...
De nem hiszem el hogy még ez az 500W-os Chieftec táp sem elég. Valaki valami ötlet mi lehet? -
rumkola #18714 Na, hogy most már ontopik is legyen:
Megnéztem az MSI 4850-esem BIOS VMOD-al. Elötte 680-at bírt a GPU stabilan utána már 730-at. Hőmérséklet +1fok (Quadpipe).
Crysis +5fps 1680x1050/játékban minden maxon.
-
rumkola #18713 ha valaki ért hozzá az megcsinálja magának, és tényleg csak azt telepíti fel amire szüksége van... -
#18712 "bele is volt implementálva mindenféle visztás dolog (100%-ig megegyező skin, sidebar, töltő és loginképernyők stb), így megkapta annak összes csicsáját, de megőrizte közben az évek alatt kiállt xp stabilitását és megbízhatóságát."
És az egész szart CPUból számolja, lezabálva a RAMot, igazán gazdaságos megoldás :D Arról nem beszélve hogy a Vista stabilabb mint az XP.