AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A technológia a lényeg, nem az, hogy lobog a haja. Vetítsd tovább ezt fûszálakra... No és ugye ez nem egy zárt "csakisazényimfizessérte" fjúcsör.

www.smart-bus.hu

Igy van. Hab a tortán, hogy a játékfeljesztõket kurvára nem érdekelte máig se.
A Tomb Raiderrel is csak azért ugranak rá a tressfx-re, mert az amd belapátol némi pénzt az involveddel 😊
Lesz 70 helyett 50 fps-ed, csak hogy lobogjon a haja a csajnak 😊
IMYke2.0.0.0
"(meg az is el lett felejte, hogy az NV-nek 3 évvel ezelõtt volt ugyanilyan DX11 Hair demója, még fermire)"

És semmit nem csináltak vele.
Helyette ráálltak a 'Force'-ra... számítási képességekre gyúrás nélkül.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Én tudom, csak itt ugye nem így volt beharangozva.

(meg az is el lett felejte, hogy az NV-nek 3 évvel ezelõtt volt ugyanilyan DX11 Hair demója, még fermire)
IMYke2.0.0.0
A TressFX MINDEN DirectX 11-es VGA-n mûködik. Igen, még az általad imádott GeForce-okon is.
Már, ha nem 8800-asod van.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Az ilyen tüskés cikkekrõl...

www.smart-bus.hu

Most a hajszálas tech AMD only mivoltáról beszélsz? Vagy milyen dezinformációról?
Nem rugózunk ezen, csak nem szeressem az ilyen negatív kampányokat. 😊 Fejlesszenek, csökkentsenek árakat, és akkor nem lesz szükség az ilyen dezinformációkra amit pár "lelkes" teszt oldal terjeszt, nyilván önszorgalomból! 😄

Nekem is most zöld vga jött volna a sorban, de így, hogy gyengébb is valamivel a GTX680, plusz még jóval drágább is... ez már sok volt. Ha én is csak a CloD-t tolnám, akkor nem érdekelt volna, de így nem vitt rá a lélek! 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Asszem már leírtam máshol ,van ez a két gyártó szûkül a piac a VGA fronton ,mindegyik máshogy közelít a probléma felé. A felsõ kategóriában kb egálban vannak teljesítményben ezen kár is lenne vitatkozni (lejeb talán a veres jobb ez is tény) az egyik magasan tartja az árait míg a másik kedvezõbb áron adja a portékát. Mindkettõnek megvan a vevõköre így nem gondolnám,hogy nagyon maguk ellen játszanának .Az NV is beszedi a neki megfelelõ profitot max kevesebb hardveren,az AMD is ,õ többet ad el. Mit kell ezen rugóznunk😊
Az tény,hogy nagyon elszálltak az árak VGA fronton ,mert azért egy 110 ezres AMD VGA-t sem neveznék olcsónak már. Nem beszélve errõl a titánról vagy mirõl. Az elmebeteg árú.Nem kell cserélgetni a hardvert évenként😊 ez a megoldás.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

IMYke2.0.0.0
Solt:

No igen - ezt el is hiszem, ha látszik.

Omlás:
Egyetértünk. Teljességgel emberfüggõ a dolog. Én például nem vagyok nagy grafika-függõ. Játékélmény mindenek felett. Ezért is kábé tojok a 'zújkrájziszra'.
A 30-60 FPS mizéria sem érint igazán, mert eljátszok akár 20 FPS-sel is a Borderlands 2-ben, 800*600-as felbontáson.
Ennyit enged ez a gép, aminél ülök.

Más meg elégedetlenül morog, ha csak 59 FPS-e van, és nem 60 😊))

Omlás
Talán a valaha volt egyik legjobb ár teljesítmény arányos zöld kártya volt.

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Hmmm... a 6600GT meg a 8800GT milyen jó kártya volt, és ráadásul milyen jó áron! 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Én tesó mint mondtam már, lexarom kinek mije van😊 Kinek mi esik jól.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Omlás
Nem beszélve arról, hogy nem egy embert ismerek akit a fix 25 FPS sem zavar és egyszerûen nem látja, hogy akadozna másnak meg a 35 FPS is "akad" :]

Embere válogatja.

Az ilyen mikrolaggos tesztek meg 10 ponttal jobb 3DMark eredmények azok pont azok amiket a valóságban a büdös életben nem vesz észre az ember 😄

Amúgy meg mindenki nagy fiú oszt eldönti mire költi a pénzecskéjét én special szimpatikusabbnak és gazdaságosabbnak is tartom a pirosat mint a zöldet pedig anno pont fordítva volt még a 4200Ti, 6600GT idején húú de régen is volt az már ...

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Ez microstuttering,

Ez szemmel, játék közben is látható... amiken meg lovagolnak ezekben a tesztekben, az maximum ilyen táblázatokban mutatható ki, szabad szemmel nem látszik... ha látszódna, akkor égnének ezek a topikok a nyivákolástól! 😊

www.smart-bus.hu

IMYke2.0.0.0
S akkor az érzékelésbõl kihagytuk a szubjektumot: a fáradtan, suli, buli, munka, stb. után gép elé ülõ játékost.
Egy fáradt ember reakcióideje, felfogó sebessége egy részegével vetekszik.
Így, a képernyõn megjelenõ, látható események felfogása - s igen, ide sorolhatók a mikrolagok, 'tüskék' is, amiket csak szoftveresen, meg belassított videókkal lehet igazolni a nagy átlagnak - is problémásabb.

A Te eseted teljesen egyedi, és tökéletesen indokolt is. Szinte kizárólag egy olyan játékkal játszol, ami NV-n teljesen hibamentes, és jobban is fut. ( hogy miért, azt most hagyjuk 😊 )

A lényeg az, hogy akkor lettél volna hülye, ha ahhoz az egy játékhoz AMD-t veszel... 😊

www.smart-bus.hu

Én nem is az fps különbségekrõl beszélek, hanem a tüskékrõl... szerintem ez egyértelmûen kiderül a mondandómból. Idáig az AMD grafikon volt tüskés, most ebben a tesztben a BF3 alatt az NV grafikon sokkal tüskésebb, de érdekes módon a topikjában egyetlen NV-s sem panaszkodik arra, hogy akadozna, vagy mikrolagolna neki a játék. Ez a tény tökéletesen engem igazol...

Ugyanazt mondom, mint eddig is,

"Ez a teszt pont arra volt jó, hogy rámutasson, ezek a látványos táblázatok köszönõ viszonyban nincsenek azzal amit a szemünk lát. Legalábbis amíg nem ilyen 70-80ms feletti ugrások vannak..."

Ha akarsz, akkor tudomást veszel errõl, ha nem, akkor meg hajtogathatod tovább, hogy az NV folyamatosabb kép. Rád bízom... 😉

www.smart-bus.hu

Sir Quno Jedi
Oké, egymagos és a generáció csúcskártyája. Így már okés?

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Solten
"csöndes is, hûs is, jó sok RAM van benne"

Jo ervek, mondok vagy 20 kartyat amik megfelelnek e kriteriumnak... 😊

Saor Alba

Solten
Mikor nezegettem a 7870-ket, megfordult a fejemben hogy esetleg GTX 660 Ti, jo kis kartya, csakhogy jatektol fuggo, nehol gyorsabb, a 192 bites memoriavezerloje viszont megfogja kulonbozo szurok eseten, ilyenkor jol raver a 7870. Full HD felett meg eszebe ne jusson senkinek GTX 660 Ti-vel bohockodnia. Plusz £40-el dragabb, az vegkepp elvette a kedvem 😊 A 7950-el van egy arban.

Saor Alba

grebber
Physxet és a kamut egy mondatban emlegetve sosem értettem.
Mi lenne kamu? Látványelem hiszen látod van és nincs ennyi nincs ezen mit kamunak tartani!

Azzal meg kár jönni,hogy Physx nélkül is lehetne ilyeneket. Igen LEHETNE,de kurvára nem akarja senki megcsinálni.
Pedig igen látványos tud ám lenni!

Next PC upgrade: 2022

Sir Quno Jedi
mosmé?! gyors is, csöndes is, hûs is, jó sok RAM van benne és még a fizikszet is be lehessen pipálni a driverben, hogy na, ne a CPU csinyájja, hanem a gtx680. Kamu, tudoménazt, de mégis, ha low-ról high-ra rakom pl. Borderlands 2-ben, nem fog szaggatni, köhhh...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Solten
"Eénis csak a fiziksz miatt vettem most éppen nv-t"

Saor Alba

Nem az fps különbségrõl volt szó, dehát ezt te is tudod.
Ezt a kört meg nincs kedvem megfutni újból.
Omlás
<#eljen>

Her Laca
Nem nem!!!! Én nem mondtam,hogy vacak. Miért mondanám,hisz nem lenne igaz.
NEKEM! nyûgösebb. Még egyszer. NEKEM! Most had ne fejtsem ki miért ,mert az is vitát szülne.
No meg amire nekem kell oda jobb az NV . Ez ennyire egyszerû.
Egy csomó érvet fel lehet hozni akármelyik mellett és ellene is egyébként,de pl én nem érzem magam hülyébbnek azért mert NV van a gépemben,holott sokan így állnak a dologhoz😊

kifli
pont fordítva, amd-rõl állítjátok, hogy vacak, holott ilyen nincs. Hogy csak annak éri meg akinek fontos az ár stb...
Sir Quno Jedi
Eénis csak a fiziksz miatt vettem most éppen nv-t. Majd legközelebb megnézzük mik vannak piacon, de szvsz. dupla sebesség ugrásra még várni kell két generációt mindkét oldalon.

Szarul teljesítõ? 😄 Kb fél éve van meg nekem a BF3, azóta folyamatosan játszogatok vele különbözõ driverek társaságában, és sem a 6990, sem a 7970 esetében semmiféle akadást nem vettem észre... sõt, pont ugyanúgy fut a játék (minimális fps különbségek vannak) az új drivereken, mint eddig! 😄

Akinek meg ebbõl nem az jön le, hogy ezeket a kimért értékeket szemmel nem lehet észrevenni, az gondolkozzon el a marketing személyére gyakorolt hatásán! 😄

Tudjátok mi különbség van az NV és az AMD kártyái közt? Az árcédula... de ott aztán vannak tüskék! 😄

www.smart-bus.hu

A táblázatok pont elég beszédesek... nézd meg az AC3 és a BF3 eredményeit... 😊 Pont úgy néz ki az NV-s grafikon, mint amiért korábban az AMD szapulták... ha ezek a táblázatok azt tükröznék, amit játék közben látsz, akkor az egész BF3 fórum az NV köpködéstõl, és az AMD dicsõítéstõl lenne tele...

Ez a teszt pont arra volt jó, hogy rámutasson, ezek a látványos táblázatok köszönõ viszonyban nincsenek azzal amit a szemünk lát. Legalábbis amíg nem ilyen 70-80ms feletti ugrások vannak...

www.smart-bus.hu

Attól függ milyen oldalt nézel 😊
Ha Abut olvasod a PH-n, akkor pont fordított a helyzet. Neki gombra vannak bindelve a "GCN" "Comupteshader" és egyéb hangzatos AMD sallangok 😄
Mielõtt kiborult a bili, pont a BF3 volt az egyik szarul teljesítõ AMD-n. Nyilván erre rágyúrtak driverben a piros oldalon, mivel eléggé mérvadó játék, folyamatos szereplõje a teszteknek.
Ezzel szemben mondjuk a 310-es driver pont nem a leggyorsabb BF3-hoz nv fronton, de mindegy, ezen nem akadunk fenn.
Az egyetlen kirívó dolog talán a FarCry3-as eredmény ebben.
Mindenki olyan következtetést von le, ami neki kényelmes 😊
Her Laca
Errõl szó sincs. De az sem igaz amit sokan állítanak,hogy vacak . Ha annyira szar lenne senki sem venné,és ezt nem lehet fanatizmussal indokolni😊Nekem pont az az érzésem veled ellentétben,hogy sokaknak pont az AMD az amit felvázoltál. 😊

IMYke2.0.0.0
Csak úgy, az éterbe: folyamatosan az az érzésem, mintha az nVidia aranyat szarna, és csak az 'õ' termékei lennének jók...
Mennyire naivak tudnak lenni az emberek...

Her Laca
Te olvastad is ,hogy ezt a következtetést vontad le?😊)) Mintha a verdikt mást mondana😊

Her Laca
Ezzel nem mondtak semmi újat amit már a játékosok ne konstatáltak volna.Olvasni lehetett ezeket fórumokon már régóta.
Igaz én jómagam csak egy játékon próbáltam annó mindkét kártyát ,de akkor fps-tõl függetlenül én is simább futást tapasztaltam az NV-n.Igaz az csak sima 7970 volt. Ezt mások is leírták már,de persze ez sem örök érvényû igazság. Látható,hogy a játékok nagy % nál kb azonos az élmény ,és az is tény ,hogy a radeon olcsóbb ,ergo aki ár érzékeny annak ez fontos és ez alapján jobb választás a piros. Másoknak meg más szempontjaik vannak.
Csak könyörgöm ne kezdjétek el egymás szapulását😊

Most akkor bebizonyosodott amit évek óta sejteni lehet, hogy NV-n nem olyan folyamatos a játékélmény mint AMD-n? (lásd, AC3, BF3) 😄

Vagy inkább az, hogy amiket így kiméregetnek, és borzalmas állapotokat mutatnak, azokat szemmel észre sem vesszük?

Egyébként nem tudom honnan veszed ezeket a tesztoldalakat, de legalább arra vennék a fáradtságot, hogy a táblázatokat egyformán skálázzák... persze akkor nem lenne ilyen látványos.

www.smart-bus.hu

Senki nem mondta, hogy only AMD.
NV-n is ugyanúgy implementálható (ha valaki szükségét érezné a játékkészítõk közül), max majd 2 fps-el lassabban fut.

Szóval AMD-n lesz 70 helyett 50 fps, csak mert lobog a haj a szélben, nv-n meg 70 helyett 47. Now what 😄
Omlás
Nálam 13.2 beta 6 driverrel is és 13.1 driverrel is voltak olyan fps droppok az említett "köteles" részeknél, hogy valami félelmetes. 50-60 fps-rõl droppolt 8-ra monitorozva a GPU terhelés konkrétan vissza esett 30% alá. Amint elfordultam a "kötelektõl" egybõl visszaállt az FPS.... <#confused>

kifli
igaz almát körtével only egyik gyártó vs only dx11
item
Most értem a cry3 végére, High-on egész faszán futott a game (átlag 50-60fps) Voltak olyan részek,ahol 90-100Fps is megvolt. Kipróbáltam,felraktam a gpu-t 900Mhz-re semmivel nem volt melegebb,mint 800-on azaz alapon,szóval asszem marad így. <#pias>

Konfig: 2500K @4014Mhz 16GB 1600Mhz Kingston Asus HD7950 DCII

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

Solten
Lara haja hatarozottan f@szabban fog kinezni 😊

Saor Alba

arty
de az effektet nem driverre írják, hanem API-ra (dx11)... ezért is lenne fura a csak amd-s mûködés!

merlinw: abu85 is azt irja a ph!-s cikkben, h "A Tomb Raider címû játék PC-s portjában az effekt a DirectX 11-es módhoz lesz kötve, ami nyilván annak köszönhetõ, hogy egy DirectCompute felületen írt programról van szó. A portolást végzõ Nixxes kérdésünkre elmondta, hogy a TressFX bármilyen DirectCompute 5.0-t támogató hardveren aktiválható (vagyis a DirectX 11-et támogató GPU-kon mûködik). " ...

Forza.

MerlinW
Nem DX11 effekt (ha az lenne, akkor már évek óta lenne ilyen). DX11 API-ra épülõ effekt, amit az AMD fejlesztõi írtak. Hogy AMD only lesz-e az az AMD-n múlik. Ha van eszük, akkor úgy csinálják (üzlet).

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Laikusan: gondolom, a játék szofter és az azt mozgató VGA nem egy csettintéssel fogják tudni ezt az 'effektet'. Komoly driver- és szoftver munka kell az ilyesmihez.

arty
köszönöm!

Forza.

arty
még mindig nem értem, hogy lehet egy dx11 effekt amd only?
mit kell megírni nv-nek?

Forza.

Solten
Nincs Nvidia topikra szukseg, mert a drajverek tokeletesek, mindig is azok voltak es mindenki heppi, egyutt enekelik betepve a kumbajat. Naluk a fu is ZOLDEBB... <#alien> Oh wait, meanwhile in the real world:

"Important! NVIDIA video card driver versions 310.70 & 310.90 may cause client crashes & FPS drop-downs. It is recommended to use driver version 306.97."

(egyik nepszeru online MMO)

Saor Alba