AMD Radeon Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
persze mondani sem kell, hogy a milla feletti asztali lejátszó tarolt, itt már nem emlékszem mi dekódolt, de kb mindegy is, az erõsítõ is több millás téma volt, mindkettõ ugyanolyan minõségi kategóriában volt
a hangkártya kimenete érezhetõen nem volt olyan dinamikus, mint az ûber asztali lejátszó, a videókártya és a PS3 meg egyszerûen ramaty volt

persze mondani sem kell, hogy a milla feletti asztali lejátszó tarolt, itt már nem emlékszem mi dekódolt, de kb mindegy is, az erõsítõ is több millás téma volt, mindkettõ ugyanolyan minõségi kategóriában volt
a hangkártya kimenete érezhetõen nem volt olyan dinamikus, mint az ûber asztali lejátszó, a videókártya és a PS3 meg egyszerûen ramaty volt

a dekóder az az erõsítõben van.
mi a fenének kellene egy jelet kétszer dekódolni? nem értem...
az asztali lejátszókban azért van dekóder is, mert sokszor aktív hangfal rendszerekre is rákötik, vagy nincs az erõsítõben dekóder (csak simán erõsítik a jelet Hi-Fi minõségû erõsítõvel/erõsítõkkel és nem házimozi erõsítõvel), vagy a házimozi erõsítõ dekódere rosszabb a lejátszóénál (az erõsítõnél nagyságrenddel drágább lejátszók esetében ilyen is van) és ilyenkor a lejátszó dekóderét használják
ami a lényeg: mégsem mindegy, hogy milyen architektúrájú audio processzoron megy keresztül a jel az erõsítõig..nagyon nem...de ez is egy olyan dolog, hogy hallani kell, különben hasra ütés-szerûen lehet csak itt elméleteket gyártani.
az meg, hogy miben lehetnek különbségek a lejátszók közt, elég durván leszûkítetted.
de úgy sem fogsz meggyõzni, hogy az egész X-Fi hangkártya egy semmit nem érõ szar (az elmúlt 9 évben jártam már eleget házimozi és Hi-Fi showokra, hogy halljam mi a helyzet ezen a fronton), és hogy dobjam ki a francba, mert felesleges. 😄
a hangkártyád nem csinál mást, csak elindítja a hangfolyamot a dekóder felé (erõsítõd) - ezt nem lehet jól vagy rosszul csinálni 😊
Forza.
lehet venni asztali HDMI-s lejátszóból is egy viszonylag alapot is, meg lehet venni Hi-Fi fanoknak készült jobb audio processzorral szerelt, jobb anyagokból építkezõ, és jobb hang tulajdonságokkal bírót is.
egy basszusgitárosnak sem mondjuk azt, hogy ne vegyen gitár erõsítõt, mikor ott van az alap elõerõsítõ...
jobb hasonlatokat nem tudok 😄 (a mérnöki számok ott vannak a linkben.)
nagyon kíváncsi lennék rá ezekután, hogy vajon honnan jön a külön hangkártya elõnye... ? "
ott van rajta a 7.1 Analog I/O output, de SPDIF is van rajt...és ezen problémád máris elszáll, azt hiszem sikerült is összeszedni az elõnyök egy részét 😊
(ráadásul egyszerre lehet kiadni a hangot két kimeneten is, a kártyán külön elõerõsítõi vannak a kimeneteknek...jó mi? nekem speciel ebbõl a hangkártyából egyszerre megy a HDMI kábel egy HD-s erõsítõbe és a 7.1 Analog I/O outputból egy másik kábel a régi analóg Surroundos erõsítõmbe, vagyis nekem egyszerre szólaltat meg két erõsítõt is ez a kártya 😄 vagyis meg tudna hármat is, még a külön sztereo elõerõsítõ kimenetén egy sztereót is, és mivel a hangsúly a "külön"-ön van, nem szól bele a másik jelébe, nem gyengíti azt)
még valami? 😊
a hdmi már órajelszinkronizált, "javítóbites" megoldás - ellentétben a korábbi spdiffel.
nagyon kíváncsi lennék rá ezekután, hogy vajon honnan jön a külön hangkártya elõnye... ?
tudom, hogy vannak elfogule emberek, akik megveszik a korábban linkelt 300k-s hdmi kábelt is, miközben képdigizés+hash check-el már cáfolták ÉRTELMES(!) oldalakon, hogy lenne BÁRMI különbség a különbözõ, mûködõ és nem hibázó hdmi kábelek közt 😊
Forza.
na szóval, az arra való, hogy rá tudsz kötni még két hangfalat az erõsítõre, amirõl ugyanaz szól, mint a másik két frontról vagy surroundról, csak a másik két hangfalat át tudod vinni egy másik szobába, valószínûleg külön szabályozható a hangerõssége a 2-2 frontnak/surroundnak, azért Zone2. Gyakorlatilag ez így A+B bekötés
általában az szokott lenni, hogy egy végfokon van vagy az eredeti 2 fronttal, vagy a surround back-ekkel (mert ugye plusz két csatorna teljesítmény nem jön a semmibõl) és ilyenkor oda kell figyelni az Ohmikus ellenállásra, mert ugye ez párhuzamos kötésnek felel meg magában az erõsítõben, és párhuzamos kötésnél a reciprokok összegeként számítódik az eredõ ellenállás, ilyenkor sokkal nagyobb ellenállású kábeleket kell használni, különben a végfok bánja nagy hangerõn! (ki tudod számolni, hogy neked mekkora ellenállású kábel kell)
kis hangerõn ezek az erõsítõk elég intelligensek és nem veszed észre túlságosan, hogy 4 hangfal is terheli ugyanazt a két végfokot, szóval ne úgy képzeld el, hogy 40 dB-el fele akkorát szól, mint ha kettõ lenne bekötve, csak máshol éri el a csúcsteljesítményét, máshogy fut fel a görbe
szóval 2 hangfalat szerezz még be és kösd rá nagyobb keresztmetszeti ellenállású kábelekkel 😊
na de szétoffoltunk hangtechnikával már a topikot 😄
A két sub megoldásod szép, de van a csúnya megoldás is, ha simán sorba kötöd õket egy kimenetre😊
[merlinw.org]
én a két subot úgy oldottam meg, hogy a végfok erõsítõre tervezett 7.1 RCA kimenetének a két front kimenetét rákötöttem a 2. ládára, az erõsítõ menüjében bekapcsoltam, hogy frontokra is ráküldje a subwoofer jelét, így azon a két RCA-n megjelent a sub jele is, ami a második ládába megy, majd ezt a jelet megvágtam a második subládán a crossoverrel, gyakorlatilag levágtam a frontok jeleit, és kb ugyanott vagyok, mintha fizikailag két sub kimenetem lenne 😊 (nem akartam a két subot sorbakötni, elméletileg is jobban romlik a jel ha több mindenen keresztül megy, meg több a kábel, a csatlakozás...)
nekem már egy "öregebb" 5 éves Marantz SR8002-esem van, de ez akkoriban nagyon jónak számított, a jót meg minél késõbb "dobja ki" az ember 😊
egyetlen nagy hibája, hogy az analóg Surroundos erõsítõmmel nem tudom sorba kötni normálisan, ha HDMI-ról jön a jel...csak ha a bemenõ jel is analóg.
[merlinw.org]
wáó, minden tiszteletem! csöves erõsítõd is van?
rég óta álmom egy 5 utas épített cucc egy csöves erõsítõvel! 😄
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Hangfalakkal pedig igényes vagyok, ezért saját magam építem õket😊 Most az egyik legutóbbi 5.0-ás szettemet használom. Mély nem kell, a két front-ban (100liter, 3 utas) van 1-1 400W-os BMS mély hangszóró. A centerben (30liter 3 utas 2 közép, 1 magas) 2 és a sorround-okban (20liter 2 utas 1 közép, 1 magas) is 1-1 100W-os közép😊
[merlinw.org]
szóval még DP-HDMI átalakítót is lusta voltam venni hozzá, mert felesleges...
a felhasznált anyagok minõsége, és az építés elve (érdemes lepörgetni az oldalt, csak nagy vonalakban) miatt a hangkártya a menõ a HTPC buzériában, ha elmész pl a minden november környékén megrendezett Házimozi és Hifi Showra a Hiltonba, ott tényleg elég súlyosan megszállott arcokkal lehet találkozni, és látni lehet, hogy azon kevesek, akik HTPC-t is visznek, bizony hangkártyával felszereltek 😊
ha minõség megszállott vagy = videokártya mellé veszel egy hangkártyát is. 😊
(a legtöbb mezei felhasználóknak persze nyilván mindegy)
amugy miért jó 6 front?
Forza.
hangkártya = nem menõ 😄
Forza.

paradox módon a Windows hangeszközöknél nem a hangkártya vagy videó kártya HDMI kimenetét kell megadni alapértelmezettnek a DTS-HD és a TrueHD hangsávoknál, hanem a hangkártya analóg 6 RCA-s kimenetét (wtf???) kell alapértelmezettként beállítani, és az alaplapit kommunikációs eszközként, a videó kártya audiokimenetét meg mindenképp le kell tiltani, és a PowerDVD-n (vagy xbmc-én) kell csak kiválasztani a HDMI outputot, és lám, most minden jó. (örülõs szmájli)
igazából csak azért jött elõ megint ez a HD audio mizéria, mert 10 év után most vannak új hangfalak, amik végre méltóak a hangsávokhoz
|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|
|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|
(bár tény, minimális day1 játékkal tolom)
Forza.
gaming / 3d application settings-ben kellene kutakodni... vannak pipák, csuszkák, próbálgasd! 😊
Forza.
Vettem a fiamnak egy The Cave nevû játékot és valamiért eltûnik a háttér a karakter játék közbe, de ha leszedem az ati catalyst-ot akkor meg tökéletesen mûködik csak nem tudom sehogy átvarázsolni a tv-re a játékot.
Valaki megmondaná mi lehet a gond?
Frissítettem mindent, de már próbáltam a régi driverekkel is, ha fönt van a catalyst akkor nem jó a játék ez a lényeg :-(
FORZA MILAN!!!
Saor Alba
alatta szvsz utoljára a voodoo2 idején volt jó az sli (mert az 100%-ban skálázódott)
Forza.
test
"At this time, I can't recommend buying two HD 7790s for CrossFire just to save a bit of money. "
Ahogy látom ezek is erre jutottak a konklúziónál.
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
mert én ezt most benyaltam 😊
elfelejtettem, hogy custom módban kell installálni, hdmi hang elõl kivenni a pipát, h ne frissítse.... 😊
Forza.
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
Saor Alba
(true hd, multichanel pcm se jó?)
nameg, én azért megpróbálnám a leírás ellenére is egy teszt MKV-val, hogy a vga-t nem kötöd be a hangkariba - nem is értem, miért ne menne úgy a hang.
esetleg, azt nézd meg, hogy vista alatt nem-e más a primary/secondary display a CCC-ben, ill. h a windows hangeszközöknél mi a default device, van-e kapcsolva exkluzív mód annak a hangeszköznek, stb.
Forza.
közben feltettem a 13.3 beta drivert is, avval is ugyanolyan minden
a hangkártya drivere a legújabb Win 8 alatt, de pl Win 7 alatt visszatettem a régi drivert, amivel anno mûködött, de avval sem mûködik már.
így néz ki az összeköttetés, videókártyából megy a kábel a hangkártyába, onnan tovább az erõsítõbe, ezért szólhat bele a dolgokba a videókari driver is.
xbmc sem megy, talán nem is támogatja megfelelõen a hangkártyám, vagy nem tudom, mert mikor beállítom output device-nak, úgy szaggat a HD-s hangsávoknál hogy kb 5 képkocka/másodperc diavetítés minden...
már minden kombinációt végigpróbáltam az Audio output device és a Passthrough output device közt...

tehát jól értem, hogy valami hangkártya is beleszól a jelbe? annak beállításaival, drivereivel nem lehet gond? (gyanus...)
xbmc-ben a hangkártya van output device-nek beállítva? nekem gyanus ... tudsz screenshotot... ? 😊
Forza.
beállításoknál bepipáltad az erõsítõ képességeit? ez
Forza.
ugyanis a videókari DVI outputjából egy DVI-HDMI átalakító kábelen megy a jel a hangkari input HDMI aljzatába, és onnan megy az output HDMI aljzatból tovább az erõsítõ fele a HDMI kábel, szóval mindenképp függ a videókari drivertõl is a történet, bár onnan csak a kép jön elméletileg ebben az esetben...