AMD Radeon Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Attól pedig, hogy nem veszem meg, a terméküket, a játék rendszerigényén nem változik semmi.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Mondjuk az olyan hangos volt ,hogy borzalom😊)
Ha az AMD VGA jobb lenne akkor azt mondanám. De pl sem a 6970 nem volt jobb az 580 nál, sem a 7970 nem jobb a 680 nál. Ezek szikár tények,és nem csak 1 játékra vetítve. Hogy tesztekben mit mondanak érdektelen számomra,megnéztem ,megtapasztaltam és levontam a konzekvenciát. A hetes sorozattal konkrétan a 7970 el az AMD kb egyenrangú hardvert állított most ki ezt nincs okom vitatni,ámde a szoftveres körítése így is borzasztó. Lásd pl a mostani WHQL jó nekem,de a köv beta már nagyobb pusztítást végez mint azt valaha tapasztaltam😊 Mondjuk marad ez aztán ennyi😊 De akkor is vicces. Nem ezt szoktam meg.
Nekem ez a véleményem.
Valahogy több a negatív töltetû üzeneted (mostanság azért viszel bele néha egy kis pozitívat is - lásd: az aktuális VGA-d erejét azért elismered).
Félre ne érts!: az egész olyan, mintha attól, hogy leírod a topikba, hogy egy adott játékban rosszul muzsikál a pirosak terméke, hirtelen jobb lesz minden.
Cserébe viszont, kicsit sok lett a leszólás.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
De pl én a metrót tökéletesen játszottam (na nem vittem végig,mert annyira nem tetszett) az 580 al. Igaz az a csúcs volt nekik akkor ezt belátom.
De hál istennek van választásod,nem kell megvenni a termékeiket hiszen van alternatíva. De kár ezen rugóznunk,most az AMD átvette a játékipar támogatását ergo az az 1-2 NV-s játék aztán nem oszt nem szoroz szerintem.
De értelmetlen ez a fujjolás😊 a véleményem szerint.😊
Jelenleg úgy néz ki a helyzet, hogy az nvidia a csúcskártyát akarja mindenkire ráeröltetni, hogy játszhass rendesen az általa támogatott játékokkal. Metrot te nem nagyon játszottad az elõzõt sem élvezhetõen, még akkor sem, ha levetted a grafikát, és gyengébb hardvered volt.
Crysis 2-nél szintúgy. (Mert ugye hiába vetted le a grafikát, a tengert ugyanúgy renderelte a föld alatt is)
Amd logós játékok szépen játszhatóak azért gyengébb hardverrel is. (bf3-aztam nem low beállítások mellett 5770-el is, haver meg 5750-el 1080p-ben)
Metro és sokszor crysis 2 meg úgy beakadt mint a huzat.
Mindkét cégnek ugyanaz a célja, minél nagyobb profitra szert tenni. Viszont nvidia csak felsõ kategóriában tud labdába rúgni, mert alsóbb kategóriában, az ár sokkal nagyobb tényezõ. Alsóbb kategóriát leginkább az vesz, akinek nincs pénze jobbra, és ott igazán megnézik a juzerek mennyit adnak ki 1-1 alkatrészre.
Amd miután a kedvezõbb ár/teljesítmény aránya miatt minden kategóriában tud hardvert kínálni, nem a kevés kártyán nagy profitra megy, hanem hogy minél többet adjon el, akár kisebb haszonnal is.
Azoknak a felhasználóknak akiknek mondjuk 5e különbség már elgondolkodtató, nem kell mondanom, hogy melyik szempont számít.
Másrészrõl úgy nagyáltalánosságban a felhasználók is jobban járnak az amd stratégiájával. Hisz ugyanazzal a kártyával ugyanúgy tudnak játszani majd jövõre is, hasonló látványvilág mellett az amd logós játékokkal.
(Persze ezekkel az nvidia tulajok is ugyanúgy tudnak majd játszani)
Viszont jövõre már erõs kompromisszumokat kell majd kötni a játékosoknak az nvidia által támogatott játékok futtatásához.
Nekem jelenleg 6950-em van (ugye az sem egy friss darab már), és nem emlékszem amd logós játékra, aminél eddig hatalmas kompromisszumokat kötve kellett játszanom. Nvidia logósból van...
Nem veszem😊 De most milyen negatív hangról beszélsz? Ha rámutatnál hálás lennék?
Persze ha neked nem tetszik a mondandóm vagy nem egyezik a véleményeddel és ezt te negatívan éled meg azt sajnálom,javallom ugord át a hozzászólásimat,és lesz öröm meg bodottág😊
Mi ezen a meglepõ? Butíthatod azokat is,hogy kisebb teljesítményû hardveren is menjen. Szerinted miért támogat egy VGA gyártó játékot? Hogy neked jó legyen? Mert szerintem azért,hogy eladhassa a vasait. Reklám.Ha valaki ezt máshogy gondolja az szerintem tévúton jár .
Nvidia által támogatott játékok -> borzalom gépigény (lásd most pl metró, ajánlott gtx 690)
amd által támogatott játékok -> gyengébb hw-n is játszató játékok. Grafika butitással lényegesen alacsonyabb teljesítmény is elég.
- nv vga-t árul pécére -> csak a drága csucsvégéan menjen ugy, ahogy a juzer szeretné
- amd árul apu-t is, aminek igen szerény a teljesítménye -> menjen még azon is jól, nem baj ha nem annyira csillivilli
mivel én a fix60fpst jobban kultiválom, mint hogy valami extrém szép legyen, így nyilvánvaló nekem melyik hozzáállás a szimpatikusabb.
Forza.
Forza.
Next PC upgrade: 2022
Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64
Forza.
(amugy miért nem titán? gondolom nem az anyagiak... de akkor mi? az az übercsúcs most)
Forza.
Na de mind1 is,a mostani WHQL-t le se cserélem amíg ez a kártya megvan.
Most már csak ennek vagyok a "boldog " tulaja😊
(lásd korábbi CF frémtime cikk. az nv ebben egyelõre egyértelmûen jobb, még akkor is ha a tesztelési metódus továbbra is egy vicc.... értsd: nem fix60fps-el mennek a tesztelések)
Forza.
A BF3-ról konkrét tapasztalatom van a HD6990 kapcsán. Ha olyan pályán voltam, ahol nem volt jelen az említett AFR bug, akkor gyönyörûen és simán futott. Fix 60 fps, semmi akadás... ez tény. Ennek az ellenkezõjérõl nem fognak meggyõzni... fõleg nem egy ilyen "akármivel".
Nem a CloD dadogott, hanem a hozzá kiadott amatõr fejlesztésû MOD! 😊 A hivatalos verzió ezt a dadogást az elõzõ driverekkel nem produkálta! DE, azzal semmi gond nincs, ha valami nem jó, de az javításra kerül. Mindegy, hogy ki, meg miért, és hogy, a lényeg, hogy jó legyen a végtermék!
Viszont ettõl még ez a "teszt" egy fos marad, ami a befolyásoláson és a hívõk tovább vakításán kívül másra nem jó! 😄 Sõt, a CloD és annak modja sem az a játék, amelybõl bármiféle általánosítás levonható az AMD driverek és hardverek tekintetében! 😊
www.smart-bus.hu
Itt most szubjektív tényezõk voltak. Azt se tudták mi melyik. Ez az AMD microakadásáról szól. Egyöntetûen azt mondta mindegyik,hogy azon a gépen simább a játék amiben az NV volt. Fps tõl függetlenül!
Mit nem értesz ezen?
Jelzem a Clod dadogása is driver problem volt ugyi😊 Ha egyszer valami szar akkor szar ,nem kell ezt maszatolni.Jelezném a mostani WHQL az jó de pl atagos srác kipróbálta a köv bétát ,és ott felére esik az fps és szaggat mint a fene😊 Úgy hogy ne kezdjünk ebbe bele,ami tény az tény ,drivert írni ezek sose tudtak:😊Na😊 Vagyis hajlamosak mindig elrontani ha valami mûködik😊
Ettõl függetlenül én azon a véleményen vagyok, hogy a CF, és az ilyen két GPU-s kártyák zsákbamacskák. Nekem a HD6990 nagyon szélsõséges volt... vagy hozott 70-75% pluszt a 6970-hez képest, vagy derekasan megszopatott.
Ami a fõ nyûg, hogy fingod nincs ki a hunyó... például szentül megvoltam gyõzõdve arról, hogy a BF3-ban jelentkezõ forgolódás közbeni akadás (nem microlag!) a CF, pontosabban az AMD driver miatt van. Erre kiderült, hogy a hiba a DICE-nél van, valami AFR bug, tudnak róla, majd javítják... Na mos amíg megvolt a HD6990, ez nem történt meg.
Nekem ez volt az utolsó csepp a pohárban... ha egy ekkora cég szarik ilyenekre, akkor mi lehet máshol?
www.smart-bus.hu
|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|
ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3
Letöltöm a 13.4 whql erre mi van ? Megint szar csak most másképp... fantasztikus 😄
|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|
Next PC upgrade: 2022
érdeklõdnék melyik a gyorsabb driver, a 13.4 whql amit én magam is feltettem vagy a 13.5 beta2
ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3
(6870esem amugy az volt és tényleg jó is volt, tuningot is bírta, de ott se bírtam magammal és a 8as szériával és 9-re léptem 😄 )
Forza.
Mindig mondom ASUS-t köll venni és nincs probléma hardver terén😊
Persze bekapcsoltam amit mondtál.
Forza.

Most beállítottam majd megnézem.
Nekem a teljesítményével egy icipici bajom sincs,ezt már mondottam,bivaly egy kártya . Most hogy a Clod is megjavult marad is egy kicsit azt a pár fehér csíkot elviselem,a GTX et holnap viszik eladtam. Ha minden igaz jön a köv NV nemsokára,arra elteszem a korpát😊 Akkor ezt is eladom amennyiért vettem oszt lesz öröm és bodottág😊
mert egyébként csak azt mutatja, amit látni szeretnél ...
Forza.
Ildében 300 az órajel. Én az AB vel néztem a grafikont és játék alatt maxon megy mindig,nincs beesés.
Gigabyte 7950 Windforce3 rev1
FZ0-as BIOS, ez volt benne gyárilag, de még a honlapon se szerepel
- alaphelyzetben hülyén viselkedõ gpu-boost (1.250V, 1000mhz, PL +20%), hangos, sokat eszik terhelve, viszont idle jó alacsonyan hajtja a kártyát
- MSI afterburnerrel beállítva (1.1V, 1050mhz, PL +20%) jó teljesítmény (kombustorbench 133fps), de így is sokat eszik, még idle módban is (ott is 1.1V-ot kap)
F43-as BIOS, legfrissebb nem-boost-os:
- alaphelyzetben (1.094V, 900mhz, PL +20%) tragikus teljesítmény (kombustorbench 97fps), de idle ez is jól megy: keveset fogyaszt
- MSI fterburnerrel beállítva (1.1V, 1050mhz, PL +20%) is tragikus teljesítmény, mert ekkor is leszabályoz a kártya egészen 900mhz környékéig (kombustorbench 97fps), pedig idle ez is jó lenne
lusta vagyok játékok alatt is kimérni, hogy ott mekkora lenne a difi, azért ez a 33% lassulás elrettent a nem-boos-os bios-tól :/
nemtudom mit kéne csinálni...
---
Her Laca: CCC-ben a power control +20%-on van neked? csak mert nehogy a te kártyád se maxon menjen játék közben ...! 😊
Forza.
@Laca: 5-s van, de hulla mindegy, hogy a szoftverében mennyi fps-t produkál, mert az openGL felület... 😊 Az a lényeg, hogy játékok alatt tökéletes! 😊
www.smart-bus.hu
De neked 5 ös van most nem? Nekem most fix 60 .
Küzdj vele egy hétig talán neked is jó lesz😊
Mondjuk most nekem a hivatalos volt fent és arra tettem egy az egyben az újat.
Vagy tedd újra a TR szoftverét,vagy telepíts újra drivert ,vagy wint ,vagy vegyél inkább egy GTX et😊 Mit tudom én😊))