AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kifli
Választásom nincs, ugyanis nincs rá keret, hogy csúcs amd/nvidia kártyát váltsak évente.

Attól pedig, hogy nem veszem meg, a terméküket, a játék rendszerigényén nem változik semmi.
Her Laca
Mindamellet lassan okafogyottá is válik ez az egész.

Nézzük csak meg mit tud egy ARM !

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Babaxna!!!<#eplus2>Arra a rövid idõre minek is😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

V43 1105
Solt rakjál csak be Lacának egy RADEON ikont! <#hehe>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

IMYke2.0.0.0
Örömmel olvasom, hogy a 7970-es végképp elnyerte a tetszésedet <és tudom, hogy egy ideig volt 'zölded' és 'pirosad' is> - a szoftveres rész "legendásan" szar, már a '90-es évek közepe óta. Lutri.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Her Laca
Na de inkább ezt lessétek!

Ez kéne nekem,de gyanítom sose lesz😊)

Her Laca
Mi több kb fél éve amikor kipróbáltam a ref 7970 et sem mondtam mást.
Mondjuk az olyan hangos volt ,hogy borzalom😊)

Her Laca
Nem . Én reálisan látom asszem a helyzetet.
Ha az AMD VGA jobb lenne akkor azt mondanám. De pl sem a 6970 nem volt jobb az 580 nál, sem a 7970 nem jobb a 680 nál. Ezek szikár tények,és nem csak 1 játékra vetítve. Hogy tesztekben mit mondanak érdektelen számomra,megnéztem ,megtapasztaltam és levontam a konzekvenciát. A hetes sorozattal konkrétan a 7970 el az AMD kb egyenrangú hardvert állított most ki ezt nincs okom vitatni,ámde a szoftveres körítése így is borzasztó. Lásd pl a mostani WHQL jó nekem,de a köv beta már nagyobb pusztítást végez mint azt valaha tapasztaltam😊 Mondjuk marad ez aztán ennyi😊 De akkor is vicces. Nem ezt szoktam meg.
Nekem ez a véleményem.

IMYke2.0.0.0
Egyrészt, örülök, hogy nem lett parázsvita a dologból, mert tényleg nem annak indítójának szántam.

Valahogy több a negatív töltetû üzeneted (mostanság azért viszel bele néha egy kis pozitívat is - lásd: az aktuális VGA-d erejét azért elismered).
Félre ne érts!: az egész olyan, mintha attól, hogy leírod a topikba, hogy egy adott játékban rosszul muzsikál a pirosak terméke, hirtelen jobb lesz minden.
Cserébe viszont, kicsit sok lett a leszólás.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Her Laca
Én nem vitatom amit mondasz.
De pl én a metrót tökéletesen játszottam (na nem vittem végig,mert annyira nem tetszett) az 580 al. Igaz az a csúcs volt nekik akkor ezt belátom.

De hál istennek van választásod,nem kell megvenni a termékeiket hiszen van alternatíva. De kár ezen rugóznunk,most az AMD átvette a játékipar támogatását ergo az az 1-2 NV-s játék aztán nem oszt nem szoroz szerintem.
De értelmetlen ez a fujjolás😊 a véleményem szerint.😊

kifli
kicsit kusza lett, remélem érthetõ, mit akarok mondani 😊
kifli
Amd is el akarja adni a termékeit, viszont nem csak a high end cuccait. (ezért került szóba az apu)

Jelenleg úgy néz ki a helyzet, hogy az nvidia a csúcskártyát akarja mindenkire ráeröltetni, hogy játszhass rendesen az általa támogatott játékokkal. Metrot te nem nagyon játszottad az elõzõt sem élvezhetõen, még akkor sem, ha levetted a grafikát, és gyengébb hardvered volt.
Crysis 2-nél szintúgy. (Mert ugye hiába vetted le a grafikát, a tengert ugyanúgy renderelte a föld alatt is)

Amd logós játékok szépen játszhatóak azért gyengébb hardverrel is. (bf3-aztam nem low beállítások mellett 5770-el is, haver meg 5750-el 1080p-ben)

Metro és sokszor crysis 2 meg úgy beakadt mint a huzat.

Mindkét cégnek ugyanaz a célja, minél nagyobb profitra szert tenni. Viszont nvidia csak felsõ kategóriában tud labdába rúgni, mert alsóbb kategóriában, az ár sokkal nagyobb tényezõ. Alsóbb kategóriát leginkább az vesz, akinek nincs pénze jobbra, és ott igazán megnézik a juzerek mennyit adnak ki 1-1 alkatrészre.
Amd miután a kedvezõbb ár/teljesítmény aránya miatt minden kategóriában tud hardvert kínálni, nem a kevés kártyán nagy profitra megy, hanem hogy minél többet adjon el, akár kisebb haszonnal is.

Azoknak a felhasználóknak akiknek mondjuk 5e különbség már elgondolkodtató, nem kell mondanom, hogy melyik szempont számít.
Másrészrõl úgy nagyáltalánosságban a felhasználók is jobban járnak az amd stratégiájával. Hisz ugyanazzal a kártyával ugyanúgy tudnak játszani majd jövõre is, hasonló látványvilág mellett az amd logós játékokkal.
(Persze ezekkel az nvidia tulajok is ugyanúgy tudnak majd játszani)
Viszont jövõre már erõs kompromisszumokat kell majd kötni a játékosoknak az nvidia által támogatott játékok futtatásához.

Nekem jelenleg 6950-em van (ugye az sem egy friss darab már), és nem emlékszem amd logós játékra, aminél eddig hatalmas kompromisszumokat kötve kellett játszanom. Nvidia logósból van...
Her Laca
<#conf><#csodalk>
Nem veszem😊 De most milyen negatív hangról beszélsz? Ha rámutatnál hálás lennék?
Persze ha neked nem tetszik a mondandóm vagy nem egyezik a véleményeddel és ezt te negatívan éled meg azt sajnálom,javallom ugord át a hozzászólásimat,és lesz öröm meg bodottág😊

IMYke2.0.0.0
Ne vedd személyeskedésnek kérlek, de nagyon negatív hangokat ütsz meg ebben a topikban, és már nem elõször 😞

Her Laca
A fullhoz értelem szerû,hogy a legerõsebbet akarják eladni.
Mi ezen a meglepõ? Butíthatod azokat is,hogy kisebb teljesítményû hardveren is menjen. Szerinted miért támogat egy VGA gyártó játékot? Hogy neked jó legyen? Mert szerintem azért,hogy eladhassa a vasait. Reklám.Ha valaki ezt máshogy gondolja az szerintem tévúton jár .

kifli
támogatási stratégiáról van szó.

Nvidia által támogatott játékok -> borzalom gépigény (lásd most pl metró, ajánlott gtx 690)
amd által támogatott játékok -> gyengébb hw-n is játszató játékok. Grafika butitással lényegesen alacsonyabb teljesítmény is elég.
Her Laca
Ez így ebben a formában azért nem igaz. Mindkét cégnek nagyon hasonló paraméterekkel rendelkezõ cuccai vannak a különbözõ árszegmensekben,ha pl egy 660 on nem megy valami fullon,akkor az annak megfelelõ AMD -n sem fog. Csodák nincsenek. Az tény,hogy az NV drágában adja a hardvereit,de ez nem hiszem,hogy megbocsáthatatlan dolog lenne,max akit érzékenyen érint nem azt veszi. Nincs itt semmiféle hozzáállás szerintem. Üzlet van.

arty
az oké, de kb semmi egykártyás rendszeren nem ment. borzalmasan érezni a két cég támogatási stratégiájának különbözõségét:
- nv vga-t árul pécére -> csak a drága csucsvégéan menjen ugy, ahogy a juzer szeretné
- amd árul apu-t is, aminek igen szerény a teljesítménye -> menjen még azon is jól, nem baj ha nem annyira csillivilli

mivel én a fix60fpst jobban kultiválom, mint hogy valami extrém szép legyen, így nyilvánvaló nekem melyik hozzáállás a szimpatikusabb.

Forza.

MerlinW
Az elsõ rész is NV-s volt, mégis AMD-n ment jobban😊

[merlinw.org]

arty
majd pont egy nvidiás cim megy jól, bármin is ... (a csucskártyás SLI konfigokat kivéve, ahogy azt már megszokhattuk)

Forza.

grebber
Ha a Metrok mennek rajta majd maxon akkor felõlem ddr1 is lehet rajta<#idiota>

Next PC upgrade: 2022

Nem úgy volt hogy GDDR5 helyett más gyorsabb memória lesz?

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

arty
dropout fix

ha neked is ez jött elõ 😄 (nekem igen)

Forza.

Her Laca
Mondottam már ,hogy a hardverrel nincs is bajom😊 Baxott erõs. Csak a körítés😞

Her Laca
De 😊 Pontosan az anyagiak. Még pontosabban egy videó kártyáért aminek a teljesítményét sose használom ki (én biztos nem) nem fogok kiadni 200+ sokezer huffot. Ami ráadásul a következõ generáció megjelenésével a felit sem fogja érni. Pár hónapig bõven jó ez is,itt a nyár amúgy se a gép elõtt baxom a rezet😊 ,ha megjön a 7 es gtx széria ,arra beruházom. Ráadásul 30 al többért eladtam a GTX et mint vettem és már mióta használom😊 Ezt meg 90 ért vettem asszem annyiért bármikor eladom😊 Úgy hogy jó ez így😊

arty
na erre sose tettem volna 😊 (mármint h amd-s maradsz egy idõre)

(amugy miért nem titán? gondolom nem az anyagiak... de akkor mi? az az übercsúcs most)

Forza.

Her Laca
Dehogy támadom😊 Csak érthetetlen számomra. 😊
Na de mind1 is,a mostani WHQL-t le se cserélem amíg ez a kártya megvan.
Most már csak ennek vagyok a "boldog " tulaja😊

arty
Érdekes? Nem inkább borítékolható? 😊

(lásd korábbi CF frémtime cikk. az nv ebben egyelõre egyértelmûen jobb, még akkor is ha a tesztelési metódus továbbra is egy vicc.... értsd: nem fix60fps-el mennek a tesztelések)

Forza.

arty
tehát bugos egy béta. és ez gáz.

te most támadod a támadhatatlant?

Forza.

Õõõ... nem, nem védem, tényeket közlök! 😄 Ez nem teszt, hanem bemondás, ilyet bármikor produkálok neked ellentétes végeredménnyel. Fogalmazhatnék úgy is, hogy inkorrekt! Alig van valami lényeges infó, csupán közölnek egy "eredményt", és akkor még a játék kiválasztásokról nem is beszéltem. Ez így ebben a formában fos, és mindenre jó, csak arra nem, hogy konkrét véleményt formáljon az ember. Jelzem az AMD hasonló vaktesztje pont az ellenkezõjét hozta ki anno... annak sem hittem.

A BF3-ról konkrét tapasztalatom van a HD6990 kapcsán. Ha olyan pályán voltam, ahol nem volt jelen az említett AFR bug, akkor gyönyörûen és simán futott. Fix 60 fps, semmi akadás... ez tény. Ennek az ellenkezõjérõl nem fognak meggyõzni... fõleg nem egy ilyen "akármivel".

Nem a CloD dadogott, hanem a hozzá kiadott amatõr fejlesztésû MOD! 😊 A hivatalos verzió ezt a dadogást az elõzõ driverekkel nem produkálta! DE, azzal semmi gond nincs, ha valami nem jó, de az javításra kerül. Mindegy, hogy ki, meg miért, és hogy, a lényeg, hogy jó legyen a végtermék!

Viszont ettõl még ez a "teszt" egy fos marad, ami a befolyásoláson és a hívõk tovább vakításán kívül másra nem jó! 😄 Sõt, a CloD és annak modja sem az a játék, amelybõl bármiféle általánosítás levonható az AMD driverek és hardverek tekintetében! 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Tesó😊 Mán megint véded a védhetetlent😊)
Itt most szubjektív tényezõk voltak. Azt se tudták mi melyik. Ez az AMD microakadásáról szól. Egyöntetûen azt mondta mindegyik,hogy azon a gépen simább a játék amiben az NV volt. Fps tõl függetlenül!
Mit nem értesz ezen?
Jelzem a Clod dadogása is driver problem volt ugyi😊 Ha egyszer valami szar akkor szar ,nem kell ezt maszatolni.Jelezném a mostani WHQL az jó de pl atagos srác kipróbálta a köv bétát ,és ott felére esik az fps és szaggat mint a fene😊 Úgy hogy ne kezdjünk ebbe bele,ami tény az tény ,drivert írni ezek sose tudtak:😊Na😊 Vagyis hajlamosak mindig elrontani ha valami mûködik😊

Nem szeretem az ilyet... semmi konkrétum, csak a bemondás! :S Arról nem is beszélve, hogy a 7990 most jelent meg, a GTX690 pedig már elég régóta a piacon van, így nyilván a driver is kiforrottabb hozzá.

Ettõl függetlenül én azon a véleményen vagyok, hogy a CF, és az ilyen két GPU-s kártyák zsákbamacskák. Nekem a HD6990 nagyon szélsõséges volt... vagy hozott 70-75% pluszt a 6970-hez képest, vagy derekasan megszopatott.

Ami a fõ nyûg, hogy fingod nincs ki a hunyó... például szentül megvoltam gyõzõdve arról, hogy a BF3-ban jelentkezõ forgolódás közbeni akadás (nem microlag!) a CF, pontosabban az AMD driver miatt van. Erre kiderült, hogy a hiba a DICE-nél van, valami AFR bug, tudnak róla, majd javítják... Na mos amíg megvolt a HD6990, ez nem történt meg.

Nekem ez volt az utolsó csepp a pohárban... ha egy ekkora cég szarik ilyenekre, akkor mi lehet máshol?

www.smart-bus.hu

Her Laca

Omlás
Igen.

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

még olyan kérdésem lenne hogy a 13.4 cap1 tartalmaz minden korábbi cap összetevõt ? úgy értem folyamatosan bõvül ? 😊

ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3

Omlás
Hát ez tök jó 13.3 beta 3-ban végre megcsinálták a hdmi bugot.
Letöltöm a 13.4 whql erre mi van ? Megint szar csak most másképp... fantasztikus 😄

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

grebber

Next PC upgrade: 2022

üdv.
érdeklõdnék melyik a gyorsabb driver, a 13.4 whql amit én magam is feltettem vagy a 13.5 beta2

ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3

arty
asus kecidrága 😊 nem adok ki +15-20at egy márkáért, amit ráadásul utálok is 😄

(6870esem amugy az volt és tényleg jó is volt, tuningot is bírta, de ott se bírtam magammal és a 8as szériával és 9-re léptem 😄 )

Forza.

macleody
Her Laca
Na most megnéztem BF3 al is. Fix 60 fps és 1100 en megy folyamatosan.
Mindig mondom ASUS-t köll venni és nincs probléma hardver terén😊
Persze bekapcsoltam amit mondtál.

arty
cc meg a többi órajelkiíró semmit se ér 79(?)xx-en (tapasztaltam én is), csak a legújabb AB, azzal a bizonyos opcióval!

Forza.

Her Laca
Asszem evvel a képpel adtam a xarnak egy pofont.<#alien>

Her Laca
Na itten van. Kicsit próbázam Mohával,és látszik,hogy 1100 en megy . Fix 60 fps ultra beállításon. Mondom a kártya remek cucc,csak ne kéne a problema megoldó képességemet fejlesztenem hozzá😊

Her Laca
Az a kernel mod nem volt. De a CC ben is 1100 et írt ki akármikor ránéztem.
Most beállítottam majd megnézem.
Nekem a teljesítményével egy icipici bajom sincs,ezt már mondottam,bivaly egy kártya . Most hogy a Clod is megjavult marad is egy kicsit azt a pár fehér csíkot elviselem,a GTX et holnap viszik eladtam. Ha minden igaz jön a köv NV nemsokára,arra elteszem a korpát😊 Akkor ezt is eladom amennyiért vettem oszt lesz öröm és bodottág😊

arty
és AB-ben be van kapcsolva a VALÓS órajel monitorozása?

mert egyébként csak azt mutatja, amit látni szeretnél ...

Forza.

Her Laca
Most éppen ott van. De ugye alap 1000 az órajele én feltettem 1100 re és ha játszom akkor ha van +20% ha nincs akkor 1100 en megy ahogy néztem.Nem is értem mi ez a +20% . De biztos jó mert mindenki mondja ,hogy kell😊
Ildében 300 az órajel. Én az AB vel néztem a grafikont és játék alatt maxon megy mindig,nincs beesés.

arty
hátha valakit érdekel, összefoglalom a tapasztalataimat:

Gigabyte 7950 Windforce3 rev1

FZ0-as BIOS, ez volt benne gyárilag, de még a honlapon se szerepel
- alaphelyzetben hülyén viselkedõ gpu-boost (1.250V, 1000mhz, PL +20%), hangos, sokat eszik terhelve, viszont idle jó alacsonyan hajtja a kártyát
- MSI afterburnerrel beállítva (1.1V, 1050mhz, PL +20%) jó teljesítmény (kombustorbench 133fps), de így is sokat eszik, még idle módban is (ott is 1.1V-ot kap)

F43-as BIOS, legfrissebb nem-boost-os:
- alaphelyzetben (1.094V, 900mhz, PL +20%) tragikus teljesítmény (kombustorbench 97fps), de idle ez is jól megy: keveset fogyaszt
- MSI fterburnerrel beállítva (1.1V, 1050mhz, PL +20%) is tragikus teljesítmény, mert ekkor is leszabályoz a kártya egészen 900mhz környékéig (kombustorbench 97fps), pedig idle ez is jó lenne

lusta vagyok játékok alatt is kimérni, hogy ott mekkora lenne a difi, azért ez a 33% lassulás elrettent a nem-boos-os bios-tól :/
nemtudom mit kéne csinálni...

---

Her Laca: CCC-ben a power control +20%-on van neked? csak mert nehogy a te kártyád se maxon menjen játék közben ...! 😊

Forza.

😄DD

@Laca: 5-s van, de hulla mindegy, hogy a szoftverében mennyi fps-t produkál, mert az openGL felület... 😊 Az a lényeg, hogy játékok alatt tökéletes! 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Juzer error😊
De neked 5 ös van most nem? Nekem most fix 60 .
Küzdj vele egy hétig talán neked is jó lesz😊
Mondjuk most nekem a hivatalos volt fent és arra tettem egy az egyben az újat.
Vagy tedd újra a TR szoftverét,vagy telepíts újra drivert ,vagy wint ,vagy vegyél inkább egy GTX et😊 Mit tudom én😊))