AMD Radeon Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.smart-bus.hu
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
www.smart-bus.hu
Bár ez lehet hogy most változik, attól függõen hogy a paying evolvedbõl ide mennyi pénz jut.
Amúgy észrevettem 7K-n megjelennek a tengerparton azok a stégszerûen benyúló grafikai bugok. Az élsimításról már ne is beszéljek😊))Az botrány😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Más: Találtam egy jó kis tesztet: Mennyi az annyi?
EZ meg egy jó összehasonlító oldal... jól látható, hogy gyors mozgások mellé miért is kell az a bûvös 60 fps.
www.smart-bus.hu
Vagy elfogadod vagy sem. Az okokat mint mondtam nem tudom,de az tény,hogy a légvédelmi pamacsok kicsit máshogy viszonyulnak,és mielõtt elkezded a már szerinted leírt dolgokat ismételni,megnyugtatlak,hogy ha másban nem de a CLOD ban bármi nemû apró változást is azonnal kiszúrok,ha elhiszed ha nem.
Olyan az NV-n (pedig biztos semmi köze hozzá ,szerintem sem) mintha a füst effektet a pisix besegítené. De van a neten rengeteg videó még az enyémek is ahol meg lehet nézni mirõl is beszélek.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Olvass utána.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Te írtad:
"Mindamellett!! Pl a CLOD ban a égvédelmi pamacsok szebbek és tovább maradnak a levegõben GTX en. Nem tudom az okát jelezném,csak mint érdekesség említem. Viszont a talaj szebb a radeonon."
Én pedig a 282-es és az idézett, utána lévõ üzeneted fényében írtam!
Legalább nem unatkoztunk😊
Saor Alba
"Tudod mi a röhej. Én a pisixet eddig nem is nagyon néztem,de komolyan mondom,hogy hiányzik. Van azért különbség,és ezt most nem azért mondom ,hogy reklámozzam."
Erre Imike ezt írta
"
Két géped van?
Egy Radeonos és egy GeForce-os egymás mellett?
Mert csak Így látható a különbség.
Hetekkel, hónapokkal késõbb váltogatva a VGA-kat placebo effektusról beszélhetünk, meg az emlékek jótékony/kártékony felhõjérõl.
Szerintem."
aztán már jött minden!
ott persze h van különbség, nem is kicsi!
Forza.
ha nem tartod lényegesnek, akkor megjegyezni se tartsd lényegesnek... esetleg irány az nv topik 😉
Forza.
Mert én csak ennyit mondtam!!!! 😊
Én meg így látom.
Õk azt se tudják mirõl beszélnek ,mert mint tudjuk mostanság nem nagyon volt NV kártya a gépükben ,ha meg így van akkor õk mi a tökömtõl tudják jobban a tutit?
Saor Alba
"annyi a különbség,hogy én tudhatom is mirõl beszélek"
Ami ugyan nem sokat er, a kollegak latjak elfogultsagod, ezert nem vagy szamukra hiteles. No offense, csak kivulallokent ezt latom.
Saor Alba
Talán annyi a különbség,hogy én tudhatom is mirõl beszélek,míg a kollegáknak fogalmuk sincs róla,pusztán technikai hiányosságok miatt😊
Na ennyi😊
Mit nem értesz azon,hogy az egyiknél jelen van egy dolog , a másiknál meg nem? Az egyiknél mondjuk ahogy szétlövök egy ablakot és lezuhannak az üvegdarabok egészen más mint amilyen a másikon? Igazság szerint mondhatni,hogy elhanyagolható ,de ha megszokod akkor feltûnik a hiánya.És sorolhatnám még.
Persze tudom ez lehetetlen mint mondtátok😊
Éppen ezért kár ezen tovább vitáznunk. Nekem aztán mindegy ti mit gondoltok mint mondtam,ha boldogabbak vagytok ezzel a meggyõzõdéssel akkor rajtam ne múljon a jó kedélyetek😊
www.smart-bus.hu
és hiába pofázunk errõl folyamatosan.... látod....
fix60 vagy fix120, ha birja a játék/vga, vsync BE. ez ad ELVBEN folyamatos képet. ezt lehet kimérni, kitesztelni, hogy igaz-e.
de hogy a vaktesztjuzer az egyik kártyán 30-134fps közt ingadozo far cry-t érzi-e jobbnak vagy a másik gépen 34-149-ig ingadozot, majd ebbõl konzekvenciát levonni - cseppet röhej.
Forza.
az amdnek szebb a képe, az a melegebb színek miatt van, azt pláne nem vesszük figyelembe 😊)
Forza.
Ki vagyok én ,hogy észleljek kardinális különbségeket😊
Lévén lehetetlen szerinted is ,így maradjunk a te általad preferált megfogalmazásnál😊 <#worship>#worship>
Halkan teszem hozzá,hogy az utóbbi években jóformán CSAK! a legfelsõ kategóriás NV volt a gépemben ,és lévén megszoktam egy látványvilágot (ami persze lehetetlen) osztán csak szembe tûnik ha ugyanabban a gaméban máshogy törnek ,esnek dolgok. Tudom tudom ez marhaság😊Azt se vehetem észre amikor az AMD VGA szebb ,jobb ,pedig istenuccse van olyan is,de az is lehetetlen ezekszerint. Na témát részemrõl befejezem. Engem mondjuk hótra nem érdekel, nektek mi a véleményetek evvel kapcsolatban😊
www.smart-bus.hu
A linkelt vakteszttel az a gond, hogy lényegi információk hiányoznak. Pontosan melyik játék, milyen beállítás, milyen verzió, hányan próbálták, milyen arányok alapján jöttek ki az eredmények, stb! Fél perc alatt beállítom neked úgy a játékokat, hogy az egyik gépen be-be esik 60 alá az fps, ezzel akadást okozva, a másikon meg fixen meglesz 60, és vaj sima lesz. Mindeközben az esetleges minimális grafikai különbséget meg nem veszed észre. Magyarul egy dokumentálatlan fos az egész.
Az utolsó bekezdésben elismered azt, amit a vakteszthez írtam... bármikor beállítható úgy, hogy a kívánt eredmény szülessen. Idáig fejlesztõkrõl beszéltünk, most már a tesztoldalaknál tartunk. Az, hogy pénzelik õket, egy állítás a részedrõl... nem tudok hozzászólni. Minden oldalt nyilván nem lehet pénzelni, az átlagokból meg lehet következtetni...
www.smart-bus.hu
Szerinted az NV tehet arról, hogy a HDAO náluk hibásan fut? Mert csak az 1.04-es patch óta hibás, elõtte furcsamód jó volt.
A Sleeping Dogsban a piac legjobb AA technológiája van, azért tesztelünk vele, mert soha senki nem alkalmazott még ilyen jó kevert AA-t játékban. Szeretjük ezeket a technológiai elõrelépéseket.
A GRID2-ben ugyanaz lesz, mint a DiRT Showdownban. Nem az AMD-nek akarnak kedvezni, csak nem akarnak olyan rendert használni, ahol nem alkalmazhatók komplex felületek, nincs tradicionális MSAA és nehéz az átlátszóság megoldása. Nem mellesleg, amikor a CodeMasters nekifogott a forward+ technikának, akkor még arról szólt a fáma, hogy az új fejlesztésen compute hatékonysága igen jó lesz. Elárulom, hogy azon, hogy a Kepler ilyen lett a fejlesztõk lepõdtek meg a legjobban.
Ez is olyan kérdés, minthogy minek kell sleeping dogssal meg sniper elite v2-vel tesztelni. Senkit nem érdekel, hogy melyikbe melyik cég milyen technológiát pénzelt bele. Szar, és elavult játékoknak nincs keresnivalója a tesztekben. Bár most hogy jön a GRID2, amibe már volt idejük AMD-nek kedvezõ technológiákat beépíteni, nyilván nem lesz szükség ezen játékok további tesztelésére 😊
Ráadásul még értjük is, hogy miért nem mondod ki kerek perec...nincs ebben semmi meglepõ, így kell megfogalmazni ahogy te tetted, és kész 😊
Sosem mondtam ilyet. Azt mondtam, hogy az AMD nagyon akarja, hogy teszteljünk xy játékokat, mint például a Far Cry 3-at és mást, amelyekrõl tudják, hogy hibásan fut NV-n. Erre reflektáltam, hogy nem vagyok hajlandó tesztelni ezeket, mert tudom, hogy mire megy ki a játék.
Az NV az új konzolok miatt nem invesztál a konzolportokba. Viszont a PC-s játékokra költenek, de csak azokra, amelyek konzolra nem jönnek. Az AMD azért invesztál a konzolportokba, hogy akkor is hozzák le a next-gen konzoljátékokat PC-re, ha esetleg csak AMD hardveren fut (ebbõl kitalálhatod, hogy az NV miért nem értékeli már a konzolportokat).
Ott vannak a frame latency tesztek kerek perec, semmi megkérdõjelezhetõ nincs azokban, pontosan mutták a problémát, ami érezhetõ microlagot okozott sokaknál, de fõleg azok vették észre, akiknek váltás miatt ugyebár VAN összehasonlítási alapjuk - valami, amit itt szinte senki nem mondhat el magáról.
Amúgy szerinted milyen sebbõl vérzik az a vakteszt? Ha már ezt így konkrétan ki tudod jelenteni... VAKTESZT... már a neve is elárulja, hogy szubjektív szemlélõi tesztrõl van szó, amin ha 10bõl 9 ember ugyanazt állapítja meg, akkor nehogy már elkezdd ellenkezõjét állítani, mert ez így komolytalan...
Azt hogy az AMD nyomást gyakorol, szintén nem kell félremagyaráznod, te is érted. Pontosan tudod, hogy a tesztelõ oldalakra írtam, hiszen ott konkrétan tudjuk, hogy próbálkoznak. És nem AMD logóval, ne röhögtess már...
Miután minden játékban 1000 grafikai beállítás alkalmazható, meg mégegyszer ennyi driverbõl, egyáltalán nem megerõltetõ olyan tesztelési körülményeket teremteni, ami ennek vagy annak kedvez, nagyobb látványosság nélkül. De elég csak a cikk hangvételét figyelni, nem kell ahhoz hazudni, hogy sugalljon valamit ami nem igaz.
32bit színmélységû rendering
t&l
sm3.0
mi a francnak szállt fel ezekre a vonatokra az nvidia, amikor még reálisan egyiket sem lehetett kihasználni?
jahogy az innovácio csak akkor bátoritandó, ha a zöld oldal végzi?
te beszélsz, amikor véded a védhetetlent - az antiinnovativ, pécés játékplatformot szarráforgácsoló (fizix) céget, mindenáron.
Forza.
"mint amikor abunak mondták a microlagot, olyanok, akik radeonról váltottak geforcera, nem hitte el"
A microlag VGA független! Ha megnézed a topikját PH-n, akkor látható, hogy mind az NV-s, mind az AMD-s júzerek panaszkodnak rá, sokan váltottak is egyikrõl a másikra, de nem hozott javulást. Mivel 99%, hogy a microlag VSYNC gond, ezért ilyen esetekben nagy valószínûséggel a programozással van a gond, és sok függ az adott játéktól.
"Aztán mikor nagyobb tesztoldalak is lehozták ugyanezt az eredményt, még akkor is csak a mellébeszélés ment. Az AMD aztán le is nyilatkozta a probléma létezését, még akkor is csak a duma ment,"
Microlagot illetõen semmiféle eredmények nem születtek... amire te gondolsz, az a latency kérdése, de ahány tesztet láttunk errõl, mind megkérdõjelezhetõ eljárással készült! Reagálniuk meg nyilván kellett rá, hiszen tele volt a net ezekkel a megkérdõjelezhetõ eredményekkel.
A latency különbség az NV javára létezõ jelenség volt abban a pár játékban amit kiragadtak, DE ezek pusztán más beállításokkal (vsync, fps fix) is kezelhetõek lettek volna, plusz a jó részük a grafikonon kívül nem volt észlelhetõ. Magyarul lényegtelen volt, de azért negatív kampányra kiváló...
"Aztán mikor az AMD bevásárolt a farcry3-ba, meg a crysis2-be, és mégis jobban futottak geforceon, akkor csak a mellébeszélés ment, meg a GCN így meg úgy elõremutató, directx így meg úgy..."
Na most akkor ehhez képest nézzük a tényeket! 😊 Az én ismereteim szerint, mindkét játék fejlesztése javában zajlott már NV-re, sõt a végéhez közeledett, amikor átpártoltak az AMD-hez. Ennek az okáról konkrétumot nem lehet tudni, de az eddigi gyakorlatot tekintve annak van a legkisebb esélye, hogy az AMD bárhová is bevásárolja magát... fõleg nem olyan helyre, ahova már az NV bekopogtatott a bõröndkéjével.
Annak fényében, hogy a fejlesztés java része NV-re zajlott, az lett volna a meglepõ, ha nem az NV kártyákon megy jobban!
"Most mikor vakteszten is megbukott a Crossfire microlaggal, és az AMD is bejelentette már, hogy opcióként berakják a nyáron az nvidia féle megközelítést a driverbe, akkor is kuss van."
Az elvakultak szerint legalábbis megbukott... az ilyen vaktesztek, fõleg az amely pár napja linkelve lett, arra jók, hogy a hívõknek mannát szolgáltasson. Rengeteg sebbõl vérzik, de, ha egy ilyen neked elég arra, hogy megállapításokat tegyél, lelked rajta.
Biztos tudod, hogy nekem volt egy HD6990-m... én kizárólag vsync használatával játszom. Ha találkoztam microlaggal, például FC2, akkor az megoldható volt, és kivétel nélkül vsync okozta, ami ugyebár a programozó sara. Na most vsync on, fix 60 fps, és minden játék gyönyörûen vaj simán gördült, semmiféle akadás nem jelentkezett. Tán még a táblázataim is megvannak errõl... ( jóval régebbrõl, mint ahogy bejött ez a latency mizéria )
Vannak hibák a CF rendszerekkel, de, ha ezek a hibák az AMD sarai, azok a tapasztalataim szerint megoldásra kerülnek. Ellentétben egy DICE-vel, akiknek az AFR bugja miatt szarakodik az egér a BF3-ban CF esetén. Lehetne még sorolni, de tekintettel arra, hogy a programozók sem feszülnek meg a CF/SLI sikerességért, én jelenleg nem ajánlom senkinek.
"Ez a fizikszes téma is pont ugyanilyen rágógumi csak itt. Senkit nem érdekel a fiziksz, még nvidiások között se nagyon, de piros szemellenzõvel annál jobb gumicsont 😊 Most az AMD hordja talicskával a pénzt a fejlesztõknek, meg a tesztoldalaknak (nem kell messzire menni, még Abu is beismerte egyik másik hozzászólásában az AMD nyomását), most már hirtelen az is le lesz tagadva, hogy az nvidiát ugyanezért utálták meg pár éve 😄"
Az, hogy az AMD nyomást gyakorol, az nem azt jelenti, hogy talicskával hordja a pénzt, hanem azt, hogy ingyen a rendelkezésre bocsájt fejlesztéseket, de cserébe AMD logót kér. Ezek a fejlesztések nyilván valamivel jobban mennek AMD-n, de nem kizárólagosságot jelent, mint az NV-s pisix. Azért van itt egy "kis" különbség.
Hogy melyik a korrektebb eljárás, szerintem teljesen egyértelmû...
www.smart-bus.hu
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
egyébként sem törvényszerû, hogy a logós kártyán fut jobban a logós játék (lásd még nvidia és metro)
Forza.
ugyankérlek....
Forza.
Ez a fizikszes téma is pont ugyanilyen rágógumi csak itt. Senkit nem érdekel a fiziksz, még nvidiások között se nagyon, de piros szemellenzõvel annál jobb gumicsont 😊 Most az AMD hordja talicskával a pénzt a fejlesztõknek, meg a tesztoldalaknak (nem kell messzire menni, még Abu is beismerte egyik másik hozzászólásában az AMD nyomását), most már hirtelen az is le lesz tagadva, hogy az nvidiát ugyanezért utálták meg pár éve 😄
Egyik 19, a másik egy híján húsz. De a legizzadtságszagúbb az, amikor az nvidia piaci szereplését próbálják lehúzni az amd-hez képest, holott stratégiaila az amd még mindig nem kötheti meg a cipõfûzõjüket se. 2 éve kotlanak egy állítólag elõremutató technológián, amibõl csak nem bírják azt a fölényt kihozni, amit habzó szájjal reklámoznak. Az nv meg szépen felszáll majd a vonatra kiforrott technikával, amikor tényleg szükségessé válik a verseny szempontjából. Na vajon melyik a helyénvaló pénzügyi stratégia, amikor amúgy is szûkül a piac, és egyre nehezebb nyereségesen résztvenni a PC hardverekben?