AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Uram! Gyûrje mán le azt a tesztet,de akár kettõt is kééérem😊 Megõl a kíváncsiság😊 Csak nem sajnálod azt az 5 percet tõlem😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Hááát... a referencia 680-t elég régóta veri a 7970GHz... 😊

Egyébként én adok a szavára... szeretnék tized annyira érteni ezekhez mint õ! 😊 Ha jól értelmeztem a szavait, akkor a konzolos API annyival fejlettebb lesz, hogy többre lesz képes látványilag mint a DX11.1, ergo hiába a nyers erõfölény, ha az API korlátoz.

www.smart-bus.hu

Solten
Ja felreertettelek (inkabb felreolvastam <#idiota>). Valamiert ugy ertelmeztem hogy a konzol hardver miatt a butitott verzio a PC-s. Amugy miert kene butitani?? PC-s, X86 alapu hardver.

Saor Alba

Jaj, aztán mit nem jósolt már 1 éve, meg 2 éve is Abu, és abból mi valósult meg... még a 7970ghz is csak mostanra tudta behozni a 680-at (mostanra is csak fps-ben), nemhogy az le lenne maradva, meg elvérezne, meg ki tudja miket jósoltak még neki, mert a GCN így meg úgy, meg a dx11.1 stb...
Crysis3 elõtt is ment a riogatás, hogy gaming evolved, meg mi minden technológia, aztán a mai napig gyorsabb 680-on.
Nem kell ennyire túllihegni ezeket a dolgokat.

Ezzel a nextgen konzol témával is az a baj, hogy olyan hardver kerül beléjük, ami JELENLEG már elérhetõ PC-be. Magyarán amint megjelennek, minimum fél - 1 évvel lesznek lemaradva a PC-tõl. Tehát pont semmi ok nincs riogatásra. Mire arra kerül a sor, jön a 8-as radeon, a maxwell, a haswell, meg ki tudja még mi PC-hez is... Architektúrálisan úgyis ugyabba az irányba fejlõdik a PC is. Most hogy a konzolban egy chipre lesz téve már õsszel a CPU/VGA, csak egy dolog.

Egy dolog miatt kellhet butítani a portokat PC-n, az meg a fejlesztõk hozzáállása. Ha azt akarják, hogy PC-n szarabbul fusson, akkor szarabbul is fog. Lásd GTA4. Tiszta üzleti cél, hogy kvarcjátékra többet adjanak el.
Szerintem régen sem, de kíváncsi vagyok mit mond Solten... 😊

www.smart-bus.hu

arty
max régesrégen lehetett így 😊 (konzol 8. évében aligha)

Forza.

Nekem ez új? Azt mondod, hogy a jelenlegi konzolokon szebb valami mint PC-n?

www.smart-bus.hu

Solten
Hahh, mar eddig is csomo ilyen jatek van/volt.

Saor Alba

Abu nem sokára készít errõl egy cikket... azt írta, hogy eljöhet jövõre az az idõszak, hogy a PC-re portolás során butítani kell a játékokat! :S

www.smart-bus.hu

Solten
Az uj X-Box/PS-ben ugye egy 8 magos x86 AMD APU van, ergo jatekok teren is eljon vegre a szeleskoru multicore tamogatas kora?? A PC port tokegyszeru lesz ezaltal, bucsut mondhatunk a dedikalt VGA-knak? Izgalmas korszak kovetkezik...

Saor Alba

Her Laca
És ha valaki lefuttatná a Valley-t akkor referálhatna ,hogy röcög e neki is,mert nálam nem volt sima futása a radeonnál. Olyan microakadás féle dologra gondolok itt.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Ez ok,de 2100 fölötti pontot dobott rá ,az nagyon nagy ugrás az alap állapothoz képest.Most hasonlítgattam amiket a napokban csináltam,és meglapõdtem ezen. A 7970 essel 1830-50 körül voltak az eredmények.
Alapon a 680 nál 1895 (mondjuk a legújabb beta driverrel ezt hozzá kell tennem) ,a VHQL el csak picivel volt több mint a radeonnak.
No de a gyorsulás az 200 pont fölötti így a memóriáknak köszönhetõen,az azért nem kevés.

arty
(mivel a 680 erõsen memsávszél limites.... 256bit, ugye)

Forza.

Her Laca
Valaki akinek 7970 ese van és akár még jól meg is cibálta ,tudna csinálni egy Valley tesztet extrém módban.
Nekem megvannak az eredményei ,de az csak 1125 ,ön tudott menni,hátha van akinek jobban hasít.
Megnéztem ezt a 680 ast a GPU-nak alap feszen + 70 et tudtam adni ,viszont a memóriáknak 500 at,és a tesztben nagyon komoly gyorsulás lett az eredménye.

Her Laca
Jelzem nem játszik ,csak becheket csinál. Van ott nitrogén ,víz meg a tököm tudja mik még.

Her Laca
Mint a vicces fiúk a Srekk bõl😊<#eplus2>

Komolyra fordítva.
A krapek naprakész a csúcshardverek tekintetében,most egy 79970 et vett éppen,meg mellé egy + 7970 est.
Az alaplapja árából más komplett gépet épít😊
Két ,háromhavonta ,biztos lecseréli a VGA it és azt mondja,hogy a radeonokat (az van több neki) számolásra veszik meg tõle ,nem játékra, lévén a Tegra a megfizethetetlen kategória az egyszeri paraszt számára.
Viszont azt is mondja,hogy játékra szerinte is jobb választás az NV kártyái ,kevesebb a macera velük. Most a Legfelsõ kategóriáról beszélek azt tegyük hozzá. Mondja,hogy annyira komplex a radeon,hogy egyszerûen e miatt szinte képtelenek minden nyûgöt kiküszöbölni,míg most az NV ugye kidobott minden felesleges sallangot és így jóval kevesebb a megmagyarázhatatlan probléma velük.Viszont az erõ most a radeonoknál van!

arty
a gömbcomp a cia fedõcége, mindig is gyanus volt, az a sok eladott radeon ...

(amugy bitcoin termelésre azt mondják valóban a 7970 a tuti, meghát tudjuk h computeban erõs igazán - persze az amatõr játék-kártyák közt)

Forza.

Solten
Mi van a Gombcomphoz jar az osszes hekker meg az irani titkosszolgalat? <#hehe>

Saor Alba

arty
én - ha jol meghuzom a 7950et és furmarkolom - el tudom érni, h lekapcsoljon a gépem (seasonic 500w)

Forza.

JaSoN HuNTeR
Az én lenti gépemet egy 460w Gigabyte látja el energiával és nálam ilyen problémák nincsenek.

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

JaSoN HuNTeR
Phenom 2 X4 940 4GB RAM 4850 és van mellette egy sz*r 550w-os táp.

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

arty
táp?

Forza.

JaSoN HuNTeR
Off:
Ki találkozott már ilyen hibával?
Haverom játszik a gépén az új Hitmannel és 20 perc múlva kikapcsol a gépe... Diablo 3 és Lol-nál nem csinálja ezt. Mi lehet a hiba?

Her Laca
Ellenben a legújabb driverral 50 pontot ráver a radeonra.
Na ezért hanyagolom én ezeket, össze vissza mutogatnak,de a lényeg a játék.

Her Laca
Nos urak ez azért ide tartozik.
Ugyee most váltogattam a VGA kat ide oda és a következõre jutottam.
Az elsõ 680 nál én nem futtattam teszteket mert nem érdekelt,a radeonnal igen mert kérték a vevõk. Nos most evvel a gtx el is lefuttattam a valleyt és sommázom.
Pontban 20-25 ponttal többet kapott a radeon ugyanolyan beállításokon.
DE! A gtx en simán röcc nélkül lefutott a teszt míg a radeonon néha dadogott.
Hogy ez miért van nem tudom,de a Clod ban is hasonló a helyzet. Bár az nem releváns tudom.
Gombcomp akitõl ezt vettem (azért ért valamit hozzá) aszongya ,hogy a radeonok erõsebbek,de mivel komplexebb az egész (amit a játékok nem is használnak ki) így sok a buktató bennük.
Mondja ,hogy amiket elad radeonokat (mind csúcs ) azokat nem is játékosok veszik hanem kódokat törnek velük.

arty
+pár nap alatt elfelejti az ember a "más" képet egyébként is ... 😊

Forza.

Digital vibrancen egyet böksz feljebb, akkor már formázza, de a legjobb tényleg a kalibrálás, azzal tényleg olyan lesz, amilyennek lennie kell.
Azt azért ne! 😄 PH-n vannak ilyen mókusok akik megcsinálják... ha gondolod megadom annak az elérhetõségét aki az enyémet is csinálta. De, ha nem akarod, akkor majd jön Borg és válaszol neked... õ képben van ezekkel a szaturációs dolgokkal vagy mi... 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Most nézem 1201 re boostol alapon. Ez bitang.

Her Laca
ok😊 Akkor veszek egy monitor kalibrálót😊

Kalibráltasd be a monitort, az a legegyszerûbb szerintem! 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Urak . Egy valami hiányzik nekem a radeonból.
A színek. Ki tudja ,hogy mit kell állítani ,hogy NV-n hasonló legyen.
Köszke😊

Her Laca
Majd 3 kor😊) Ha már kézben a píííz.

Töröld a hirdetésed akkor, hogy ne rontsa a többi bótot! 😄 ( írok privátot )

www.smart-bus.hu

Her Laca
No jön a srác 3 ra,utána ballagok a lighnitért.
Mikor vagy otthon,hogy átvigyem?

Her Laca
Úgy tûnik ez a árengedmény meghozta a vásárlók kedvét😊)
Asszem holnap el is viszik.

Her Laca
680 testvírem. 680!😊

Tele van GTX670-l a PH, azokat sem viszik! 😊 Sõt, a srác már a 690-t is csak 190-ért adja, és a kutyának nem kell! 😊)

www.smart-bus.hu

Her Laca
Az lehet ,de a GTX et nem is hirdettem és vitték mint a cukrot😊
Ez meg rám szárad,de majd jóóóó mérges leszek oszt beteszem ajtótámasztéknak😊

Áll a piac... Semmit nem visznek... Ugyanazokat a hirdetéseket látom hetek óta. 😞

www.smart-bus.hu

Solten vegye ki fejlécbõl a Radeon logo-t ps.Köszönöm!
Her Laca
Ma nem mentem de holnap hozom el a 680 ast. Juj de várom mán😊)

Her Laca
Ja de a kutyának sem kell😊)

Ajándék ennyiért...

www.smart-bus.hu

Her Laca
No ide is.
A DC II es 7970 es 87 ért ha kell valakinek.

benőmenő
sajnos teljesen külön kezeli a 2 kijelzõt, ezért pl. nem kell felbontást sem állítanom amikor átviszem a gépet.
A tv meg a másik szobában van és a többiek néznek tv-t rajta (mily meglepõ 😄) szóval nem opció.
Egyedül a feliratokat nem kezeli vmi jól a tv lejátszója azért szoktam átvinni a cuccost néha.
arty
tévén játszani nem opcio?
ill. ha épp a tévé is rá van dugva és átállitod a scalinget....? nem áll át vga-s esetekre is a scaling? (tudom h elvileg másik kijelzõ... de hátha)

Forza.

benőmenő
Win8 és asszem a legutóbbi legacy driver.
Azért is fura, mert amikor tv-re kötöm hdmi-vel, akkor egyébként van scaling, míg a retek monitoromnál nincs ilyen opció.
arty
az a vicc, hogy nekem a htpc a tévére szintén vga kábellel van kötve és van scaling options! (w7, ccc 13.4, amd llano 3620)

létezik, h a 4xxx kártyák esetén vgan nincs scaling?? 😮

(amugy xp-t használsz? mikori a catád?)

Forza.

benőmenő
Basszus meg is van mi a gond: a vga kábel :S
Sajnos más csatlakozó nincs a monitoron. Marad a tálca alul, dejó.