AMD Radeon Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
Forza.
|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|
Boltiak?😊 Mert milyen van még?😊
|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|
[merlinw.org]
Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |
hdmi dropout bug, ismét - nem a hdmi driver okozza, próbáltam a régi hdmi drivert fennhagyva is!
13.8beta uninstall
kösz AMD!
Forza.
Szerintem az a BIOS kapcsolo. Ha az egyik elszallna valamilyen oknal fogva,akkor tartalekban ott a masik.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Nehezen találok leírást egy két dologgal kapcsolatban.
1.
http://www.youtube.com/watch?v=DNK-RY8qU5I
3:53 idõ pontnál mutat egy kis kapcsolót a crossFire csatlakozó mellet.
Aliaz 1-2 álapot.
Ez micsoda? valaki tud segíteni?
2.
http://www.pcx.hu/termek/sapphire-7950-3gb-ddr5-vapor-x-11196-09-40g-videokartya-109061
Ezt most rendeltem meg s ugyan így van rajta egy ilyen kapcsoló.
Ezen a példányon ott tudom 950MHz re kapcsolni a GPU-t?
Next PC upgrade: 2022
"...az AMD a jelek szerint mégsem Radeon HD 9000-es elnevezést alkalmaz a következõ generációs videokártyáknál, hanem egy teljesen újfajta elnevezési sémát. A pontos sémával kapcsolatban egyelõre csak találgatások vannak: a források életképesnek találják az R# XXXX típusú elnevezést, ahol az "R" a generációt, az "XXXX" pedig a számozást jelöli (pl.: R9-1900). Ennél hajmeresztõbb tippek is vannak, de mivel egyelõre mind csak találgatás, így kár velük foglalkozni." - Remélem ha változtatnak nem bonyolítják túl az elnevezéseket...furán venné ki magát a mai trendhez képest, hogy mindent butítsunk pár betûre vagy a lehetõ legrövidebb karakterösszetételre. 😊
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Next PC upgrade: 2022
www.smart-bus.hu
13.8 valamelyik bétája már tartalmazza vajon?
én még mindig a 13.6b2(?)-t használom, azzal minden perfekt, nem merek hozzányúlni ...
Forza.
Most újra vissza raktam a 13.4-et, elõtte letakarítottam ezzel a cuccal is amit linkeltél, most rendben van minden.
Utána nézek hátha valamelyik patchel megjavulna a Maffia is.
Egyszerûen nem értem mi baja van a régebbi driverel a gépnek, fura az egész.
Kösz!
Win 7 friss? Nem lehet, hogy valami az oprendszerrel nem kerek? NET 4.0 fel van telepítve ? DierctX frissítve ?
AMD-nek van egy driver takarító okossága :
http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/catalyst-uninstall-utility.aspx
Javaslom ezzel takarítsd le a rendszert ha végzett restart majd tedd fel a kártyádhoz való 13.4-es teljes drivert:
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_win8-64.aspx
Maffia 2 patchelve van esetleg ? Lehet nem ártana frissíteni azt sem 😊
Érdekes problémával találkoztam ma, és szeretném kikérni a véleményeteket, hogy mit tegyek.
Néhány napja, újra telepítettem a gépemet, került bele egy kevés plusz RAM így ment a 64-bites Win7. Felraktam a friss rendszerre a 13.4-es Cata-t, és rendben is volt minden. Aztán tegnap kitaláltuk a haverokkal, hogy hülyüljünk kicsit a Maffia 2-vel. Fel is raktam, persze rögtön elõjött a kép villogós probléma, de emlékeztem rá, hogy ezzel régebben is volt baj, szóval egy kis keresgélés után felraktam egy komplett 12.8-as Cata-t, amivel rendbe is jött a játék, de ma mikor másodjára indult a gép a driver frissítés után, jöttek a hiba üzenetek.
Load MMdriver app, CCC, minialkalmazások azonnal leállás üzenetet dobtak, majd késõbb minden más program is elkezdte, Flash Player állandóan összeomlott a böngészõben, plusz a játékok se akartak indulni.
Rögtön az új RAM-okra kezdtem gyanakodni, bár egy rövid utána olvasás után nem ez derült ki, de gondoltam csinálok egy memtestet, hátha mégis ott a baj. A memóriák persze rendben voltak, de a hiba üzenetek csak szaporodtak. Kicsit még jobban utána olvastam, és annyit raktam össze, hogy a Catalys-driverel lesz valahol baj.
Ez után indult a hullámvasút. Vissza raktam a 13.4-es drivert, de csak a kártya illesztõjét és megmaradt a probléma. Le pucoltam teljesen a géprõl a kártya cuccait, majd vissza raktam a fullos 13.4-es drivert. Ekkor megszûntek a hibaüzenetek és a gép is stabilnak tûnt néhány leállítás és újra indítás után is. A maffia 2 persze újra szar volt, úgyhogy úgy döntöttem lepucolom a 13.4-et és felrakom a teljes telepítõvel a 12.8-as Cata-t, de újra vissza jöttek a hiba üzenetek, kicsit tanácstalan lettem és felraktam egy még régebbi drivert a 12.6-osat, de ezzel is kaptam a hibaüzeneteket.
Most itt tartok és tanácstalan vagyok, hogy esetleg megpróbáljam-e a 13.8-as béta drivert, vagy a Maffia ugyanolyan marad majd?
Szóval a kérdés, hogy szerintetek mi lehet a baj? Valamit én rontottam el vagy valami gebasz van és felejtsem el a Maffia 2-t. Tudom, hogy a Maffia vidiás játék, de azért kicsit bosszantó, hogy megint ezzel kell szopni.
Bocs, hogy ilyen kisregényt írtam, de gondoltam hátha valahol a folyamatban volt a baj és ti meglátjátok a hibát. Egyébként Radeon HD 5770-es kártyáról van szó.
nem minden gyártó minden modellje használható a generic amd driverrel 😞
Forza.
gpu-z is ugyanazt mutatja, mint az eszközkezelõ: van egy hd7340 meg egy hd6400m. mit kellene itt néznem?
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
- nem voltak maradék mappák
- felraktam a chipset drivert
- fel akarom rakni a grafikus kártya vezérlõt, de egybõl ezt mutatja
az eszközkezelõ
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
reboot után azért ellenõrizd, hogy a \program files és \program files (x86) könyvtárakból eltûntek az ATI és AMD alkönyvtárak! (ha nem, töröld õket! ha nem engedi, lõdd ki az explorer.exe-t és utána tudod törölni - pl total commanderbõl, majd ujra reboot)
sajnos a mobil driverek telepítése valóban röhejesen bonyolult, köszönhetõen a különbözõ gyártók idióta megkötéseinek 😞 (és persze az AMD is megoldhatná, hogy egy klikk legyen egy nagy, unified driverpakk)
Forza.
mielõtt felrakom ezeket, érdemes elõtte uninstallálnom valamit amit korábban felraktam?
ha igen:
elsõ lépés: chipset (southbridge) driver : http://www2.ati.com/drivers/13-4_vista_win7_win8_32-64_sb.exe (legujabb, végleges, whql driver)
grafikus kártya driver: http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx - 13.4-hez való verification toolt lekapod, az elvileg leszedi a 13.4-es whql drivert.
vagy ott a 13.8 beta.
utána gpu-z medmondja h melyik vga látszik - a cpuba integrált 7340 vagy a különálló 7470m ! ( mert h kettõ van a gépedben! )
(fura, h 13.4 whql rendes letoltesi linket nem ad ki az amd keresoje .... net4 framework mindenesetre legyen fent a win7en 😊 )
Forza.
utána pedig felraktam egy amd chipset drivert, hogy mûködjön az usb, erre a 7470m megváltozik 7340m-re. az usb meg továbbra sem ismeri fel a fényképezõgépet.
valszeg tényleg én vagyok a hülye, sose volt dolgom még amd/radeon cuccokkal
www.smart-bus.hu
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Vegyél Asus lapot és jó napot😊 Gigafos 😊)na ja
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Tettek volna rá mini DP-t, az legalább kényelmesen elfér rajta... ÍME Apjuk faszát...
www.smart-bus.hu
Visszaraktam a DVI kábelt, így reggel simán indult a masina. Viszont, most meg rendszeresen olyan üzenet érkezik, hogy "Teljesítményimpulzus a hubon".
Tehát, ha a DP kábelt használok, akkor újraindul, áramtalanítás után mûködik, de nincs semmilyen hibaüzenet. Ha DVI kábelt, akkor nem indul újra, viszont jön ez az üzenet...
Valahol rövidzárlat lehet? USB vezérlõ hiba? Ha USB vezérlõ, akkor miért indul újra DP-vel? Mi az összefüggés a VGA kábel használat az USB között?
Na szakik... ez az X akta mi!? 😄
www.smart-bus.hu
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
www.smart-bus.hu
Szombaton még itthon vagyok. Hozd át a vasat ,betesszük az én tápomat.
Ha avval jó akkor megoldódott.
www.smart-bus.hu
A lentebb említett újraindulás nyûgöt a DP kábel okozta! A ház hátlapja miatt nem kattant a helyére teljesen a VGA-ban, és ez okozta a galibát! 😄
Tehát továbbra is köpködhetem a szemét NV drivereket a TIR nyûgöm miatt! 😄
www.smart-bus.hu