90029
-
#34620 Perzse, tegnap tettem fel a win 7et. De nekem v sync nélkül 90-120 neki meg full grafon Avg: 107.684 - Min: 72 - Max: 159! Azért nem mindegy
-
#34619 Bőven jó az a táp.. 400-450 is bőven jó neki, egy e8400 is jóval kevesebbet (feleannyit) eszik mint egy ájhét. Ha 72 - 159 akkor a 90-120 teljesen jó, egy winreinstallt azért megpróbálnék. R4850hez egy 400as táp is elég. -
#34618 A különböző topikokban méltán népszerű "Córíhét" tesztelte a Tomb Raider: Underworld-öt "1920x1200-as felbontásban, mindent bekapcsolva és maxra húzva, 4xAA-val és 16xAF-el", és ott a 4890-es Radeon ilyen fps értékeket produkált:
Avg: 107.684 - Min: 72 - Max: 159
Nem tudom, hogy a Core i7 2,66-on mennyivel erősebb egy E8400 3GHz-nél, de annyi biztos, hogy ott egy 750W-os Corsair van a cumó alatt.
Én továbbra is a tápra gyanakszom, megeshet, hogy nem engedi a 3d-s órajeleket. Persze nem értek hozzá, lehet más a gond. Nekem egy P9850 - R4850 pároshoz van 550-es táp... -
#34617 Wint újrahúztad? Nekem csinálta mikor 76gsről váltottam 2600XTre hogy az új karival minden lassabb volt mint a régivel. :D Winreinstall után jó lett. -
#34616 akkor a game-ba van limit -
#34615 Ki próbáltam a TRU-t, most tettem fel. V syncel 60 fps. V sync nélkül 90-120 között megy. -
#34614 De amúgy miért nem próbálod ki most is a tomb raider-t és ha 60 fps van akkor valszeg beállitás gond van ,ha megy ugyanúgy 200fps-t akkor a gamekkal van gond?! -
Dobronski #34613 Nekem mindenhol 85 korlát.1024:S -
Dobronski #34612 Amúgymeg ha többet tudna 60-nál,a 60hertz korlát miatt nem kéne neki leugrania.Vagy nem is megy le?Áhh nem jól fogalmaztam.Szal lehet 100-at tud,de 60 a korlát miatt,ha veszel akkor is 60 kéne lennie,nem? -
#34611 mirrorsz edzsben 60 fps limit van úgy tudom. -
#34610 Esetleg még proci limitre vagy VGA limitre gondolok. -
#34609 üdv!
Felraktam a 9.6-ot és van egykét régi játék pl:farcry amiben nincsen v-sinc pedig mindenhol be van kapcsolva, 9.1-el még volt?
talán 9.7 ben megint lesz? -
#34608 Mármint a 8800GTvel V sync nélkül volt 200 fps pl Tomb Raiderben. V syncel ott is 60 volt, de akkor csak 19es monitorom volt. És igen zavar, mert sokat vettem fel frapsal videót, most megnéztem és dúrván 30-41 fpsel vesz fel full HDben. legalábbis Mirrors Edge alatt. -
Light #34607 Hali!
Amúgy azért csináltam az egész driver szenvedést, mert grafkártyát cseréltem az előző héten (HD3870 X2-ről HD4870 X2-re), és úgy lett feltéve a driver az új kártyára, h ráinstalláltam a meglévőre (ugye ami a 3870-est működtette). Ezért mondta az arc is a szervizbe, h majd cseréljem le megfelelően a driver-t.
Emellett most az Overlord 2-vel és a TR-Underworld-del játszom, és tegnapelőtt lettem arra figyelmes, h a játékba belépve 3-4 perc múltán elkezdett szemetelni a kép, képhibák jelentek meg, és a monitor némely részein zöld pöttyök vibráltak.
Azonnal a grafkártyára gyanakodtam, de kurva érdekes, h most a driver-mizéria után kipróbáltam a game-eket (épp szervízbeindulás előtt) és 15 perc játék után sehol semmi, egy árva képhiba nem jelent meg..
Még azért este játszok, m vannak kétségeim, de
Sztetek létezhet az, h nem a kártya szar, hanem a driver volt a hibás a képhibákért? Vagy a Drive Cleaner leszedett vmit még, ami a 3870-eshez volt és ez nem tetszett az új kártyának (ezért jelentek volna meg a képhibák)?
Kurvára nem értem, m most ugyanúgy a 9.6-os driver van fent, CCC nélkül igaz, mint jóelőbb.. (de nincsenek - úgy néz ki - hibák)
Köszi előre is!
Üdv -
#34606 De a 4890-es nem sokkal fogyaszt többet, mint egy 4870-es. Idle módban még kevesebbet is.... Meg szerintem a Corsair 450VX az naggyon jó kis táp. -
#34605 Én nem tudom rá a választ. Teljes mértékben megértem, hogy idegesít. Mondjuk Én soha nem szoktam nézegetni az FPS-t, de ha jól emléxem Neked ez azért fontos, mert FRAPS-al szoktál felvenni játék videókat. Én ez utóbbit sem szoktam.
Szal, tényleg ha vki tudja a megoldást írja már be Neki!!!
(mert nem szabadulunk :)
;)
Gondolom az zavar, hogy nV-vel 200fps volt és most, hogy vettél egy nagyságrendekkel jobb VGA-t 60 körül mozog?!?!
Meg kellene kérdezni másokat, hogy akinek jóval magasabb az FPS értéke, hogyan?!
;)
Egyelőre vigasztaljon az, hogy a képernyővédő alatt 1920x1080-t használsz és ahhoz 60fps. Wow!
:D -
#34604 Tudom most majd páran nekem esnek, hogy "a mérések szerint hülyeség, még akkor is ha az AMD azt írja", de ha esetleg a környezetedben van valakinek egy combosabb tápja és el tudod kérni egy próbát megérne.
Minimum 500W-osat írnak a 4890-hez az AMD honlapján, ahogy látom neked 450-es van. Még akkor is, ha amúgy egy igenjó tápról van szó.:) Egy próbát megér. -
#34603 Hát nem tom, mert kipróbáltam most mirrors Edge V sync nélkül 61 fps, vsyncel 50-60 -
EK1TEP #34602 Tegyél mindent defaultra a CCC-ben nem kell azt babrálni!Gyári beállításokra! -
#34601 Én a képernyőfrissítés = fps-t csak a képrenyővédőre írtam. A játéknak elvileg nincs köze ehhez. -
Light #34600 Helló!
Köszi a helpeket és a hozzászólásokat, némelyeken jókat nevettem!:)
Próbáltam Driver Cleaner-t/Sweeper-t, úgy, ahogy írták a honlapokon, de nem segített.
Jó kis 'ősi' Win95-ös módszerrel az Eszközkezelőben illesztőprogramot frissítettem és ott megadtam a 9.6-os driver helyét. Felismerte (igaz, csak 2x-ra), úgyhogy most fent van a friss driver, de ettől függetlenül a Catalyst baszik települni.
Pedig magát csak a CCC-t is lehúztam, de nem. Olyan, mintha a lehetségesen telepíthető progiknál nem is lenne ott. Ezután passzolom, h mi zavarhat be..
Van vmi 5letetek?
Igaz, most működik a téma, csak nincs CCC-m, ennyi.
Üdv -
Dobronski #34599 Nem elég 60 fps?Már 30-40 fölé nem érdemes menni.Majd akkor aggódj ha 24 alá megy -
#34598 [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1177692042&no=34571]#34571-re[/URL] vki? -
#34597 Rohadt,aljas,profit orientált cég... -
Dobronski #34596 Milyen játékot ajánlotok,amiben jelentős a 9,és a 10.1 közötti külömbség? -
#34595 Eddig de szar volt az a DX10.1, most, hogy kell a win7 premium matricához hírtelen, de fontos lett. Szánalom ez az nv.. -
#34594 Hát ezt így most nem tudom... alapon , ahogyan elindul, nem állítottam rajta semmit -
#34593 Köszi -
EK1TEP #34592 Jó hogy rájöttek már... -
#34591 Most vettem, és semmi panasz. Kopp-kopp-kopp.:)
Amúgy mondom, mostanra lett talán nagyon elterjedt, sok van belőle, a sokban pedig biztos van hibás is. A másik ok meg az lehet, hogy mostanra már sok nV-s is váltott, és itt pár dolog másképpen működik, vagy ilyesmi. Nem tudom, mert nV-m kb 6 éve volt utoljára.:) -
#34590 RC fent van csak új VGA vásárlás történt és nem tudtam mit rakjak újra fel, de marad az RC még egy kis ideig! -
#34589 Szerintem nem kéne leszedni a régit. Ha frissen telepített Win-re rakod először akármelyik drivert akkor utána az újat csak simán rá kell telepíteni és működnie kell. Ha valami ilyen összeakadás van érdemes inkább újrarakni a Win-t, úgyis az lesz a vége, és megspórolsz magadnak néhány órányi/napnyi szívást, és idegeskedést. -
#34588 Ezis egy fura jelenség a sok közül, de ha pl újraraknád a rendszert és pl már a Win7 RC-t, lehet meg is oldódna! Nekem Win7 RC van fent új VGA-val (nem raktam újra a rendszert ezért kértem segítséget, de most ezt hagyom) és tökéletesen mennek a dolgok! Valahol lekellett töltenem egy Vista-s billentyűzet drivert, valahol egy XP-s nyomtató drovert, de minden működik ls a Boot-olási idő is rövidebb nekem mint Vista vagy XP altt volt.
Egy Win7 telepítés még felis ismerné és még működne is minden cucc a gépedben! -
#34587 Angol RTM fog megjelenni, gondolom technetről/MSDNről egyből ki is szivárog majd a netre. -
#34586 akkor szorri rossz infót kaptam, dehát akkor az RC is felmehet ha nincs semmi gáz vele... -
#34585 Esetleg a registryből mindent kipucolni, amit ati, ilyet egyszer csináltam, jó sokáig tartott, de utána ha jól emlékszem feltelepült gond nélkül. -
#34584 Ezt sokszor szoptam már be.
Csökkentett mód->Driver sweeper->Ati driver pucol, rendszergazda módban total commanderrel a C:\Windows mappából mindent amit ati* letöröl, és utána talán jó lesz. Ha mégsem, akkor csak a winreinstall segít. -
#34583 Csak az angol, és nem a boltokban. -
Light #34582 Sziasztok!
Vista-m van, HD 4870 X2.
Ma akartam frissíteni 9.6-osra a videókártyám driver-ét, úgyhogy a régit (9.2) le is szedtem első körben, mindennel együtt (használva a Catalyst uninstaller-t is). Újraindítottam a gépet, de a windows nem ismerte fel a kártyát (csak szabványos VGA volt). Mondom, jó.
Catalyst 9.6-os indít, de csak a Catalyst Control Manager-t listázta és tette fel a progi. Gép újraindul.
Ezután viszont semmi sem változott. Bármennyiszer rákattintok a Catalyst 9.6-osra, a lista nem mutatja se a driver-t, sem a Control Center-t (a telepíthető progiknál nincsenek meg). Csakis az Install Manager-t tudom újratelepítgetni, de semmi mást.
Lehúztam csak a driver-t, régebbieket is, de ugyanaz a helyzet.
Valahogy most sikerült felismertetnem a vista-val a kártyát (eszközkezelőben eltávolítva a videóvezérlőt), és most már 1280x1024-ben pompázik a desktop. De ez még mindig nem segít, mert a Catalyst-ot nem tudom feltelepíteni (a régit sem).
5let?
Bármennyire is úgy tűnik, nem vagyok láma, ezt többször eljátszottam sikeresen:). Most lehet, h belekeveredtem és hülye vagyok, de nem értem a dolgot.
És bocsi, ha kicsit zanzásítva írtam..
Üdv -
#34581 2-3 hónapot akartál írni talán...