90029
  • CroftManor
    Perzse, tegnap tettem fel a win 7et. De nekem v sync nélkül 90-120 neki meg full grafon Avg: 107.684 - Min: 72 - Max: 159! Azért nem mindegy
  • [HUN]FaTaL
    Bőven jó az a táp.. 400-450 is bőven jó neki, egy e8400 is jóval kevesebbet (feleannyit) eszik mint egy ájhét. Ha 72 - 159 akkor a 90-120 teljesen jó, egy winreinstallt azért megpróbálnék. R4850hez egy 400as táp is elég.
  • zolee145
    A különböző topikokban méltán népszerű "Córíhét" tesztelte a Tomb Raider: Underworld-öt "1920x1200-as felbontásban, mindent bekapcsolva és maxra húzva, 4xAA-val és 16xAF-el", és ott a 4890-es Radeon ilyen fps értékeket produkált:

Avg: 107.684 - Min: 72 - Max: 159

Nem tudom, hogy a Core i7 2,66-on mennyivel erősebb egy E8400 3GHz-nél, de annyi biztos, hogy ott egy 750W-os Corsair van a cumó alatt.
    Én továbbra is a tápra gyanakszom, megeshet, hogy nem engedi a 3d-s órajeleket. Persze nem értek hozzá, lehet más a gond. Nekem egy P9850 - R4850 pároshoz van 550-es táp...
  • [HUN]FaTaL
    Wint újrahúztad? Nekem csinálta mikor 76gsről váltottam 2600XTre hogy az új karival minden lassabb volt mint a régivel. :D Winreinstall után jó lett.
  • tugyiti
    akkor a game-ba van limit
  • CroftManor
    Ki próbáltam a TRU-t, most tettem fel. V syncel 60 fps. V sync nélkül 90-120 között megy.
  • tugyiti
    De amúgy miért nem próbálod ki most is a tomb raider-t és ha 60 fps van akkor valszeg beállitás gond van ,ha megy ugyanúgy 200fps-t akkor a gamekkal van gond?!
  • Dobronski
    Nekem mindenhol 85 korlát.1024:S
  • Dobronski
    Amúgymeg ha többet tudna 60-nál,a 60hertz korlát miatt nem kéne neki leugrania.Vagy nem is megy le?Áhh nem jól fogalmaztam.Szal lehet 100-at tud,de 60 a korlát miatt,ha veszel akkor is 60 kéne lennie,nem?
  • Bence94
    mirrorsz edzsben 60 fps limit van úgy tudom.
  • CroftManor
    Esetleg még proci limitre vagy VGA limitre gondolok.
  • duracellmumus
    üdv!

Felraktam a 9.6-ot és van egykét régi játék pl:farcry amiben nincsen v-sinc pedig mindenhol be van kapcsolva, 9.1-el még volt?

talán 9.7 ben megint lesz?
  • CroftManor
    Mármint a 8800GTvel V sync nélkül volt 200 fps pl Tomb Raiderben. V syncel ott is 60 volt, de akkor csak 19es monitorom volt. És igen zavar, mert sokat vettem fel frapsal videót, most megnéztem és dúrván 30-41 fpsel vesz fel full HDben. legalábbis Mirrors Edge alatt.
  • Light
    Hali!

Amúgy azért csináltam az egész driver szenvedést, mert grafkártyát cseréltem az előző héten (HD3870 X2-ről HD4870 X2-re), és úgy lett feltéve a driver az új kártyára, h ráinstalláltam a meglévőre (ugye ami a 3870-est működtette). Ezért mondta az arc is a szervizbe, h majd cseréljem le megfelelően a driver-t.
    Emellett most az Overlord 2-vel és a TR-Underworld-del játszom, és tegnapelőtt lettem arra figyelmes, h a játékba belépve 3-4 perc múltán elkezdett szemetelni a kép, képhibák jelentek meg, és a monitor némely részein zöld pöttyök vibráltak.
    Azonnal a grafkártyára gyanakodtam, de kurva érdekes, h most a driver-mizéria után kipróbáltam a game-eket (épp szervízbeindulás előtt) és 15 perc játék után sehol semmi, egy árva képhiba nem jelent meg..
    Még azért este játszok, m vannak kétségeim, de
    Sztetek létezhet az, h nem a kártya szar, hanem a driver volt a hibás a képhibákért? Vagy a Drive Cleaner leszedett vmit még, ami a 3870-eshez volt és ez nem tetszett az új kártyának (ezért jelentek volna meg a képhibák)?
    Kurvára nem értem, m most ugyanúgy a 9.6-os driver van fent, CCC nélkül igaz, mint jóelőbb.. (de nincsenek - úgy néz ki - hibák)

Köszi előre is!
    Üdv
  • KranaZoli #34606
    De a 4890-es nem sokkal fogyaszt többet, mint egy 4870-es. Idle módban még kevesebbet is.... Meg szerintem a Corsair 450VX az naggyon jó kis táp.
  • KranaZoli #34605
    Én nem tudom rá a választ. Teljes mértékben megértem, hogy idegesít. Mondjuk Én soha nem szoktam nézegetni az FPS-t, de ha jól emléxem Neked ez azért fontos, mert FRAPS-al szoktál felvenni játék videókat. Én ez utóbbit sem szoktam.

Szal, tényleg ha vki tudja a megoldást írja már be Neki!!!
    (mert nem szabadulunk :)
    ;)

Gondolom az zavar, hogy nV-vel 200fps volt és most, hogy vettél egy nagyságrendekkel jobb VGA-t 60 körül mozog?!?!

Meg kellene kérdezni másokat, hogy akinek jóval magasabb az FPS értéke, hogyan?!
    ;)

Egyelőre vigasztaljon az, hogy a képernyővédő alatt 1920x1080-t használsz és ahhoz 60fps. Wow!
    :D
  • zolee145
    Tudom most majd páran nekem esnek, hogy "a mérések szerint hülyeség, még akkor is ha az AMD azt írja", de ha esetleg a környezetedben van valakinek egy combosabb tápja és el tudod kérni egy próbát megérne.
    Minimum 500W-osat írnak a 4890-hez az AMD honlapján, ahogy látom neked 450-es van. Még akkor is, ha amúgy egy igenjó tápról van szó.:) Egy próbát megér.
  • CroftManor
    Hát nem tom, mert kipróbáltam most mirrors Edge V sync nélkül 61 fps, vsyncel 50-60
  • EK1TEP
    Tegyél mindent defaultra a CCC-ben nem kell azt babrálni!Gyári beállításokra!
  • zolee145
    Én a képernyőfrissítés = fps-t csak a képrenyővédőre írtam. A játéknak elvileg nincs köze ehhez.
  • Light
    Helló!

Köszi a helpeket és a hozzászólásokat, némelyeken jókat nevettem!:)
    Próbáltam Driver Cleaner-t/Sweeper-t, úgy, ahogy írták a honlapokon, de nem segített.
    Jó kis 'ősi' Win95-ös módszerrel az Eszközkezelőben illesztőprogramot frissítettem és ott megadtam a 9.6-os driver helyét. Felismerte (igaz, csak 2x-ra), úgyhogy most fent van a friss driver, de ettől függetlenül a Catalyst baszik települni.
    Pedig magát csak a CCC-t is lehúztam, de nem. Olyan, mintha a lehetségesen telepíthető progiknál nem is lenne ott. Ezután passzolom, h mi zavarhat be..
    Van vmi 5letetek?
    Igaz, most működik a téma, csak nincs CCC-m, ennyi.

Üdv
  • Dobronski
    Nem elég 60 fps?Már 30-40 fölé nem érdemes menni.Majd akkor aggódj ha 24 alá megy
  • CroftManor
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1177692042&no=34571]#34571-re[/URL] vki?
  • mrzoltan
    Rohadt,aljas,profit orientált cég...
  • Dobronski
    Milyen játékot ajánlotok,amiben jelentős a 9,és a 10.1 közötti külömbség?
  • [HUN]FaTaL
    Eddig de szar volt az a DX10.1, most, hogy kell a win7 premium matricához hírtelen, de fontos lett. Szánalom ez az nv..
  • sith7
    Hát ezt így most nem tudom... alapon , ahogyan elindul, nem állítottam rajta semmit
  • sith7
    Köszi
  • EK1TEP
    Jó hogy rájöttek már...
  • zolee145
    Most vettem, és semmi panasz. Kopp-kopp-kopp.:)

Amúgy mondom, mostanra lett talán nagyon elterjedt, sok van belőle, a sokban pedig biztos van hibás is. A másik ok meg az lehet, hogy mostanra már sok nV-s is váltott, és itt pár dolog másképpen működik, vagy ilyesmi. Nem tudom, mert nV-m kb 6 éve volt utoljára.:)
  • devilzero
    RC fent van csak új VGA vásárlás történt és nem tudtam mit rakjak újra fel, de marad az RC még egy kis ideig!
  • zolee145
    Szerintem nem kéne leszedni a régit. Ha frissen telepített Win-re rakod először akármelyik drivert akkor utána az újat csak simán rá kell telepíteni és működnie kell. Ha valami ilyen összeakadás van érdemes inkább újrarakni a Win-t, úgyis az lesz a vége, és megspórolsz magadnak néhány órányi/napnyi szívást, és idegeskedést.
  • devilzero
    Ezis egy fura jelenség a sok közül, de ha pl újraraknád a rendszert és pl már a Win7 RC-t, lehet meg is oldódna! Nekem Win7 RC van fent új VGA-val (nem raktam újra a rendszert ezért kértem segítséget, de most ezt hagyom) és tökéletesen mennek a dolgok! Valahol lekellett töltenem egy Vista-s billentyűzet drivert, valahol egy XP-s nyomtató drovert, de minden működik ls a Boot-olási idő is rövidebb nekem mint Vista vagy XP altt volt.

Egy Win7 telepítés még felis ismerné és még működne is minden cucc a gépedben!
  • [HUN]FaTaL
    Angol RTM fog megjelenni, gondolom technetről/MSDNről egyből ki is szivárog majd a netre.
  • Klemice
    akkor szorri rossz infót kaptam, dehát akkor az RC is felmehet ha nincs semmi gáz vele...
  • [HUN]FaTaL
    Esetleg a registryből mindent kipucolni, amit ati, ilyet egyszer csináltam, jó sokáig tartott, de utána ha jól emlékszem feltelepült gond nélkül.
  • [HUN]FaTaL
    Ezt sokszor szoptam már be.

Csökkentett mód->Driver sweeper->Ati driver pucol, rendszergazda módban total commanderrel a C:\Windows mappából mindent amit ati* letöröl, és utána talán jó lesz. Ha mégsem, akkor csak a winreinstall segít.
  • [HUN]FaTaL
    Csak az angol, és nem a boltokban.
  • Light
    Sziasztok!

Vista-m van, HD 4870 X2.

Ma akartam frissíteni 9.6-osra a videókártyám driver-ét, úgyhogy a régit (9.2) le is szedtem első körben, mindennel együtt (használva a Catalyst uninstaller-t is). Újraindítottam a gépet, de a windows nem ismerte fel a kártyát (csak szabványos VGA volt). Mondom, jó.
    Catalyst 9.6-os indít, de csak a Catalyst Control Manager-t listázta és tette fel a progi. Gép újraindul.
    Ezután viszont semmi sem változott. Bármennyiszer rákattintok a Catalyst 9.6-osra, a lista nem mutatja se a driver-t, sem a Control Center-t (a telepíthető progiknál nincsenek meg). Csakis az Install Manager-t tudom újratelepítgetni, de semmi mást.
    Lehúztam csak a driver-t, régebbieket is, de ugyanaz a helyzet.
    Valahogy most sikerült felismertetnem a vista-val a kártyát (eszközkezelőben eltávolítva a videóvezérlőt), és most már 1280x1024-ben pompázik a desktop. De ez még mindig nem segít, mert a Catalyst-ot nem tudom feltelepíteni (a régit sem).
    5let?

Bármennyire is úgy tűnik, nem vagyok láma, ezt többször eljátszottam sikeresen:). Most lehet, h belekeveredtem és hülye vagyok, de nem értem a dolgot.

És bocsi, ha kicsit zanzásítva írtam..
    Üdv
  • IMYke2.0.0.0
    2-3 hónapot akartál írni talán...