AMD Radeon Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Mantle appears to have much in common with the GNM API used in PlayStation 4, offering low-level GPU access while retaining a very high level of compatibility with Microsoft's existing programmable pixel shader language (HLSL). " by digitalfoundry
Forza.
Next PC upgrade: 2022
AMD-puccs: alacsony szinten programozható GPU-k
"A spekulációk szerint a Mantle API az Xbox One grafikus interfészének gyakorlatilag teljes portolása PC-re"
<#taps>#taps>
Saor Alba
anandtech szerint xboxone közeli, df szerint ps4 közeli - na, ennyire nem tud még senki semmit 😄
(nvidia api??)
Forza.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
A MANTLE nem csak szerintem az XBOX ONE és PlayStation 4 rendszereken is használható, pont ez benne a lényeg, hogy NEM volt ilyen HW közeli egyetlen API sem eddig. Nvidianak 5 éve van saját HW közeli API-ja. 0 darab játék támogatással ...
Kíváncsian várom mi sül ki ebbõl 😊
|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|
mantis pontosan annyira lesz hw közeli, amennyire a glide tudott lenni (konzolhoz képest semennyire), hiszen nem egy hw-t kell vele lefedni, hanem sokat, ergo kell még egy fordító réteg - a glide is pont így mûködött és az is igencsak érzékelhetõ sebességelõnyt tudhatott a magáénak a dxhez képest
Forza.
Más fórumokon meg NVidia CUDA-hoz hasonlítják, aminek meg halál semmi köze grafikus API-hoz ...
Persze a nagy arcú "9x gyorsabb kirajzolás" szöveget nem kel komolyan venni, sem annyira nem lesz HW közeli, mint a konzoloknál, de ahhoz nagyon hasonló lesz. Olyasmire lehet számítani, mint ha adott sorozatban eggyel nagyobb kártyára váltanál. Van aki +30-50%-ra saccolja.
Tény, ha megnyerik maguknak a nagy fejlesztõket, akkor komolyan nyeregbe kerülhetnek, ami vissza is üthet, de, ha nyitott az API akkor nem látom, hogy az NV miért ne csinálhatna olyan drivert ami megfelelõen támogatja azt. Szerintem ez azért más mint az Intel esete, de annyira nem vagyok képben, hogy errõl véleményt alkossak. 😊
www.smart-bus.hu
Meg az is itt van hogy intel és nv is már évek óta csatlakozhatott volna ,de nem tették mert a saját cuccaikat erõltették.
Kiváncsi vagyok mit hoz a jõvõ.
Next PC upgrade: 2022
lásd még intel c compiler, ami intelnek kedvezõ kódot fordít, aztán hajrá amd, hozz ki jobb cput 😊
Forza.
( az akadozó helyesírásról Gere Tamás tehet! 😄 )
www.smart-bus.hu
Igen innovatív... ha ez nincs, akkor csak lessünk messzirõl a konzolok után! Évekkel ezelõtt meg kellett volna már ezt lépni...
Nem, nem saját API, (bár ezt nem is tudom honnan vetted) hanem olyan hardver az NV részérõl, ami támogatja ezt az API-t.
www.smart-bus.hu
Forza.
Forza.
és azt pontosan hogy is nézne ki?
lesz mindenkinek saját api??
Forza.
Forza.
www.smart-bus.hu
A zart sz.rsagokat kar eroltetni, bukasra vannak itelve.
Saor Alba
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Van egy SAPPHIRE HD 6850 1GB GDDR5 PCIE kártyám, összekötöm a HDMI kábellel ((mind a két oldala HDMI)) a TV-vel és még mindig nincs hang, mi lehet a gond vagy milyen drivert kell felrakin, hogy történjen végre valami:-)
Köszi!
FORZA MILAN!!!
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
#83374: Én úgy tudom, hogy a MANTLE támogatás csak decemberben lesz benne a játékban valami tapasz formájában. Legalábbis ezt olvastam valamelyik cikk hozzászólásban...
#83375: Na ez így durván hangzik... egyre kíváncsibb vagyok! 😊
#83376: Az egésznek akkor lenne értelme, ha ezek a nagy AAA címek is megkapnák a támogatást... az igazán nagy húzás meg az lenne, ha a GTAV is... 😊
www.smart-bus.hu
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
természetesen maximum beállításokkal. És nyilván a MANTLE támogatás ebbe belejétszik.
Borg, emlékeim szerint a DX7 elõtti verziókat támogató játékok is tök instabilak voltak még többnyire. 😊
Viszont az ID és partnerei az OGL-es játékokkal meg nem igazán.
Konkrétan benne van és az elsõ szériás limitált R9-290x-hez JÁR, az meg ugye októberben rendelhetõ.
Ami érdekes volt, hogy a Frostbite motort kiemelték, de MANTLE támogatású játékok amiket mutogattak, nem egy CryEngine-es volt ... csak hát hülyén jött volna ki, ha a kiemelt partner mellett nagyon emlegetik.
Na szóval azért a DX fejlõdése nem kicsit biztosabbá tette a játékok futtatását. Lehet hogy ma már fékezi is valamelyest, de nem kéne visszaesni a ló azon oldalára 😊
Ha a generációnkénti 20-25% javulást vesszük alapul, akkor is még évek, mire a jelenlegi keretek között értelmesen tudna dolgozni egy gpu-s rendszer ekkora felbontáson.
www.smart-bus.hu
Józan paraszti ésszel nekem ebbõl az egészbõl az jön le, hogy végre nem lesz az AMD bekorlátozva a DX alá, ahol a többiek lemaradása miatt a fejlesztéseik a gyakorlatban nem domborultak ki. Könnyebbek lesznek a konzolos portolások, no meg a felszabaduló "erõt" fordíthatják a látványra, vagy a sebesség növelésére... plusz ugye átkerülhetnek olyan effektek konzolról, amire jelenleg nincs lehetõség.
Ha ez az egész jól sül el, az nagy lendületet adhat a PC-s játékoknak...
A TrueHD-hez bevallom õszintén nem tudok hozzászólni, totál kuka vagyok hozzá! 😊)
www.smart-bus.hu
Az új API-t már a mostani GCN is támogatja, tehát, ha BF4-be ez december környékén bekerül, akkor abból már a mostani GCN tulajok is profitálni fognak. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez a valóságban majd mit fog jelenteni...
www.smart-bus.hu
Amíg NV be nem kebelezte. Amikor még önálló volt, legalább még VOLT rá próbálkozás, hogy a játékmenet részévé legyen a fizika, most szinte kizárólag a játékot nem befolyásoló elemek, füst, köd, szikrák, stb. használják azt hali. Így meg csak arra jó, hogy ha nincs HW támogatás kikapcsold, hogy ne lassítson.
A TrueHD-n értetlenkedõket a PH-n meg nem értem. Anno az Aureal kitalálta a pöpec 3D hangzást, amit a Creative akkor csak nagy késéssel vagy sem tudott megcsinálni, utóbbi években meg ennek fejlesztése teljesen elsorvadt. Ha a fele igaz a marketingnek, akkor lesz olyan nagy lépés az AMD TrueHD Audio, mint anno Aureal 3D a többi hangkártyához képest.
A konzolos világ minõségellenõrzését továbbra sem fogják tudni kiterjeszteni a PC-re, ami sokkal változóbb összeállítású. Nem véletlenül nem ment tovább a DX se.
Mindenesetre az hogy a nr2 kártya csak átnevezés 7970-rõl, jól mutatja, hogy felesleges elkapkodni a VGA váltást, nem lesz itt most akkora ugrás. BF4 is bõven el lesz még a jelenlegi kártyákkal, csak a szokásos marketing hülyítés megy.
Majd ha jövõ ilyenkorra használhatóvá válik a Mantle, ott el lehet gondolkodni, hogy merre tovább.
Viszont abban igazad van, hogy minket ez nem fog érinteni, mert a szimulátor fejlesztõk basznak az ilyen újításokra, mi még 10 év múlva is DX9-n fogunk megrohadni! 😄
www.smart-bus.hu
Megint kavarintanak egyet a bili tartalmán de kb semmi haszna sem lesz mint annyi más innovatív okosságukból. Majd max 10 év múlva. De azért mégsem veszek tõlük procit ugyi😊 Max vga t ha nem csíkoz a clodban és nem eszik meg a felhõk a gcn csodamasinát .
A piac kisajátítás viszont benne van sajnos, ebben igazad van.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu