90029
-
#37128 sajn nem ezt ajánlották a gariba. Mert nekik tul nehéz lenne már 4830 at szereznia zt mondták. MOndjuk igy is nagy mákom volt mert vettem vagy 2 hónapja egy 4830 at 18 ért használtam be is szart gariba bevtték msot meg ajánlják ezt szal 21 ért egy ujj 4850 nem rossz:D -
#37127 4770-re nem tudod cserélni? :) -
#37126 Megére egy 4830+3000HUF egy 4850 et? Tegyük fel mind2 full ujj lenne? -
strebacom #37125 CF-eredményeim...
-
Dobronski #37124 Quiet* -
Dobronski #37123 Az miért van,hogy játék közben 5 másodpercenként megakad a kép?A Cool n' Quit miatt lenne? -
#37122 azonnal ahogy apply-t nyomok? folyamatosan figyelem a hőmérsékletet, de nem ugrik meg hírtalan utána sem. -
#37121 Tulmelegszik a memo. -
#37120 az mitől van hogy ha 1100Mhzen megy a mem, akkor csíkos kb a fél monitor? Tudom, hogy kezd sok lenni, régebben is tapasztaltam más ATI kártyával, csak a rövid technikai hátterét nem tudom. valaki tudja? Vagy ez hűtés dolga? mert elvileg 1200Mhz-et enged max. -
#37119 kicsit húztam még a gyári tuningon. most GPU: 800Mhz, Mem: 1060Mhz. a biztonság kedvéért 50%-on megy a hűtő venti, így terhelve 70-72 fok. :)
mindenz plusz 200 pont 3DMark06-ban -
#37118 Barkácsolóknak manuális megoldások (Ati tray tool, CCC), hozzáértőknek bios flash, aki pedig nem hőmérőnek szeretné használni a gépét, hanem értelmesebb célokra, annak nem kell hozzányúlnia, az úgy jó ahogy van. -
#37117 és ezzel végre vége a " vagyünk uj gépet" tortúrának... 3 hónapja már hó elején elment a fizetésem 70% az uj alkatrészekre :I amugy meg azt néztem h a venti 50% ra van szabályozva... nem lehet olyat h hőmérséklethez hozzárentelek egy venti %-ot? -
#37116 Hi. Na, az komoly :) #37115: az jo. -
#37115 jah, meg stalker alatt 73 fokos :S -
#37114 érdekes, everest ne látja a vga hőmérsékletét... -
#37113 halisztok. kérhetek egy logot, 4890 vaporom lett =) -
#37112 Az x 10. sorozatot jelentett, de pont egybeesett az első sorozatú pci expressz karikkal. -
#37111 Szerintem is ez a legegyszerűbb. Na köszönök mindent! Más egyelőre tényleg nem érdekel. -
#37110 Szerintem ne kapcsold be. Majd te beállítgatod az AA-t a játékokban magad. -
#37109 Ezeket tudom, de ennél az opciónál nincsen "Use application settings" rész. Ezt vagy ki, vagy be lehet kapcsolni. -
#37108 A mai játékok esetében - semmi sem zicher - a driverből erőltetett dolgok nagyrészt nem működnek.
Ezért ajánlott a CCC-ben az "Application" kezdetű, alapértelmezett beállítást használni: így minden játék esetében, annak beállításai között használt értékek biztosan fognak működni.
Egy olyan játéknál, mely helyből nem vagy nem jól támogatja az élsimítást (pl. GTA4), hiába erőlteted az ATI driverében, semmit sem fogsz látni belőle...
-
#37107 Ebben a felbontásban használom igen. Ha ezt bekapcsolom, akkor a játékokban akár ki is kapcsolhatom majd az élsimítást? -
#37106 A 19-es monitorodon (feltételezhetően 1280*1024-es felbontáson) a VGA-d megerőltetés nélkül képes elbánni a teljes képernyős AAA-val és minden más élményjavítóval!
A gondok csak 16:9/10-es monitorok esetébeni 1680*1050 felett jelentkeznének: az élményjavítók drasztikusan visszavetik egy-egy VGA és PC teljesítményét... attól függően, hogy mennyire igényes a tulajdonos, és milyen játékról van szó.
-
#37105 MerlinW: Értem, köszi!
IMYke2.0.0.0: Ez most tetszett, bár konkrétan nem tudom elképzelni mit csinálhat olyan felbontás mellett, hogy így reagálhatnék, viszont valószínűleg a 19"-os crt-men nem nagyon fogom erőltetni azt a felbontást úgysem. Addig sem éri meg bekapcsolni? (mondjuk MerlinW írta, hogy a többi alapbeállítás, tehát ez is valószínűleg jó, ahogy van, csak mégis érdeklődgetnék. :P) -
#37104 "Végül már csak az érdekelne, hogy érdemes-e számomra az Adaptive AA-t engedélyeznem Quality beállítással?"
1680*1050 és felett be ne kapcsold! Sírva fogsz fakadni, és rohansz új gépet venni, mert megijedsz...
-
#37103 GTA4 egy külön állatfaj. Nekem ugyan ott is segített valamit az AI - lehet a tuning miatt, bár GTA-val eddig sem volt gondom - de más játékoknál volt ahol sokat dobott, volt ahol semmit. Proci függő. A leglátványosabb eredményt CF-el láthatjuk.
A többi 3D beállítás jól van belőve alapértelmezettként, nem nagyon kell kapcsolgatni. AI is csak a régi Nvidia botrányok (benchmark csalások) miatt van kikapcsolva alapból. -
#37102 Köszi. Végülis utólag rákeresve google-ben tényleg kidobott jó sok használható oldalt.
Viszont, ahogy a te írásodban szerepel, ez a beállítás jobban terheli a CPU-t. Akkor lehet tényleg jól érzékelem, hogy nem gyorsabb tőle a játék, mivel alapból is szinte állandóan csúcson járatja a játék a procit.
Közben további 3D-s beállítások között nézelődtem. :P
Amiknél szerepel, hogy "Use application settings", azoknál gondolom hagyhatom a pipát. Pl GTA IV-ben gondolom így sem fog nekem rádobni élsimítást, ha eddig csak mod-dal láthattunk élsimított ingame képet a játékból.
Végül már csak az érdekelne, hogy érdemes-e számomra az Adaptive AA-t engedélyeznem Quality beállítással? -
#37101 Most komolyan begépelted ezt mind, ahelyett hogy rákerestél volna google-val?:)
"A Catalyst AI (AI, mint mesterséges intelligencia) névre keresztelt funkció további optimalizációkat végez a játékok futtatása során, mellyel némi többletteljesítményt csikarhatunk ki a videokártyánkból. Az optimalizáció mértékét két fokozatban állíthatjuk, de akár ki is kapcsolhatjuk.
A csúszka mozgatása jelenleg leginkább a textúrák szűrésével kapcsolatos optimalizációkat kapcsolgat ki és be. Advanced beállítás esetén életbe lépnek a "komplex algoritmusok", melyek analizálják a textúrákat és kiválasztják az optimális szűrési módszereket, így növelve a grafikus kártya teljesítményét. A funkció működtetése némi processzorhasználattal is jár.
A Catalyst AI jelentősen emelheti a teljesítményt. Az első Doom 3-mal végzett tesztek szerint 4x-es AA és 8x-os AF mellett akár 40 százalékos teljesítménynövekedés is tapasztalható az intelligens szűrésnek köszönhetően a képminőség jelentős, játékélményt befolyásoló változása nélkül."
-
#37100 MerlinW: Írtad GTA IV topikban, hogy ha a Catalyst-ben az A.I.-t Advanced-re állítjuk, akkor további fps-eket nyerhetünk.
Átlagfelhasználónak, aki annyira ért a témához, hogy pl driver frissítéskor semmit sem állít a Catalyst-ben (nem tudom egyáltalán kell-e valamit, erre is érdekelne esetleg válasz teljesítményövelés érdekében :P) elmagyarázható, hogy ez az A.I. advanced beállítás mit tesz? Meg, hogy ez minden játéknál működik-e, mert én pl az említett játék esetében nem nagyon érzékeltem változást. :S -
#37099 Az x a kezdetek kezdetén ne a pci-ex et jelentett? Mert nekem volt x600 és az detto 9600 as volt:D -
#37098 Újabb Radeon HD 4890-et módosított a PowerColor
-
#37097 link
Nem ez a leggyengebb DX10-es, csak perpill. a "legolcsobb". -
#37096 Ati 9500 a leggyengébb DX9es, lényegében a 9es sorozat DX9 kivéve a 9000/9100/9200/9250 sorozatot. Leggyengébb DX10 talán a HD2400 sorozat / HD3400 sorozat. -
#37095 Azthiszem a 9550 től van dx9. -
#37094 kérdésem van:
Az ATI kártyák hanyas verziótól felfelé kezelik a DX9-et?!
Ill. melyik a "leggyengébb" DX10-es?!
(AGP-s!!!)
Melóhelyen összedobok Magamnak egy új gépet, hogy a Seven Aero felülete is fusson. PCI-E-s gép nincs, de AGP-s igen. Ebbe szeretnék venni PH apróról vmi olcsó AGP-s kártyát. Játék nem lesz rajta, mert Maga a vas is gyenge hozzá. Ill. meguntam az szar 16 bit-es alaplapi "hangkártyáját" és tettem bele egy Audigy 2-est, ezért is az AGP-s ház. Ui. a jelenlegi az trendi irodai fekvő gép, ami olyan alacsony, hogy a normál magasságú kártyák nem jók bele. Így most midi toronyba került, amiben elfér az Audigy. És akkor már jó lenne bele egy AGP-s ATI is.
Annó, volt 9600XT-m. Ha jól emléxem az csak DX8-as volt. Aztán X1650-es, az már DX9-es. Gondolom az X-esek lehettek az első DX9 kártyák.
-
#37093 Így mindjárt más:] -
#37092 Hát nem tudom. Én elsőre is értettem, hogy miről írsz.
A kivett ventiket kösd be újra és irányítsd a csecsemőre. -
#37091 proci is lekapcsolhatja, nem csak a vga
am terhelve nézd meg a hőfokot, pl tolj neki a "gpu caps viewer" nevű progival egy testet és nézd a hőfokokat, vagy furmark-al -
#37090 Na, ide írom bajom, hátha ti tudtok segíteni: mostanában gépem új hóbortja amikor nagyon meleg van lakásban, fogja magát a gépem néha és lekapcsolja magát. És véleményem szerint a videókártyám miatt lehet (aláírásomban), mert mindig játék közben fordul elő, és ha nem hagyok 1-2 percet hűlni neki lekapcsolás után betöltő képernyőnél lekapcsol megint. Eddig nem csinált ilyet csak mióta meleg van, hőmérséklete pedig 60 fok fölé alig megy, szóval nem hiszem hogy valódi baja lehet. Hol tudnám megnézni, hogy milyen hőmérsékleten kapcsol le biztonsági okok miatt? És módosítani hol lehet? -
#37089 Visszaolvastam, szóval első kommentben írtam, hogy az a gond, hogy a lakást felfűtötte az a szar, utána nem ragoztam külön, hogy a melegedés alatt azt értem, hogy a lakásban van meleg, nem a gépnek a házában... Lehet ez picit zavaró volt, sorry.