90029
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, nem is 2-300 layer-rel, meg 20.000*20.000-es képpel, de Temagad is megszivathatod magad -
    - 12 MPixeles képeket egy képen layereled, effektezed, elmented, majd újra effektezed, szűröd stb.
  • pxxl
    azt mondtam relatív nagy gép. pl egy P4-esen neki sem állnék ps-ezni. ekkroa gép meg ami nekem van, felesleges ps-hez. ez egyértelmű. de nem is azért vettem :)

én nap mint nap használom a ps-t, és hát soxor akasztom meg a 2 magos amd-t a melóhelyen, mert előfordult nem egyszer 1-2 gigás kép! na arra nyomj egy effektet p4-el :D
  • IMYke2.0.0.0
    Az még szebb :)
    A rekordom - azt hiszem - 20 volt :)
  • Solten
    "Nvidia-nak mégiscsak komoly rutinja, technológiája és tapasztalata van az ágazatban."

Ja, csak ha megnezed mar van egy 2 eves lemaradasuk GPU szinten, helyette fejlesztettek a CUDA-t a Tegra-t, Ion... Es itt utkoztek az Intel erdekeibe. Az ion ugyanis sokkal jobb mint az elavult intel chipset a bovli GAM950-el, veszelyezteti az egesz atomos-piacot. Nem beszelve az IGP-krol, bbben az Intel a leggazabb.
  • IMYke2.0.0.0
    Próbálj egy 2560*2560-as képet tíznél több layer-rel kezelni, sőt, mondjuk külön effektelni és később elmenteni azzal a géppel.
    Garantálom, hogy megőszülsz.
  • EK1TEP
    Te szoktál ilyet otthon csinálni?
  • EK1TEP
    Jó de én nem a cégekről meg ilyenekről beszélek hanem rólunk!
    Átbasszák a fejünket!
  • MerlinW
    Próbáltál már 20.000x20.000-es képet szerkeszteni rajta 2-300 layerrel?:)
  • EK1TEP
    Igen?Ne mondjad már nekem hogy az aláírásodban lévő gépen szarul megy a photoshop :)
    Nálunk suliban 8400GS meg mittom milyen ótvaras rendszereken fut a PS 3000+-os proci meg 2GB ram azt vígan nyomom ott a PS-t (órán kell használni) Azt egyszer nem fagyott le semmi baja nem volt.
  • IMYke2.0.0.0
    A PS CS3-m pl. a + 1,2 GB RAM-ot meg is hálálta.
    [Most 4 GB van, 3,2 látszik.]
  • MerlinW
    Nem... nem igazán játszom:) Hetente max 1-2 órát:) Akkor is többnyire kis gépigényű kalandjátékokkal. Ez most nem jött össze:)

A mostani VGA-mat csak ezért vettem, mert egy hülye e-bay-en majdnem ingyen adta nekem:)
  • IMYke2.0.0.0
    Render Parkok.
    Olyan számítógép hálózat, mellyel a "Shrek" és társainak képkockáit számítják ki - meg a nyolcad rangú, de CGI-vel megsegített mozitöltelék filmek nem-emberi szereplőit...
  • MerlinW
    "a kekek mar regota teljes erovel az Nvidia kivegzesevel vannak elfoglalva."

Nem vagyok képben a terveikkel, de nekem nem tűnik logikus lépésnek. Mármint a kivégzés a felvásárlás helyett. Nvidia-nak mégiscsak komoly rutinja, technológiája és tapasztalata van az ágazatban. Persze a fene tudja mit rejteget Intel és a Via a boszorkánykonyhájában:)
  • pxxl
    pont a ps-hez kell relatív nagy gép.
  • pxxl
    apple-nek sem jött be, csak nem olyan hülyék hogy ugyanazt csinálják.
  • EK1TEP
    Mire használod a gépet az otthoni géped?
    Játékra nemde?
    Na akkor meg?Photoshoppank elég egy kisebb gép is meg nem kell a DX11 meg ilyenek.
    Akik veszik az új VGA-t procit az mind azért veszi mer nem megy a GTA IV meg a Crysis meg az istentuja milyen játék még!

Ők leszarják a moziműsort (nem értettem mire akarsz kilyukadni ezzel)
  • MerlinW
    Amíg a vérpistike (aka Tirexi) vesz magának egy játékos gépet 400 pénzért, a cégem gépenként 1,5milláért vásárolt szervereket. És ez csak egy kis cég:)
  • Solten
    Ki tudja, bar nem latok erre eselyt, az Intelnek megvan az utemterve, 2 evre eloregondolkodnak siman szvsz. Az Nvidiat mar reg fel kellett volna akkor vasarolnia. Lasd, meg a VIA is megvette az S3-at. Kulonben a jelek szerint a kekek mar regota teljes erovel az Nvidia kivegzesevel vannak elfoglalva. Az AMD-t beken hagyjak mert mar igy is a nyakukon van egy tucatyi per...
  • IMYke2.0.0.0
    Pénz, pénz, pénz...
    Vérpistika költse a sok pénzt a bótókba a hiper-szuper 4 magos/16 GR RAM-os / 2 TB-os / SLI/CF VGA-s cuccára... ... és szaggasson rajta minden új játék, hogy vegye meg a következő CPU-t / RAM-ot / VGA-t...
  • MerlinW
    "Az a baj hogy fejlesztenek itt világba csak semmi nem használja ki ezeket..."

Kicsit vonatkoztass el a játékoktól és máris rájössz:) Elég csak rápillantanod pl egy moziműsorra. Vagy a TV reklámokra. Vagy a bankok rendszereire. Esetleg a laboratóriumokra, űrkutatásra, stb. A játék csak egy apró pontocska az informatika piacán.
  • [HUN]FaTaL
    Hát úgy legyen! :)
  • MerlinW
    Azonban ha már majd ott tart a dolog, én látok rációt abban, hogy az nVidia potom összegért eladja magát az Intelnek:) Mi mást tehetne akkor már:)
  • EK1TEP
    Az a baj hogy fejlesztenek itt világba csak semmi nem használja ki ezeket...
    Most jönnek be nagynehezen a 4 magot kihasználó játékok.DX11 még sehol.DX10-ből is van 2 játék, 10.1-ről ne is beszéljünk.
    Nem értem mire ez a nagy felhajtás!
  • MerlinW
    Rosszul ismered az iparágat:)
  • Solten
    Amugy Fatal, ez az egesz CPU-ba GPU-t integralosdi az Intel otlete, mert keptelen volt osszekaparni egy ertelmes GPU-t (lasd, legnagyobb dobasa az X4500...). Az AMD csak koveti a piacot, kis hal az Intelhez kepest, azonban az ATi-nak hala, grafikus processzorok teren megeszi az Intelt reggelire :)
  • MerlinW
    Jaja, 1 kártyás CF jó dolog lenne:) Nekem is tetszik ez a CPU-GPU megoldás. Rengeteg előnye lehet (lásd #38097).
  • [HUN]FaTaL
    Azt én jól tudom, hogy vannak integrált VGA-k ne viccelj már. :D

De kinézem az iparágból és a pénzlehúzásból hogy megszűntetik a VGA foglalatot és mindent a prociba tesznek. Gyorsabb kell? Cseréld az egészet.. És ez nagyon nem tetszik..
  • IMYke2.0.0.0
    Jááááj, mennyi galiba lesz ezekkel a "zintegrált" VGa-kkal...
    Előre látom, hogy
    - Vérpistika nyivákol, hogy a 2x GF GTX 325 (2 GPU) nem mukodik rendesen, mert hát a bolondja AMD CPU-hoz vette...
    - Idiótája bekapcsolni tudja, de BIOS-ban állítgatni nem a gépét...
  • Solten
    Sot, majd ramennek a jo kis CrossfireX-osszekottetesre... :) En latok benne raciot, jo kis dolog lesz ez. Meg tenyleg butasag lenne azt gondolni hogy kozlik a kulsos VGA-gyarto partnerekkel: bocs holnaptol leallhattok a gyartassal
  • pxxl
    tiltódik az magától is :D
  • MerlinW
    Jaaaj te... attól, hogy benne van a prociban a GPU, még tehetsz mellé káryát:D Most is vannak integrált GPU-s alaplapok, és egy mozdulattal letilthatod őket:) Hááát góóóóndolkóóódjúúúnk!:D
  • [HUN]FaTaL
    Hát majd meglátjuk, mindenesetre nem tetszik az irány, amerre haladunk.
  • Solten
  • Solten
    Elvegre csak a 100 dolcsis GPU-k piacarol volt szo. Val.szeg a csucskategoria megmarad kulon NYAK-on GPU-val. Ahogy lesz mellette kulon csak CPU is. Pikk-pakk nem tunnek el ezek csak ugy el.
  • [HUN]FaTaL
    eppült utálom:D
  • [HUN]FaTaL
    Nem kell és kész. :D
  • [HUN]FaTaL
    Most 40, 33k-ért vettem.

Ezekszerinte a PCIe foglalat elfog tűnni a lapoktól? Akkor már miért nem hozzák át a hybrid megoldást az asztali gépekbe is. Processzorba beleintegrálnak valami low-end karit pl. HD3470, vagy 4550, és akkor vehetsz mellé nagyfogyasztású, gyors szörnyeket.
  • EK1TEP
    Most se az van neki!
    Máglyára vele!
  • Solten
    vagy nvidiat...

#38108: mi az hogy nem szeretnel AMD procit??? ERETNEK!!!!
  • MerlinW
    Én sem, de a csúcskategóriát tekintve normálisak az áraik. A közép-felső darabok mindig is 30-50 között voltak. Neked is 40k-s professzorod van.