90029
  • [HUN]FaTaL
    Magyarul megszűnik a PC... És ez miért jó? Semmivel nem lesz másabb mint egy konzol...
  • Solten
    "A következő generációs Bulldozer architektúrákra épülő AMD processzorokba fejlesztett grafikus mag a tervek szerint teljesen megszünteti majd a 100 dollár alatt grafikus kártyák piacát, ami gyakorlatilag a legnagyobb vásárlóbázist jelenti."

Amugy ez eleg komoly cucc lesz, ha a "CPU-ban levo GPU" kb. egy 4770-es erejevel fog rendelkezni...
  • IMYke2.0.0.0
    975...
  • IMYke2.0.0.0
    A brutálnak kikiáltott 965-ös 250e-nél is többe kerül :)

INTEL Core i7-975 EE 3.33Ghz EE 1366 BOX
    257.228 Ft (205.782 Ft)

www.ipon.hu
  • MerlinW
    "mi van akkor ha én nem szeretnék AMD procit, se intel videókártyát?"

Veszel konzolt. Vagy Mac-et:)
  • [HUN]FaTaL
    Lehet hogy neked megfizethető, én nem adnék 60-70k-t egy prociért.
  • [HUN]FaTaL
    Az rendben van. De mi van akkor ha én nem szeretnék AMD procit, se intel videókártyát? Hülyeség ez az összevont platform szerintem. Ettől PC a PC, hogy minden cserélhető benne...
  • MerlinW
    Felső kategória:

A legdrágább Phenom II (965) proci ~70k. Az i7-esek drágák ugyan, - a 920-as csak ~60k -, de fölötte 120-tól indulnak.

Mindkettő megfizethető. Az i7 100+k-s változatai jelenleg csak presztízs darabok.
  • IMYke2.0.0.0
    Most klikkelsz, és sűrűn köpintesz...
  • Solten
    Lesz arverseny, ne para, hiszen olvashatod, 3 gyartonak is van komplett platformja (CPU+GPU). Nvidia sziv, mert csak GPU van :)
  • IMYke2.0.0.0
    A koreaiak mindig is ilyenek voltak... lásd a külpolitikai visszhangokat [atom stb.]...
    A társalapító és elnök-vezérigazgató a koreai
  • [HUN]FaTaL
    És kinek van mostanában felső kategóriás procija? Nem sok mindenkinek. Azért nem lesz benne GPU mert így is 200k a proci...
  • EK1TEP
    Áhá!
    Köszi!
  • Solten
    Orvendetes hogy az nvidia folytatja a sikeres hagyomanyat: pisil tovabbra is a szellel szemben...
  • MerlinW
    visszaolvasás powa:)
  • EK1TEP
    Miről van itt szó?
    Lesz valami újítás?Lemaradtam valamiről?
  • IMYke2.0.0.0
    Ja bocs: Vantage X
  • MerlinW
    [Irodák, vállalatok, nem feltétlen játékos munkaállomások]:
    Viszont, valószínű, hogy olcsóbb lesz egyben, mint külön - így relative olcsóbban lehet majd cserélni kettőt egyszerre. Nem lesz "kihajtja-e" kérdés, nem lesz hűtés probléma, valószínű, hogy sokkal kevesebbet fog enni, így nem lesz táp kérdés sem. Rengeteg előnye lehet, ha okosan csinálják.

[Játékosok]:
    Akinek nem tetszik, az még mindig vehet csúcs procit, külön VGA-val
  • IMYke2.0.0.0
    Azért, nem megvetendő - és szerintem, be is fogják dobni, mint az Intel teszi úgy egy évtizede az EE-kkel -, hogy a CPU-VGA ereje összeadódik a szolid VGA-val...
    Biztosan lesz olyan "High End" AMD CPU család, ahol "erősebb beépített VGA" az "erősebb különálló" VGA-hoz lesz ajánlva.
    Dőlnek majd a 3TréMárk 2010 rekordok :)
  • IMYke2.0.0.0
    Detto. Örülök, hogy egy velem egy ízlésű emberke is így gonmdolja :)
  • MerlinW
    Miután mid-low kategóriában lesz a beépített megoldás, nem hiszem hogy drága lesz. Max 10-20-al drágább mint most - hiszen benne van a GPU is. Ahogy a cikk is írja, a felső kategóriás procikban nem lesz integrált GPU.

Tehát, ha a piacon akarnak maradni, nem adhatják drágán az alacsony-közép kategóriás procikat.
  • MerlinW
    So-so. Végigszaladtam rajta egyszer, itt-ott hangulatos volt, de még egyszer nem fogom elővenni.
  • [HUN]FaTaL
    És ennek miért örül mindenki? Nagyon jó lesz majd 200k lesz a proci és ha teljesítménynövekedést akarsz, akkor majd cserélheted az egészet.

Physixet leszarom. :D
  • IMYke2.0.0.0
    Neked tetszett a Mirror's Edge?

[Off-topic on :))) ]
  • MerlinW
    Most már csak az kellene, hogy AMD bevásároljon egy fizikai rendszert és felhasználja CUDA ellen. Ezután már csak könnyes szemmel, mégis ördögi mosollyal emlékeznénk vissza a zöld gyártóra, miközben ATI és VIA GPU-kkal számoltatjuk a sédereket:)
  • IMYke2.0.0.0
    Halott gyerek volt ez már akkor, amikor elkészült - olyan áron adták az Ageia kártyát [mert hát ők fejlesztették ki], mint egy jóval erősebb VGA-t:
    Persze, hogy nem lett népszerű.

Physix nélkül is szar tud lenni egy manapság összedobott tucatrangú "nézd-a-hátam" FPS... vagy egy ugri-bugri timedemo.
  • pxxl
    PhysX a gyengéknek való, mint a biztonsági öv
  • MerlinW
    "ám 2011-től hatalmas változások lesznek. Az Intel és az AMD tervei szerint ugyanis a grafikus vezérlő bekerül a processzorba, így a csúcskategóriás központi egységek kivételével nem szükséges a számítógéphez külön grafikus kártyát vásárolni. Most látszik igazán, hogy az AMD anno miért vette meg az ATI-t."

Muhahaha:D

Egyébként ha ezt megoldják, gyönyörű kicsi kis alaplapok lehetnek, kicsi házikóban:) 5870 X2-őt a professzorokba!:D
    Aztán jön a "legfrissebb processzor driver-t feltelepítetted?" kérdés:D
  • EK1TEP
    Hát mire másra?
  • IMYke2.0.0.0
    "Bekaphassák"!
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, és könyvtámasznak használnád - mert minden ismerősödnek ugyanígy volna ajándékba kapott VGA-ja...
  • grebber
    Az NVIDIA a Windows 7-ben is letiltja a PhysX-et, ha Radeon mellé helyezünk GeForce kártyát.
  • EK1TEP
    Én szívesen elfogadnám!
    Veszel egy 5xxx-es kártyát ajándék 4890 1GB
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, még a boltok adnak pénzt, hogy elvigyük...
  • MerlinW
    Mondjuk nem tudom hova lehet még csökkenteni a 4-es széria árát:)
  • Gibor
    akkor várok egy kicsit :D
  • kifli
    valószínűleg lejebb megy az áruk (az egy dolog hogy 10.-én megjelenik az új széria, de várni kell az áreséssel, mert mire eljut ide is meg stb...)
  • Gibor
    Hoppááá... várjunk csak ha most kijön az 5000es széria akkor a régebbieknek az ára még lejjeb csusszan? mert szeptember 10-12 re terveztem egy 4870es vásárlást :D
  • barmi
    sry... Akkor így:

-ITTEN-
  • rvn
    Jó az ATT én vagy 1 hete használom. Eddig riva tunert nyomtam csak ha az futott (hőmérsékeltfigelsére használtam föleg) akkor lasabb volt a rendzser 3dmarkba avgy 3000 pont minusz. Sztem nem jó neki a 9.8 as drive.