AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köszi a választ. sajnos a giga 270x nem jöhet szóba mert 275mm férbe vga a házamba. ipon

végül ezt rendelem mert bf4et mindenképpen akartam és így számomra best buy

ALien

broman191
Miért érdekel az a 800 MHz különbség a memória sebességében? Esélyesen nem fogsz belõle érezni semmit a legtöbb játékban. Ha erõlteted a tuningot és eléred a memó tûréshatárát, maximum elkezd majd a képernyõ szép színes csíkokkal bombázni..."kis szerencsével" megmarad a hiba alap órajelen is. A GPU tuningjánál nem hátrány a több pines áramellátás, de a minõségi alkatrészekkel ellátott PCB szintén nem elhanyagolható... 😊

Alig drágábban van ilyen is és nem kell húzni semmit... 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

😞

Nekem is volt 3850-em (MSI OC),piszok jo kartya volt,imadtam. Bar az meg azota is megy haveromnal 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

msi

Ennek a vga nak a memóriáját(4800) fel lehet húzni a 270x szintjére?

Vagy maradjak ennél giga

ez egy 2*6pines 270 amit biztosan meg lehet húzni a gput mert az áram felvétel igy nem lesz akadály

ALien

Na tegnap behalt a HD3850-em. 4.5 évig bírta :S

arty
😄

(egyébként mondhatnám, h én voltam a hülye h nem maradtam WHQL-en és minek frissitettem bétára, de: konkrétan õk írták az egyik bétában, h pattogó hdmi hang megoldva... aztán még a 13.9es WHQL se lett jó, sem az azutáni béták - mostanáig. röhej. ez akkora blama volt - nekik - mint anno az anizó-filtering elbaszás. azt is fél évig javították...)

Forza.

Akkor most újra se indítod a gépet egy évig, hátha? 😄
arty
13.11 beta9.2 - VÉGRE NEM PATTIG A HANG HDMIN !!!!!!! és csak 4 hónap kellett az amdnek a javításhoz, wow!

Forza.

setuh
Vapor-x-es,nem olyan reg volt kitisztitva a gep,bar nem szedtem szet a kartyat,csak a cooler koze porszivoztam,meg kifujtam a port belole amit tudtam.
Nekem pont forditva van, multija a bf3-nak eleg sokszor esik 30 fps ala,single siman jatszhato 😊
Ez a lock-os dolog mar csak azert se mukodne,mert sok olyan jatekot is jatszok ami siman megy 60fps-el vagy akar tobbel is,csak neha kiprobalnek ilyen uj csodakat,pl. az ac4-et,de ahogy nezem abbol se fogok tudni kifacsarni folyamatos 30+fps-t
Azert koszi a tippet.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

benőmenő
Attól függ milyen hûtõ van rajta és mennyire poros.
A 30-ra lockolás pedig abban segít, hogy ne legyenek durva akadások. Kevésbé smooth, mint a viszonylag stabil 50-60, de ez a kisebbik rossz.
Ahol pedig sehogy sincs meg a 30-se ott esélyes, hogy OC után sem lesz, vagy nagyon durván meg kell cibálni.
BF 3-nál amit írtam, az a multira volt igaz, singleben én is akármit variáltam játszhatatlan volt vele. Jó kártya, de régi 😞
setuh
Az amugy mitol lesz jobb ha lockolom 30 fps-re?Vannak jatekok aminel am se eri el a 30 fps-t.

Amugy elegge melegszik a kartya,most vettem eszre ahogy neztem az oc panelt;58 fokos idl-ben,ez normalis?

benőmenő
Auto tune-t azt felejtsd el.
Szerintem nem éri meg, de nyilván hoz valamennyi teljesítményt, ha emelsz az órajeleken, de nem fogja megváltani a világot.
Szerintem többet ér, ha felteszel egy radeon pro-t és lockolod 30-ra az fps-t, amivel mûködik. Nem a legjobb, de jelentõsen élvezhetõbb eredményt ad, mint amikor már füstöl a kártya, de közben 52 és 34 között liftezik 5mp -enként 12x a kiizadt képkockák száma. Crysis 2-nél, BF3-nál és az új bõregérjátéknél, illetve az AC játékokban használtam fõleg.
Így nagyobb eséllyel kibírja addig a kártya, amíg összejön a pénz egy más alternatívára.
setuh
Hali!

Van egy oregecske 4850-es kartyam es szeretnem kicsit oc-ezni mert mar az uj jatekokkal igencsak meggyulik a baja.Azt akarom kerdezni,hogy a ccc beepitett auto tune opciot hasznaljam-e?Vagy tudtok mondani vmi konkret ertekeket amiddig erdemes lehet huzni?Egyaltalan megeri,vagy nem fog hozni szamottevo javulast?

MerlinW
Akkor vegyél 270X-et.

[merlinw.org]

arty
nem lehet (bár nemtudom mi az igényszinted frémrátában)

Forza.

szabii98
az a 'baj', hogy mindenképpen boltból szeretnék(valszeg iponról majd), és ott nemigazán van. :/

I met God. She's black

Csak kiváncsiságból megkérdezem hátha tudjátok a választ. Mirrors Edget lehet mostmár physixel játszani NV kártya nélkül? Úgyértem, hogy vannak olyan erõsek a mai CPU-k, hogy ne akadozzon a physix miatt a játék?

MerlinW
55-bõl VTX3D HD7870 Tahiti LE-t (Már, ha találsz valahol mert kapkodják, mint a cukrot.)

[merlinw.org]

szabii98
szerintetek milyen VGA-t vegyek, R9 270X vagy HD 7870? VGA-ra úgy kb 55k pénzem van, de abba egy Vapor-X-es 270x nem fér bele...a sima Sapphire milyen? vagy esetleg egy Asus/Sapphire HD 7870?

I met God. She's black

benőmenő
A dual-x-re csak 1-2 év garit adnak, szóval én inkábba a gigát javaslom.
Esetleg 2-3 ezerért többért van az msi gaming, én azt vettem, mert rövidebb, így könnyebb szerelni a gépet (valami 2 centi körüli a difi, de nekem már úgy belógna a meghajtós részbe a kártya vége).
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni.Videó kártya vásárlás elõtt állok.
a kiszemelteim a következõk lennének Sapphire Radeon R9 270X Dual-X 2GB vagy GIGABYTE GV-R927XOC-2GD 2GB árban ugyan annyi lenne
Kérdésem az lenne melyik gyártót ajánljátok.Segítségeteket meg köszönném!

Gigabyte Gaming 5 8Gb Kingston DDR3 1600Mhz Intel I7 4790K Shapphire R9 270X

arty
+20% teljesítményem van, ingyen - ez a használ rész

mi van a mérleg másik serpenyõjében? 😊

Forza.

MerlinW
Azeriel
Az nem lenne valami jó :/ Mondjuk a processzoron és az alaplapon kívül már minden kivan benne cserélve.

Nightt
En anno, kb ilyen konfighoz egy Asus P5Q lapot hasznaltam es egesz jo volt.

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

MerlinW
Milyen gépet vegyek topik
Milyen alaplapot vegyek topik

Egyébként azt fogják mondani, hogy mindent cserélj, mert nem éri már meg arra a gépre költeni. Miután már nem gyártják azokat az alkatrészeket, minden sokkal drágább, az újaknál.

[merlinw.org]

MerlinW
Nem az alaplapi BIOS-ról beszélünk, a VGA-nak is van ám saját BIOS-a😊

[merlinw.org]

Azeriel
Amúgy nem tudom a kérdés még bele fér-e ebbe a kategóriába, ha nem akkor irányítsatok át másik fórumra, de szeretnék 8gb ddr3 memóriára bõvíteni, de az alaplapot elõtte le kéne cserélni sajna... szóval egy asus eah 5750 és egy intel core 2 quad q6600 hoz amibe ennyi memóriát akarok rakni, milyen alaplapot ajánlotok és milyen memóriát? (most 2db kingston 2gigás ddr2-es van)

Azeriel
Mint minden más húzás. Amúgy nem is tudtam, hogy a biosban lehet a vga-t babrálni. Én csak cpu-t láttam, de lehet hogy biostól is függ.

MerlinW
Automatikusan tningolja(ná) a VGA-t, de semmit sem ér. Nem ajánlott a használata. Ha tuningolni szeretnél azt kézzel csináld, VGA bios-ban. A szoftveres megoldásokkal mindig lesz baj.

Személy szerint azt mondom, VGA-t tuningolni totálisan felesleges. Többet árt, mint használ.

[merlinw.org]

Azeriel
Hali
Futtatta már le valaki ezt az AMD Overdrive-t? Keresgéltem neten hogy mit is csinál ez, megtetszett, gondoltam kipróbálom, de írták, hogy lefuttatták és beállította nekik frankón, De mennyi idõbe telik amíg végez vele???
A program azt írja néhány percet vesz igénybe, de én már többször is próbáltam, egyszer úgy hagytam háromnegyed órára és még mindig nem történt semmi, és még egy üzenetet sem írt ki, hogy most csinált-e egyáltalán valamit, másnak meg elvileg újraindítja a gépet és kiírja, hogy beállította a legutóbbi stabil beállítást.

HRC Dodi
Hülye vagyok... Bocsi, 7790 😊

Ez pontosan melyik kartya? Mert tudtommal 7990-bol nincs 2 ventis verzio.

Btw,a 7990 ha minden igaz akkor 31cm hosszu.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

HRC Dodi
Sziasztok!

Lehet buta kérdés, de tudtok mondani oldalakat, ahol meg is találom a videó kártyák méreteit? Jó pár helyen néztem, lehet nem jól, de semmit nem találtam. Igazából a kérdés az lenne, mennyi a méret különbség egy HD 4830 Sapphire és egy HD 7990 Gigabyte között? Az addig okés hogy a 4830 egy ventis, míg a 7990 kettõ, de így látszatra nem sok. Jelenleg a gépemben most a régebbi van, tartalékként, és elfér normálisan, a levegõ keringés is megfelelõ, gondolom akkor a másikkal se lesz gond... mert maga a gép friss, jó cuccokból áll.

Köszi a válaszokat!

Jacek
Azt hiszem ez ár/teljesítményben odabaccant😊)

GIGABYTE R9 290 4GB GDDR5 (GV-R929D5-4GD): 103.990

És mégsem derült ki semmi releváns...
grebber
Omlás

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

arty
és ezt kitörölték????

pff 😞

Forza.

Semmi extra, csak többen megjegyezték, hogy sok lesz már a pr bullshit, és játéktesztet kéne látni, mert az AMD-nél tipikusan a negyede se valósul meg a nagy várakozásoknak...
chopin42
Helló! Lenne egy kérdésem, nem igazán tudom mit érdemes választani ezek közül, kissé fura lesz:
hd 7870 vs r9 270x: ~50k vs~57k
megéri a plusz 5-7-10 ezret a 270x?
illetve
hd 7970 vs r9 280x: ~81k vs ~90k
ennél az r9 280x megéri a plusz 7-10 rugót?
Továbbá: a két szegmens közötti különbség megéri a plusz 30k Ft-ot?
Azért érdekel mert akk ink a 280x vagy hd7970-et venném, kb 3 évente fejlesztek de lehet inkább 4.
tudnátok érdemi választ adni?

Akkor azt mond amit töröltek... 😊 Tiszta kíváncsi vagyok... 😊

www.smart-bus.hu

Nekem semmi.
Na gyere sírd ki magad a "vállamon", itt elmondhatod mi nyomja a szíved! 😄

www.smart-bus.hu

Persze nyilván túloztam (egy kicsit), de tudom mit töröltek, mert az enyém is közte volt 😄
😄DD Remélem ezt te sem gondolod komolyan! 😄

www.smart-bus.hu

Érdemes megnézni a hozzászólás számozást 😊 AMD-ék leszóltak, hogy törölni kéne ezt azt...
itt egy jó kis összehasonlítás
van zajszint teszt is.. érdemes megnézni meghallgatni a videókat. Én tuti asus -t vennék ez alapján
grebber
Gigabyte-nak eleg jo a hutoje. A homerseklet rendben es halkabb, mint az ASUS. (hasznaltam mindkettot)