AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arty
nvidia kezdte, szívtunk, szerencsére csak pár játék pár effektjérõl volt szó

ha most elmélyül az API harc, az kinek lesz jó? ha a kedvenc játékod a "másikra" jön ki, mit csinálsz?
félévente cserélsz VGA-t, h a másik játékait is játszhasd?

a 30% környéki AMD részesedés egyébként alkalmatlan a "harcra" - szerencsére.
ha az nv csõdbe menne, brutális árkézés lenne a piacon. már a mostani helyzet, hogy az nv túl erõs, is torzítja az árakat - 50-50%-os piaci részesedés kellene

Forza.

arty
ez kb annyi, mint h a cudát is licenszelhette volna az amd 😊

de minek?
ha pár hónap mulva véletlen kijön az uj API verza és a konkurrencia hardverén szarul mennek a játékok, akkor mivan?
egyik cégnek sem érdeke, h segítsen a másik APIját elterjeszteni, kváziszabvánnyá tenni...

Forza.

Szerintem is jobban jársz, ha a családban marad valakinél, aki egy régi crt-t lecserél rá, vagy ilyesmi.
Tudom... :S

Elromlott, költözésnél felkerült a padlásra, megfeledkeztem róla... Párom padlást ürített, és mivel én szartam rá, kihívott egy szerelõt, aki elvitte, és a bevizsgálásért elkért 12000.-Forintot, majd közölte mi a baja... ha nem kérjük a javítást, akkor ugrik a lóvé. Párom kérte, ennyi lett a vége! 😄

Megpróbálom PH-n eladni, hátha kell valakinek... ha nem, akkor max hazaviszem szüleimnek...

www.smart-bus.hu

Hát az állatira nem érte meg 😞
Az jó, mert 42ezer volt a javítás! 😄DD

www.smart-bus.hu

Amennyiért vevõt találsz rá. Nincs igazán kereslet használt TV-kre, szóval kb bármennyi pénznek örülhetsz, ha egyáltalán akad vevõ rá.
(mondjuk olyat most pont tudok, aki olcsón akar valami tv-t venni, de õ nem fog 15k-nál többet adni érte..)
OFF:

Urak, sok itt a TV guru, segítsetek egy picit. EZT a herkentyût mennyiért lehetne eladni? Kb 5 éves, de ebbõl 3 évet állt, mert megfeledkeztem róla! 😄 Most megcsináltattam, (tápcsere 2 év garanciával) de rájöttem, hogy nekem erre semmi szükségem! 😄

www.smart-bus.hu

BooMiller
Ebben tévedés van, mivel az Nv használhatná a Mantle API-t ha lenne hardvere (elvileg a Maxwell alkalmas lenne) de most nincs ezért mindenhol megpróbál keresztbe rakni.. ami érthetõ valahol😊

Ne ellen API-ként gondolj rá, hanem úgy, hogy kiszélesíti a lehetõségeket... A sok rosszul közül ez a legkisebb rossz, amibõl hosszú távon jó is kisülhet.

www.smart-bus.hu

yesname
Az egész kizárjuk a többi gyártót és annak termékét megvásároló felhasználót 1-2 dologból dolgot az nVidia kezdte és csinálta a PhysX-el többek között. Sõt még most is ez a hozzáállása, mint mindig.
Szóval én úgy vagyok vele, hogy nyaljon csak vissza neki a fagyi. Olyan keményen, hogy megtapasztalják milyen is az és egy életre megbánják amit elkezdtek...
Menjenek csõdeb ha kell. Az sem érdekel ha nem lesz hasonló kategóriájú konkurenciája AMD-nek. Attól még az árak nem fognak annyira elszállni, mint sokan gondolják.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

kifli
És akkor EZZEL mivan?
arty
a directx. a közös szabvány. amire bárki és mindenki fejleszt és fejleszthet.

a mantle szegregál, ellen-api-t szül, amibõl te, a játékos csak rosszul jöhetsz ki hosszabb távon, végül az h a bf4 mantlin 60fps-el fut eltörpül a szívás mögött 😞

pl mi van, ha az nv a crysis4et cudára megvásárolja?
az amd a bf5öt?

EZT NE! a fizix is épp elég baj!

Forza.

broman191
AMD Demonstrates Free G-Sync Alternative at CES 2014

Ez például egy helyesnek tûnõ út, kérdés eltûnik-e a süllyesztõben, avagy lesz belõle valami, mindenesetre mosolyogtató fricska az elnevezése... 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Szar? 😊 Akkor mi lenne a helyes út? 😊

www.smart-bus.hu

arty
köszönöm, nem nekem kellett beírnom 😊

Forza.

arty
neked meg két(három) vga-d lenne, mert egyik játék nv exklu lenne, másik amd exklu, harmadik intel exklu.

a mentlés irány SZAR.

Forza.

BooMiller
Most néztem egy videot csak ezért az a yt-n fps teszt ps4 na 45 fps az egyszer volt a 1 másodpercre 99% 60-ált az fps... na mindegy

Valószínûleg nem áll meg, de a DX keretein belül maximum az agyatlan izmozás mehet tovább tyúklépésben! ÍME (azért valamit tudhat ez a Mantle dolog, ha az NV 2 GPU-s kártyával készül a 290X ellen)

Ez az egész Mantle sztori arra jó, hogy mozgásra kényszeríti a PC-s világot... ha bejön, ha nem, arra már jó volt, hogy lépésre kényszerítse a többieket is. Ha ez nincs, akkor még többen tértek volna át a jövõben a dobozokra... egyszerûen akkora technikai fölényük van, hogy ezzel a DX keretein belül erõbõl már nem lehetne versenyezni 1-2 éven belül.

Az NV és az MS nyeregben van... ha nincsenek kényszerítve, a büdös életben nem mozdulnak, ez jól látszott az elmúlt években... ideje volt egy kis borsot törni az orruk alá.

www.smart-bus.hu

kifli
mitõl egyre kevesebb az esély? a dolgok ugyanúgy állnak mint eddig? Változás nem történt.
grebber
MS leszarja!MS az direkt hátráltatja a pc-s játékipart ezt a vak is látja!
Ha nem így lenne már ezer éve ilyen mantle féle cuccok lennének és nem fostos dx lassító!

Next PC upgrade: 2022

Ok, tételezzük fel, hogy ennek is kell 1-2 év, mire valami kiforr belõle.
De gondolod, hogy addig PC-s fejlõdés megáll? Már az nv is megszellõztette a saját lowlevel(ebb) SDK elemeit, és fogadni mernék, hogy nem telik bele hosszú idõ, és a M$ is reagálni fog a DX hiányosságaira. Persze ehhez az is kéne, hogy a mantle TÉNYLEG felkavarja az állóvizet, csak ugye erre egyre kevesebb az esély. Legalábbis a szükséges mértékben.
Itt még lehet, hogy nincs, de azok játékok amik kihasználják a mostani konzolok elõnyeit, még a jövõ gyermekei... A DX keretein belül maradva 1-2 éven belül pislognánk mint hal a szatyorban... És mondom ezt úgy, hogy rühellem a konzolokat... 😊

www.smart-bus.hu

Ha meg egy ~140 ezres PC-n is fog a mantlevel ugyanolyan jól futni a BF4, mint konzolon, akkor a Sony és a M$ fog egykét kérdést feltenni az AMD-nek azt hiszem 😊
Na látod, abban legalább tudod cserélni a vga-t 😊
Nem állok neki most legózni, de amúgy 45fps körül van PS4-en a BF4 1600x900-ban, szóval ha annyit tud, már bõven jó. A windowst meg.. aki akarja beleszámolja 😉 Ha ti is összeraktatok 140-ért egy ilyen gépet, akkor itt nincs több kérdés...
arty
elég szarul sült el az egész az AMD-re nézve, hiszen egy hulladékkal demozni valamit, nem jó ómen ... 😊

Forza.

arty
rakjál össze, de 60at tudjon 😊
(nem kell 45özni, de ha mégis maszatolni van kedved, mondj 22-t 😉 )

csak egy win8 majdnem 30ezer... (másik topikban már próbáltunk összerakózni, 140+win a minimum ár egy korrektebb pécéhez, de ~2 év mulva cserélheted benne a vga-t)

Forza.

A MANTLE megjelenése a BF4-hez van kötve, de egy akkora bughalmazt hozott össze a DICE, hogy egyelõre nem jön hozzá a MANTLE tapasz. Tudomásom szerint ez nem az AMD sara, a részükrõl már mehetne a menet.

www.smart-bus.hu

benőmenő
Egyelõre a semmiben sincs Mantle.
Eddig csak a vakítások mennek mindenféle százalékokkal, de konkrét játékokban konkrét sebességnövekedésrõl mélyen kuss van a hivatalos források felõl.
A bf4 pedig egy ideig új dlc-t sem fog kapni, nemhogy mantle-t, mert bogár irtás folyik ezerrel.
Her Laca
Szevasztok Urak!
Olvasgatok itt,oszt csak nem a Mantle rõl folyik a diskurzus.
Nem követem az eseményeket jelezném,tehát megkérdezem.
Megjelent a BF4 ben már. Mert ugye decemberre mondták,meg ha igen akkor valóban brutál a dolog?

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

radeon

Ezzel mit is akarsz mondani?
Mennyibe is kerül egy PS4? 130ezer ft.
Abból össze lehet rakni egy PC-t is, ami tud 45 fpst 1600x900-ban. Sõt, mernék rá fogadni, hogy jobbat is.
BooMiller
Tehát nem a MS vagy a Sony rendelte a HW? hanem egyenesen rátukmálta az AMD mindkettõre😄

arty
milyen pécén? a "filléres" integrált apunál (konzolok) jelentõsen erõsebb pécén ... ez a nem mindegy 😊

a mantle azokon pécén nem fog segíteni, akiknek már most is 100 környéki az fps, viszont vannak sokan a 7770/7850 kártyákkal, akik alulról szagolják a 60at, õk mantlével talán elérhetik. ez nekik jó, kb senki másnak.

Forza.

De a PR bullshit nem errõl szól....

A BF4 az AMD legnagyobb vesszõparipája, mint ahogy a konzolokban lévõ hardver, mantle úgyszintén. Vagy most akkor mégis fos minden?

Eddig arról szóltak a dolgok, hogy a konzolok lowlevel apija miatt a nyomába sem ér majd semmilyen pc. De a BF4 eleve jobban teljesít PC-n, és akkor most a mantle még dob rajta? Végülis nem kicsit csinálnak segget a szájukból...
arty
nyitócím, ha tudod h ez mit is jelent
balfaszdice
7850/70
bénacpu

szólj ha még nem elég!

Forza.

Próbáld ki egy konzol erõsségû PC-s hardveren DX alatt a BF4-t, és megérted! 😊)

www.smart-bus.hu

Ha nem csak a plusz fps-rõl szól, akkor miért nem néz ki minimum 2x jobban kvarcjátékon? 😄
900p. És ehhez tud kb 50-60fps-t.
Míg az XBO 720p-ben is beesik 30-ra.
arty
xbo -> foslassu ddr3, maga a csoda, ha valami értelmesebb felbontásban fut
ps4 -> mer' nyitócím és/vagy kevés a hw hozzá. a dice fakezü, meg lehet nézni h az elõzõ konzolgenerácioban is milyen fosportokat voltak képesek összehozni a fixhardver ellenére....

Forza.

Mert az 1080p + fix 60FPS-hez szerintem kevés a hardver még így is. (fõleg onlány)

Gyanítom ez a + xy % a 4K-nál fog jól jönni BF4 esetében. Azt meg ne feled, hogy a MANTLE nem csak a plusz FPS-rõl szól. 😊

www.smart-bus.hu

BooMiller
PS4 az nem 1080?

Érdekes lesz azért a téma, fõleg hogy most sem mûvészet PC-n 60fps fölött tartani a BF4-et, akár a 2 éves 670-emmel se.

Szögezzük le ugye a tényeket:
- nextgen kvarcjátékokon is van BF4 már
- mind a kettõben benne van az AMD ûrtechnológia
- mind a kettõben ott a Mantle megjelenés óta...

Tegyük fel ugye, hogy bejön a Mantle PC-re is, és megtáltosodik a BF4. Legyen 74%-kal több fps. Még mindig nemröhög.

Na most akkor valaki válaszoljon arra, hogy ehhez képest XBO-n és PS4-en miért nincs 1080p és 60 fps?
serkov
Nagyon köszönöm a segítséget! :-)

Gigabyte P35-DS3:E8400:Hd3870:4GB Geil Ultra kit

arty
majd ha látom a bf4 bencsmárkot 😉

Forza.

arty
+1 a linkelt 7770-re (bár itt sebességben is lesz ugrás jócskán 😊 )

Forza.

broman191
HD7770 minimum, esetleg R7 260X egy fokkal drágábban. 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

serkov
Hello!
Lecserélném a HD4870-em valamire, ami tudja a DX11-et, de mostanában nem tájékozódtam! Mit ajánlanátok? A teljesítmény elég lenne kb, csak kéne a DX11 pár újabb játékhoz! Ár számít! :-)
Elõre is köszi!

Gigabyte P35-DS3:E8400:Hd3870:4GB Geil Ultra kit