90029
  • Solten
    Toxicon is vapor chamberes kuler van nem? :)
  • gurubefree
    En csak fan vok .... De jo lenne mar elfelejteni ezt a szobahomersekletes dolgot mert a VGA a hazbol veszi a levegot a GPU hutesere . A hazban akar +10 fokkal is melegebb van mint a szobaban . Na ha ebbol indulunk ki lehet ott heat-pipe akar 20 is a ket tipus ugyan abban a hazban ( es ez a lenyeg ) ugyan azt a minosegu/homersekletu levegot kenytelen hasznalni a GPU hutesere .
    Nekem nincs heat-pipe-ja a HD4890-nek meg is ilyen homersekletu mint a tied sot terheles alatt sem megy 72 fok fele .
  • strebacom
    Elmehet a faxomba a vapor-x a szar hütőjével....
    a toxic a nyerö....erröl nem nyitok vitát csak komoly hozzáértő emberekkel fanokkal nem.....
    Toxic most szoba..kb 23-24 fok

• KranaZoli #44166
    Ez a teszt gondolom nem zárt házban készült, hanem teszt labor-os gépen.
    Ezt Én el nem hiszem!!!

Ketten is (Streba and Me :) nem futhatunk bele ugyanabba szerintem. Van esélye, de nagyon csekély.

A Toxic és a Vapor-X ég és föld.

Vapor-X: Nincs heat-pipe; a műanyag borítás sem hosszában, sem függőlegesen nem fedi le a nyákot és a hűtő bordákat.

Toxic: Van heat-pipe és a borítás minden irányban lefedi a nyákot.

A 4890 Vapor-X itt figyel mellettem egy másik asztalon. ;)
    Rossz ránézni.

A Toxic valóban jobb. Nem csak favorizált kérdés ez.
  • gurubefree
    Arrol nem is beszelve hogy a TOXIC sem kulonb mint a Vapor-x meg is mindenki a TOXIC-ot favorizalja .
  • gurubefree
    Csak ezert emliettem : "80-85 fokos GPU és 60-65%-os venti."

Lattam itt kepeket ahol a HD5850 85 fokos volt de nem 60%-65% hanem kozel 80% .
    Van akinek bejott a vapor-x van akinek nem de az teny hogy a tesztek pont az ellenkezojet igazoljak mint amit te allitasz.

Raadasul halkabb is mint a HD4890-ek nagyresze .
  • Blum
    Kifli,te még lógsz nekem egy CoD4/CoD5 tesztel az 5770-el!
  • KranaZoli #44162
    Mit értesz hűvös alatt?!

FurMark alatt érte el a 85 fok-ot. Játék alatt -10 fok max!!!
    Az szerintem nagyon baba!

A házam zárt. De elöl és hátul venti természetesen.

2D-ben 43 fok környékén mozog.

PS:

Nyáron más lesz a helyzet az biztos.

A vasárnap estét Én is utálom. Mindig a hétfő jut róla eszembe. Azt is utálom.
  • gurubefree
    A HD5850 sem mondhato huvosnek ...... amugy ez fugg attol is milyen hazban van a kartya .
  • KranaZoli #44160
    5850-ből kiindulva halknak kell lennie.

Vapor-X:

Volt szerencsém tesztelni pár napig egy 4890 Vapor-X-et. Ha létezik naggyon, de naggyon szar hűtő az a Vapor-X.

80-85 fokos GPU és 60-65%-os venti. 5x hangosabb, mint a HD5850 ref. hűtője. Ill. a meleg levegő mindenfelé távozik róla, csak hátul nem jön ki semmi belőle, ahol a rács van rajta.

Maga a műanyag borítás le sem fedi a hűtőbordát így a rajta lévő venti mindenfelé fújja a meleg levegőt róla. Jó esetben a hátsó ventire jut.

Tapasztaltam, hogy mennyire xar. De talán emlékeztek még, hogy Streba is miket írt róla. Vapor-X hűtőt soha többet.
  • [HUN]FaTaL
    Kifli: Halk a referencia 5770?
  • [HUN]FaTaL
    Tévedés, csak a 4890ekkel nem volt gond. Legalábbis PH fórumon ezt olvastam. Amúgy meg szerintem mindegyikből van hibás darab.
  • gurubefree
    Bizok benne ....
  • kifli
    mire te veszed szerintem már lesz vapor meg toxic is
  • gurubefree
    ja .... buisness marketing .
  • kifli
    abból nem engedélyezik csak a ref karikat amd-nél, biztos lesz majd idővel, de mivel a tuning példányok gondolom simán 1000mhz/6000mhz járnak majd, és esetleg verhetik 4890-et ezért még el kell adni a maradék 4890-ek jóáron :)
  • Solten
  • Klemice
    azért vicces hogy hallva a pletykákat csak a 4870es vaporokkal nem volt semmi gond... jó szériát választottam
  • gurubefree
    HD5770 ??? Abbol nincs ??
  • Blum
    OMG...milyen pici ez a kártya!
  • gurubefree
    jammmmy ..... rakhatak volna bele HD4850 akar . Az ara gondolom Szivinfarktus gyanus ....
  • Solten
    Nem hiszem hogy lesz meg valaha, en se hallottam/olvastam semmit errol a FuSi-n kivul. Talan tul koltseges. Plusz kaphatoak olcsobban a 4670 Mobilityvel szerelt notik, hozzak siman ezt a teljesitmenyt.
  • kifli
    Sapphire HD5750 Vapor-X

• Klemice
    ilyet majd külön szerzek be ha lesz valami normális gyártótól
  • [HUN]FaTaL
    Ja tényleg ezt is olvastam még. :D De úgy meghalt, legalábbis azóta semmit nem hallottam, se más notebookoknál se FUSIval. Mondjuk FUSIt én nem vennék az biztos.
  • Solten
    Meg lett valositva: VGA a notebook mellett

• gurubefree
    Nem tartom hulyesegnek .... bar akkor a kutya nem epitgetne felmillios gepeket
  • [HUN]FaTaL
    Ha jól emlékszem volt ilyen kezdeményezés, talán a FuSInak és az ATinak, dehogy abból mi lett az passz.
  • gurubefree
    Mert olyan mint a szombat este ... senki nincs itt .
  • gurubefree
    Azon agyalok hogy a normali asztali gepekben levo PCI-EX csatolofelulet valoszinusithetoen ( ujabb hosszu szo !!!! ) ugyan olyan mint egy laptopban levo mivel a PCI-EX csatolofeluletenek szabvanyosnak kell lenni mivel a laptopokban es az asztali gepekben hasznalt VGA-nal csak meretbeli ( teljesitmeny ) kulonbsegek vannak.

Szoval :Miert nem csinalt mar valaki olyan csatlakotatasi modott amivel ki lehet vezetni a PCI-ex csatlakozast a notin kivulre es egy external PCI-ex csatoloval akar milyen VGA csatlakoztathato a laptophoz
  • kifli
    merthogy? :D
  • gurubefree
    a vasarnapot is utalom
  • Solten
    Hu, ezt elmeselem neki, hogy ilyen szepeket mondtal rola...
  • strebacom
    Persze megértem akinek ilyen gyönyörü barátnéja(felesége) van mint neked......lásd Solten képei....
  • KranaZoli #44135
    Jól van, ezt megjegyeztem.
  • Solten
    Fuggo lettel, nagyon helyes...
  • berczely
    Kipróbáltam én is ezt a Heaven Benchmark v1.0 programot.
    Állítgattam a DirectX változatokat szembetűnő különbséget nem tapasztaltam, viszont gyorsaságban 1. helyen a DX11!... aztán a DX10,DX9.
  • Solten
    Azt akartam irni, de elnezve ezt a csajt, erosen keptelenek lennenek ra...
  • gurubefree
    most is a buszrol irok annyira hianyoztok
  • [HUN]FaTaL
    És szerinted én ezeket mennyire figyelem? Szarok én a bencsmárkokra. :D