90029
  • KranaZoli #45054
    Hát game előtt vedd feljebb az OC fülön a FAN-t és próbáld úgy. Ha úgy is csinálja, akkor nem túlmelegedés.

Ill. érdemes másik CCC-t is kipróbálni. (korábbit, ha a 9.10-es van fent)

PS:

MSI Afterburner progival game közben is meg tudod jeleníteni a FAN értékét (is). Nem kell ALT+TAB. ;)
  • Blum
    Catalyst-ból legfrissebb van fent?
  • MURopi
    Most desktopon be állt 70 fokon a kártya 27%-os ventilátorral :) be tolnám mondjuk a crysist, szerintem ha ki kapcsolom, hogy ki kapcsolja magát a gép ha túl melegszik a kártya meg közelíthetném a 120-130 fokot :)
  • Blum
    Fasza...:S

Vell dán ipon!
  • KranaZoli #45050
    Érdekes és hasznos infó. Köszi, hogy megosztottad Velünk!

Jó tudni. Mint írtam Nekem sem ment simán, de Én pár ms után CTRL+ALT+DEL és lelőttem.

Számomra, mint ezt már kifejtettem ez több, mint benchmark progi. Nem ismerek olyan játékot, ahol a tesszellációt real-time lehet ki-be kapcsolgatni, az éjjelek-nappalok váltakozásával együtt.
  • barmi
    AMD chipset kérdés következik:

AMD770 vagy AMD785G

AMD790FX-re sajnos nincs már elég lé :(

Köszi ; ]

• MURopi
    Az a röhej, hogy ezt ajánlották... név szerint a Corsair-t.
  • Blum
    csak úgy kíváncsiságból...mit ajánlottak?

CoolerMastert,meg Corsairt 50k-ért? :D
  • MURopi
    jól mondod, a telefonban még márkákat is ajánlottak az 1kW-s táp mellé... tiszta hülyék, azt hiszik az ember szarja a pénzt?:)
  • MURopi
    de figyelj, ha veszek 1 kártyát 140ért és másnap már 130ba kerül ugyan úgy kifizettetik velem a 140et hiába mondom de, hogy most 130, ha oda volt írva hogy az árváltozás joga fenntartva akkor nincs jogod panaszkodni :S
  • Solten
    "szerintük 1kW-os táp kéne bele"

Ja, lc-powerbol biztos... Az apjuk nemi szervet...
  • Firerock
    boltba megyek be érte
    és oylat küldtek hogy az összes fizetendő,meg hogy az alábbi terméket rendeltem meg ennyiért...
  • MURopi
    Én még mindig azt bizonygatom, hogy ez a kártya ugyan nem lett tuningolva :D de nem kéne ki cserélniük? Akkor minek van a kártyán a 3 év garancia? Dísznek?
  • MURopi
    ha meg kaptad róla a bizonylatot, hogy ennyit fizettél és oda fogják adni akkor nem kell többet fizetned, szerintem 100% :)
  • Blum
    Az,hogy a venti nem indul meg,ugyanúgy lehet túlzott tuningolás eredménye. (szerintem)
  • Firerock
    ez 100%?
  • MURopi
    Hát nem lett szarrá tuningolva, de a ventilátor vezérlés akkor sem működik és ez elvileg garanciális problémába bele tartozik, akkor miért nem cseréli ki az ipon?De egyébként 27%-on marad komoly gamelés közben/után is a ventilátor, már-már lassan 90 fokos volt a kártya amikor nem ment feljebb és még mindig nem vette feljebb, kézileg be állítva 100%-ra ventilátor meg simán 40-50 fokon tartotta a kártyát, bár 1 hurrikán hangjával...
  • Blum
    Jaja,ez orbitális baromság. Lehet,hogy az ipon is tudja,hogy szar a kártya,csak nem akarja visszavenni,így inkább átbasszák az embert és hazudnak neki valamit. Na ezért félek én a netes rendeléstől...
  • kifli
    6565
  • kifli
    ez baromság hogy 1kw-os táp kell neki :D
  • Blum
    Ha használt,akkor lehet,hogy az a baja,hogy fossá tuningolták. Gondolom amíg szépen megy 2D-ben és nem kap nagyobb terhelést,addig nincs gond....
  • Firerock
    figyeljetek már
    megrendeltem ma a Rumplepadot
    el is küldték az ímélt hoyg visszaigazoltak
    6565Ft
    most megnéztem
    ma már 13ezer forint
    akkor most nekem mennyiért lesz?
  • MURopi
    Próbáltuk ház nélkül is, házzal is, most 1 aerocool házban van benne a kártya, de szerintem nem ez miatt nem akarja vezérelni a ventilátort
  • Firerock
    milyen házad van?
  • MURopi
    Hi!
    Került a gépembe 1 használt sapphire radeon hd 4870 x2, a problémám a következő: a kártya túl melegszik, vagy nem tudjuk, hogy mi lehet a pontos probléma de lehet, hogy túl melegszik mert miután le áll van vagy 100 fokos :D garanciás, ipontól lett véve, vissza is volt már küldve de ők szerint "túl kicsi a táp" (700W-os enermax táp volt benne) szerintük 1kW-os táp kéne bele és ezért melegszik túl és ezért áll le.Vissza küldték mintha semmi baja sem lenne, vissza raktuk a gépbe próbálgattuk (mellé raktunk 1 300W-os VGA boster-t is) és arra a megállapításra jutottunk, hogy ez a kártya biza nem nagyon állítgatja a ventilátorát. Körülbelül 5 perc játék után olyan 85 fok körül volt a kártya és 1 gyors alt-tabozás után meg nézve a CCC szerint 27%-on volt a ventilátor. Kérdezem én, hülye ez a kártya és nekem kéne állítanom a ventilátort folyamatosan, hogy ne süljön meg a kártya vagy csak hibás a kártya? 1 évig tökéletesen ment, most hirtelen túl melegszik :S

Valaki valami megoldás? Van valami újítás a kártyához vagy hibás vagy mi van most?
  • IMYke2.0.0.0
    Megéri!
  • kifli
    9.10 nem támogatja 5700-at, van neki beta drivere, ami elméletileg újabb mint a cd-s, bár azt nem találom xp-re, xp-nél csak 5800-hoz van driver ati.amd.com-on, win7-hez van 5700-hoz is
  • Wanted
    Végre fut a Heaven benchmark.
    Feltelepítettem mindent amit korábban mondtatok és meg sem moccant.
    Egy másik fórumban olvastam, hogy sokáig kell várni és akkor elindul a proggy.
    65 másodpercig néztem a "lefagyott" képernyőt és utána elindult!!!
    A következő indításnál már nem kellett várni egy másodpercet sem.
    Ezt rakjátok össze.
    Egyébként azt tapasztaltam, hogy a proci magszámtól nem függ a bench eredménye.
    Hasonló beállításokkal majdnem pontra olyan eredményt kaptam, mint KranaZoli.
  • deestroy
    Köszi mindenkinek. Sapphire Toxic mellett döntök. A gigabytem elvérzett 1 hónap alatt...
  • Gibor
    Szerintetek megéri kétezer forinttal többért megvenni az OCZ-t vagy bőven jó a CSX.
  • Firerock
    én is ilyen monitort szeretnék
    de talán HDMi jó ha van rajta
    22-es érdekelne
  • KranaZoli #45023
    A Sapphire Toxic. Ha OC-t akarsz.
    Ha nem, akkor keress olyat, hogy Silent Efficiency. Halk, hűvös nem ref. hűtős 4870-es a Sapphire-tól.
  • pxxl
    sapphire HD4870 toxic magasabb órajel+legjobb hűtő
  • Firerock
    Shappire Toxic
  • KranaZoli #45020
    Jól írta Fatal. Ne kötekedj!

Ezen az áron ez van. HDMI -> Ha lenne benne beépített hangszóró akkor lenne értelme. De Én a beépített "hangszóróknak" sem látom semmi értelmét.

DVI-al összekötöd és kész. Ennyi! Bővebben lásd szignóm. ;)

PS:

Van még belőle a HD, amelyikben van TV tyuner. De azt nem ismerem, bár vkinek van innen olyan is, úgy emléxem.
  • deestroy
    4870 et akarok venni. Gigabyte, vagy Sapphire toxic, vagy Asus? Melyiket érdemes????
  • Blum
    64bit-es Vista-t felpakolod,szvsz akkor jársz a legjobban.
  • pxxl
    64 bites pista is jobb lenne :)
  • shaddoc
    Egyenlőre ez van csak sajnos. Tudom, hogy az új Windows 7 jobb lenne, s természetesen az is tervben van. Külföldi fórumokon is panaszkodnak páran úgy látom. Teszek egy próbát a driver Cd-vel, ha nincs más, csak gondoltam a friss mégis csak jobb.
  • berczely
    Á ez szuper!

HDMI: Nem << ez nem baj hogy nincs rajta?Vagy elírta az ipon?Mert tudtommal a HD4850-es kártyán már van HD-s kivezetés és akkor úgy kötném őket össze (nem nagyon értek hozzá!)

Esetleg még tudnál ajánlani 1-2 monitort még hasonló árkategóriában?