90029
-
#89629 Nem, biztos nem, pont a superek nyomására vágott az AMD és egyébként vághatnának még, mert asszem most az AMD-t olcsóbb gyártani de valamiből meg akarja szedni magát mint az nvidia az előző generációban -
Borg #89628 Mit kövessenek?
Nyilván nem vágtak volna árat AMD-ék még release előtt, ha annyira versenyképes termék lenne. -
#89627 Vajon a zöldek követik-e? Jöhet a "how low can you go" challenge... :))
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: broman191, 2019.07.05. 17:02:02 -
#89626 A végére vágtak az árakon
AMD disclosed launch prices of the RX 5700 XT and the RX 5700 to be USD $449 and $379, respectively. -
#89625 Purchase qualifying AMD Radeon™ graphics or Ryzen™ processors and get 3 months of Xbox Game Pass for PC -
#89624 Már nincs sok hátra és jönnek az amd vga és proci tesztek.. A proci jobban érdekel mivel a VGAnál nem lesz meglepetés ,mert csúcsra nem képesek sajnos így nincs mit figyelni. -
#89623 Tesztelgettek egy kicsit, bár nem értem miért ebben a szemétben, mert igazából nem sokat mond el ez a teszt. A final fantasy komolyságát mutatja hogy a 1660 előrébb végzett mint a radeon VII. Komolyan aki nem nvidia fölényt akar villogtatni, miért használja? Nem értem hogy kezelhet ennyire szarul radeonokat ez a játék.
-
#89622 Az évre elvileg ennyi, majd jövőre jön a nagyobbik Vega és gondolom a kisebbek is. -
#89621 A sapphire bejegyzett 20 márkanevet
Háááát... ez igen csak biztató lehet jól spekuláltam és jól vettem észre hogy kevés a cumpute unit ezeken a kártyákon? Mert ha az 5700 csak a közepe és kiadnának tényleg ezek közül elég sokat az elkövetkező 1 évben azért nagyon odaütne, mert az 5700XT is elég erősre sikeredett -
#89620 Remélhetőleg ez már nem lesz az igazi bányászatra... Na meg az XT sem marad ilyen drága, ha jön a 2060 super olcsóbban.
Utoljára szerkesztette: broman191, 2019.06.27. 18:41:40 -
#89619 S csak most kezd újra beindulni a bitcoin... -
#89618 Euros árak...
409 EUR - RX 5700
489 EUR - RX 5700 XT -
#89617 Augusztusban érkeznek a nem referencia Navi kártyák -
#89616 Visszater az AMD mobilba? -
#89615 ASRock “NAVI” Radeon RX 5700 Series
"Ezek egyelőre koncepciók, külön kihangsúlyozták. Nincs alattuk működő hardver. Az, hogy a média ezt úgy adja el, hogy ezek a NAVI-k, egy szegénységi bizonyítvány, amit a szenzációhajhászással állítanak ki. A NAVI-t az E3-ig senki sem mutathatja meg."
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.05.28. 12:51:00 -
#89614 Úgy volt értendő! ;) -
#89613 Ezek amcsi nettó árak mindig, tehát a legoptimálisabb ár az 499 dollár +27% áfa. -
Gibor #89612 500 dollár alapból 150e durván, az emberek nagy része felmegy ipon stb webáruházakba és onnan vásárolnak és ott biza lehet számítani 180-ra alaphangon. Amit eddig néztem dodó és végleges huf ár, az szinte mindig ilyen +30k huf volt legalább. -
#89611 Kb. 150 és 185e Ft környéke, plusz AIB felárak, csúnyát fognak nyalni ha ezek lesznek az induló árak. Nem túl vonzó amíg a 2060 kb. 120e Ft-tól, a 2070 pedig 170e Ft-tól indul... Persze még nem tudjuk hogy mit fognak nyújtani, nagy a csend, de 1 héten belül okosabbak leszünk...
Utoljára szerkesztette: broman191, 2019.05.21. 18:01:09 -
Gibor #89610 Tehát akkor itthon kb 180-200 lesz az ára. Ez se fog megváltani semmit így, pont fele annyiba kéne kerülnie. -
#89609 Eddig a legtöbb pletyka lényegesen olcsóbbnak állította be őket, funny ha ez lesz a "megfizethető" AMD...az említett árszinteken az állítólagos erejükhöz képest rossz vicc lenne. Főleg ha közben jönnek az RTX refreshek is, fentebb húzott GPU-val meg gyorsabb memóval, esetleg egy csipetnyi leárazással. -
#89608 A Navi a Computex-en kerül bemutatásra május 27-én, és az indítási időpont július 7-én lesz.
A Navi jelenleg két verzióval rendelkezik, az egyik ára 499 dollár, a másik 399 dollár.
"Stronger than 2070" -
#89607 Nem tudom hogy mi lesz a "secret sauce", de arra számíthatunk hogy a PS5-ön a régóta PS vonaton lévő belsős devek szét fogják optimalizálni a fejlesztéseiket, hogy okos beállításokkal futó ray tracing mellett látvány és sebesség is legyen a relatíve korlátos hardverrel. Finoman szólva nem vagyok meggyőződve arról, hogy az Nvidia csomagja a leghatékonyabb sebesség-látvány viszonylatban, csak jelenleg nincs alternatíva... Bár nem lehet a gonosz zöldekre fogni, sok múlik a fejlesztők finomhangolási hajlandóságán. Persze a zöldek szempontjából aligha probléma, ha hasonlónak érzékelt látványhoz egy kategóriával nagyobb RTX VGA kell, a felsőkategóriában nagyot mennek évek óta...
Utoljára szerkesztette: broman191, 2019.05.10. 18:55:39 -
#89606 Azért PC és konzol optimalizáció között ég és föld a különbség, szóval ne vegyél rá mérget. -
#89605 2020-ban biztosan nem érkezik érdemi újdonság az nagy Navikon túl, a kisebbeknek adnak esetleg egy kevés órajel többletet. A Navik is megérnek majd valszeg legalább 2 évet mint az elődök, vicces még pár évet előre nézni és a "majd azok ütnek" dolgokat várni, amikor a most érkező belépő és középkatos Navik is felforgatják majd a piacot. Meglátjuk hogy mennyire lesz képes az Nvidia megtartani a középkatos árcéduláit, mennyit ér a belépő RTX a közönség számára. A felsőkategóriában biztosan nem lesz nagy trónfosztás, hosszú éveken át nem volt rá példa. A legnagyobb kérdés hogy a kisebb Navik milyen szintű ray tracingre lesznek képesek. Ha a Crytek demójában látható reflection & refraction a régi kamu SSAO társaságában mellett menni fog a Vega 56 30 FPS-e helyett 60 körül, akkor már nem rossz. A nagy Navinál meg valszeg menni fog minden jó a ray traced árnyékokkal együtt, az RTX csomaghoz hasonlóan. Bár a jobb teljesítményen túl a klasszikus kamu megvilágítás előnye, hogy nem lesz kiugró eltérés a játéktér helyszíneinek megvilágítása között, mint pl. a Metro egyes jeleneteinél, hogy az normál rendereléssel még viszonylag fényesnek szánt jeleneteknél RTX mellett szinte koromsötét van valós fényforrások hiányában. Kíváncsi leszek hogy a konzolokon is miféle ray tracing csomag használata lesz jellemző, mert a teljes RTX csomag minőségét csak nem lesznek képesek hozni a kb. középkatos AMD grafikus hardverekkel.
Utoljára szerkesztette: broman191, 2019.05.10. 17:41:58 -
#89604 "a külön sorokat a gyárban stb..."
Igazából itt van a kutya elásva, ha úgy alakítják ki a gyártósort, ezt lehet automatizálni a tesztekkel, így csökkenthető elméletben egy csomó költség. Innentől kezdve meg (szerintem) tök jó, hogy mindenki belőheti magának, hogy milyen cuccot szeretne (pénztárcájának megfelelőt). -
#89603 Igen elvileg az ucso GCN, majd meglatjuk:))) Namost en sem vagom annyira de a jovo chipletes cuccban van, amit tudnak pakolgatni attol fuggoen mekkora power kell, mind az AMD mind az NV is ebbe az iranyba megy, Intelt nem tudom. -
#89602 Most lehet marhaságot fogok mondani szóval aki jobban képben van javítson ki, de csak ha teljesen biztos abban amit mond, mert én egészen magabiztosan állítom, hogy a Navit sehova nem fogják pörgetni. Persze ilyen tuningot mint a 480 kapni fog szóval megérhet a Navi is pár generációt, de nagy változtatást ne várjunk tőle, mivel a Navi az utolsó GCN gyártástechnológiával gyártott GPU család és 2020-2021 ben jön az Arcturus vagy még ki tudja minek hívják új technológia. A GCN korlátja pl a 64 compute units, amit a Fury X-nél már el is értek, meg a Vega 64-nek is ezáltal érthető a termékneve :) Szóval persze lehet ezt még reszelgetni és gyorsabb lesz de masszívabb ugrás szerintem az utódnál elképzelhető. Csak tényleg unalmas már, hogy mindig a következő lesz a megváltás, közben meg telnek az évek, bányászat láz aztán meg nincs egyszerűen olyan hw amire nyugodt szívvel kiadnám a pénzt pedig a mostani pc-m igen lerohadt már :D Szerintem a Navi nem lesz rossz befektetés ennek ellenére, de ilyesmi mindig utólag derül ki, kétlem hogy az új gyártás technológiával akkora hatalmas lenne az ugrás hogy dobálhatnánk ki a kártyáinkat, de elméletileg a navi a mostani RX480 meg 580 vonal örököse és igazad van abban hogy valszeg majd reszelgetik 2-3 generáción át de a flagship valami még leplezett dolog lesz jövőre vagy 2 év múlva.
Igen értem azt is hogy ahogy bonyolódnak a chipek egyre több a selejt, de igazából ez a sok verzió pénzlehúzás csak sztem. Régen pl vegyük hogy a 100% os chippek mentek a flagshipbe a 99%-70% os a középkategóriába a 70-40% a belépő szintre ami meg kevesebb az selejt. Na most kitalálták hogy befér ide még pár kártya pl 99-85% ig azt 85% on tudjuk hajtani az legyen a közép felső, 85-70% ig a közép amit 70 en tudunk még hajtani ésatöbbi, de most az a 10-20-30 dollár megéri ezt a lassan káoszt ami van, a külön sorokat a gyárban stb... Ezek szerint ki lett számolva és megéri, de attól nekem még butaságnak tűnik 4-5 kategóriától több. Érdekes ötlet a piackutatási dolog de szerintem arra vannak cégek és úgyis tudják hogy közép kategóriába fog fogyni a legtöbb, közép felsőbe még sok, belépő meg alsóból olyan közepesen felsőből meg a legtöbb. Ha a kép így valósulna meg a 3080-3070XT fogyna legjobban. -
#89601 2 évente 15% azért még reális, cserébe, ha kihagysz egy upgradet, akkor 4 évre kapsz 30% teljesítménynövekedést, de évente nem kell olyan sokat félretenned a VGA-kasszába az upgradehez.
Talán a Navit is majd felpörgetik a további iterációkban, ahogy Zent is? Az meg érdekes, hogy olyan mértékben keletkeznek a különböző selejtek, hogy ennyire elaprózva is megéri őket becsomagolni és eladni... Vagy nem éri meg, de az eladások/kereslet alapján akarják felmérni, hogy tulképp melyik kategóriára (árban, teljesítményben) van a leginkább kereslet.
Még a végén kiderül, hogy aki odakerült az elmenő pacákok helyett, az érti is a dolgát, nem csak hype-ot tud gyártani. :-o
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.05.08. 20:47:43 -
#89600 A végére ha nem tudak rádobni 20-30% évente akkor itt a vége, minek vegyek PC-t? Mert ha lenne teljes értekü bill támogatás a konzolokon még kevesebb ember venne PC-t.... -
#89599 Aki most akar váltani régebbi kártyáról annak nagyon is fasza lehet a Navi.
Nekem is teljesen elég lenne az 1080-an mindenre 2560x1440-ben, de VR felé tendálok :D Tudom aki kurvának áll ne csodálkozzon ha ... :D
Mert ha jól bele gondolunk 100-120 között a Navi nagyon is jó lehet, persze ezek a leaket kb bullshit kategória :)
De kb egy hónap és okosabbak leszünk.
Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2019.05.08. 15:18:28 -
#89598 Igen egyetértünk és megértelek. A Navi kritikád is jogos és bennem is megfordult, de az az igazság, hogy az nvidia sem igazán körözte le saját magát, még mindig a 1080Ti az értelmes választás náluk és már az sem mai darab, szóval a jelenlegi piacon nem lenne rossz választás a Navi ilyen árakkal, hogy úgy általánosságban nem tudnak már évente 20-30%-ot rádobni a teljesítményre az sajnálatos, de hát érthető is. -
#89597 A Radeon VII kényszer termék és csak azért kerülhetett piacra mert hmm kicsit tultolta az RTX sorozat árait az NV... Én a drágát úgy értettem hogy a 2080 olcsóbb és gyorsabb innentől kezdve hiába akarok AMD terméket nem veszem meg...
Navival egy a problémám kijön egy kártya ami azt tudja amit a 3 éve!!!!!!! a gépemben levő 1080.. fantasztikus.... és a vicces hogy én AMD-t szeretnék a gépembe...
Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2019.05.08. 13:35:13 -
#89596 Persze, hogy így látom, marketing alapszabály, hogy kell a vásárlónak választási lehetőséget biztosítani, hogy meglegyen a szabadság illúziója, de túl sokat sem szabad mert csak összezavarodik és kényelmetlenül érzi magát és inkább mást választ. Pont hogy az lenne az okos ha nem loholna az nvidia meg a hülyeségei után hanem abban lenne erős az AMD amiért mindig is szerettük nyers teljesítmény, jó ár.
Ki nézné párba állítva a kártyákat ha látná hogy az adott nvidia kártya felett is van AMD jobb áron? Nem úgy vásárolnak, hogy na ennek ez a párja akkor megnézem melyik olcsóbb, hanem látná hogy bazz ez ennyivel erősebb hát ezt veszem.
2080Ti-t meg hogy verné el egy olyan kártya ami közép, felső közép kategóriát célozza meg? Amúgy meg most is elveri a VII a 2080Tit számítási teljesítményben, mert 2 darab VII kijön egy 2080Ti árából meg majdnem 3db 3090XT kijönne ez baromi jó deal lenne ha így igaz ahogy a táblázatban és 2020Q1 nincs olyan messze -
#89595 De ha megnézed a konkurens gyártónak is több verziója van már mint rég, csak említsem hány 1060 variáns van...
Én úgy hallottam a VII azért drága, mert ilyen kényszer megoldás a felsőkategóriába, nem sokat terveztek gyártani, csak kidobtak valamit, hogy legyen és ha van is raktáron nem azt jelenti, hogy globálisan a piacon is sok van belőle, azt is jelentheti hogy nem kapkodnak érte. Tudom hogy nem jótékonysági szervezet az AMD, de szerintem ha nem árazza nvidia alá a kártyáit nem fog sokat elérni, már olyan régen vezettek, hogy felnőtt egy generáció akinek eszébe sem jut az AMD mint opció... Mai tizen 20 eleje évesek mindig is futottak még kategóriába látta az AMD-t ezen jelentősen javítana, ha 3080-3090XT kártyákkal árasztaná el az AMD a piacot és nem tenne rá nagy haszonkulcsot, hogy tényleg terjedjen is mint a futótűz akkor a következő generációjukra már akkora piaci részesedésük lenne hogy komolyabban vennék őket ha kicsit agresszívebben áraznak. Megnézed már a Fury X-nél is azt csinálták hogy bár teljesítményben ott volt a kártya keveset gyártottak ilyen fehér holló volt, azóta folyamatosan azt halljuk, hogy most Vegából kevés van nem adhatják olcsóbban, most VII-ből is stb. Szóval szerintem most megvan az előnyük hogy nvidiától kevésbé bonyolult, de mégis elég erős kártyákat gyárthatnak sorozatban szerényen beárazva és népkártya lehet a Navi. -
#89594 "Lenne a 3090XT a 3080 meg a 3060 és csókolom." Te így látod. Ők meg azt hogy annyi nvidia variáns van hogy meg se tudom számolni..Tehát ha eladást akarnak akkor valamilyen űrt ki kell tölteni.
Én konkrétan nem örülök ennek a diának..sehol egy 2080ti verő bármi..és 2020-ba ? Ott se igen lesz ha csak ezek jönnek. Mikor nv már megint lefedi majd a piacot a 2080Ti + 30-40%-os szörnyekkel... Vennék én AMD-t de nincs mit venni :(
-
#89593 Addigra meg már jönnek a next gen nvidiáról is a hírek, úgyhogy tényleg jó lenne, ha ezek a navíkok jól teljesítenének. Hála égnek a zIntel már elszipkázta a szart sem érő és public managementtől kurvára távol élő marketinggyuszikat az AMD-től, így végre tényleg a valós infókról fognak szólni az előzetes hírek, és nem lesz csalódás a vége. -
#89592 Azok a lépcsők azért vannak mert a Navi 20 elvileg 2020 Q1 :( Nem tom milyen hiány van Radeon VII-ből max az elején itt nalam (svéd) mindegyik gyártőt lehet kapni a fix áron.. igaz szerintem drága sajna mint a fene
Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2019.05.08. 11:02:24 -
#89591 Hát én ezzel kurvára elégedett lennék ha ez igaz. Emlékezzünk az volt hogy a Navi középkategóriás lesz és 1080 teljesítmény 300$-ért. Ezt meg is valósították sőt úgy néz ki túl is szárnyalták. A 3090XT 500-ért kurva jó lenne, csak gyártsanak is rendesen... Mert ha megint az van mint a VII-nél hogy hiába jó alig van belőle és a készlethiány hajtja fel az árakat az szopó.... Ezért is vagyok mérges, hogy minek 7 verzió. Most tényleg szükség van ilyen 10%-os lépcsőkre? Lenne a 3090XT a 3080 meg a 3060 és csókolom... De nem, csináljunk 7 verziót és simán előfordul hogy a 3090 azért lesz 700$ a valóságban, mert hát alig van meg erősebb mint a VII szóval árazzuk már be úgy a boltokban... -
#89590 Hm csak ennyit tudnak kisajtolni??