90029
-
#45997 Az első igaz, a második nem igazán. A PCIE 1.0 x16 és a PCIE 2.0 x16 között talán 1-2% különbség ha van teljesítményben. -
#45996 - A VGA memória sávszélessége nem függ közvetlenül a géptől.
A VGA GPU-ja [grafikus mag] és a VRAM [video RAM] közötti sávszélességre utalnak a hatalmas számok, a felsorolásban és ami ezt erősen ronthatja, növelheti: a 128 bit/ 256 bit/ 384 bit / 512 bites adatáramoltatási felület a RAM-GPU között.
- Az alaplap és a VGA közötti adatáramoltatást erősen befolyásolja a PCI-E csatoló felület, amin keresztül, értelemszerűen, kapja-küldi az információkat a VGA a CPU-nak. Minél régebbi csatoló felületen (sima PCI-E 1.0], és minél öregebb alaplapon történik egy vadonat új VGA használata, annál jobban "fojtja meg" azt.
-
#45995 üdv
azt szeretném kérdezni hogy a kártyáknál a memória sávszélessége az mit takar? tudom hogy minél nagyobb annál jobb, de ehez kell valamit tudnia az alaplapnak is, vagy magának kezeli?
a másik pedig hogy a pci-e 2.0 működik-e még az 1.0 x16-tal? -
#45994 hát ha egyedül marad, az semiképp nem lesz jó. ninsc ellenfél, nem kell fejleszteni, legalább is nem ilyen ütemben, az árak a csillagos eget verik majd...csak lesz valaki aki odaáll. az S3 pl :D -
#45993 Én szívesen venném, ha lenne konkurenciája - nem legyőzője - az 58xx-as sorozatnak, mert akkor márciusra [VGA + monitor váltásom] lejjebb csúszhatnának az árak.
Ám, ha továbbra is ez a helyzet, és a félrevezető kampányolás, "nem kell DX11, "nem VGA-gyártók, hanem szoftverfejlesztők vagyunk", "VGA piac csak másodlagos", "iprai felhasználóknak gyártunk" és társaik maradnak a követendő elvek az nRingyiánál, akkor nagy slamasztikában leszünk az elkövetkezendő években... de legalábbis, 2010-ben.
-
#45992 az a szomorú h sztem sehol nem lesz az a kártya se :/
mondjuk nekem már mind1, tőlem emelheti egekbe az árakat az amd, nekem már van kártyám :D -
#45991 majd a fermi lenyomja...
jah bocs aztán a fermit porig alázza majd az 59xx mind1 majd vesznek 2 fermit aztán fűtenek vele SLI-ben.
(márha sikerül legyártani annyit) -
#45990 Ami ilyen esetben ajánlott az a Windows reinstall és nem driver sweeper és hasonló progikkal pöcsölni. -
#45989 ez egy idióta -
#45988 legalább több ati marad a boltokban nekünk ;)
nameg kell h éltesse vki a konkurenciát, mert már most eléggé szar h az ati azt csinál amit akar, emeli is az árait...sztem mindenképp jobb lenne ha az nvidia egy kicsit magához térne, mind fejlődés, mind anyagi szempontból -
#45987 Már olvasom egy ideje a hozzászólásait. Szerencsétlen félnótás ostoba gyökér. -
#45986 :DDDDD
veszek má énis akkor -
#45985 Ezzel a redswift-tel komoly bajok vannak...
Ismét ajánlom figyelembe a hozzászólásait!
Második Tirexi... :))))
-
#45984 Nem vagyok járatos az Ati kártyákkal kapcsolatban. (utolsóm egy 9800xt volt a hl2 kupon miatt) Most is egy 8800gtx-et cserélek le, csak az eytefinity miatt. Néztem a Zalmant, és nem tart vízhűtőblokkot az 5870-hez. Neten találtam párat, de semmi magyar árusítóhely, valami ötlet merre keresgéljek?
Illetve régen volt nyűg a windows driver eltávolításból NV->ATI (meg vissza is) csere esetén. Ezt a bannerban található driver sweepert ajánlja valaki? Mert az ilyen programoktól mindig kiráz a hideg, ha csak eltávolítom, és nem sikerül jól, akkor milyen hibával találkozhatok, amiről felismerhetem ?
Szerk: ok, az első kérdés tárgytalan, a google 10 találatából ponnt a utolsót nem néztem meg :D -
#45983 Igen, olvastam.
Már nem lepődök meg semmin a manapság megjelent játékok + nVidia kapcsán :()
-
#45982 am láttad írtam shiftes topigba hogy az a sz_r jobban fut fullHD-ban mint 1280x1024-ben
persze ha nvidiám lenne... -
#45981 hja meg az 5870 összeforrasztott 2 csipje -
#45980 Végig sírtam-röhögtem amiket írt!
-
#45979 LoL!!!
"nemtom mi bajod az átnevezéssel, nagyon is fair . Bizonyitja hogy a g92 nem holmi elavult dolog , igazi időtálló architektúra. " by readswift
-
#45978 Hát igen. Vmit vmiért. Vagy lesz egy top kategóriás és űber fasza VGA-d, de biza Batman köpenye nem fog látszódni, vagy nem váltasz ATI-ra és akkor lesz Batman köpeny továbbra is.
Nagy "dilemma".
A többit meg Imyke faszán kifejtette #45976
Ergo: Xard le azt a kúva Batman köpenyt már. -
#45977 nVidia Bemutatkozika Fermi - kommenteket tessék olvasni a cikk alatt!
Ez a readswift menthetetlen... tuti benyalta a "marketing dumát" aminek nem benyalásáról persze éppen az észt osztja...
-
#45976 Nem bántásból, esküszöm: miért nem szarod le magasról a Pisix-et?
Minden szempontból előre mutató VGA tulajdonosa lehetsz, ha Radeon-ra - ráadásul a jelenlegi zászlóshajóra - váltasz, és neked az a legnagyobb problémád, hogy a DirectX 9-es játékban nem fog látszani majd egy ósdi technológiára épített [PhysX] feature?!
Anélkül is szar a játék.
-
http://prohardver.hu/tema/ati_radeon_hd_4850_4870_ii/hsz_9616-9616.html -
#45974 Sziasztok
Még nem volt ATI kártyám, most állok át GTX280 -ról ATI HD 5870 -re, az lenne a kérdésem, hogy az ATI nem támogatja a játékoknál a PhysX® -et, vagyis pld.: a BATMAN: ARKHAM ASYLUM -nál nem látni ennél a zászlokat, pókhálokat stb -
#45973 Mindigis a palit tulajdona volt, és nem vonja ki a piacról, csak nem gyárt Radeont. -
#45972 Ps3 gameplay v-sync nuku,de ennek ellenére jól látod framedrop van nem is kevés helyen :D -
Dobronski #45971 Jól néz ki. -
#45970 Csak nekem tűnik úgy hogy a gameplay elég durván akad? -
#45969 DirectX 11 támogatással érkezik a Battlefield Bad Company 2! -
#45968 pénteken mikor voltam az iPon-ban a monitorért akkor is vittek egy gainward vga-t. valszeg valami nvidia volt. ha csak nem 4xxx-es ati. nemtom nem láttam rendesen csak a márkát -
#45967 Óckúlos a windows témád! -
Spóroljunk 40W-ot a VGAval: DownClock
ez leírás alapján megoldottam, hogy monitor nélkül 90Wattot egyen a gépem
a processzor-on aktiváltam az L3 Cachet és megtuningoltam 3ghz-re
ez gyakorlatilag egy Phenom2 X4 945
a CNQ visszaveszi az órajelét 900mhz körülire -
#45965 http://vgaspeed.hu/index.php -
#45964 hát én mondom használtan vettem volna
lomisoknál láttam 5eft-ért vihettem volna
kicsit ki kellett volna autómosóba mosatni meg itt ott javítani, de megérte volna -
#45963 még5760x2160-is menne neki :) -
#45962 Röhögve meghajtja.
-
#45961 Ááá, marhaság. 80.000 Ft-os ülés, aminek semmi haszna :D (mitől borulnál ki)
MA-BO, ugyan nem gyári, de tuti.
Jut eszembe, 5870-es kártya
5760*1080-ban meg tudja majd hajtani a GTR-EVO-t? -
#45960 én se számítógépasztalt használok, mert azok 1 szarok
főleg a kihúzható billentyűzet 1 vicc
tömör fa íróasztalom van, de már kinőttem -
#45959 sajnos semmi nem valósult meg a terveimből
és rengeteg minden közbejött :((
lesz sok pénzem veszek inkább egy gyárit, nincs tűrelmem már hozzá
pedig találtam egy használt Recaro sport autóülést amiből faanyaggal remek kis cocpit lett volna -
#45958 Nekem asztalon van. Jó karnyújtásnyira [hatalmas asztalom van] és no problémo.
Tökéletesen elérem a két DVD-írót, a külső és belső RACk-et.
Hangja pedig egyáltalán nem zavar, ráadásul, nem is arra összpontosítok, hanem a fordítás alatt szóló zenére, a filmre, vagy a játékra.