90029
  • [HUN]FaTaL
    Az első igaz, a második nem igazán. A PCIE 1.0 x16 és a PCIE 2.0 x16 között talán 1-2% különbség ha van teljesítményben.
  • IMYke2.0.0.0
    - A VGA memória sávszélessége nem függ közvetlenül a géptől.
    A VGA GPU-ja [grafikus mag] és a VRAM [video RAM] közötti sávszélességre utalnak a hatalmas számok, a felsorolásban és ami ezt erősen ronthatja, növelheti: a 128 bit/ 256 bit/ 384 bit / 512 bites adatáramoltatási felület a RAM-GPU között.
    - Az alaplap és a VGA közötti adatáramoltatást erősen befolyásolja a PCI-E csatoló felület, amin keresztül, értelemszerűen, kapja-küldi az információkat a VGA a CPU-nak. Minél régebbi csatoló felületen (sima PCI-E 1.0], és minél öregebb alaplapon történik egy vadonat új VGA használata, annál jobban "fojtja meg" azt.
  • JohnnyNapalm
    üdv
    azt szeretném kérdezni hogy a kártyáknál a memória sávszélessége az mit takar? tudom hogy minél nagyobb annál jobb, de ehez kell valamit tudnia az alaplapnak is, vagy magának kezeli?

a másik pedig hogy a pci-e 2.0 működik-e még az 1.0 x16-tal?
  • pxxl
    hát ha egyedül marad, az semiképp nem lesz jó. ninsc ellenfél, nem kell fejleszteni, legalább is nem ilyen ütemben, az árak a csillagos eget verik majd...csak lesz valaki aki odaáll. az S3 pl :D
  • IMYke2.0.0.0
    Én szívesen venném, ha lenne konkurenciája - nem legyőzője - az 58xx-as sorozatnak, mert akkor márciusra [VGA + monitor váltásom] lejjebb csúszhatnának az árak.
    Ám, ha továbbra is ez a helyzet, és a félrevezető kampányolás, "nem kell DX11, "nem VGA-gyártók, hanem szoftverfejlesztők vagyunk", "VGA piac csak másodlagos", "iprai felhasználóknak gyártunk" és társaik maradnak a követendő elvek az nRingyiánál, akkor nagy slamasztikában leszünk az elkövetkezendő években... de legalábbis, 2010-ben.
  • MR ME
    az a szomorú h sztem sehol nem lesz az a kártya se :/
    mondjuk nekem már mind1, tőlem emelheti egekbe az árakat az amd, nekem már van kártyám :D
  • pxxl
    majd a fermi lenyomja...
    jah bocs aztán a fermit porig alázza majd az 59xx mind1 majd vesznek 2 fermit aztán fűtenek vele SLI-ben.
    (márha sikerül legyártani annyit)
  • KranaZoli #45990
    Ami ilyen esetben ajánlott az a Windows reinstall és nem driver sweeper és hasonló progikkal pöcsölni.
  • pxxl
    ez egy idióta
  • MR ME
    legalább több ati marad a boltokban nekünk ;)
    nameg kell h éltesse vki a konkurenciát, mert már most eléggé szar h az ati azt csinál amit akar, emeli is az árait...sztem mindenképp jobb lenne ha az nvidia egy kicsit magához térne, mind fejlődés, mind anyagi szempontból
  • [HUN]FaTaL
    Már olvasom egy ideje a hozzászólásait. Szerencsétlen félnótás ostoba gyökér.
  • MR ME
    :DDDDD
    veszek má énis akkor
  • IMYke2.0.0.0
    Ezzel a redswift-tel komoly bajok vannak...
    Ismét ajánlom figyelembe a hozzászólásait!
    Második Tirexi... :))))
  • pointer4
    Nem vagyok járatos az Ati kártyákkal kapcsolatban. (utolsóm egy 9800xt volt a hl2 kupon miatt) Most is egy 8800gtx-et cserélek le, csak az eytefinity miatt. Néztem a Zalmant, és nem tart vízhűtőblokkot az 5870-hez. Neten találtam párat, de semmi magyar árusítóhely, valami ötlet merre keresgéljek?

Illetve régen volt nyűg a windows driver eltávolításból NV->ATI (meg vissza is) csere esetén. Ezt a bannerban található driver sweepert ajánlja valaki? Mert az ilyen programoktól mindig kiráz a hideg, ha csak eltávolítom, és nem sikerül jól, akkor milyen hibával találkozhatok, amiről felismerhetem ?

Szerk: ok, az első kérdés tárgytalan, a google 10 találatából ponnt a utolsót nem néztem meg :D
  • IMYke2.0.0.0
    Igen, olvastam.
    Már nem lepődök meg semmin a manapság megjelent játékok + nVidia kapcsán :()
  • pxxl
    am láttad írtam shiftes topigba hogy az a sz_r jobban fut fullHD-ban mint 1280x1024-ben

persze ha nvidiám lenne...
  • pxxl
    hja meg az 5870 összeforrasztott 2 csipje
  • IMYke2.0.0.0
    Végig sírtam-röhögtem amiket írt!
  • pxxl
    LoL!!!

"nemtom mi bajod az átnevezéssel, nagyon is fair . Bizonyitja hogy a g92 nem holmi elavult dolog , igazi időtálló architektúra. " by readswift

• KranaZoli #45978
    Hát igen. Vmit vmiért. Vagy lesz egy top kategóriás és űber fasza VGA-d, de biza Batman köpenye nem fog látszódni, vagy nem váltasz ATI-ra és akkor lesz Batman köpeny továbbra is.

Nagy "dilemma".

A többit meg Imyke faszán kifejtette #45976

Ergo: Xard le azt a kúva Batman köpenyt már.
  • IMYke2.0.0.0
    nVidia Bemutatkozika Fermi - kommenteket tessék olvasni a cikk alatt!
    Ez a readswift menthetetlen... tuti benyalta a "marketing dumát" aminek nem benyalásáról persze éppen az észt osztja...

• IMYke2.0.0.0
    Nem bántásból, esküszöm: miért nem szarod le magasról a Pisix-et?
    Minden szempontból előre mutató VGA tulajdonosa lehetsz, ha Radeon-ra - ráadásul a jelenlegi zászlóshajóra - váltasz, és neked az a legnagyobb problémád, hogy a DirectX 9-es játékban nem fog látszani majd egy ósdi technológiára épített [PhysX] feature?!
    Anélkül is szar a játék.
  • MaSzKa

http://prohardver.hu/tema/ati_radeon_hd_4850_4870_ii/hsz_9616-9616.html
  • HoReSz1975
    Sziasztok

Még nem volt ATI kártyám, most állok át GTX280 -ról ATI HD 5870 -re, az lenne a kérdésem, hogy az ATI nem támogatja a játékoknál a PhysX® -et, vagyis pld.: a BATMAN: ARKHAM ASYLUM -nál nem látni ennél a zászlokat, pókhálokat stb
  • [HUN]FaTaL
    Mindigis a palit tulajdona volt, és nem vonja ki a piacról, csak nem gyárt Radeont.
  • tugyiti
    Ps3 gameplay v-sync nuku,de ennek ellenére jól látod framedrop van nem is kevés helyen :D
  • Dobronski
    Jól néz ki.
  • berczely
    Csak nekem tűnik úgy hogy a gameplay elég durván akad?
  • berczely
    DirectX 11 támogatással érkezik a Battlefield Bad Company 2!
  • pxxl
    pénteken mikor voltam az iPon-ban a monitorért akkor is vittek egy gainward vga-t. valszeg valami nvidia volt. ha csak nem 4xxx-es ati. nemtom nem láttam rendesen csak a márkát
  • berczely
    Óckúlos a windows témád!
  • MaSzKa

Spóroljunk 40W-ot a VGAval: DownClock

ez leírás alapján megoldottam, hogy monitor nélkül 90Wattot egyen a gépem
    a processzor-on aktiváltam az L3 Cachet és megtuningoltam 3ghz-re
    ez gyakorlatilag egy Phenom2 X4 945

a CNQ visszaveszi az órajelét 900mhz körülire
  • MaSzKa
    http://vgaspeed.hu/index.php
  • MaSzKa
    hát én mondom használtan vettem volna
    lomisoknál láttam 5eft-ért vihettem volna

kicsit ki kellett volna autómosóba mosatni meg itt ott javítani, de megérte volna
  • kifli
    még5760x2160-is menne neki :)
  • IMYke2.0.0.0
    Röhögve meghajtja.
  • pointer4
    Ááá, marhaság. 80.000 Ft-os ülés, aminek semmi haszna :D (mitől borulnál ki)
    MA-BO, ugyan nem gyári, de tuti.

Jut eszembe, 5870-es kártya
    5760*1080-ban meg tudja majd hajtani a GTR-EVO-t?
  • MaSzKa
    én se számítógépasztalt használok, mert azok 1 szarok
    főleg a kihúzható billentyűzet 1 vicc

tömör fa íróasztalom van, de már kinőttem
  • MaSzKa
    sajnos semmi nem valósult meg a terveimből
    és rengeteg minden közbejött :((

lesz sok pénzem veszek inkább egy gyárit, nincs tűrelmem már hozzá

pedig találtam egy használt Recaro sport autóülést amiből faanyaggal remek kis cocpit lett volna
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem asztalon van. Jó karnyújtásnyira [hatalmas asztalom van] és no problémo.
    Tökéletesen elérem a két DVD-írót, a külső és belső RACk-et.
    Hangja pedig egyáltalán nem zavar, ráadásul, nem is arra összpontosítok, hanem a fordítás alatt szóló zenére, a filmre, vagy a játékra.