90029
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, a korábbi ellen-marketingjük fényében az is mekkora röhej :)
  • pxxl
    bár mostmár nekik is van 10.1-es vga-juk
  • IMYke2.0.0.0
    A DX11 lefelé kompatibilis. Sőt, az AvsP-t XP-re is készítették [a cikkben jelzik is, hogy már az első DX kiadása óta fejlesztenek, így az XP kihagyása fel sem merült] így, ha azon is elfut, akkor Vista/Seven alatt dohogó 10.1-esekkel sem lesz gond.
    Legfeljebb, nem látunk/nak annyi csicsát :)
  • pxxl
    ha nv is engedi...
  • Klemice
    btw, avp kap 10.1 támogatást?
  • KranaZoli #47479
    Úgy legyen, hogy az új AVP többet hozzon DX10 és DX11 között. De szerintem addigra akár a STALKER COP is kaphat más külsőt... Bár így sincs különösebb hiány érzetem. Nem vártam Tőle ennél sokkal többet.
  • IMYke2.0.0.0
    "Én inkább jobb optimalizációit várnék a DX11-es API-tól, fejlesztői oldalról egy jobb, kényelmesebben fejleszthető területet, stb... Nem tudom ki mit vár Tőle" - dettó.

A tesszeláció csak technikailag nagy lépés. Játékokban még messze áll a valóságtól.
    Abban a bizonyos cikkben, és a STALKER:COP képek közül a karakter képen megnézted a ruhatextúrát? Gyakorlatilag bump mapping-et sem tesz rá a program, nemhogy tesszelációt... akkor hol is van azok a DX11?
    Ja, hogy kicsit kerekebbek és kiemelkednek bizonyos, poligonokkal is megtámogatott elemek a modellen... az nem sok bizony.
    S ebben az értelemben is teljesen egyetértünk: látványra gyakorlatilag észre sem vehető a DX10-10.1 vs 11 közti különbség.

Írtam már, csak elvetemült, direkt ezt néző, kereső, legalább 2 egyforma géppel rendelkező emberkék vehetik észre, ha tüzetesen vizslatják a különbségeket.
    Ezért, a tesztoldalakon lévő képek gyakorlatilag az "új" generáció beetetésének elsődleges matériái. Természetes folyamat, melynek nagyon-nagyon sokan bedőlnek, és az általuk megvásárolt céleszköz (VGA + original W7) forrásai fedezik a számunkra, türelmeseknek készített későbbi, optimálisabb játék- és programélményt, hatást.

Ezért írtam, hogy ez csak DX11 imitáció - később láthatjuk a foga fehérjét, sokkal később.
    A jövő évben érkező "Alien vs Predator" és technikailag hasonszőrűen, alaposan elkészített termékei azért is fognak kiemelkedni a szürke tömegből, mert rajtuk már lehet "promoztatni" az újításokat.
  • duracellmumus
    dugd rá normálisan a pci-ex dugót!
  • IMYke2.0.0.0
    Érthető.
  • IMYke2.0.0.0
    5970-essel évekig el lehetnék, de hát akkor hozzá komplett gépet, monitorostól kellene vásárolnom: a falusi házunk teljes értéke :()
  • KranaZoli #47474
    De Engem érdekelne, hogy mit jelent az, hogy csak imitál egy alkalmazás DX11-et és az, hogy erre miből lehet rájönni.

Ill. miből, ha nem imitálja hanem valóban az.

Mert amiket idáig DX11-ben tudtam futtatni (ami Nálam annyit jelent, hogy a setup-ban van DX11 mód) az a Unigine DX11-es demója; a STALKER COP a DIRT 2-őt még nem szedtem le. Képekből Nekem, de talán senkinek sem 1értelmű, hogy mekkora különbség lenne egy DX10-es és DX11-es kép között.

Tettem be arról is képeket, hogy ha a wireframe-et engedélyezem a STALKER COP-ban, akkor hol vannak ilyen "drótszálak", ami Nekem azzal egyen értékű, hogy mely objektumok kapnak a játékban tesszellációs támogatást.

Ill. eme játékban még annyi, hogy DX11-es módban elérhető 1-1 olyan nap és SSAO szint, ami DX10 és DX10.1-ben nincs.

Én képek alapján nem tudom megítélni, hogy ez most DX11-es vagy sem. Ilyenek a DIRT2-es képek is. Számomra semmi nincs benne, amitől leesne az állam. De ugyanígy vagyok a STALKER COP-al is. Azonban ez nem azt jelenti, hogy ne DX11-es játékok lennének.

Érdekel, hogy mit jelent az imitálja kifejezés. A képek amik abban a cikkben szerepelnek amit link-eltél csak a karaktereken van tesszelláció a progiban. A többiről szerintem tök felesleges képet készíteni.

Én inkább jobb optimalizációit várnék a DX11-es API-tól, fejlesztői oldalról egy jobb, kényelmesebben fejleszthető területet, stb... Nem tudom ki mit vár Tőle, de Én úgy érzem páran irreális dolgokat.
  • pxxl
    jah hát csak is 58xx-at vennék én is
  • Klemice
    persze 4850től felfele 58xx-re váltásnak van értelme esetleg 59xx :P
    áprilisban az én vaporom volt 62...
  • IMYke2.0.0.0
    Olcsóbb lett, nem mondom, de nekem még mindig sok az a "62 ezer pénz" az 5850-esér'...
    [57xx-eseket nem vennék, leegyszerűsítve: 48xx + DX11]
  • Blum
    vazze,végignéztem itt a topikon és rá kellett jönnöm,hogy bizony csúnyán levagyok maradva VGA-ban. :(
  • pxxl
    ahh. faszájos. jövőre újítani kell egy vga-t :)
  • MerlinW
    Hardverker jóárasított:

Ati Radeon PCI-e HD5750 1Gb Sapphire 33 125 Ft
    Ati Radeon PCI-e HD5770 1Gb ASUS 38 750 Ft
    Ati Radeon PCI-e HD5770 1Gb Sapphire 40 250 Ft
    Ati Radeon PCI-e HD5850 1Gb Sapphire 62 500 Ft
    Ati Radeon PCI-e HD5870 1Gb GIGABYTE 82 000 Ft
  • pxxl
    fasza, akkor nem lesz problámás a fuhádé nálam :)
  • Dobronski
    Dirt2 benchmark átlag 36 fps minden max. Jól optimizált játék lett!4x aa, de megpróbálom majd a 8xx -t is.
  • EmThor
    köszi szépen, csak nagyon meglepődtem rajta, mondom kevés neked a táp?

pedig rendesen felkötöttem :) (lásd lenn) azért mondom, utána meg terhelés közben, meg amúgy sincs para, az már kijött volna :P

• [HUN]FaTaL
    Teljesen normális, profilt vált a BIOS a CPU hűtőhöz és addig leállít mindent, legalábbis nekem úgy tűnik. Semmi bajt nem okoz az biztos.
  • Blum
    Ugyanezt eljátssza nekem is...szerintem tök normális,soha nem aggódtam miatta.
  • EmThor
    mikor bekapcsolom a gépet, a videokari ventije felpörög, majd le, megint fle, megint le, kb. 3-4szer, a bootképernyő alatt, majd beáll egy alap szintre, ez normális? van hogy a vinyó is bekattog, de hiba nélkül bootol.

500w-os FSP blue storm táp van alatta és a tápcsatit is mindkét ággal felcsatlakoztattam... nem fagy, nem melegszik, egyébként kifogástalanul működik
  • IMYke2.0.0.0
    KranaZoli: inkább nem reagálnék a gyenge próbálkozásra...
  • IMYke2.0.0.0
    Manuális váltó, a szűkös "setup"-okat én állítottam be minden futam előtt...
    [az meg külön röhej, hogy mindig 1-2 körös versenyek vannak... mintha attól tartanának a fejlesztők, hogy a játékos hamar megunja a játékot.]

• IMYke2.0.0.0
    Tegnap este én fel is oldottam a játékban :-)
    E8400 + 4GB + HD4850 + XP SP3 + 17" CRT = 55-57 FPS.

Amúgy, a célközönség egyértelműen a 10-12 éves korosztály. Annyi giccs, dedó van benne, hogy:

Az autók jók. Kicsit mintha helyettem vezetne az egész program...
  •  Evil
    Nemtudom, nekem nincs különösebb gondom vele :)
  • MaSzKa
    bakki de kurva homályos a kép :S

ezzel az idióta HDR-el elbasszák a szemünket :(
  • [HUN]FaTaL
    DiRT 1el már játszottam korábban, simán fut az is, vagy nem értem mit akartál mondani. DiRT2 nem olyan vészes.
  •  Evil
    Nincs szükség a játék moddolására, benne van minden ami kell :)

• Solten
    Ismet egy: Sapphire Radeon HD 5750 Vapor-X teszt.

• sith7
    Ez a film cím valahonnan ismerős nekem ...
  • Dobronski
    Adjatok egy t...rr...ent linket. :D
  • Solten
    Kul Probald a Dirt (1)-et egy rakas Guano...
  • Klemice
    én még csak ott tartok, hogy reggel leszedtem és 10 gigát toltam fel belőle
    időhiány :\
  • [HUN]FaTaL

Na DIRT2-t felhúztam Ultrara és simán megy, gondolom így DX10.1ben. Ugyan FPS-t nem mértem de minden maxon 4xAA szalad. Amíg így mennek a játékok nem cserélek kártyát mert felesleges. :)
  • Solten
    En igy voltam a Star Wars-al...
  • gurubefree
    En is azt teszem ( sot kettot is :2. + 3. ) Szerintem tuti igaz csak nem tudjuk
  • KranaZoli #47446
    Jáááááááj! És már megint kedvem támadt megnézni.
  • KranaZoli #47445
    Egyszemélyes demokrácia.

PS:

Mind1ik részt külön-külön túlzás nélkül 30x láttam minimum. Volt amikor kívülről tudtam szinte a monológokat.