90029
  • gameplusz
    Azért drágák a vitaminok, mert árkartelbe tömörtültek a gyártók. Én meg cigizek, és leszarom :D Amúgy ha kiszámolod, a töltött cigi nem kerül havi 5-10 ezernél többe. Mondjuk én piros multit szívok, napi fél doboz körül.
  • KranaZoli #48859
    Ez Utópia! Sajnos.

Ez is fontos szempont, csak Engem az tud gci mód idegesíteni, amikor egy bagós szájából azt hallom, hogy nincs pénze 1000mg-os C-vitaminra és milyen drágák a jó vitaminok. (nem patikai szennyre gondolok) Szóval ezek a dolgok qva drágák, de az a baxott cigi aaaaaz nem.

Ha egy bagós sír Nekem, hogy anyagi problémái vannak:
    Miről beszélsz ember?!?!
  • zolee145
    Az lenne a legjobb, ha senki sem dohányozna, és akkor mi sem lennénk passzív dohányosok...
  • KranaZoli #48857
    Faxom ki van néha ezzel a qva szerkesztő móddal. Válaszom 2 HSZ-el back. :(
  • Solten
    Oda talan mar keves is, 1680-hoz viszont perfekt.
  • IMYke2.0.0.0
    Én is 17"-es monitorral "küldök" egy HD4850-est. Érzem, hogy kevés neki... nekem meg a pénzem.
    Ezért nincs 24 incses monitorom 1920*1080-as felbontással.
    Hiába esne jobban a HD4850-esnek.
  • KranaZoli #48854

De vki dohányozzon már!
  • KranaZoli #48853
    "Érzem, hogy kevés neki... nekem meg a pénzem."

Sorry!
  • Solten
    "Te most itt miről is beszélsz ember?!

1280x1024?!
    5870?!"

Na ezt en sem vagom... Vagy is igen, de olyan ertelmetlennek tunik.
  • zolee145
    Nem iszom, nem dohányzom.:)

Amúgy próbáltam az addig használom míg elindul rajta a passziánsz dolgot is, meg azt is, hogy cserélek ameddig még elfogadható áron tudom beszámíttatni a régi hardvert (vagyis úgy fogalmazok, hogy egy vállalható veszteséget könyvelek el). Az utóbbit tartom a sikeresebb megoldásnak. Procicserénél számoltam ki, hogy kb naponta 50 Ft-ban volt a régi procim. Szerintem ez egy vállalható költség, tekintve, hogy mondjuk egy doboz cigi ennek a tízszerese alap hangon.
  • KranaZoli #48850
    Nah, ez érdekes, ezt elolvasom. Épp a napokban történt, hogy kipróbáltam volna milyen is az alaplapi realtek chipset az Audigy 2-es kártyához viszonyítva. Szóval Audigy letilt; realtek chipset driver-t nem tettem fel, csak átdugtam a hangszórót az alaplapi hangkártyába. Realtek is letilt. Catalyst telepít, erre megszólal a hangszóró. Mondtam is Magamban, mi a pöcsöm van?!?! Mintha letiltottam volna mindent, megnézem a hangkeltő eszközt és vmi ATI High Audio-t láttam. De úgy, hogy az alaplapi audio-ba dugtam a speaker-t.

Na ezt csekkolom is!
  • IMYke2.0.0.0
    Nemcsak hogy nem dohányzom, de se kávé, se alkohol, se egyéb drog - a PC-t most nem tekintem annak :)
    Gyümölcsökre szoktam többet költeni, és néha megajándékozom magam egy-egy drágább édességgel, és volt idő, amikor naponta beharaptam 2 csokit is...
  • Blum
    Én nem dohányzom,nem iszom,hanem minden pénzem elköltöm a bringára vagy Tippmixre...
  • KranaZoli #48847
    OFF! Sorry! De ez kikívánkozik belőlem:

Fatal

Ami még eszembe jutott a VGA cserélgetésről.
    Dohányzol?!

Imyke-ről tudom, hogy Ő nem! Ki dohányzik innen, esetleg költ piára.
    Kérdésem annyi lenne, hogy mennyit költ rá egy hónapban?!?!

Kúrvára érdekelne, ui. Én akkor szoktam le amikor a szofi 70,- Ft lett. :D Vmikor a múlt évezredben. ;)

Abban bizonyos vagyok, hogy ez havi szinten több ezer pénzt jelent, ami havi/negyedéves szinten egy vadi új kártya.

Jahhh, ha vkinek annyira fontos, hogy egész nap büdös legyen a szája, kátrányt szívjon be és fújja ki a füstöt, ez biztos qva fontos. Nahh, szóval az ilyen emberek szoktak sírni, hogy nincs pénzem új alaplapra; procira; VGA-ra; vagy az élet más területéről: pl.: vitaminra és táplálék kiegészítőkre. De bagóra arra van baszki, mert az kell és a nélkül nem lehet létezni.

Természetesen előzetes is óriási MEA CULPA ha se Te, ill. senki más nem dohányzik ebből a topic-ból. De aki igen, számolja ki, hogy mi a xarra dobja ki a pénzét évente és miért nincs év végén pénze arra, hogy pl. vegyen egy újabb ATI VGA-t.

• pxxl
    nah alakul az 5970 :P
  • IMYke2.0.0.0
    Csak tájékoztatásképp:

IPON.hu
    SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 HDMI PCIE: 67.359 Ft (53.887 Ft)
    SAPPHIRE HD5870 1GB GDDR5 PCIE: 95.079 Ft (76.063 Ft)
    SAPPHIRE HD5970 2GB GDDR5 PCIE: 148.187 Ft (118.550 Ft)
  • IMYke2.0.0.0
    IPON.hu:

SAPPHIRE HD5750 1GB GDDR5 VAPOR-X PCIE : 36.843 Ft (29.474 Ft)
    SAPPHIRE HD5770 1GB GDDR5 VAPOR-X FULL PCIE: 46.555 Ft (37.244 Ft)
    SAPPHIRE HD5770 1GB GDDR5 VAPOR-X LITE PCIE : 44.413 Ft (35.530 Ft)
    SAPPHIRE HD5770 1GB HDMI PCIE : 41.302 Ft (33.042 Ft)

Lehet dönteni.
  • Myrddraal
    Hali!

Haverom akar venni új vga-t, olyan 35-40k környékén költene rá. Melyiket ajánlanátok ebben az árkategóriában?
  • pxxl
    túl sok túl hosszú, mi a lényeg? HD5xxx = vga+audio
  • Gibor
    Egykét év és lassan az alaplapokba nemlesz hangkártya
  • Solten
    HD Audio ATI HD5000 szériás kártyával
  • KranaZoli #48839
    "Esetleg hangos, de KranaZoli fórumtársnak zaj tekintetében kicsit máshol van a fájdalomküszöb mint az átlag játékosoknak, ő szereti, ha a légyzümmögés túlharsogja a gépét.:)"

Igaz. Ezért írtam lentebb, ha vkit ez hidegen hagy és elhiteti Velem, hogy fülessel a fülén halk játék részeknél a fülesében hangosabb a csend, mint a venti hangja, akkor Nekem olyan füles kell. ;)

Ill. másik alternatíva az 5xxx széria. Ahol kap teljesítmény, DX11-et, kevesebb fogyasztást, kisebb zajt ésatöbbi előnyöket.
  • KranaZoli #48838
    Pontosan erről van szó. Nem tudom, hogy ezen mit problémázik Fatal. Minél tovább húzza az ember a VGA cserét annál inkább számíthat rá, hogy amilyen VGA-ja van az jó lesz kutyát dobálni. Ergo egy új kártya árát kell kigazdálkodni amiből ha az ember olyat akar, hogy értelme is legyen egy teljesen új beszerzésének, akkor 60ezer pénz és fölötte kell gondolkoznia.

• KranaZoli #48837
    Pontosan ezt írtam. Fűt mint állat. Teljesítményben megéri a +24k-t ui. nem kevéssel lesz gyorsabb, mint a 4870-esed.

De Nekem rakéta és kazán nem kellene a gépbe. Főleg nem DX10.1.

Akkor inkább 5770, vagy 5850. De ha kis lépésekben tudsz fejleszteni és a fenti tényezők nem érdekelnek, akkor Én cserélném.

Ez Nekem annyit jelent, hogy 24k-ért hozzájutsz egy 4870X2-eshez. Megér 24k-t egy 4870X2?! Meg. Ennyi.
  • KranaZoli #48836
    Te most itt miről is beszélsz ember?!

1280x1024?!
    5870?!

5870 talán jövőre. De akkor is csak akkor, ha kedvező áron jutok hozzá az 5850-es upgrade-jével.
  • Blum
    Nálam FF-el semmi gondom sincs...
  • zooleeh
    A roka nem hibas szerimtem ,itt a meloban xp-n hasznalom a firefox-ot es nincs semmi baj ,othon viszont win 7-en a tegnap este ota szarakodik!
  • zolee145
    A róka a hibás. Más böngészővel nincs ilyen baj.
  • zolee145
    Azért ennyire talán nem rossz, sokan használnak X2-t gond nélkül. Esetleg hangos, de KranaZoli fórumtársnak zaj tekintetében kicsit máshol van a fájdalomküszöb mint az átlag játékosoknak, ő szereti, ha a légyzümmögés túlharsogja a gépét.:)

Elvileg az X2 annyit tud mint az egymagos 5870, csak éppen dx11 helyett dx10.1, többet fogyaszt, jobban melegszik.

A teljesítmény nem kétszeres ahogy olvasgattam annak idején a teszteket, valamivel kevesebb. Attól függ, hogy az adott játék mennyire szereti a több gpu-s dolgokat.

Mégegyszer mondom, szerintem 24K-t megér a csere. Ha más nem egyből beszámíttatod egy 5850-be.:D
  • zooleeh
    sziasztok! Miota havazik a radeon topikban crash-el a firefox kb 20 mp utan. Ez mitol lehet . flash player csinalja?
  • XenHai
    Ennyire szar az x2 gyári hűtője?
    Teljesítményben kis híján 2x jobba az x2 nem?
    Vagy már az is szart se ér?
  • kifli
    ja, csak most vesz 4850-et 25-ért, majd később 5870-et ugyan ennyiért, és akk kb feleannyit költött vga-ra
  • Gibor
    Szerinted én msot eltudnám adni 3k nál többért az x1600xt-t? nem... de megtartom, ha lesz valami legalább lesz egy tartalék.
  • [HUN]FaTaL
    Persze csak addigra a 4850e 3k-t ér. :D
  • kifli
    sokkal kifizetődöbb ha váltogatja a vg-at, most megveszi 1280x1024-hez a HD4850-et, minde megy majd hibátlanul max grafon, 1 vagy 2 évig, addigra 5870-et megkapja 25e környékén, és lecsweréli
  • [HUN]FaTaL
    Van aki nem cserélgeti ám fél évente a VGAját mint te és megveszi 1280x1024hez az 5870et mert 3 év múlva is jó lesz amikor már fullhdban kevés.
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem értelmetlen.
  • zolee145
    Annyit szerintem érnie kell.
  • KranaZoli #48822

Lefuttattam 1680x1050-ben is.
    Ezért írtam, hogy bőven elég lenne az 5770, vagy 5850. Mert abban a gépben mind2 kártya jobban teljesítene, mint egy 3Ghz-es C2D-n.

Shaddoc

Próbálkozz.
  • shaddoc
    Értem, megnézem ezeket a Benchmark-okat is, köszönöm a tippeket. Egy Win7 32bit-est lehet, hogy újra fogok tenni, mert a 64 bit-es nálam nem igazán vált be, nincs annyi memóriám sem egyenlőre. Eléggé idegesít ez az egész történet. Mondjuk én csak olyan programokat rakok fel, melyek általában igen hasznosak, s szükségesek, mint a Spybot, Nod32,stb... Igyekszem kerülni az ösze visszaságot a gépemen, azért is fura ez az dolog. De amint lehetőségem adódik, azért felteszek egy Win732bit-est, bár már a 64bit-esnél is reménykedtem, hogy tán csak a jó öreg Xp-m a gond, s megoldódik, ott is ez a helyzet sajnos, pedig az igen friss, s nem nagyon van rajta még semmi. Én továbbra sem igazán a vga-ra gondolnék, futtattam már 3dmark2006-ot is párszor, ott sem volt fagyás, de ugye ha mégsem az alaplap a hiba, akkor meg fölös pénzkidobás, ha beszerzek egy másikat. Bár ennél az alaplapnál (Msi P965 Neo) már szinte csak újabb van s775-ösben.