90029
-
#48820 Szerintem ez a VGA rendben van. De ha a DX-et is akarod lőni, akkor futtass Unigine Benchmark-okat ill. a STALKER Call Of Pripyat Benchmark-ot. Ez utóbbi eléggé izzasztó jószág is. De ezek nem futnak 1 óráig. Viszont ha DX hiba lenne, akkor ha nem is első, de pl. 2.; 3. futtatásra kellene jelentkeznie ennek a hibának.
De csak ismételni tudom Magam: Én újrahúznám a rendszert Windows Seven 32, vagy 64 bit-est attól függően, hogy mennyi RAM van a gépedben. Feltenném a játékok futtatásához szükséges alkalmazásokat de nem tennék fel semmi sallangot.
Grebber
No problem az 1680x1050-el sem, ha nem HD5870-es sőt Crossfire van a gépben. A HD5870 egész egyszerűen ennél többre hívatott. 1xerűen nem logikus. Elég lenne oda a HD5770, vagy 5850 is. Ennek szerintem semmi köze a trendi dolgokhoz. Ez inkább irracionális, logikátlan választás. Én először vennék egy 24"-os 1920x1200-as kijelzőt a meglévő 5870-es mellé, hogy meglegyen a méltó felbontás és utána jönne(jöhetne) a 2. 5870-es CF-be. -
#48819 ha már egy ilyen configot tesztel, akk legalább olyan felbontáson, ami meg is izzasztja (bár a fullhd-nak ezt a konfigot nem kéne...) -
#48818 S igen, a Stability teszt-et. Remélem az nem mérvadó ebben az esetben, hogy ugye a legtöbb játék, DirectX-et használ, míg ez a program OpenGl-t, de gondolom nem ez a kulcs tényező itt. -
#48817 Először Gpu caps viewer-el picit, de láttam interneten, hogy van külön (meg te is mondtad) Furmark program. Azt elindítottam a Gpu-z-vel, s futtattam 1440x900-as felbontáson a tesztet kb 50perc körül. -
#48816 Sosem értettem azokat akik ezt a monitor méretet feccölgetik.És ha 1024*768-ba tolna ??Mi van irigykedtek vagy mi?
Nem mindenki olyan hogy : "Jaj most a full hd trendi rohadnunk venni" -
#48815 LEfuttattam a futuremark-ot, s majd egy órán keresztül ment is. Nem állt meg, semmi ilyesmi. Közben mutatta ugye a fokokat is, s a maximális 76fok volt, de leginkább 74-75 között ugrált/stagnált. Akkor szerinted a videókártya probléma kilőve, vagy esetleg még tanácsolnál valamit? Én amúgy megmondom őszintén, hogy leginkább az alaplapi gondra hajlok, mert már volt régen alaplapi gondom, s az is igen hasonló volt, de minden lehetőséget szeretnék átnézni. Futtattam már Intel burn tesztet is, Core Temp-el, ahol a maximum hőfok 58fok volt a procinál, s nem állt meg ott sem a gép. Tehát processzorra annyira nem gyanakodnék, bár lehet, hogy te majd mást mondasz. S még "játszadoztam" úgymond memóriákkal is. 2x1gb 800-as kingmax-om van, s hol az egyikkel próbáltam, hol pedig a másikkal a gépet, s minkét esetben külön használatkor is fagyott a rendszer, plusz néztem még Win7 mem-teszt-jét, ott sem jelzett gondot. Tápegységem az végre most egy minőségi van már (Artic Cooling Fusion 550R), tehát azt szintén kizárnám, mint hiba okát. Hdd Sentinel-t is beszereztem, hátha a merevlemez a ludas, de ott kiváló állapotot jelez. Usb-kkel is már szórakoztam, hogy másikba teszem a kormányt,stb... meg kábelekkel is, de az sem hozott eredményt. -
#48814 Én nem vennék már DX10.1-es VGA-t. Főleg nem egy ilyen forrósodó példányt, mint a 4870X2-es.
Viszont ennyi pénzt rádobnék, ha érdekelne a téma.
-
#48813 24k kéne rá adnom a +a 4870 em a 4870 x2 re vélemény? -
#48812 Futtattál Furmark Stability teszteket a GPU Caps Viewer-el, ill. a Furmark progival?! -
#48811 STALKER Call Of Pripyat Benchmark on:
"evga 3x sli calssified, i7 920 oc@ 4.0 1.36v, 6gigs ddr3 gskill, 120 ozc ssd, 1 saphire 5870 soon to be crossfire, 22'samsung 22rz 120hz."
Results 1680x1050:
Lefuttattam ugyanazokkal a beállításokkal, csak a felbontást nem vettem lejjebb. Hagytam 1920x1080-on.
Eredmények 1920x1080
(The same settings)
Következő unalmas 15 percben készítek egy tesztet 1680x1050-ben.
PS:
Picit szánalmas, hogy a fenti konfigja van és 22"-on erőlködik ilyen atomerővel.
Plusz még azt is írja, hogy "5870 soon to be crossfire". -
#48810 Ebben teljesen igazat adok neked. Amúgy külön frissítettem épp a minap a Hd audió driveremet is a realtek oldaláról. Köszönöm a belinkelt oldalt is, megpróbálkozom akkor ezzel a lehetőséggel inkább. -
#48809 Amit Én javaslok.
Használd pl. EZT a letöltő oldalt.
Keresd meg az alaplapi chipset driver-ed; ha kell akkor hangkártya driver-ed; Catalyst (de ezt inkább innen :)
Fel tudsz iratkozni a kiválasztott programra, pl.: Intel Chipset driver; Realtek chipset driver; Audigy; ésatöbbi egyéb alkalmazásokra. Ha frissül e-mail-ben értesítenek és töltheted a legfrissebb driver-t.
Az ilyen progiktól amiket Te is használsz Én azért is ódzkodom, mert 1ik legjobb lehetőség pl. spyware-ek futtatására. ;)
-
tonyo9 #48808 na -
tonyo9 #48807 sziasztok!
kijött az uj driver 9.12 catalyst (+1 ) -
#48806 Igazából én szoktam ott is csinálni a dolgokat, nem tudom mellyire ismered a programot, időnként megnézem, úgy két hetente, s ha talál hozzá friss driver-t, akkor esetlegesen letöltöm, de természetesen tisztában vagyok az alaplapi chipsetem fajtájával(stb...), s olyat nem raknék fel, melynek az eredete kétes. Amúgy eme programmal még mielőt frissítene az ember, lehet "backup"-olni, azaz lementeni az eredeti állapotot, melyet Win7-nél is megcsináltam, s gyanakodtam is erre a frissítéses dologra, s ezért aztán vissza is állítottam az eredeti állapotokat ott, s még is marad a jelenség. S egyre gyakoribb sajnos. -
#48805 A DirectX-em is a legfrissebb. Köszönöm a tanácsaidad! Akkor először is most letöltöm ezt a programot, melyet ajánlottál. Kipróbálom, s szólok utána, hogy mi a a helyzet. Köszönöm mindenkinek, hogy segítetek! :-) -
#48804 Azt a DriverGenius cuccod felejtsd el. Te tartsd észben és rendben a géped, ne egy progi. ;)
Én újrahúznám (csakis Seven); legfrissebb alaplap driver; cata 9.12; DX 2009.08; ha külön van hangkártya a gépben, akkor annak a drivere; Seven frissítés.
Ennyi kell. Ezzel tudsz tesztelni. -
#48803 Ha melegedés miatt dobna ki a játékból, akkor még érdemes pl. letöltened a banner-ben lévő GPU Caps Viewer alkalmazást és abban elindítani egy FurMark tesztet, vagy külön letölteni a FurMark-ot. Indíts el egy Stability tesztet nem is fontos rátenni az élsimit, csak legyen full screen. Hamarabb fog felmelegedni a VGA-d és ha a melegedés miatt dobna ki a játékból, akkor itt is vmi hasonlónak kellene történnie.
Használd a 9.12-es Cata-t; ill. frissítsd a DX-ed a 2009.08. havira.
Ha ezeket még nem tetted volna meg.
Furmark letöltési linkek... -
#48802 Többnél. Két-három legfőbb példa erre a GtaIv;Dirt2;Risen, melyeken most tesztelem, s hát sűrűn fagyogat is. Igazából én is gondoltam op.rendszer gondra is (most Xp játszom leginkább), azonban mint ti ajánlottátok is, tettem fel egy Win7-et, melyen ugyanezek a gondok jönnek elő. Catalystem természetesen a legújabb, s egy DriverGenius nevű programmal folyamatosan frissen tartom az alaplapom (chipset,stb..) drivereit. -
#48801 Az eredeti, mellyel először kiadták. Ez lenne az kinézetre. Azért is fura ez az egész, mert én csak jókat hallottam erről az újfajta gyári hűtőről. -
#48800 Itt most több játékról írsz, vagy csak 1-nél tapasztalsz ilyet?!
Szerintem a tisztán látás végett érdemes lenne újrahúzni az OS-t és utána szépen sorjában felpakolászni a dolgokat. Legfrissebb alaplap driver + Catalyst 9.12-es.
RAM süniket nyugodtan tehetsz a VRAM-okra. Semmi köze a garanciához.
link1
link2
link3 -
#48799 Melyik hűtő van rajta? -
#48798 Sziasztok!
Egy problémával fordulnék felétek ismét, mert tudom, hogy ti értitek a témát. Még ti ajánlottátok nekem a mostani kártyámat (Xfx Ati Hd 5770), s szépen is mennek vele a gondok, azonban 1-másfél óra játék után fagyogatások jöttek elő nemrégiben, melynek pontos okát sajnos nem tudom. Azonban nemrég kezemmel a kártya tetején levő memóriákhoz hozzáértem, s azok valami borzalmasan melegek valamiért (égettek szinte), pedig az Ati Catalyst, s a Gpu-z mérései alapján is eleddig a legnagyobb mért hőmérséklet 63-64 fok volt. Most manuálisan feljebb vettem a ventilátor sebességét 50%-ra, amire is meglepetésemre tovább bírta a gép, azonban ismét fagyás történt. S a fura ebben is, hogy Gpu-z mérése szerint (nem tudom mennyire mérvadóak ezek az értékek) maximálisan 44%-on pörgött a vga-hűtő a játék futása közben (log-ból néztem ki)S a Catalyst "Fan Speed"-je szerint ugyanúgy 35-37%-on megy a hűtője, pedig most manuálon van elméletileg (be van pipálva rendesen) 50%-on ugye. A gépház hűtésem ugyan nem a legjobb, de van 2db 8cm-es ventilátor benne, s direkt nyitva is hagytam az oldalát. Az lenne a kérdésem, hogy a lefagyások oka szerintetek lehet a kártya? S mit lenne érdemes megpróbálnom esetlegesen? Ilyen memóriára való passzív hűtők tartalékban vannak itthon, de a garancia miatt nem tudom rá merjem-e tenni. Mindenesetre furcsa ez az egész helyzet.
Nagyon megköszönném a hasznos tanácsaitokat! :-) -
Gibor #48797 -
#48796 Szevasz Garand -
#48795 Hi Solten!
Nem volt elég a hólapátolásból. Már itt is esik :D -
#48794 Ez így igaz és legyen így a továbbiakban is. Nekem ebben az esetben az tetszik, hogy a game eddig megjelent: Ukránok; Némethon; Cseh és Lenyel o.-ban, ha jól tudom. Van hozzá 1db javítás. Remélem ez csak jobb lesz még a jövő évi start-ig, mind STALKER fejlesztői oldalról, mind újabb Cata-k megjelenésével.
Ill. szerintem ha egy game pár %-al gyorsul, akkor vhol a többinek is kellene/illene. Főképp a DX11-re gondolok, amiért eddig azért az ATI nem kevés fekete levest kapott. Értsd: Megjelent kemény 2db DX11-es game, abból az egyik még meg sem jelent, de DX11-es módban bizony problémák voltak(vannak) velük. Szal kiadták a vasat, de driver-ben lemaradtak. -
Blum #48793 majd ha ETS-nél lesz gyorsulás,akkor letöltöm xDD
Mert most is 110 FPS-el kűzdök és néha beszaggat,akkor lemegy 80-ra.. -
#48792 -
#48791 Vótmá loszt planetná is ha jolemléxem 10-20% a hd 2-3k széria kijöttekor vagy mi!? -
#48790 nemondmár h nem alszol nyugodtabban ezek után :D -
#48789 Votma' szamtalanszor a driver torteneteben hogy 5-6%-ot gyorsuljon egy tole xy game... -
#48788 Azt ki nem xarja le. A lényeg az uccsó sorban leledzik:
"míg a S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat egykártyás rendszerek esetén a friss driverrel optimális esetben 6%-ot gyorsul."
Engem spec. per pillanat csak ez érdekel. És azért 6% "csak egy driver"-től nem rossz. Főleg ha figyelembe vesszük azt a tényt is, hogy a game elvileg 2010 első negyedévében fog startolni nagyobb közönség előtt. -
crossy104 #48787 Az nem amit az ATI honlapjáról szedtem le! Amit máshonnan és 500-as a vége az tényleg lényegesen gyorsabb.De az 111 mega.Érdekes. -
#48786 "a 3DMark Vantage a Radeon HD 5700-as és Radeon HD 5800-as videokártyákkal ellátott rendszereken átlagosan 9%-kal fut gyorsabban"
E nelkul nem is tudtunk volna letezni... -
#48785 Elérhető az idei utolsó Catalyst, a 9.12-es
"Megérkezett a legfrissebb Catalyst meghajtó, amely az utolsó idén. A Catalyst 9.12 ezúttal is kínál néhány újítást, valamint pár hibajavítást is, de természetesen a sorból a különböző optimalizációknak köszönhető alkalmazás gyorsulások sem maradnak ki.
A 9.12-es Catalyst v8.681es verziószámú videokártya drivert tartalmaz, amely a Radeon HD 2000-es, Radeon HD 3000-es, Radeon HD 4000-es és Radeon HD 5000-es sorozatú videokártyákhoz nyújt támogatást. A friss szoftver segítségével a DirectCompute 10.1-es verziójában rejlő lehetőségeket is kiaknázhatjuk a Radeon HD 4800-as és Radeon HD 4700-as sorozatú videokártyák esetében mind egykártyás, mind pedig többkártyás (CrossfireX) konfigurációk alkalmazásakor. A 9.12-es Catalyst OpenGL 3.2-es támogatást is kínál a Radeon HD 2000-es sorozatú termékektől egészen az aktuális csúcskártyákig, azaz a Radeon HD 5800-as és 5900-as sorozat tagjaiig.
Ezeken felül persze ott vannak még a különböző játék optimalizációk: a 3DMark Vantage a Radeon HD 5700-as és Radeon HD 5800-as videokártyákkal ellátott rendszereken átlagosan 9%-kal fut gyorsabban, míg a S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat egykártyás rendszerek esetén a friss driverrel optimális esetben 6%-ot gyorsul." -
#48784 Ezt nem tudtam. Akkor ügyesek a fiúk!
-
#48783 ez nem hotfix, hanem inkább egy beta opencl driver, azért nem építették bele a rendes ccc-be mert még beta állapotban van, és mivel még program sincs ami opencl-t használ fölös is lett volna. Ezt egyenlőre azoknak adták ki, akik a most megjelent opncl sdk-val akarnak dolgozni, és ki akarják probálni, mi hogy sikerült. A driver opencl része rc1 állapotban van (mivel a rendes driver whql, ezért abba nem kerülhetett bele) -
#48782 Passz! Én előbb felraknám a 9.12-est. Aztán ha gond van, vagy kísérletezgetős típus vagy, akkor rá ezt a hotfix-et.
PS:
Azt nem értem, hogy ha(!) ez a hotfix a 9.12-es Cata hotfix-e (support oldalon megjelent verzió), akkor mi a pöcsömnek nem tudnak várni ezzel a qva Cata kiadással. Ez már bosszantó. Legyen rendszeresen a hónap utolsó hete aztán kész. De az picit dühítő, hogy megjelenik a hivatalos letöltő oldalon erre 1 napra rá már hotfix hozzá. Mi a faxomat csinálnak ezek a driver készítők. :(
-
#48781 azert nem azonnal, de par masodperc alatt maximum ventiporges es minimalis terheles mellett tenyleg sokat tud zuhanni.. 20 fok csokkeneshez azert sztem kell legalabb 10-20 masodperc.