90029
-
#48940 Akkor menjél el Erdélybe, gondolom még nem voltál. :)
A "tartanák" viszont abszolút helytelen volt abban a mondatodban.
Arról nem beszélve, hogy a wazze aztán abszolút magyar. -
#48939 Jaja, egy mondatban 3 ugyanazon kötőszó. Magyarabb, mint Petőfi wazze Mert még ha régen így beszéltek volna az emberek... De nem, senki sem fosta még akkor se az s-t.
Tartanék, tartanák... A királyi többes szépsége :) -
#48938 Esetleg tartanék..
Egyébként színtiszta magyar. -
#48937 Hát, lenne talán még segítség is. De csak olvasom, olvasom, és egyre jobban felb@sz az írás. Úgyhogy mostanság már csak /skip van. -
#48936 Nem egészen színtiszta... De most nem tartanák magyar órát. -
#48935 Szia! Bocs, nem láttam, hogy írtál. A tápegységem is a kártyával együtt rendeltem, mert mit utólag kiderült az itteni boltnál, hogy finoman fogalmazzak anno jó átvágtak. Amúgy Artic Cooling Fusion 550R típusúra esett a választásom, mert igencsak jó választásnak tűnt ár/teljesítmény arányban. Szóval én nem gyanakodnék a tápegységre, no de az ördög nem alszik ugye. :-) Ha esetleg van valami ötleted, nyugodtan mond el, szívesen fogadom! :-) -
#48934 9.12-es Catalyst hotfixet adott ki az AMD
"A néhány napja megjelent WHQL minősítéssel rendelkező Catalyst 9.12 mellett egy hotfix is elérhetővé vált az AMD hivatalos weboldalán keresztül. Ez a gyorsfrissítés a Catalyst 9.12 alapjaira épül és számos speciális javítást tartalmaz, amelyekről az alábbi pár sor alkalmával adunk némi tájékoztatást.
A hotfix segítségével az ATI Stream SDK v2.0 felhasználói teljes OpenCL támogatáshoz juthatnak, ami a Radeon HD 5900-as, 59800-as, 5700-as, HD 4000-es és FireStream 9200-as sorozatú videokártyák esetében aknázható ki. Az Eyefinity konfigurációk tulajdonosai ezentúl CrossfireX támogatáshoz is juthatnak, ami nagyfelbontású, több monitorból álló konfigurációk esetén igen jól jöhet, amennyiben több videokártya is rendelkezésünkre áll. Egyelőre ugyan túl nagy jelentőséggel nem bír a dolog, de mindenképpen említésre érdemes, hogy a DisplayPort csatlakozók esetében audió folyamok átvitelére is lehetőség nyílik.
A friss támogatások mellett néhány hibajavítás is helyet kapott a hotfixben. A Call of Duty: Modern Warfare esetében CrossfireX konfigurációkon a frissítés alkalmazásával megszűnik a korábban tapasztalt lassulás. A Resident Evil 5 nyitófilmjénél szintén eltűnik a szaggatás, valamint a Wheelman a menü betöltésekor sem tapasztalhatunk több fagyást. A különböző OpenGL alapú játékok alkalmával sokszor képvillódzás jelentkezett (City of Heroes, Enemy Territories: Quake Wars, Riddick, stb..), amit a hotfix javít. A Heaven benchmarkban DirectX 9-es mód esetén a fű villogott, illetve egyes illesztéseknél fehér csíkot lehetett megfigyelni, ami már szintén a múlté.
Aminek a HTPC tulajdonosok is örülni fognak az az a javítás, amely megszűntetni a DTS-HD és a Dolby True-HD hangfolyamok esetében jelentkező átviteli hibákat, amelyek miatt egyes erősítők nem tudták normálisan kezelni a Radeon HD 5000-esek által továbbított jelet.
A Catalyst 9.12 hotfix már Windows XP, Windows Vista és Windows 7 operációs rendszerekhez is elérhető, sőt, Linuxhoz is könnyedén beszerezhetjük, ehhez csak ide kell ellátogatnunk (érdekes, hogy a kirakás dátuma egy nappal korábbi, mint a driveré)." -
#48933 Köszönöm azért, hogy valaki a pártomat is fogja! ;-) Te egy rendes ember vagy, azt már tudom. -
#48932 Bocs, de ez egy rossz megszokás. :-) Amúgy köszönöm a segítségedet. -
BIZ0906 #48931 S ez s várható s volt, s hogy valaki s ezt s benyőgi. xD -
#48930 Pedig ez színtiszta, helyes magyar. Ha idegesít, az saját szoc.problem:D -
Gibor #48929 Most csináltam bios frissítést, de hát nem értek hozzá, ramokat is bekellene állítani de annyi minden van hogyha valamelyiket rosszul állítom akkor nem indul, de alapból nemtudom mit álítok. -
Gibor #48928 25lehet nem hanyatverés de ha én most kapnék annyit tuti armani felsőt vennék Nekem a ruha a mániám :)
Ja és, igen 19XX x XXXX be lehet elvérezne a karim, de nem lesz egyhamar 1024 nél nagyobb felbontás alatt futtatva, főleg most gyenge a gép mivel nemtudom beállítani a biost :S:S:S -
#48927 S hagyd már abba ezt az állandó s-t, s annyira idegesít, hogy ssssssssss.......... -
#48926 Rendben, kipróbálom ezeket is, bár a hotfix nem tudom mennyire segíthet (de azért felteszem mindjárt természetesen, s köszönöm a linket), mert már a 9.12-es frissítést is nagyon vártam, hátha ugye a kártya kiforratlansága (driver szinten) a probléma, igaz leginkább dicsérni szokták ezt a kártyát, s amúgy mindent nagyon szépen jelenít meg, csak hát... S jelenleg nagyon nincs rá lehetőségem mert a környezetemben még leginkább agp-t használó emberek vannak (ami fura bár, de hát mit lehet tenni). Mindig hasonlóképpen fagy le amúgy (s sajnos csak a reset segít, míg régebben még ctrl+alt+del, vagy maximum hibernálás gomb-al ki tudtam hozni a rendszert), értem ezalatt, hogy vagy valamilyen színűre vált a monitor, s enyhe csíkok vannak függőlegesen, vagy elmegy teljesen a kép. Mindeközben pedig nem mindig, de gyakran a hang is beakad úgymond, mint a rossz lemezjátszó. -
#48925 "Talán így Ünnepek előtt elnézőbbek is lesznek. :)"
Biztosan. :)
Ünnepek után kevesebb az esély mert olyankor mindenki hordja vissza a fos cuccokat. :D Nem lennék olyankor a kereskedők helyében. Persze a normális hozzállás az (sok helyen csak lenne sajnos), hogy a vevő a gariztatásnál is vevő és nem csak akkor, amikor elkölti a pénzét. -
#48924 "de hát elvileg bírnia kéne,"
Pontosan. Bírnia is kell.
Kérdezz rá a gariztatásra. Talán így Ünnepek előtt elnézőbbek is lesznek. :) -
Blum #48923 Tápegységed milyen? -
#48922 S majd elfelejtettem, hogy bár jóval ritkábban, s nem is volt igazá feltűnő sokáig, de az előző kártyámnál is történtek fagyások GtaIv alatt, de egyéb játékok esetében ott nem tapasztaltam ilyen szinten fagyást. (Igaz a Fallout3 alatt is megadta 1x/2x magát a technika, de még mindíg nem tulajdonítottam neki akkor jelentőséget. S hát ugye az is kártya gond volt-e, vagy tán mélyebben gyökerezik a probléma.) Az új kártya óta minden esetre már zavaróan sokat fagy a rendszer, igaz eddig kizárólag nagyobb terhelés alatt (Internetezés,filmek stb... közben nem tapasztaltam gondot.), de hát elvileg bírnia kéne, mert igazán sokat, hosszú ideig azért nem terhelem a rendszert. -
#48921 ok ;) -
#48920 Nincs lehetőség másik gépben kipróbálni ezt a kártyát?!
Én még nem találkoztam olyan VGA-al (amelyiknek van teljesítménye is), hogy ne melegedtek volna a VRAM-ok.
De az nem melegedési probléma lesz szerintem, mert akkor Furmark-ból is kivágta volna, esetleg restart. (rossz esetben)
A Unigine Heaven-t, ha jól nézem DX9-ben futtattad. Ezt csak most vettem észre. Az viszont érdekes, mert DX9-ben szerintem okés a teszt. DX11-is annyi, hogy esetleg várni kell mire elindul.
Esetleg még próbáld ki ezt a hotfix-et.
link
Én még futtatnék (talán!) pár game tesztet, de amivel problémák lehetnek azok max. a DX11-es bench-ek. De talán már azok sem. Szal szerintem DX9-es módban nem szabadna Neki bedobni a törölközőt.
Szumma: Töltsd le ezt.
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat Benchmark
Nálam DX11-ben minden hiba nélkül végigfut. Van benne DX9; DX10 és DX11. -
#48919 S ugye ha elküldöm, s vissza dobják, akkor még én fizethetek nekik (szállítás költséget,stb...), mert hát hogy is mondjam volt már rossz szervizes tapasztalatom. Ettől is féltem, hogy gond lesz, de mivel jó pár ezerrel olcsóbb volt ip*n-on, s jókat hallottam felőle előzetesen, ezért gondoltam, hogy egyszer megpróbálom ezt a rendeléses dolgot is, csak hát most megint jelentkezett, amitől féltem. -
#48918 Szia! Hát nézd, ezért is ez a nagy dilemmám, mert az előző kártyám (GeForce 8800Gts), mely alig 2 évet (sem) ment, az ment tönkre nemrég, s fura módon. Utóbb visszagondolva bizony ott is valami miatt igen meleg volt a kártya, vagy egyes része(i). Értem ez alatt, hogy az Everest anno dióda hőmérsékletnek (ez volt ott, bár ennyire nem értek a technikai oldalához, de ez mégis csak furcsa) alapból valami 54-60% körül mért, bár lehet azzal is már gond volt, tán gyári hiba vagy nem tudom, de ezaz, hogy ezt most hogyan derítsem ki, hogy esetlegesen az alaplap kezel-e valamit rosszul, avagy csak "véletlen" kártya problémák. -
#48917 Akkor legközelebb ha lehet ne Nekem(!) címezd az ilyen HSZ-eid. Mert ebben több volt a disszonancia, mint a sorok száma.
Utána sem korrigáltál, pedig kérdeztem rögtön, hogy mire vonatkoznak ezek mert vhogyan nem tudom Magaménak érezni Őket.
Első HSZ-emben szerintem nem ugrottam Neked. Ami utána kialakult HSZ váltások sora úgy érzem, hogy mindkettőnk lelke nyugszik rajta ill. közvetett módon az OFF-ba csatlakozó személyek HSZ-ei.
Én lapoztam... -
#48916 Ha jól tudom az újabb cooler jobb hatásfokú, de a régivel sem volt probléma. -
#48915 A Unigine Heaven teszt pl. DX11-es módban több emberkénél nehezen indult el. Ilyet Én is tapasztaltam. Sőt talán még fagyott is alatta. De azért ennyire makacs módon nem.
Futtass még ilyen teszteket.
Játék benchmark-okból töltsd le a STALKER Clear Sky és Call Of Pripyat demókat. Ezek elég hosszú tesztek is.
Az, hogy a VRAM-ok melegednek szerintem nem meglepő. Első lennék, aki venne egy olyan VGA-t, amelyiken mind2ő oldalon van hűtő. :)
5850-esen sem mondanám hidegnek a RAM-okat. 5770-est passzolom. De van itt a topic-ban 5770 tulaj is. Annyi azonban bizonyos, hogy ezt a cooler-t lecserélték az 5770-esen. Nem biztos, hogy csak az újabb dizájn miatt.
Előző VGA-addal semmi olyan probléma nem volt, amelyekkel most küzdesz?! Ha nem, akkor Én nem biztos, hogy pöcsölnék még vele, hanem inkább megpróbálnám gariztatni a kártyát. -
#48914 Szerintem gariztasd le a karid. -
#48913 Ui.: Elnézést a képminőségért, de kicsit rosszul sikerült "lebutítanom". :-) -
#48912 Neked megér, nekem nem, ez ilyen egyszerű. :)
Az 1280x1024 arra vonatkozik hogy valaki írta előtte hogy nem érti alacsony felbontáshoz minek erős kártya. Erről fejtettem ki a véleményemet, helyettesíts a helyére akármilyen felbontást ami kisebb mint fullhd. :)
Költsd a pénzed amire akarod, de teljesen ok nélkül nekem estél. Semmilyen irigység nem volt a HSZemben. Ha akarnám most is lecserélhetném a kártyámat egy 5770re de nem akarom ez ilyen egyszerű. :) -
#48911 Solten, privi ment
ez meg egy komment :D -
#48910 Sziasztok!
Hello KranaZoli! Újabb fejlemények vannak láthatáron, bár igaz, hogy még mindig "érdekes" a helyzet. Szóval feltettem az általad is említett/ajánlott Unigine Heaven tesztelő programot, ezzel is letesztelni az 5770-es kártyámat. Háromszor próbálkoztam, melyből mindhárom alkalomkor lefagyott a gépem. Mindez úgy történt, hogy első próbálkozásnál is már manuálisra tettem a hűtőt (50% körülire), s ezután elindítva tesztelő programot F9-el el is indítottam a Benchmark-ot, mely közben kb. úgy a 14/23-as tesztnél járt. Ezután megnéztem a GPu memóriákat (melyre ugye tegnap a passzív "tappancsokat" is rátettem", hogy mennyire melegek, s hát főzni lehetett volna rajtuk. Ezután jött a következő teszt (miután hagytam lehülni normál fokra a kártyát), minden hasonlóképp alakult annyi különbséggel, hogy itt már pár %-al feljebb vettem a kártya ventilátorát (kb54%-ra), s így is megtörtént a kifagyás úgy 18/24 (tehát picit hosszabb ideig bírta, de ez ugye nem nagy különbség, mert pár perc az egész teszt). Az utolsó Heaven teszt előtt 62%-ra tettem a ventilátor hűtőt, s bár itt már végig is ment a teszten (melyről képet is készítettem, de miután még ment kb. 1 percet a program tovább, akkor azután is megtörtént a fagyás. Itt tartok most, s most már jobban gyanakszom kártya gondra is, bár még mindig lehet tán az alaplap (is). Az érdekes ugye az, hogy furmark (fánk) tesztnél nem volt gond, de dx-es tesztnél egyből nagy melegedés tapasztalható a kártya tetején a memóriáknál.
Elnézést a hosszú regényért, s köszönöm előre is ha tudnál még valamit tanácsolni, vagy bárki más, akinek már van efféle tapasztalata (S elnézést, ha kicsit OffTopic voltam, de elképzelhető, hogy kártya gondról van szó. Már csak teljes bizonyosság kellene, hogy ahonnan rendeltem a kártyát (ip*n.hu) ott nehogy "galiba" legyen a garancia tekintetében. -
#48909 Annyit még árulj el, hogy mire vonatkozik ebben a HSZ-ben az 1280x1024 és az 5870?!
Basszus Fatal, ne is haragudj de kezd az az érzésem lenni, hogy nem vagy 100-as. 25ezer Neked az AtyaÚrIsten?! Az Nálad pár havi cigi ára. Minden csak attól függ, hogy az érme melyik oldalát nézzük. ;)
Lehet nem lesz igazam és vmelyik game erőforrás igényesebb lesz 2010; 11-ben, mint a STALKER COP. Nem hiszem. Ez egyfajta mérce.
Nekem az simán megér 25k-t, hogy az AVP-t és újabb game-eket DX11-ben tudjam futtatni. -
#48908 "Ebben a HSZ-edben volt több dolog is amit nem értettem. Írtál itt 1280x1024-ről; 5870-ről; és a nem cserélgeti ám fél évente... intro vhogyan olyan, mintha arról szólna a fáma, hogy aki cserélgeti az tele van lével, vagy irigység van a sorok között. Ui. előtte egy 4870X2-ről kérdezett vki, hogy megér-e 24k-s upgrade árat."
Az 5870 és a csóróság hogyan áll össze neked? Akkor legközelebb mielőtt nekem esel talán tanuld meg értelmezni amit írok.
A hosszú bekezdésed meg egyenesen vicc. Igazi fogyasztó robot vagy, legalábbis ez jön le belőle. Szar egy játék optimalizálása? Nem baj az atyaúristent is elköltjük hardverre.
Na mind1 a témát végérvényesen lezártam, a hsz-eidre meg megpróbálok nem figyelni lévén érdektelen.
Én meg a wc-n húznám le magam ha remegnék mert nem tudok játszani DX11ben egy játékkal. OMG.
A legnagyobb vicc hogy papolsz a káros dolgokról közben meg tömöd magadba az aspartamot. :D -
#48907 "Van aki nem cserélgeti ám fél évente a VGAját mint te és megveszi 1280x1024hez az 5870et mert 3 év múlva is jó lesz amikor már fullhdban kevés."
Ebben a HSZ-edben volt több dolog is amit nem értettem. Írtál itt 1280x1024-ről; 5870-ről; és a nem cserélgeti ám fél évente... intro vhogyan olyan, mintha arról szólna a fáma, hogy aki cserélgeti az tele van lével, vagy irigység van a sorok között. Ui. előtte egy 4870X2-ről kérdezett vki, hogy megér-e 24k-s upgrade árat.
Az a gond ezzel a Fatal fiúval, hogy nem veszi észre, hogy áltatja Magát az olyan dolgokkal, hogy a cigi kevésbé káros mint a pia. Aki dohányzik drogozik, aki kv nélkül képtelen elkezdeni a napját drogozik. Bármennyire hihetetlen is. Én a WC-n húznám le Magam, ha elfogy a doboz cigim, akkor remegek, hogy mikor tudok már újra rágyújtani. Ha nem ittam KV-t nem tudok létezni ésatöbbi.
Zolee:
Jól látod. Nem is annyira a sírásról volt szó, hanem inkább arról, hogy aki fél évente cserél VGA-t, az vmi UFO, vagy mifene?!?! Lószart. Ezen úgy sikerült felkúrnom az agyam. Voltak itt HSZ-ek havi 5-10ezres cigi árakról. Ez szerintem szörnyű!
De úgy általánosságban értetted a mondandóm. Nem vagyok sem cigi, sem pia, sem drog, sem homoszexuális, sem kövér, sem semmi ellenes. Én lexarom ha vki szívja a kátrányt; remeg a pia és a cigi után; nem érdekel, hogy vki homo vagy sem; ahogyan az sem, hogy kövér-e, vagy sem. De az már igen, ha ezekért jogokat is követel Magának. Oda fogunk jutni, hogy végül aki nem tartozik bele a fentiek közül 1ikbe sem annak kell elnézést kérnie, hogy beállt a buszmegállóba a dohányosok köré...
Lehet, hogy Én értettem félre vmit és Fatal soraiban semmi ilyen "rinya és irigység" féleség nem volt. De már ez is tökmind1, ui. a kialakult OFF-on és annak tartalmán már semmit nem változtat.
Miért érheti meg 5850-ről 5870-re upgrade-elni:
Az oka is rém 1xerű. Akitől szerzem a VGA-t, amikor vásároltam Tőle az 5850-est akkor még nem volt 5870-ese. Jövő év elején lesz Neki. Az Upgrade ár kb. 25ezer pénz lesz. Megér-e Nekem egy 5870-es 25k-t?! Megér. Miért?! Nem csak azért, mert addig nem szívom el ezt a pénzt hanem azért, mert volt(van) szerencsém kipróbálni egy DX11-es játékot. A STALKER Call Of Pripyat-ot. Kevés-e néha az 5850?! Sajnos igen, egyelőre néha elfogy. Xar a game optimalizálása és motorja?! Igen. Tudok ezen változtatni?! Nem. Lesznek jövőre olyan DX11-es game-ek amelyek érdekelni fognak. Hajjjaj! :D Szerencsére igen. AVP-t már várom, mint Zsidók a Messiás-t. :) De biztos megnézem majd a Krájzisz 2-őt is. Ill. csak legyen több és több DX11-es game és pusztuljon az XP. :D (közvetett módon) Miért nem 5970 akkor már?! Mert arra már nem egyhamar lesz pénzem. Az 5970-es elfér a Maga 30,5cm hosszával átalakítás nélkül a házamban?! Sajnos nem. Az 5870 a Maga 28,5cm-ével. Igen. Ebbe van kitalálva. ;) Elég már most az 5870 a STALKER Call Of Pripyat-nak?! Igen. Az nem fogy el. Miért?! Mert sajnos elég nagy a szakadék az 5850 és 5870 között. És szummázva: Ha egy gép a STALKER Call Of Pripyat-ot korrekt FPS értékek mellett tudja futtatni az megjósolható módon képes lesz az összes DX11-es game-el megbirkózni, ui. hiába fordítottak az Ukránok több időt az optimalizálásra, még mindig Kelet Európa. Ergo azt akarom mondani, hogy amelyik gép a STALKER előző részét a Clear Sky Benchmark progiját korrekt értékek mellett leküzdi DX10.1-ben a legmagasabb beállítások mellett az reggelire megeszi a többi DX10-es; DX10.1-es játékot. Ez alól Én egyelőre úgy látom, hogy a DX11 sem lesz kivétel. Vagyis remélem, hogy a közel jövőben minden más DX11-es game csakis jobban optimalizált lehet, mint a STALKER Call Of Pripyat.
DE!
Sokkal 1xerűbb egy game-t a vasra építeni és attól várni a megváltást, mint a sokkal inkább izzadság szagú optimalizálásba fektetni az időt. Én úgy gondolom, hogy sajnos az optimalizálás a háttérbe fog szorulni és előtérbe kerülnek a hardverek. Főleg ha majd végre már nV is kihoz vmi DX11-es kártyát és tovább folytatódik az egymásra licitálgatás.
Miért érné meg egy játék fejlesztő cégnek a hosszas optimalizálásba fektetni az időt, amikor sokkal jövedelmezőbb lesz majd inkább ugyanazon motorra több játékot értékesíteni.
V É G E!
Jézus Mária!
Ez már blog-ba való bejegyzés. -
#48906 -
#48905 :(
erre iszunk -
#48904 Nem Kula, Te alkesz vagy ;)) -
#48903 :(
én csak 5 rongyot, akkor én még jógyerek vagyok? -
#48902 Nyílván nem a napi egy pohár vörösborra gondoltam, hanem arra aki heti 8 rongyot basz el piára és vagány tőle hogy minden héten be van b*szva mint az albán szamár és azt se tudja hol van.
Szerk.: Megyek inkább repülni minthogy faszságokon vitatkozzak. -
#48901 Kérlek idézd már, hogy hol rinyáltam hogy nem telik erre meg arra. :)