90029
-
#49060 Professzionális felhasználás alatt mit értesz?! -
#49059 "mellesleg a fermi fő vonala a professzionális felhasználok, nem a játékos gyerekek"
Ezt meseld el a nvidia hivoknek is, mert messiaskent varjak a fermit... -
#49058 végülis lényegtelen, 9.12-es hotfix-be benne van az open cl, ami ugyanazt tudja mint a physx, csak annyi előnye van, hogy nincs kötve ahhoz hogy ati vagy amd van-e a gépedben...
rumkola: azért a professzionális felhasználás a fő vonal, mert nem sikerült olyanra a gpu, hogy az játékok alatt is úgy teljesítsen ahogy kellene, vagy csináltak egy skálázhatatlan gput, így majdkiadnak 2 vga-t az új gpu-val, az alsóbb kategóriába meg majd átneveznek. -
rumkola #49057 igen, mi ill. ti biztos jobban tudjátok mint azok ott legfelül
nem mellesleg a fermi fő vonala a professzionális felhasználok, nem a játékos gyerekek -
#49056 De kaki, ha le vannak tiltva a JS-ek akkor hiába kattintok oda, hogy melyik HSZ melyikre válasz nem bontja le a kronológiát. :(
Mind1. Jó ez a hóesés. :D
© vasziszdasz
Szerintem ez bőven lehet driver hiba. Az egész 5xxx szériához kicsit össze-vissza jönnek a driver-ek és a hotfix-ek. Ha jól tudom a 9.12-es az első amit talán már behoz az 5970-nél is, nem?!?!
Ui. csak hotfix volt hozzá sokáig. De ugyanígy problémák voltak és szerintem még vannak is a többi 5xxx kártyával is. Bár eddig a 9.12-es tekinthető egy amolyan végre első friss gen. catalyst-nak.
De mi a pöcsömet csinál Neked az eső STALKER alatt?! Nálam semmi probléma. Per pillanat csak a Call Of Pripyat van fent. -
vasziszdasz #49055 IE és Chrome teljesen jó. Még notin is, integrált videokártyával. :) -
vasziszdasz #49054 Ezekkel nem játszok, szal fs., de mindkét Stalkerban esőnél villogó szines háromszögek töltik ki a képernyőt, akár ATI, akár Nvidia kártával. Ez feature. :) -
vasziszdasz #49053 Régen a 4dfx se tűnt legyőzhetőnek. Aztán kijelentették hogy minek ide 32 bit, és csődbe is mentek. Most az Nvidia jön a minek ide DX11-el... És Abunak igaza van, a Fermi kapcsán már nem is nyomatja az ATI alázó szövegeket, csak a fizikai számolást. De az meg nem fog működni ha ATI kártya van mellette, mert megsártődik a driver és letilt. Nvidia vga-t meg nem fog venni senki ha sokkal szarabb az ATI-nál, a kooperációt maga az Nvidia tiltja le, így hiába lenne jó fizikára, arra meg nem lehet. Ez öngól. -
vasziszdasz #49052 Az MPC eddig képes volt rá, most is az. Win reinstall után eddig még nem jelentkezett a driver leállás, de még nem is nagyopn néztem filmet azóta. Viszont a Vantageban ugyanúgy nincsenek textúrák Win7 alatt se, mint Vista alatt se (ez is csak mióta megvan az 5970).
A 4870x2 most a polcon figyel, addig nem merem eladni amíg nem vagyok benne biztos hogy az új kártya hibátlan. Hónapokig tartó gariztatás (főleg hogy most olyan "sok" 5970 van, amire cserélhetnék) alatt is legyen vmi pótcucc. Persze most lehetne a legjobban eladni karácsonykor. Esetleg bekötöm CFX-re, bár lehet hogy az input lag inkább csak rontana a helyzeten. Ha lenne vmi PhysX szerű létező alkalmazási területe ennek, akkor értelmesen is ki lehetne használni. Ami miatt nem a gépben figyel, az az UD5 alaplap "fasza" kiosztása, hiába van rajta 3 PCIE x16 slot, pont a 2 felső, teljes értékű mellett van PCI slot, ha ide rakok 2 kártyát, akkor a hangkártyának nem marad hely. Ha meg az alsót használom, az meg csak hosszra x16, valójában meg csak x8 slot. -
rumkola #49051 de hülye vagyok, le is tiltottam most adblocckal az egész hátteret, attól szarakodott nem is a hóeséstől :D :D -
#49050 Nálam is xar gép van melóhelyen. Relatíve! Inkább vmi olyan megoldás kellene, ami adott oldalon pl. tiltaná a JavaScript futtatást, nem?!
FF:
Eszközök -> Beállítások -> Tartalom:
JavaScript engedélyezése. (pipa kivesz és nem havazik)
De gondolom az minden oldalra vonatkozik. Szal lehet, hogy olyan JS-t blokkol, ami kellene.
FF-hez van vmi No-Script add-on. Talán az. Engem annyira nem érdekel, mert elviselhető, főleg ha már többen akartuk is havazzon a topic-ban. ;) -
#49049 ne vicceljünk má! netezős gépbe is vegyünk legalább dx11-es karit mi?
Marad a jó öreg ati9200
#49047:nem kell magyarázkodni, nálunk is dögunalom meg hullaszag. -
rumkola #49048 celeron 2ghz+512mb+mx4000 :D -
tmisi #49047 Ja nálunk a kötelezőt hamar letudja az embert, utána ráér /kis cég/.
A női munkatársaim meg pletykáznak állandóan, akkor miért ne netezhessek? Persze ha van mit csinálni, akkor első a munka. -
Dobronski #49046 Itt senki sem dolgozik, csak forumozik? -
tmisi #49045 Nálam is akad a hóesés miatt a munkahelyi gépen.
Az E5200 biztos jó neki, de az integrált SIS VGA kevésbé. -
Dobronski #49044 Ez azért egy fokkal erősebb gép. -
#49043 Celeron az nem CPU... :)
-
#49042 akkor biztos a mi készülékünkben van a hiba, itt is a legfrissebb tűzróka van fenn?
csakúgy ízzik a cerka kupakos vége:) -
#49041 Sokkal korábban linkeltem képet a munkahelyi fos gépről... azon száguld, mint az idegbolond a Tűzokádó Róka... és ezzel a lappal sincs baj.
Itt, a könyvtári gép, amiről most írok: 6000+ / 2GB DDR2 800 MHz / 8500 GT 512 MB / Firefox v3.5.6
No problémo.
-
rumkola #49040 nálam is hasonló, FF tényleg lehal, alig lehet görgetni :D -
#49039 szerinted munkahelyre is viszem magammal???
jó kis 2,4-es cerka megspékelve 512Mb 266-os ddr1-el:) -
Gibor #49038 Nkeemis lehuzza a procim... FF kiis fagy. -
rumkola #49037 a chip gyártásával vannak a gondok egyenlőre, azt pedig a TSMC-n lehet számonkérni, mivel ők gyártják nem az nv -
#49036 Nem mák volt az, segítettek a szerencsének a játékfejlesztés visszafogásával.
Oké, nem azt mondom, hogy tegnap kezdtek fejleszteni, de ha valamit több éve fejlesztenek akkor minimum egy korai tesztpéldányt fel tudok mutatni, nem? Nem arra gondolok, hogy működés közben, meg tesztelve felmutatni, hanem konkrétan kis kezével megfogja az nV nagy embere, és felmutatja. Ha jól emlékszem legutóbb (nem is olyan régen) ez nem sikerült nekik.:) -
Skyline #49035 Anno 1404-el tolja valaki?
Feltettem 9.12-őt + fixet, gyakorlatilag a talajtextúra fekete lett...
Visszatettem 9.11-et tökéletes minden.
Másnál is szarozik a 9.12?
-
rumkola #49034 az NV részéről fermi fejlesztés volt, ami több évet felemésztett, ugye nem gondolog, hogy a mikulás zsákból rántották elő? :)
az csak a mákjuk és az amd szerencsétlenkedése a 38xx-el, hogy átnevezgetéssel kihúzták eddig -
#49033 Ez igaz, ha fejlesztési verseny van. Csak most nem az volt az elmúlt pár évben. Az nV részéről marketing verseny volt. Most akarnak fejleszteni amikor már a játékkészítők beintettek, és nem mehet tovább az, hogy fenntartják a fejlesztés látszatát azzal, hogy maguk a játékok sem fejlődnek, megmaradnak az nV hardver szintjén.
Persze jó lenne ha mutatnának valamit, mert így az életben nem lesz 5870-em.:D -
#49032 Te ugye szivatsz minket: az Core i7-et dobd ki akkor a kukába... [címet előtte privátba, mert rákészülök]
-
#49031 szia!
valószínű nem kapcsoltad ki a "dinamikus kontrasztot" a kijelzőn.
Solten: kibaszottmódonfogja a gépet-t a hóesés, lehetne simán csak tél:),amúgy fa*za a banner!
-
rumkola #49030 Arra gondoltam hogy az AA-t nem lehet kényszeríteni a mai játékok többségénél, éa az AF pedig nem okoz lassulást (max 1-2%). :) -
#49029 S milyen igaz amit sugall...
-
#49028 Kapcsold ki a dinamikus árnyékokat!
-
#49027 Hát őőőőő igazából passz, mert ilyet még nem követtem el.
- Milyen frissítési frekvencián üzemel a TV?!
- Ill. ha HD Ready akkor az tudja az 1368x768-at is, nem?!
- Esetleg próbáltad-e sima DVI kábellel?! -
#49026 ez tetszik ez a kép! -
astrobal #49025 szevasztok. HD4870X2-t hajtok, 1280*720-ban HD ready tv-n, hdmi-n. a gondom az, hogy COD:MW2, Operation Flashpoint Dragon Rising, Crysis Warhead-ben egy elég idegesítő villódzást produkál a kép. elég nehéz leírni, és sajna ezért a gugli sem a barátom, mert nem találtam még rá megfelelő angol kifjezést. a jelenség, hogy a képen a fekete részek ha megmozdítom az egeret, tehát elfordulok vagy megyek vmerre, villódzni kezdenek, mintha a fekete kontrasztja változna. egy idő után meg lehet szokni, de elég zavaró. driver frissítés, vagy régebbi catalyst nem segített sajna, és alapállapotban, filmeknél, vagy nem fps-nél nem fordul elő. találkozott már vki ilyennel és mi lehet a megoldás? -
#49024 Én nem ájultam el. -
#49023 S végül, ide is beteszem, mert szerintem még nem késő:
[E-mailben kaptam, a küldője poénnak szánta...]
-
rumkola #49022 15 éve az megy a vga piacon, hogy egyszer az egyik gyártó van fent aztán a másik. Ezek az időszakok évekre is kitolódhatnak (lásd g80). Én nem tudom miért kell ettől elájulni...
Mindig így volt, mindig így is lesz. Ugyanúgy a CPU fronton is.
-
#49021 "KO-nak max a tizen-huszon éves kockagyerekek hívják"
Köszönöm szépen a minősítést.
Én akkor is úgy látom, hogy a jelenlegi helyzet Knock Out.
Amiből persze fel lehet állni, de még a legjobbaknak is kemény munkába kerül. Ha egyáltalán sikerül Nekik.
A Te nézőpontot az miben más?!
Minden kötekedés nélkül kérdezném! Szerintem elérkezett az az idő, hogy egyszer fenn, egyszer lenn. De nevezhetjük Karmának is. A kialakult helyzet előre látható volt. Az, hogy ebből a per pillanat lenti helyzetből mikor fog tudni kilábalni az nV azt nehéz megmondani. Én személy szerint szinte lehetetlennek látom, hogy a pillanatnyi ATIAMD "uralomnak" lenne részükről ellenszere.
Ez nem jelenti azt, hogy nem fognak piacra hozni egy olyan DX11-es kártyát, mely elveri az 5xxx szériát, de mire ez realizálódik addigra ATIAMD-nél már a 6xxx széria lesz tervbe véve. Bár az ár/teljesítményt előnyt valóban szinte lehetetlennek látom behozni.