90029
  • grebber
    Ezek 5870-ek.
    Sajna kevés olyan teszt van vagy egyáltalán nincs is ahol full HD-be minden maxon tesztelik a Crysis-t na vajon miért?
    Sok helyen csak High meg 2 vagy4x-AA van.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, akkor elég érdekes helyeken nézelődhettél...

Engem ez meggyőzött, már akkor, amikor az összeállításkor láttam.
  • Gibor
    Már volt fent 9.9 9.10 9.11 et töröltem szar volt most 9.12hotfix.
  • KranaZoli #49097
    Catalyst?!

9.12 és 9.12 hotfix például.
  • grebber
    Hát neten nézegettem nem 1 tesztet meg táblázatot userekét is és abból indulok ki.És azok csak4x élsimitás AF nélkül vannak szal igen még az is kevés.
    Most lehet jönni hogy full HD meg minek 8x meg af ha szarul kezeli a game ezt konkrétan leszarom mert én a "max" futtatásról beszélek.Hogy miért jó ez? Kiváncsi vagyok melyik VGA lesz előbb képes rá ennyi!Semmi több.
  • KranaZoli #49095
    Lehet némi racionalitás ilyen hírnek is, ha egész egyszerűen elkúrják az optimalizációt, vagy nemes egyszerűséggel a kukába dobják és csak Core i7-es gépen 6GB DDR3-as RAM-al lesz okés. Nem lepődnék meg rajta, hiszen az elődnek is kellett némi idő, mire piacra kerültek a Krájszizt már max-on futtani képes hardverek.

Egy újabb game, ami miatt nem kevesen fognak ATI-ra váltani. Mert azért ezt a játékot a GTX 285SLI-t birtokló gamer-ek is szeretnék majd minél szebben élvezni. Szerintem nem kevesen fognak beújítani 5870 CF-re, vagy 5970-re. Sőt biztos lesz olyan, aki 5970 CF-re. :D
  • Gibor
    Help!

Valamivel probléma van a gépemnél de nagyon!! Elsősorban minden játék betöltése után textúra hiányosság, pl borderlands betölt akkor van minden csak mosodott szar és kb 3-4mp mire betölti a textúrákat, pl gta san andreas bemegyek egy házba vagy kijövök 3-4mp ig nagy semmi. Utána vidokarim init 60fok load 80-90 gyári beállítások alatt, ja és példa ami furcsa. Haverom vett egy gépet, ugyanolyan procit mint én csak egy olcsóbb asus alaplapot aminek 785g s chipszete van, videókártyája ugyanaz, ramja is annyiban különbözik hogyx az enyém cl7 övé cl8 és 2x1 mig az enyém 1x2 :), szóval szinte ugyanaza gép de, pl call of duty 2 ben nekem dx9be 250fps nem állandó 150-250 között ugrál neki ezzel a configgal még a 333se moccan, pedig! nekem jobb az alaplapom jobb a ramom, más nem különbözik.
  • IMYke2.0.0.0
    Drága grebber!
    Ezt ugye nem gondoltad komolyan: "De ahogy nézem 5970-es 153 ezres VGA épphogy megbirkózik vele."
    Írd kérlek, könyörgöm, hogy csak vicceltél!
  • zolee145
    Te azzal jól jársz, hogy a pénzedből finanszírozza valaki az átverésedet? Mert ugye nem az az alapállapot, hogy a játékkészítők nem fejlesztenek. Azért nem fejlesztenek, nem használják az új technológiákat, mert az nV "erre kéri" őket, a te pénzedből.
    Na mindegy, te tudod, de érdekes gondolkodás.
  • Ari18
    Majd, ha veszel egy normális monitort, (22"-24") rájössz, hogy mégsem olyan jó már az a 8800GT. 1024*768, 1280*1024-re még szép, hogy most is elég...
  • grebber
    "Nem a 8800GT olyan jó, hogy a mai játékok is mennek vele, hanem a mai játékok olyan korszerűtlenek"

Ez az állításomat erősíti miszerint egyedül mi járunk jól.Szóval amíg megy vele minden játék ami érdekel nem látom értelmét a váltásnak.
    Valahogy nem vonz az hogy 30 fps helyett 200-al játsszak ugyanazzal a játékkal.Egyedül a Crysis ami miatt vennék hogy végre majd ha meglesz az új monitorom full hd be tudjak vele maxon játszani.De ahogy nézem 5970-es 153 ezres VGA épphogy megbirkózik vele.
  • KranaZoli #49089
    Érinteni nem érint a hír, de talán vkit igen. Meg.... Érdekes. :)

Lista a mobil Radeon HD 5000-esekről

• zolee145
    Hiába vagyunk lovas nemzet, mindig sikerül fordítva ráülni a lóra.

"Nvidiának meg nagy respect hogy ilyen jó vga-t gyártott mint ez a 8800GT nagyon sok pént bentartanak vele a zsebembe!"

Nem a 8800GT olyan jó, hogy a mai játékok is mennek vele, hanem a mai játékok olyan korszerűtlenek, hogy a 2 évvel ezelőtti színvonalon állnak. Az nV nem jófej, hogy ilyen jó kártyát csinált. Az nV a történetben a gonosz (), pénzeli a játékfejlesztőket, hogy téged átverjenek, és új játék címszó alatt eladnak neked egy két vagy több éves dolgot. Teccikérteni?
    Persze ha azt nézzük te tényleg spórolsz, mert a hardver vásárlás kikerülhetetlen lenne, míg az új játék (ami régi, vagyis megvenni átbaszás lenne) warez boltból beszerezhető.:D
  • matya00007
    Nagyon köszönöm a gyors válaszodat.

Üdv: Matyasovics Péter
  • Jim Morrison
    Off
    itt mindig olyan jó a banner :D
  • grebber
    Az hogy várok valamit egy dolog már nem 1 helyen leszögeztem hogy "csak" várom a fermit venni nem fogok se új dx11-es atit.Majd az ezutáni szériából vagy ati vagy nv. Fermit meg amugyse érné meg mivel dx11-hez köze nem lesz dx9-re meg dx10-re 8800GT-vel is tudok mindent játszani ami nekem tetszik.
    Nvidiának meg nagy respect hogy ilyen jó vga-t gyártott mint ez a 8800GT nagyon sok pént bentartanak vele a zsebembe!
  • rumkola
    ugyanúgy nem fog maxon menni 8800-al mint ahogy 4890-el sem
  • rumkola
    tudtommal nem kell kábel
  • matya00007
    Sziasztok!

Remélem tudtok nekem segíteni, sajna a neten nem nagyon találok róla infót, hogy 4670-es kártyát ha crossfire-be szeretnék kötni 1 vagy 2 db kábel kell. Illetve üzletben valahol árulnak kábelt külön?

Előre is köszönöm, matya007
  • MerlinW
    Majd, ha az AVP megy 8800-al maxon, akkor fejet hajtok:) Egyébként 2 hónapos a DX11 és eddig 16 nagy nevet jelentettek be hozzá. Tavasszal jön a következő nagy adag. Egyébként DX11 még mindig nem az új effektjeiről híres, hanem az algoritmusairól. Egy-két apróbb trükköt leszámítva DX9-el is minden megvalósítható, de a játszható sebességhez erősebb kártya kell modernebb matekkal (DX)

Nem azért jó konkrétan a HD5 mert DX11-es, hanem összességében, mert 1920-ban ~60 fps-el képes megjeleníteni a 4mb-os texturákat post procesing-el.

Namármost, ilyen kártya van már 2 hónapja, az Nvidiának csak jövőre lesz valamikor. Verseny, piac, biznisz. Én nem ítélem el a zöldeket, hiszen csaknem 10 évig ők voltak az ászok, azonban az elmúlt 2-3 évben az ATI van nyeregben. Ezért is hülyeség számtech-ben a gyártóhűség (nem márka, mert itt az mást jelent). Azt kell venni ami éppen jó.

Márpedig még most is best buy a 4850, 4870, 5770 a maga 20-30e Ft-os árával. A mai napig nem tud versenyezni Nvidia egyikkel sem ár/érték arányában.
  • Gibor
    Szerintem inkább huzza le magát... felesleges nem kell írnia sem... van envídia tápig menjen oda, várja a csodát, élvezzen... Mert szerintem bocs de kurvára senki nem kiváncsi a hányadék 8800adra...

szerk: kicsit félre címezve de remélem tudjátok kinek...
  • kifli
    legutóbb olyat is írt, hogy azért nem vesz 5xxx-et mert ha kijön új nv és az jobb lesz akk azt veszi, ha roszabb lesz, akk nem vesz semmit :D
  • zolee145
    "Ha lesz 2010ben 15 dx11-es akkor rohadjak meg atit veszek."

Dehogy veszel... Eddig vártad az 58xx-at, ha kijön és jó lesz azt veszel. Kijött, jó, nem vettél. Most a Fermit várod. Ha kijön a Fermi a 68xx-at fogod várni.
  • MR ME
    fermit vegyél, megéri várni!
  • kifli
    nv topikba nem pont te linkelted azt a hírt amibe leírják azt is hogy dx11-lesz az eddigi leggyorsabban elterjedő dx?

"Én csak a dirt 2ből tudok kiindulni azt toltam.Az megy fullmaxon egy szaros 8800GT-vel minek is vegyek dx11-es atit?"

igen már megint a dirt2-ről beszélsz, ami csak marketing dx11-es game, még szép hogy megy egy 8800gt-n, mivel a motor már nem mai, bár ígysem dx11-ben megy
  • grebber
    Én csak a dirt 2ből tudok kiindulni azt toltam.Az megy fullmaxon egy szaros 8800GT-vel minek is vegyek dx11-es atit?

Majd összehasonlító videók után visszatérhetünk erre!
    S
  • stonesour
    kifejtenéd bővebben? :D nem vágom ezeket
  • Klemice
    dvi-hdmi adapter
  • stonesour
    Hello!

Van Nekem most egy SAMSUNG 5-ÖS SZÉRIÁJÚ 530 LCD TV-M, amin van HDMI kimenet, a videokártyám ATI RADEON HD 3850, neten azt látom hogy van rajta HDMI kimenet, viszont nem látok rajta semmit? Van rajta? És hol? Hova dugjam a kábelt? Mit csináljak? Pls help!
  • KranaZoli #49071
    A látványról:

STALKER Call Of Pripyat sokak szerint csúnya. Ezt a részét hagyjuk. Egyéni perverzió kérdése. ;)

Azonban első alkalommal DX10-ben játszottam végig. Most DX11-ben. A különbség szemmel látható. Szebb, kontrasztosabb, élesebb és MÁS textúrák mint DX10-ben. A tesszelláció sajnos csak a karaktereket érinti. Az érem másik oldala, hogy sajnos a DX11-es mód nagyon eszi a VGA-t. Reméljük lesz ez még jobb is. Sajnos vannak olyan helyszínek, amikor az FPS 15-re lezuhan. :(

AVP3:

Itt viszont remélem ez nem lesz. A látvány szebb lesz, ahhoz kétség nem fér. Mennyivel, az már megint csak relatív tud lenni. Viszont bízom benne, hogy ezzel a game-el már egy optimalizáltabb DX11-es játék érkezik, nem egy Ukrán csapat igyekezete.

Véleményem szerint azonban ha addig az nV nem rukkol elő vmi olcsó és jóval, akkor nem kevesen fognak váltani ATI 5xxx szériára. Nem ez lenne a játék történelemben az első, amikor emberek a játékhoz cserélnek VGA-t. Emlékezzünk csak a GTA4-el "berobbanó" 2GB-os nV kártyákra.

Csakhogy szerintem ez nagyobbat fog ütni, mint a GTA4. ;)

• [HUN]FaTaL
    Nem csak látványbeli különbség lehet, hanem sebességbeli is.
  • grebber
    Na és ha nincs jövője?
    Miért Dx11-es game jelenleg mennyi van és jövő év végére mennyi lesz?
    Ha lesz 2010ben 15 dx11-es akkor rohadjak meg atit veszek.De jelenleg Avsp3 ért nem éri meg!Meg szerintem ott sem lesz nagyon látványbeli különbség.Dx11 és régebbi dx között.

De ez pár hónap múlva kiderül majd úgyis nyomatják összehasonlító videókat mint dirt2-nél!
  • kifli
    szerintem kb 100000x le lett írva hogy dirt 2-be elég kevés a dx11 ficsőr, nem azt kell nézni (inkább majd avp-t) és physx-nek sincs jővője, 9.12-es driverbe már benne van az opencl, a most kezdődő, vagy nemrégiben elkezdett játékokba már bele fog kerülni, és komolyabban lehet rá építeni (nem úgy mint physx-re mert úgy nagyon nem tudnák eladni a játékot, ha nagy szerepet kap benne a physx)
  • arty
    inkább a minden kártyán működő dirt2 style dx11, mint a batman aa-ba bevásárolt kamueffektek (fizix :D )
  • Solten

link
  • MR ME
    nagyon kíváncsi vagyok már erre a fermire, csak nehogy nagyot koppanjatok vele, mert úgy várjátok mint a messiást...kávét tud majd főzni?
  • arty
    szvsz ehez inkább a birka fanbojok kellettek :) (mármint h átnevezésekkel is megéljen az nv)
  • Solten
    "Simán jó lesz a fermi dx9 és dx10-re nagyon is."

Te tudod.. Lassabb lesz a jatek meg csunyabb... Kicsit fontosabb ujitasa a DX11-nek hogy tobb processzormagot fog megdolgoztatni, pl.
  • grebber
    Simán jó lesz a fermi dx9 és dx10-re nagyon is.
    Dx11-nek jelenleg inkább azt írok hogy számomra (hogy nehogy valaki beszójjon hogy mennyire meg milyen jó) nincs értelme ott 1000000% hogy elvérzik ezt az nvidia maga is nagyon jól tudja ,de erre szerintem minden nvidiás magasról szarik.Ilyen Dirt 2 féle dx11-ek végett meg pláne!
    Inkább a Physx mint ilyen dirt 2 féle dx11.
  • Solten
    Ne idegeljetek mar a kifagy az FF meg nem lehet gorgetni kommentekkel, (mint mar irtam) baratnom atomos netbookjaval is szaguld a topik...