90029
  • rumkola
    kb. 7x cseréltem vga-t egy év alatt (nv ati vegyesen), de oprendszert sohasem telepítettem újra, de még driversweeper hülyeséget sem használtam

biztosan csak szerencsém volt :D
  • KranaZoli #49347
    Én is basznék felvenni a telefont.

Mindenkinek

• vasziszdasz
    Gianni baszik felvenni a telefont, így végül vettem egy 750-es Chieftec tápot 28k-ért (merthogy 500W után ez a következő ami készleten is van ilyenkor). "SLI ready" táp, ez már tuti elég lesz. Mondjuk felennyiből jobb lett volna megúszni, dehát ajándék lesz a gép, most hogy néz ki ha félkész alkatrészek halmazát adom...
  • KaszaN
    Magyar nincs ebből? Ismerősömnek az van de már nem emlékszik honnan van.
  • arty
    upsz, akkor figyelmetlenül olvastalak, elnézést! azt hittem csak a gothic szivat, az ugyanis természetes ;)

---

megnéztem legujabb ATT-t, sajnos scaling options-t nem tud :(
    innen szedhető a legujabb beta
  • KranaZoli #49343
    Azért írtam ezeket, mert VGA kártya esetén erősen ajánlott az OS újrahúzás. Előző driver be tud kavarni, még akkor is ha ATI kártya volt. Ha nV volt az előd akkor még inkább.

Ill. azért írtam, hogy futtatni kellene benchmark-okat, hogy abban milyenek a textúrák. Unigine és STALKER becnhmark-ok például.

Egy OS újrahúzás megvan cca, fél óra alatt, míg baxakodni azzal, hogy kiderítse az ember, hogy mi a rák lehet a bug, sokkal macerásabb.

Ha újrahúzás után is marad ugyanez a probléma, akkor már lehet arra gyanakodni, hogy vas hiba.
  • KaszaN
    Hát igen pocsék egy játék, tudom én is, de én a csíkokról beszélek. :D Meg, hogy nemcsak ebbe vannak csíkok hanem a többiben is. A legzavarób a prince of persiában.
  • arty
    haver 3x cserélt VGA-t (ati, nv vegyesen) és MINDIG volt valami gfx anomália vele (ilyenje még nem volt mondjuk) :D

szerintem nézegelődj a gothic forumon, az egész játék egy fos bughalmaz, mégis általában mindenre találni ott megoldást!

2500 topik van itt, a technical support forumban - vajon miért?
  • pxxl
    volt szerencsém hozzá...10 perc után sikítva töröltem. borzalmas. bugok, bugok, idióta mozgás, áhh...félelmetesen szar. nekem ez a véleményem róla...
  • KaszaN
    Az.
  • pxxl
  • Balumann
    Hello mindenkinek! A milyen videókártyát vegyek topikba már írtam, ide is leírom, hátha ti tudtok valami hasznosat mondani.
    Tegnap egy HD 4670 -es (512MB ddr3) videókártyát, be is szereltem. A problémám az, hogy látszólag semmi probléma nincs, de a játékok olyan szinten akadnak, hogy még az X1950 -esemmel is jobban mentek, CoD 4 minimumon nem éri el az 5 fps-t se.
    Amikor először beraktam, és feltettem a drivert, akkor voltak beakadások, de a játék sokkal jobban ment, aztán megpróbáltam frissíteni. 9.12 -esre frissítettem, aztán próbáltam 9.8, 9.7, 9.4 -et is. Control Centert nem tudom feltelepíteni Windows 7-en, telepítőcsomag hibát ír akármit próbálok, NET framework meg alapból fenntvan (ezt írják hibalehetőségnek), de már próbáltam ezt is újratenni, felraktam a 4-est is...

Nade ezek után felraktam a Win7 mellé az XP-t is, legalapabb dolgokat tettem fel, alaplapi driverek, realtek driver, net framwork 2, ati driver (először azt, ami a kártyához kapott lemezen van, majd 9.12), néhny játék regisztry bejegyzése. CoD 4, Arma 2 teljesen ugyan úgy akad, játékra alkalmatlan.

Ezekután biosban is nyomtam mindenhol egy optimized defaultot. Semmire eredmény.
    Namost szerintetek akkor mi lehet a probléma, létezik ilyen hardveres hiba, vagy valahol máshol lesz a hiba (esetleg a 350-es tápom lenne kevés)?
  • pxxl

És hogy el ne felejtsétek mikor van karácsony...
  • arty
    ATT tud scaling options-t? (azaz az idiota default underscan-t lehet vele kompenzálni, 0-ra huzni, h kitöltse a kijelzőt a nativ kép? régesrég használtam ATT-t, amikor még nem volt atiéknál ez a baromság... az egész internet televan az ezzel szenvedőkkel, mert nem elég h szar a default beállitás, még jol el is rejtették egy al-almenübe)
  • Barny
    Boodog Kharacsonyt Mindenkineek...aki CCC helyett ATT-t hasznal annak meg igazan
  • Kontrakcio
    Bódog Kárácsony-tot
  • Blum
    Bódog karácsonyt evribádííí!
  • [HUN]FaTaL
    Boldog karácsonyt mindenkinek! :)
  • berczely
    Boldog Karácsonyt mindenkinek!
  • arty
    ez Gothic3?
  • arty
    használnám a 9.9-et, de ott meg a Dirt2-vel vannak gondjaim :)

namind1, majd a 10.1 ;) (... se fog segiteni)
  • KaszaN
    Nem a játékkal van gond mondom. Egyik játékkalsem. Semmi csíkok nemvoltak amíg nemcseréltam atikártyára. Azért itt tettem fel ezt a gérdést nem a játék forumában.
  • Dobronski
    Boldog karácsonyt, és directx 11-es játékokban gazdag évet kívánok nektek!
  • MR ME
    Boldog karácsonyt mindenkinek
  • KranaZoli #49324
    Gari előtt jönnek az alap dolgok. Sokkal könnyebb a kályhától indulni, mint apró hibát keresni.

- OS újrahúz;
    - alaplapi chipset driver;
    - ha kell akkor hangkeltető chipset driver;
    - Catalyst 9.12;
    - DirectX 2009.08. havi
    - Game + ha van a legfrissebb patch

Ennyi kell általában a játékoknak.
    Próba. Ha kaki, akkor lehet, hogy vas hiba.

Ill. futtatni benchmark progikat. Unigine + Game demók.
  • Dobronski
    Akkor gari.
  • KaszaN
    Az nemlehet mer amíg nemváltottam ati kártyára azok a csíkok nemvoltak ott. Se a másik játékba ahol valami borzalmasan néz ki.
  • Dobronski
    Dejó... dirt 2 benchmark, 1920x1080 minden ultran, tettem egy próbát, gyönyörűen 30-40 fps, erre a végén: avarage 0 fps. Mondom GG.
    Érdekes 1024 óta nem sok fps visszaesés volt, eddig procival játszottam. :D
  • vasziszdasz
    Látszik hogy a csíkok nem egyenesek, felfekszenek a felületre. Nyilván kicsi textúraméretekkel dolgozik a game, és azok vagy szarrá vannak tömörítve, vagy eleve annyira rossz minőségűek hogy meglátszik az illesztésekmentén a különbség. Ez feature.
  • Gibor
    Szerintem VRAM hiba.
  • KaszaN
    És még az lenne a kérdésem, hogy mitől lehetnek ezek a csíkok? A prince of persiánál azér rondább.
  • KaszaN
    Erre valaki lécci. [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1177692042&no=49291]#49291[/URL]
  •  Evil
    Nekemis 720 as Superb van, teljesen megvagyok elégedve vele, nem melegszik, halk, gépet meg szépen viszi, Vga se panaszkodott, na és persze 2x8PCI csati :)
  •  Evil
    Na ez érdekes, én megmertem volna esküdni hogy a VRAM melegedett túl, mert nálam is voltak hasonló érdekességek, főként esőben, viszont előjött Cod5 ben is, érdekes módón ottis a végén az esős mapon. Akkor megfogtam azt rányomtam a hűtést rivatunnerbe, persze utána meg már ha jól emlékszek Stalkerben nemvolt több eső, szóval lehet aztán tényleg PhysX vagy nemtudom mi kavar be :)
    Kicsit megnyugodtam hogy azért mégse a 4870x2 tőm szar, mégha forró is mint a csuda, mert 3dmark meg a többi gép evő játékban sose volt semmi gond, lényegében ezért is nemfoglalkoztam vele, mert szinte minden jól ment, ezeket leszámítva.
    Mindjárt törlöm a PhysX szoftverét, végén még kiderül hogy megint valami nvidia szemétség, és még szárnyakat is ad a vgam, csak ez a kacat visszafogta
  • solo
    Kellemes karácsonyi ünnepeket niggerek:]
  • [HUN]FaTaL
    Van 720as Superb? Azt hittem csak ODIN. :)

De az 550=360W, 460=348W elég érdekes koncepció. :) Mindenesetre az 550es elég parasztvakítós.

• MR ME
    hali
    centurion 590 van nekem is, az 5850 simán elfért benne, még van is hely bőven
  • gameplusz
    Ajánlom Képek
  • Solten
    Ez az 550-es eleg sovany a 360W-javal, de ez a 720-as Superb eleg korrekt: 80+, szilard elektrolitos kondik. Hm... :) Valojaban 610W-os tapegyseg, a 720 marketing mint a 460-asnal a 460W.
  • [HUN]FaTaL
    Azt nem a minőségére írtam hanem az árkülönbözetre azért a pár wattért, a 460as jobb vétel, de az x2höz mind kettő kevés.