90029
-
#49588 "ezért, azt is sejtem, hiszem, hogy ezek a "Csoportos házirend" beállítások is áthághatók."
Ülj le egy Windows Server elé mielőtt kritizálod. :)
Kliensnek én még mindig nem javaslom a Linuxot, Serverre inkább. -
strebacom #49587 IMYke2.0.0.0 és MerlinW köszi....majd meglessük, hátha bejön nekem is...
-
#49586 Ezért jó, hogy most olyan rendszerrel van dolguk, amit maximum jó pár év múlva érnek fel ésszel... addig pedig béke és nyugalom...
-
#49585 Biztos így van. Nem tudom. Alapvetően bizalmatlan vagyok a több, mint 13 éve használatban lévő Windows verziókkal... ezért, azt is sejtem, hiszem, hogy ezek a "Csoportos házirend" beállítások is áthághatók.
Persze, 8-14 éves kölykök nem fognak itt hack-elgetni, de a jövő nemzedékével kapcsolatban már semmin sem szabad csodálkozni... negatív és pozitív értelemben egyaránt.
-
#49584 Windows-ban a csoportházirend kezelővel lehet a legjobban testreszabni, korlátozni a felhasználás módját. Ami ingyenes és benne van a Windows-ban. Azonban az érem másik oldala, hogy ehhez már kell némi számtech. tudás.
Matyizós, macerás, viszont mindent lehet benne állítani, amire szükség lehet pl. publikus gépek használatakor. (pl.: netkávézó) -
#49583 Nézd meg, mennyibe kerül 1 évre... 45 dollár (191,120 Ft-al számolva) = 8600 Ft.
Én nem fogom kifizetni még ezt a mások szemében "bagó" összeget sem, mert nem az én gépem, az Önkormányzat meg nem hogy támogatná, hanem az időközben elromlott gépet sem tudja pótolni...
-
Apocalipto #49582 Miért warez? A nekünk suliban az összes gépen fel van rakva. Ott is warezolnak? -
#49581 Nyilván, nem tervezői környezetben lévő vagy irodai hardvereket (szuper gyors KONIKA stb. nyomtatókat, FAX-okat) dugtam rá a gépre, ahogy a scanneremet sem, és eddig egyetlen fényképezőgépet, kamerát sem engedtem rácsatolni... mert, ez a hely nem a klasszikus értelemben vett netcafé-k egyike, vagy a gyerekek otthona.
Így, mondhatom szerencsésnek is magam, mert nekem eddig csak jó élményeim vannak a xUbuntu-val... és hiszem, hogy évekig rá sem kell néznem a gépre.
-
#49580 Windows alatt is vannak olyan hardverek amelyek életre leheléséhez órák kellenek:) -
#49579 Suse Redhat alapú KDE felülettel, Ubuntu Debian alapú Gnome felülettel (Kubuntu KDE felülettel) Átlagfelhasználó számára Redhat és Debian alapú disztrók különbségéből csak a csomagkezelés tűnhet fel, a többi szinte ugyanaz. A lényeg, a kernel minden disztibucióban ugyanaz, max más-más modulokkal van leforgatva. Disztibúció és disztribúció közti legfontosabb tényező a szoftvertámogatottság és a közösség, ezekben pedig lassan 6 éve Ubuntu az első (sokat számít hogy Ubuntu mögött a Canonical áll aminek a feje egy multimilliárdos hobbicserkész:)). -
#49578 "Minden (!) hardvert azonnal felismert telepítéskor."
Már akinek. :) Tudnék sorolni jópár hardvert amit órákba telik beüzemelni. -
#49577 Nekem mondjuk csak a SuSE Linux-al volt mélyrehatóbb ismeretségem, ezért Nálam ez a "nyerő" disztribúció. Persze Debian, Redhat körökben annó kaptam is miatta nem kevés hideget, de cég ahol akkor melóztam ezt vette meg így ebben kellett dolgozni. De nem szerver disztribúció volt, csak a szűz CD-s verzió.
Ubuntu-t annyira nem ismerem. Láttam, ennyi. Ha Linux kellene újra, akkor Én ugyanúgy a SuSE-t választanám. -
#49576 Olyannyira egyszerű a (x)Ubuntu, hogy - szerintem - nyugodtan nevezhetjük a Linuxok "XP"-jének.
Az egy dolog, hogy gyakorlatilag annak is látszik, de testre szabhatóságban, sebességben*** és masszivitásban [biztosan vannak gyermekbetegségei, mert a fórumában nem egy HSZ-t olvastam ilyen témában is] simán alázza az ÖSSZES Windows-t.
Kár, hogy mindenféle buhera és segédprogram nélkül nem tudunk vele up-2-date játékokat futtatni...
*** = P3 700 MHz + 128 MB RAM + 10 GB HDD + S3 Trio 3D + no hangkártya + 10/100 hálókártya = szakít, amennyit a vas bír.
A legjobb: a 17"-es monitoráról kiderült, hogy 1600*1200-at is tud... mert azzal küldi :)
Minden (!) hardvert azonnal felismert telepítéskor.
A HDD formázásakor - természetesen - NEM NTFS-t, hanem ext3-at választottam, mert a másikon [azóta halott, és az a gép erősebb is volt!] kiderült, az NTFS-sel lassabb...
-
#49575 Eleinte az lehet, hiszen teljesen más a logika. Azonban pl az Ubuntu kiadások mellett ha nincs eszközprobléma (alultámogatott wifi kártyák, ill olykor scanner/nyomtatókkal, integrált hangkártyákkal szokott kisebb-nagyobb probléma lenni, de egyre kevesebb), nem nagyon kell mélyre ásni.
Első körben dobj fel egyet egy Virtuális masinára, nyomogasd, aztán ha tetszik hajrá.
Ubuntu topikban segítünk -
#49574 strebacom: Hát, ha én fel tudtam telepíteni és sikerült beállítani, és rájönni (elolvasni a szükségeseket), hogy miként telepíthetek rá linuxos programokat, akkor mindenki tudni fogja... ugyanis Linux-antitalentum vagyok.
Apocalipto: Persze, de akkor éljen a WRZ :)))
-
Apocalipto #49573 Windowst sem tudják buherálni, ha fennt van a DeepFreeze :) -
strebacom #49572 Hát lehet ki kellene próbálnom nekem is a környezetemben is sokan dicsérik, de én winfosbuzz vagyok....amúgy bonyolult??
-
#49571 xUbuntu jelesre vizsgázott nálam.
Előtte majd' 1,5 évig XP volt az összes könyvtári gépen - a rengeteg gyerek, használati mód és MSN, képletöltés, chat betett neki.
Most csak ezen a gépen van XP, de nincs rajta semmi MSN, Skype meg ilyenek, és le is van tiltva, míg a másik gépen [időközben a kettő közül az egyik hardver hibával meghalt] a xUbuntu továbbra is szakít.
Egyszer sem kellett hozzányúlnom, és a gyerekek is játszi könnyedséggel használják, hiszen gyakorlatilag olyan(nak tűnik), mint a korábbi rendszer ---> de buherálni nem tudják.
-
#49570 Pingviiiin -
#49569 koszonom kedvesseged :DDDDDD -
#49568 "had kerdezzem mar meg itt, ugy ideszoktam"
Lehet nem véletlenül van macska a logódban. -
#49567 Jó. Bár azóta kint van a hivatalos dobozos verzió is (retail) De lényegében ugyanaz. -
#49566 0FF
uhm hat tudom hogy ez nem a megfelelo topic, de had kerdezzem mar meg itt, ugy ideszoktam :D
nekem ez a W7 van meg: Windows 7 RTM 7600.16385 x86 & x64 9in1 Magyar
ez jo verzio? marmint ugy kerdezem, hogy jol mudik, nem bugos kiadas stb.
este lehet raveszem magam es felpakolom :)
0N -
#49565 Vistara volt panasz az SP1 előtt. Most már SP2-es teljesen jó. Seven is okés, ha csak nem használsz futtatsz vmi extra alkalmazást.
Linux nagyon jó választás.
NET-ezés, irodai munkák ésatöbbi... Game-eléshez már nem választanám. -
#49564 Jaaaaa -
#49563 Jaaaaa -
Gibor #49562 De neki nem crt je van. -
rumkola #49561 tft-nél nem számít, de crt-nél vicces 85hz alatt használni
olyan szinten vibrál, hogy kiégeti a szemem (mondjuk az emberek 90% nem veszi észre, de pár év alatt elrohad a szemük) -
Blum #49560 Őszintén,miért zavar téged a 60Hz? Én is 60Hz-n használom a monitort....az égvilágon semmi különbséget nem fedeztem fel sehol-semmikor 75-60Hz között... -
#49559 Jól van köszi!
De nekem ez macerás sok mindent kell babrálni inkább vissza rakom a 64Bites Windows 7-et azon tökéletes volt minden!
32Bites valamiért szarakszik! -
#49558 Nem valószínű, hogy mostanában. Ami van raktárkészleten, azt próbálják minimális vesztességgel/nyereséggel értékesíteni. Talán használtan, később... -
#49557 Én inkább erre gondoltam.
Hogy csinálsz a régiből egy új drivert.
Hozzáadsz azokkal az utilokkal saját frekiket. mint itt az alsókat én
De nekem csak akkor ment, ha a hetes lábat kitéptem a dvi-vga átalakítóból. Amiről a [URL=http://www.sevenforums.com/tutorials/7947-force-dvi-hdmi-resolutions-refresh-rates-2.html]#16[/URL]-os postban beszél a srác.
"A DVI-VGA átalakítóból kitéptem a hetes lábat, a fórum 2. oldalán kép is van, hogyan számozzák.
Uninstalltam a monitor drivert, restart. És felraktam azt amit készítettem.
Azzal a Phoenix nevezetű progival. A standard timings résznél beírtam a herzeket amiker szeretnék, (alul 1-4 5-8 ig!!) illetve az uccsó fülnél a Detailed timings/ block2/ Monitor range limitshez beírtam a gyári adatokat. Hogy vertikális meg horizontálisan mit bír min/max. Felinstalltam ezt a drivert, restart, és onnantól kezdve már ezeket is tudtam választani :D
A monitorinfo progival amivel a inf filet generáltam, mindjárt látszik hogym ég miket enged. " -
#49556 ezt elolvastam
Meg is csináltam bár mondjuk semmi újat nem mutatott!
Mi a lóf*szért nem lehet 75Hz-re tenni?? -
torok6 #49555 Sziasztok ati hd5770-ben melyiket érdemes megvenni a fedettet vagy a új hűtőset? Gigabayte az jó? -
#49554 Shalom!
Szerintetek a HD 4xxx-es széria mikor fog árban lejjebb csúszni komolyabban? -
#49553 De nekem nemjön be a többi a sok panasz miatt hogy "így szar, úgyszar, lassú, bugos" nem mintha az xp nemlenne szar, de akkor már inkáb Linux. Az kevésbé hebás. -
#49552 :DDD -
#49551 #47271 #47262 -
#49550 -