74
-
De akkor se -
Nemhiszem, semmi káromkodás nem volt benne :) -
Anteris #32 de : ) -
Nem az okozza. -
Epikurosz #30 Különben ezeket a http://www.freeweb.hu/hmika/Vilag.htm-es okoskodásokat miért nem dobod bele a Wikipédiába, mármint ami odavaló. Több visszajelzést kapnál ott. -
Epikurosz #29 a relatív akkor is csak 300k km/s. nincs olyan hogy 600k. -
UnnameD #28 Trafó rákot??????? Hát hanyattdobom magam, komolyan ekkora baromságot elég ritkán hallok. Kezd egy vallási szektára hasonlítani, akik elhiszik amiket a neten, meg a médiába terjesztenek ilyen baromságokat, előbb a mikrohullámú sütő okoz rákot, majd egy transzformátor, mi lesz a következő? -
Epikurosz #27 Igen, ezt a póluscserét az evolúcionisták nem is veszik figyelembe. Pedig de... -
Borzpapir #26 "a halmazhoz viszonyítva másodpercenként 990 kilométeres sebességgel halad"
Akárhogy számolom, ez nekem jócskán túllépi a fényhatárt. mert a viszonyított sebesség nem lehet több 600.000km/secnél, nem? (feltéve, hogy mind a kettő fénysebességgel halad - pedig nem) -
Borzpapir #25 Az bizonyított, hogy létezik az elektroszmog, amitől leukémiát lehet kapni. Mondjuk akkor nekem szar, mert drótokkal vagyok körbefalazva.
De komolyan. A távvezetékek közelében egy kicsivcel több a leukémia. De ez közvetlen közelségben, pl alatta.
A másik meg, hogy ugye vannak az időszakok a földtörténelemben, amikor nincsen mágneses tér. Ez kb 250.000 évente van, és 10.000 évig nincs. Asszem. De lehet, hogy több. Minden esetre ezekben az dőkben megnőtt a föld légkörének izotóptartalma, és az evolúció bizonyítottan felgyorsult. ...akkor lehet, hogy 2.000.000 évente, mert az ember is akkor indult be. Mindegy. Szóval lehet,m hoyg ennek se lesz más hatása. -
lee56 #24 Biztos tul sokat káromkodtál miközben helyretetted a szöveget :)) -
babajaga #23 Persze itt is visszaköszön az emberi butaság mert az országban ilyen trafó több tízezer van és azok közelében mégsincs tömeges megbetegedés.Arról már nem is beszélek hogy nem lehet a városokban ellátni a lakoságot elektromos árammal másképp. -
Délelőtt még fejhullám volt írva az idézeten kívüli lökéhullámok helyre, és ezt szóvá tettem. Most látom ki lett javítva lökéshullámra, de akkor a hozzászólásomat #1 miért kellett törölni? :| -
A nagy kihalás (neten "K-T extinction" néven is kereshető) egyes családoknál valóban viszonylag rövid idő (néhány tízezer év) alatt lezajlottak (és ez is inkább a tengeri fajokra volt jellemző), de a legfrissebb álláspont szerint (és sok fosszilis bizonyíték is van rá) inkább évmilliók alatt zajlott le, és ez a körülbelüli 65 millió éves dátum előtt és után is értendő.
(Ld. pl. Wikipedia)
-
ez a sugárzás dolog kb olyan mint a New Game :D -
Pochok #19 "A kozmikus sugárzás kapcsolatba hozható a felhőzet növekedésével, ami képes jégkorszakot zúdítani egy bolygóra, de kölcsönhatásba is léphet a légkör molekuláival, melyek ennek hatására az ózonréteget pusztító nitrogén-oxid termelésébe kezdenek, csökkentve a Nap káros ultraibolya sugárzása elleni védelmet."
Csak ebből nehogy azt vonja le az okos amerika, hogy a globális felmelegedés emiatt van és nyugodtan önthetik tovább a széndioxidot és más barátait a levegőbe :\ -
L3zl13 #18 1. Nyilvánvalóan van egy kis teljesítménybeli különbség a kettő között. Ha arányosan annyi fény érne, amennyivel több áram folyik át a trnaszformátoron mint egy villanykörtén, akkor ha rákot nem is kapnál, de valószinűleg ropogósra sülnél.
2. Az is eléggé köztudott, hogy a különböző frekvenciájú elektromágneses sugárzás különbözően hat az élő szervezetre.
Nem a trafó veszélyessége mellet érvelek, csak az érveiddel nem értek egyet. -
metaljesus #17 azért mert azon az oldalon van az a galaxis ahonnan a sugárzás jön. mint amikor valami belép a légkörbe, a föld felöli oldalon érzékelni a súrlódást, nem a másikon. viszont a kihalásokat szerintem sem magyarázza egyértelműen. -
Kagemusha #16 Hulyeseg, ilyen alapon elobb kapnek rakot egy bekapcsolva hagyott izzolampatol (a trafonal ugye van 50 Hz, a fenynek meg mekkora is a frekvenciaja?).
Es minekutana merheto radioaktivitas sincs a kornyeken, innentol statisztikai veletlen a dolog. -
babajaga #15 Tudod az az érdekes hogy most nagy vita van hogy egy transzformátor okoz e tömeges rákot. Csak azt nem veszik észre hogy az országban több ezer ilyen trafó van és ott fel se merült a károsítás. -
Hát azért egy ekkora ütemű háttérsugárzás növekedést csak észrevennénk nem?
Ami amúgy mióta abbahagyták a kísérleti atomrobbantásokat jelentősen csökkent!
Szerintem, csak annyi van mögötte, hogy a galaxis síkjában, illetve a galaxisok karjaiban sokkal nagyobb az anyagsűrűség ezért szupernova robbanásssal, csillaközi bolygó méretű testekkel stb, sokkal nagyobb valószínűséggel találkozunk.
Ez meg nem egy új elmélet.
Az itteni elmélet viszont elég új, meg ellentmondásos is. Miért csak az egyikoldalon van ez a sugárzás, amit még senki nem látott. Ha valóban van, akkor milyen hatása van az anyagra?
Aztán ha szerintük a galaxis síkjából kiemelkedve találkozunk ezzel a sugárzással, akkor az miért viszonylag rövid ideig hat? Évmilliókig kéne folyamatosan hatnia, de csak rövid idejű katasztrófa szerű kihalások vannak. -
L3zl13 #13 Azt tudjuk, csak azon vitatkozunk, hogy közvetlenül ő nyírta ki a dínókat, vagy akkor haltak ki amikor egy forgórúgással kirúgta a Napot a Tejútrendszerből... :D -
gyuri12 #12 ihaziból Chuck Norris okozza a kihalásokat:D -
L3zl13 #11 Mint írtam hirtelen = pár ezer év jelen esetben.
Tekintve hogy a nap fel-le mozgása az idő függvényében sinus fügvényhez hasonló kell hogy legyen, ez azt jelenti, hogy a Napnak vagy 10 millió évet kell a csúcspont közelében eltölteni, és a genetikai torzulásnak évmilliók alatt kellene folyamatosan növekednie, mielőtt eléri a csúcspontot. Amennyire tudom a leletek sokkal gyorsabb lefolyásra utalnak. -
brueni #10 ezek szerintem nem egyik napról a másikra dolgok. ez inkább egy hoszabb folyamat.
genetikai torzulás? hmm
nézz körül, menniy degenerált van körülötted... -
brueni #9 a bibliában egy nap nem egyenlő a 24-órás nappal, amit te ismersz. -
assdf #8 Ilyen intervallumokban ez még simán belefér.Pusz minusz 5%.
De ha belegondolsz, évről évre több a rákos megbetegedések száma, évről évre változik a föld klimája, vékonyodik az ózonréteg, olvadnak a sarki jégpáncélok...
Mindezt jelenleg az emberek számlájára irjuk, közben meg lehetségs hogy sokkal nagyobb folyamatok zajlanak a háttérben. -
L3zl13 #7 Ja, még annyit, hogy a dinoszauruszok kihalása 65 millió éve történt, ennek következtében ha azt is ez a kozmikus sugárzás okozta, akkor mi már 3 millió éve kihaltunk. -
vagy vissza... -
L3zl13 #5 Ez viszont nem igazán magyarázza, hogy miért olyan hirtelen történt a kihalás (pár ezer év leforgása alatt) illetve hogy miért nem történt ugyanilyan mértékű minden ciklusban.
Szerintem ha van is szerepe ennek a jelenségnek a tömeges kihalásokban, akkor is az csak egy elem a sok közül.
Bár az egyes elméletek szerint a dinoszauruszok kihalását okozó meteorbecsapódás nem bizonyítható egyértelműen, a szibériai mélyvulkanizmusra van kellő bizonyíték, és pontosan az egyik tömegpusztulás idejére tehető. Éppen ezért ez az elmélet nekem sokkal szimpatikusabb. -
Kevered a vallást az emberi hülyeséggel.
Különben meg lehet, hogy Isten 64 millió évet adott neked, szóval sürgősen fejlődj valahova :D -
Érdekesen hangzik, tetszenek az ilyen témák!
Sztetek erre mit mondanának a vallási fanatikusok akik szerint a föld csak 6000 éves?
Már tudom: "Isten útjai kifürkészhetetlenek."