542
IBS - International Business School
  • salad
    Most nem tudom eldönteni, hogy te vagy nagyon nagyon okos, vagy tényleg ilyen egyszerű az IBS :D
  • wordsworth
    Igazából olyan mint amilyennek elképzeltem :) Eddigi szívás? Hát a legnagyobb az, hogy english language developmentből már nem hiányozhatok mivel az az egyetlen 8órási semináriumom, és előtte általában még részeg szoktam lenni, illetve egyszer bementem széthullva de bealudtam 5 perc után :D
    Ez volt a legnagyobb szívás
    Matekbol ma kiosztottak egy in-class tesztet 80%os lett szóval az bőven 5-ösnek felel meg, nem nehéz a matek csak azért figyelni kell :
  • salad
    Köszi a választ, örülök, hogy írtál!
    Úgy látom, hogy neked tetszik az IBS-es lét. Miben más ahhoz képest, mint amilyennek elképzelted? Mi volt eddig a legnagyobb szívás?
    Matekból mi kell pontosan első évben?

Ha annyit isztok, akkor már majdnem BME:D

Én 28-án megyek nyílt napra, kíváncsi leszek! A topikot meg kicsit fel kéne éleszteni, jól jönnének az infók:)
  • wordsworth
    Azt kihagytam, hogy semináriumra bejárok, mert oda kötelező :)
  • wordsworth
    Megkért valaki, hogy írjak a suliról :)
    Nekem nagyon bejön, eddig könnyű viszonylag --> egy BMEhez kepest.. legalabbis nekem, de matekon sokan szenvednek, pedig teljesen alap szint

Holnap study skillsből 4 perces prezentáció, újságelemzés, majd valamikor szakítok rá időt :)))
    Emberek jó fejek, nem az a sznob társaság, csak mondjuk sokat iszunk.. nagyon sokat :D
    Suli is jó, pub kicsit drága a megszokott árakhoz képest, étterem rész nemrossz, nekem bejönnek a kaják, és szerintem nem drága ( 1000huf rántottsajt+hasáb)
    Előadásokra már nem nagyon járok be, mert mindenki csak alszik meg pofázik, és nem igazan lehet érteni mit mond az eloadő, meg amugy is felesleges, ha van könyv vagy e-book.
  • wordsworth
    Nah hali! :)
    Megvolt a golyatabor, jó volt, fekvőgipsz, hasbaszurkálással végződött nekem :/, de megérte elmenni ^^
    (röplabda, boka...)
  • Seeley
    Voltam már párszor nála, amikor belebuzerált az órarendembe :D
  • wander01
    na a gráf aztán egyfajta karakter .... :PP

olyan széles nyelvcsapásokkal képes az angolok seggét nyalni hogy döbbenet, de egyben szorakoztato is
  • wordsworth
    na hivatalosan :D

Kedves új hallgatónk!

Örömmel értesítjük, hogy angol nyelvi írásbeli és szóbeli eredményei alapján a közös első éven angol nyelven kezdheti meg tanulmányait.

Üdvözlettel:

Dr. Gráf Zoltán Benedek
    Hallgatói Központ vezető
  • Seeley
    Gratulálok neked! :)
  • wordsworth
    megmondtak :D, azért írtam h angol :)
  • Saloom
    ügyi :) mikor lesz eredmény? vagy ott helyben megmondják a tutit?
  • wordsworth
    nah akkor megint beelozlek megvan a szobelim is ^^ szal angol ^^
  • Biglol
    Jottem volna ujsagolni, hogy MEGVAN AZ IRASBELIIIII, JEEE

,de mar megeloztek.

Mindenkinek gratulalok, aki olvassa es meglett a vizsgaja!!!

A golyataborban nagy party lesz.

A kedvenc idezetem:
    "Kedves új hallgatónk!
    Örömmel értesítjük, hogy az angol írásbeli szintfelmérő teszt eredménye alapján részt vehet a szóbeli vizsgán is. "
  • wordsworth
    a másik, hogy a matek mennyire nehéz? gondolom azért nem egy BME szint :)
  • wordsworth
    Gondolom ha bejár az ember, jegyzetel szépen, és minden héten tanul akkor nem lehet nagy gond.
  • Saloom
    az elsö félévet nem szabad ellazázni mert akkor basszák ki az emberek 35%át, akiket felvettek. ugyanis mindig többet vesznek fel mint amennyi hely van. 15-20% lemorzsolodás mindig van az első vizsgáknál :) tartsd észben :) utána már nem olyan könnyü kiesni.

világos nadrág, egy bőrcipő, és egy kulturált, kissé komolyabb ing. más nem kell.
  • wordsworth
    mért dobnának? :D tanulni akarok nem kibukni... :) Jah és öltözék? nincs kedvem 6000000000 fokban öltönyben rohangálni :/
  • Saloom
    nagy levegő, széles vigyor, no para, sóderlökés hevesen :) és tuti meglesz. ugysem most dobnak, ha dobnak, majd januárban. és a félévnyi tandij és jopénz ;)
  • wordsworth
    sikerült az írásbeli, megyek szerdán szóbelizni. Valakinek valami jótanácsa szóbelire? :())))
  • wordsworth
    Placementről tudnátok mesélni? Hol voltatok, mit csinaltatok stb? :)
  • wordsworth
    ezek mennek :)
  • Saloom
    japán rajzfilmek illetve eredeti nyelvü filmek angol felirattal :PP és sok dumálás
  • wordsworth
    iwiw-en :) mostmár 6an vagyunk akik mennek 3 napra, és egy napot átugrunk ausztriába is :))) 2 kocsival megyünk. Viszont kellemes egyfolytában baszogatnak, hogy gyakoroljam az angolt, de egy bizonyos szint után nem igazán lehet 'tanulni' ill gyakorolni. Valami megoldás? :))
  • Biglol
    Seeley en mindent megertettem.

Kiabalni te szoktal.Hiaba, en cask egyszeru varosi gyerek vagyok. Nem filmeszteta.

De jobb is, hogy "befejezted" velem a tarsalgast. Ezutan nem fog serulni a torekeny egod...

MAr most is csak magamban beszelek. De rossz nekem.:):):)

Mar az elso vegyetek vissza elsosok, mert nem mukodik a logas-nal megmondtam volna. Ki kerdezett? :):)

wordsworth:

En csak valaszoltam. Ugyanabban a hangnemben.;)

Nem sok emberket lattam beiratkozasnal, de olyanok voltak, mint en.
    Nem tuntem ki a sorbol. :)

Vallalom, ha a velemenyem nem egyezik maseval. Egy kis lemorzsolodas nem art.

• Seeley
    :-) Örülök hogy jól elvegyülsz már most is, évkezdés előtt!
  • Saloom
    hatalmas piros pont :) saját szakrol arcok vagy a beiratkozásnál csak összedumáltatok? :)
  • wordsworth
    Hmm Biglol kicsit tényleg nagy az arc :) Mindenkinek szive joga oké :) Csak én már összehaverkodtam pár IBS-essel (akikkel együtt fogok tanulni) és mindenki írtóre jófej, moderált, és szerintem nem müködik ez a stílus :P

Mellesleg már golyatabor előtt összejövünk egy házibulis ismerkedésre ^^
  • Seeley
    jah, okéé..

de eleget népneveltem, majd megtudja...
  • Saloom
    de inkább befejeztem veled a társalgást, egyszerűen szánalmas vagy, remélem a suliban az arcodból visszaveszel, saját érdek, mert pár van hozzád hasonló bohóc még, de hidd el, azokat a többség kineveti :)
  • Seeley
    ?
  • Saloom
    ne aggodj, csunya lesz -.-
  • Seeley
    te folyton próbálod itt bizonyítani mekkora faszagyerek vagy, de csak izzadságszagod jön át.

az meg hogy nem értetted meg a lényeget valaminél nem baj, csak ne kiabálj.

A Begins meg kidolgozottabb mivel annak az volt a feladata hogy megértesse a felnőttel hogy egy felnőtt férfit mi vezs rá, hogy bőregér rucuiban ossza az ellent, lekellett tenni az alapokat, batman hasadt személyiségét, a Sötét lovag meg lubickolt a stabil háttérben, persze neki sem volt könnyű dolga.

de inkább befejeztem veled a társalgást, egyszerűen szánalmas vagy, remélem a suliban az arcodból visszaveszel, saját érdek, mert pár van hozzád hasonló bohóc még, de hidd el, azokat a többség kineveti :)
  • Saloom
    ami tetszik azt megveszem :) ennyi. és repked a mokus bizony :)) hihetetlen...
  • Biglol
    Bocs a sok hsz-ert.

Megigerem nem lesz tobb ilyen.
  • Biglol
    Saloom:

En csak a trailer-t lattam az Iron Man-rol.

Tenyleg repked a mokus a filmben? imdb-nek nem hiszek.

Ennyire jo, hogy erdemes megvenni Blu Ray-en?
  • Biglol
    Ha nem akarod, hogy igy felvilagositsanak halando voltadrol es a lelkedbe tiporjak, akkor ne irj nekem ilyen hulyesegeket.

Ne felejtsd el. Ez csak egy valasz, arra amit irtal.

Tovabba, ha egyezne a velemenyunk a vilag unalmas lenne es nem lenne kin felhuzni magad.
  • Biglol
    Ha filmeszteta lennel, akkor errol egy bizonyos papirod lenne, amit egy felsooktatasi intezet allitott volna ki.

De jelen allas szerint nincs, ha jol tudom.

Ilyen alapon Tolem is 3 lepes tavolsagot tessek tartani, mert akkora fasza gyerek vagyok. Ugyanis a gyermekkorom JELENTOS reszet tv elott toltottem es moziban.
    (Ma mar nem megyek el moziba, hogy minden szart megnezzek.)
    Ugy vittek ki eroszakkal a napfenyre az imadni valo szulok.

Fu es egyetemen is tanultam annyi mindent, hogy mar olyan okos vagyok....

Ket film van. Jo es rossz. Az indoklas lehet rettentoen bonyolult, de a lenyeg az.

Otthon ertekelni musicaleket BUZIS.

Hagyjuk meg ezt a szakmai zsurire.
    Palya szelerol nem kiabalunk be.
  • Biglol
    Seeley:

Na, megneztem az altalad imadott filmet.
    Tapasztalatok:

Rendesek a 15-eves sracok, mert a k*rva 20 perces kolcsonnozzeee dvd-ejt bazzeg reklamok alatt a "Akkor eloveszem a kamerat.Ahhh, megvan.Jol van, tartom" beszolasokkal mulattak az idot.

Az akciojelenetek szamomra kevesebbet jelentenek. Pl:
    Batman a "motorral" a falon fordult meg, mikor Joker kamionjat megforditotta.
    Ekkor az emlitett kis sracok egyszerre ordultek fel= kollektiv rohoges.
    ;)

Ha nem kell osszehasonlitani az elso resszel, akkor batran merem allitani, hogy ez egy baromi jo film es Joker NAGYON JO.
    Jo volt megnezni, a tortenet kidolgozottabb, mint a Batman Begins-ben.

Mint kitalaltad szemelyesen NEKEM Jack Nicholson alakitasa jon be.
    Bizony ez a fiu neha tuljatsza a szerepet egy kicsit. A Varosi Korhazban o a legrondabb no. :):):)

A film osszessegeben megerte a penz. Egyertelmuen az ev filmje.

Faj minden mondatod= cry me a river.
    Ez van. Szoptad. :):):):)

Filmertekelo= hetvegi filmnezo.
  • Saloom
    közben meg is találtam, bluray szept 30-án. hurrá :))