IBS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wordsworth
holvolt? Mellesleg 24.én jön a felvételi papír, szal beíratkozás elv utánna van nem?

PSP user n\' soon ps3 user too :)

Marcsak masfel het es kezdodik a beiratkozas!

Miota varom mar....

Szerintem en kihagyom a golyatabort. Nem tesz nekem jot. 😊😊😊
Majd meglatom addig.
Tavaly a Gran Canaria-n volt.<#violent><#banplz><#mf1>

Elvezzetek a szabadidot, amig jo az ido!!!!

Never say never in Las Vegas.

wordsworth
Mellesleg nagyon kiváncsi leszek a gólyatáborra, nagyon eszement szivatáshoz nincs kedvem igazából, de pia buli az jöhet 😊

Gratulalok!

Ha mar ennyi mindent kaptal, lassan kartyazhatsz is vele. 😊

Elvezd ki a "szabadsagot".

wordsworth
az azért szép 😄 grat. Azé jó volt nem? 😄 nekem még csak most jön

LEDIPLOMÁÁÁÁZTAM! kAPOK EGY MAGYAR GAZDÁLKODÁSIT, EGY ANGOLT ÉS EGY MARKETINGEST 😊

Viszlát IBS :-)
szijja Biglol!

köszike, vizsgák megvannak iggenbabán 😄 Sztem, ha a tandíjmentesség érdekel, menj be TO-ra mert nyáron is bennvannak, és kérdezz rá, ott tudják megmondani a pontos infót! Én csak azt tudom, amit haveroktól hallottam, de az a tuti, amit a TO-n mondanak. Amúgy most még olyat is hallottam, h a zh-idnak is 70% felett kell lennie, ráadásul ha vmit pótolsz, eleve max 40% lehet. Szóval nem dobálják csak úgy a tandíjmentességet, tényleg oda kell rakni magad hozzá 😊
Nekem a szintfelmérõ és a transzfer is úgy tûnt, hogy olyan erõs középfokot követelnek, és hogy tudj beszélni folyamatosan, összefüggõen stb 😊 Szintfelmérõn általános témáról, transzferen majd az üzleti angol.
Amúgy minek kéne az elõadás-anyag fénymásolva, sztem tök jól fennvan intraneten minden, de majd meglátod 😊 Jegyzetek általában úgyis alkalmazhatatlanok 😊
majd még idenézek, de már énse sûrûn, ha van esetleg valami 😊
THX mindenkinek a tanacsokat!

Majd meglatjuk, mi lesz.
A szintfelmerot osszekaparom, de ha nem is, akkor majd transzferrel atmegyek.<#lama>

Seeley: Ugy szoritok, hogy az a bizonyos babszem betorte mogottem az ablakot...
Sok sikert!<#eljen>

De varom mar a Szeptembert! Azelott pedig, hogy utaltam koran felkelni, ejszakakon at tanulni, hajnalig bulizni...
De most minden mas lesz! 😄

simán csinálhatod elsõ magyaron aztán transzferral angolon folytatod..én is így tettem..

elvileg a vizsgaidõszakon túl vagyok, jövõhéten mondják a dissertatin eredményeket, kicsit szorítsatok, július elsõ hete meg államvizsga 😄
wordsworth
Mellesleg a szintfelmérõ mennyire nehéz? erõs középfok? vagy inkabb felsofok?

Az jo lenne, thx.<#worship>

Mert akkor elkezdem angolul.😊 Segitseg nelkul nem megy annyira...Megiscsak szaknyelv, vagy mi.

Az alapozorol lemaradtam. Nekem Skocia az alapozas. 😊

wander01
kezdd angolul, jobban jársz, elöbb lesz vége a szopásnak a nyelv miatt. vagy csináld meg elötte az alapozot, ott megtanitanak angolul 😊

nemtom meg lehet-e venni a fénymásolobol a cuccokat, de igen nagy az esélye 😊 amugy itt lakok vele szemben, majd megkérdezem ha arra járok 😊

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

THX eeevibaba!<#puszi>

Akkor majd jol megirom azt a szintfelmerot.<#nyes>
Eloszor arra gondoltam, hogy magyaron nyomom az elso evet, de ezeket olvasva...<#wilting>

Inkabb szivok elso evben azzal, hogy nem ertek semmit az eloadason.Majd rateszem a kezem a magyarra is.<#lama>

Ha jol hallottam, akkor a kozeli fenymasolobol lehet megszerezni az eloadas anyagat, ha elaludtal volna reggel.<#eplus2>
Ez igaz, hogy ott meg lehet venni?<#ravasz1>

Ha mar ennyi kerdesem van...te hogy haladsz a vizsgakkal? Ismerek gazdasag es menedzsment szakos sracot es az tanul rendesen.
Nehez az iskolataska?
Sok sikert!<#eljen>

Ha nem írod meg megfelelõen, vagy a szóbelid nem sikerül, akkor nem kezdheted angolul. Esetleg ha van felsõfokú nyelvvizsgád, megpróbálhatsz kérvényt írni, hogy még egyszer megpróbálhasd, ilyen lehetõség van...
wordsworth
Pontosítok, ezt úgy értem, ha nem értem el azt a pontszámot, vagy %-ot ami az angolhoz kell attól függetlenül mehetek angolra? Mellesleg Van egy könyv Teleteszt, egyik haverom ezt ajánlotta gyakorlásra.

wordsworth
Hali 😊
Nekem is lenne egy kérdésem.. Amikor megírjuk ezt az angol szintfelmérõt, utánna kötelezõ oda menni, ahova õk besorolnak, vagy mehetek egybõl angolra is?

Sziasztok és szia Biglol 😄

Igen, van rá lehetõséged, hogy ingyen tanulj, ismerek is pár tandíjmentest a suliban, és meg lehet csinálni. Az átlagodnak 75%-nak vagy afölöttinek kell lennie, és semmibõl nem mehetsz 70 % alá. (legalábbis ez a tavalyi kritérium) nagyon szigorúan veszik, barátnõm másfél százalékkal maradt le 😄
Bármilyen szakra akarsz menni (kivéve mûv.menedzser), az elsõ év közös, tehát ugyanazt tanulja az egész évfolyam, csak az a nem mindegy, hogy magyarul vagy angolul. Tavaly elég sokmindenki szívott aki magyaron volt, elég durva volt a transzfervizsga, és kevés embert vettek át angolra. Elsõ év végén választasz szakot, addig még meggondolhatod magad.
Ha van még kérdésed, írj nyugodtan, vizsgaidõszak van, úgyhogy elég sokat lógok neten 😄
<#vigyor2><#vigyor2>
Hi everybody!

Hogy felporgott a topic...😊
Ezt is megeltuk. Lassan itt a Szeptember es elkezdhetem az IBS-t vegre.
(Bocs, ha csunyan irok, de Skociabol kuldom a cuccot...)

Szoval olvasgattam itt a topicot es megakadt a szemem valamin.
Megpedig ezen:
Riiky: `a tandíjmentesek büszke táborába tartozhassanak.` <#guluszem1>

Tehat akkor itt is el az, hogy ha benne vagy a top10%-ban, akkor nem kell perkalni? (Csak kerdem, nem vagyok a temaban elegge jartas.. <#help> )

Jomagam a penzugy es szamvitelt tolnam angolul. Ha van itt olyan, akkor oszthatna egy kis eszt!<#worship><#worship>
Mar a legrosszabbra is felkeszultem.<#violent><#nezze>

Nyilt napra nem tudtam elmenni, szoval minden infonak orulnek.

eeevibaba:
zsido iskolak = business schoolok <#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

a diplomamunkán túl vagypk 😄 már csak egy hét..nekem 3 nap..aztán vizsgák..

negyedlábbal is kibírom 😄
wander01
tavaly ilyenkor szabadultam meg a diplomamunkátol 😊 már a harmadik melot fogom gyürni, van dögivel, eddig csak nekem nem tetszettek az eddigiek 😊 ugyhogy hajrá

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

Egyetértek veled 😊

Igaz, nekem már csak 4 napom van a suliban 😛 végzõs vagyok 😄
wordsworth
Hmm egyre jobban várom a sulit 😊

oopsz, bocsi a hibákért, de egész nap fordítottam, kicsit agyamra ment úgy látszik estére 😄
énis odajároook 😊 BAIBR szakra, és no para, megéri, HVG-ben olvastam egy statisztikát miszerint az IBS-es friss diplomásoknak van átlagban a legmagasabb kezdõfizujuk.... Innentõl kezdve sztem az összes többi statisztika elveszti jelentõségét 😊 (legalábbis nálam, nekem ez a legfõbb szempont) Zorroember: A posztraduális képzésekrõl annyit, hogy nézz körül alaposan, de ne egy diákok véleménye alapján dönts 😊 Az biztos, ha jó helyre mész, fizetni fogsz, külföldön is minden jobb suli fizetõs.... Vannak külön zsidó iskolák (business school-ok), baromi magas tandíjakkal, ezt azért mondom, mert õk azért csak tudják mibe rakják a pénzüket.
Mellesleg sztem az IBS-re járó diákok szülei sem hülyék, és tudják, hogy tanulásba fektetni érdemes és kifizetõdõ. Ezt persze itt M.o-n nem elterjedt dolog, merthát jóléti állam, és ki kell nézni azt aki fizet a suliért, ahelyett hogy örülnének, hogy nem az õ pénzükön tanulunk....
Volt itt egykét megjegyzés, miszerint nem csinálunk semmit, nem tanulunk semmit, hát bocsi, de az IBS tanultaknak meg kell felelniük az Oxfordi Brookes egyetem és az angol iskolarendszer kritériumaival, és azért az egy kicsit más mint a magyar. Hallottam, hogy voltak akreditációs zûrök a magyar rendszer miatt, de sztem ez sem gáz, nem kell mindent úgy csinálni mint a magyaroknak. Én sem magyar vagyok (hálistennek😊 de ahogy észrevettem, itt még azért elég szoci minden, az emberek rálátás a dolgokra stb... Remélem nem untattam senkit, de muszály volt megosztanom a véleményem, én nagyon szeretem az IBS-t <#worship>
wordsworth
Nemzetközi kapcsra megyek, mennyire tanulós a dolog? valamint mennyire barátkozósak az emberek? tudnatok errol írni vmit? ^^

amúgy megy ott a szopatás? a végsõ vizsgán? Dissertation-t hogyna bírálják el? (most kell leadni április 21-én)...hát igen, a hiányzásokra azért figyelni kell, nomeg a kreditekre is, követelmények meglegyenek, mindig elõtudnak állni valami gix-errel, kicsit szeretik ott tartani az embereket plusz félévekre, érthetõ (=anyagi) okokból :S
wander01
ja, tavaly lenyomtam a diplomát, ugyhogy most melo ezerrel 😊 volt izzadás rendesen és még a köcsög change management tanár (valamilyen tamás talán) még bucsuzoul jol megszopatta az egész társaságot, 15 ember miatta nem kapott diplomát (tullépte a hiányzásuk a megengedettet rotfl)

BABS 4 mondom h végzõs 😄

te? már végeztél?
wander01
hányadikas vagy? és milyen szakon?

én sem vagyok nagy sg-zõ, még a partyarcok topikba lettem meghívva, de már oda nem írok, írok ebbe (ami nem prög azért, valjuk be) meg a prison break, ncis topikba, és ezzel ki is fújt 😄
wander01
😊)

kiváncsi vagyok hány ibs-es sg-zhet. a sulibajárókat ismerve nem tul sok 😄

Jah, nekem Tom a Marketing of Services tabárom, elsõ félévben meg International Marketing, még elõadásra is bejárok (tõlem szokatlanul) mert jók a sztorijai 😄

PR-om szerdán van, most a Clifton volt helyettesíteni, hmm, érdekes, nem gáz amúgy, most is 20perccel hamarabb befejeztük és simán el is mehettünk...
wander01
clifton mark-ot nem ismerem személyesen, ugy tudom kicsit gáz a pali. viszont a másik (nem phil hanem Tom) Owens hatalmas arc és nagyon jol nyomja

wordsworth
public relation, és practicum: website design clifton mark és phil owens

milyen órákra mentél be?

jó amúgy, én is szeretem, de azért várom hogy most diplomázzak már le 😄
wander01
mert? 😊) komolyan 😊

wordsworth
Ma voltam óralátogatáson, hááát nem kicsij jön be a hely 😊 Wander nem gondoltam h oda jártál 😊

wander01
vagyis gondolom majd szeptemberben 😊

wordsworth
Azér nem jegelhetõ, vannak akik most kezdik majd 😊

zorrobomber
gratula 😊

wander01
na, diplomaosztás köv pénteken, aztán nagy hátatforditás az iskolának... ezt is megértük 😊

a topik meg sztem jegelhetõ...

Elõzetesben, végzõs BABS-os vagyok és magyarral már kisebb problémáim vannak, szal bocs az írásért.

Elõször is minden iskolában vannak könnyebb, nehezebb szakok és erõs túlzás egy egy tapasztalat alapján általánosítani. Nézzük csak egy ellenpéldát anyagi téren: vannak akik majd bele döglenek, hogy több állásból összekaparják a tandíjravalót, vagy agyon tanulják magukat, hogy a tandíjmentesek büszke táborába tartozhassanak. (Nem egy ilyen embert ismerek!) De tény, hogy vannak olyanok is akinek reggelente az a legnagyobb dilemmájuk, hogy melyik autóval menjen suliba, vagy inkább vegyen e gyorsan egy újat. Ez is megvan! De Magyarországon vannak jóval drágább iskolák is ha nagyon a tandíjra fókuszálunk; ha egy picit körbenéztek gyorsan lesz olyan suli is ahol egy teljes éves IBS-es tandíjból még egy félév sem jön ki... De nem ez a lényeg!

Eddigi munkához kötõdõ tapasztalataimat és mindenki azt von le belõle ami számára jólesik:

Gyakornoki programra rendes versenykörülmények között jutottam be egy magyarországi nagybankhoz és teljesen véletlenül egy IBSes srácot kellet leváltanom. A tipikus feladatok közé tartozott a fénymásolás az elsõ héten 😛 majd a sales támogatás és hamarosan a bankos stratégiát alakítottunk ki és egy globális cégnek ajánlottam több FDI lehetõséget. (Azóta kiépítettek egy új üzletágat, néhány milliárdos projekt keretében...)
Ellenpéldaként van olyan ismerõsöm akit ténylegesen tipikus titkárnõi feladatokra vették fel... de két hét után keresett másik állást!
Másik ismerõsöm nem keresett állást, elment "apucihoz" dolgozni és egy évig lóbálta a lábát és utána sít, hogy mibõl írja meg a beszámolóját. Valamit összehozott, de azóta nem boldogul mert a negyedikes tárgyak egy részénél nagy segítség, ha már volt tapasztalatod.
Másik példa pénzügyes haver kibukott az egyik, nemzetközi top öt közé tartozó pénzügyi tanácsadó cég felvételi tesztjén a sokadik kör után, mert nem ismerte rendesen a magyar könyvelési módszereket. Elment máshová dolgozni és közben átnézte a magyar rendszert (mi angol/amerikai rendszerben dolgoztunk illetve más nemzetközi standardokat vettünk pl adózásból). Következõ évben már bejutott a felvételin de visszadobták a jelentkezését és egy középvezetõi állást ajánlottak e belépõ elemzõi meló helyett...

Én személy szerint a gyakorlati tudást helyezem elõtérbe, de hát ízlések és pofonok, egyszerûen nem szeretek felesleges baromságokat megtanulni, amit soha többet nem használok, de a lényeg és az alapok mindenbõl megvannak. És ezekkel azthiszem nyugodtan mondhatom: bõven megvagyunk. (A jelenlegi ismerõsi körben vannak brókerek, bankos termék-fejlesztõk, rendszerelemzõk. De a végzõsök között lehet említeni, globális nagyvállalatoknál régió vezetõket illetve SBU vezetõket. Ha meg kell valmi, úgyis tudjuk, hol kell utánanézni, vagy kitõl kell megkérdezni.

OFF the TOPIC

Ha interjúra kerül a sor, úgyis az ember és a jelen lévõ tudása mérettetik meg és nem az, hogy milyen papírokkal tudja a saját seggét kitörölni!
Felõlem azt fantáziálsz össze rólam amit csak akarsz, ettõl nem lesz kevesebb az életem, és te sem leszel beljebb. De ha jól esik...😉
Mondhat bárki bármit szerintem olyan ember véleményére érdemes adni aki valóban odajár és tisztában van a dolgokkal nem pedig az ismerõsének az ismerõsétõl hallott infóval próbál meg érvelni... Ez kb olyan mint az a játék mikor körbe leülnek a gyerekek egymás fülébe súgják ugyanazt a vlmt és a végén kiderül mekkora baromság sült ki az elsõ eredeti mondatból.Kb ennyi hitelessége van a dolgonak is....<#wink>
2XP
Én sem feltételezem rólad (bár egyre több alappal tehetném), hogy egy tehetségetlen, semmihez nem értõ ember vagy, és csak ezért találod nehéznek az iskolát. Akkor kérlek tégy te is így.
Az autókat 1 ember említette, ti loholtok rjata már egy ideje...

zorrobomber
Sztem ezt a parkoló témát eléggé kiveséztük, biztos vannak bkv-sok, meg bentey-sek is, nem hiszem hogy ez a lényeg. A nem alapképzésekrõl tudtok valami okosat?

Persze, mindig valakinek az ismerõse...akkor miért nyomják itt ezeket (pl. parkoló) a nagy tévhiteket? Nem hiszem hogy egy ibs-estõl kapják az infókat. De tudom, az ismerõsömnek az ismõerösének a nõvérének az egyik távoli rokona...<#banplz>
2XP
Ha még tudnál magyarul olvasni, akkor észrevehetted vlna, hogy akik eddig írtak ide, azoknak a közeli ismerõsük, vagy a testvérük járt az ibs-re, és õk már végzettek, talán tudnak vmit az álláskeresésrõl...

2XP
Azt hiszem a te jellemed jól minõsíti az ott tanulókat, amikor már a szellemi képességek nem elengendõek, jön a sértegetés, gartulálok. És utána még olyan színben akarod feltüntetni magad, mintha te békíteni próbálnál.

Próbálj már meg kérlek elvégezni akár csak egy fél évet is vmilyen külföldi egyetemen, ha csak egy big macet tudsz kérni angolul... Egy nyelvet bárki meg tud tanulni, semmi agyi teljesítmény nem kell hozzá.

3 vizsgád lesz? LOL, tényleg rohadt kemény iskola...

Látom az autók tanulmányozásban ki is fullad a tehetség...

Amúgy engem is kért már meg a fõnököm, hogy szakmai gyakszi után maradjak ott, egész évben egy helyen vagyok, július 31én jár le, van kedvem maradni, mert imádom. ketten visszük az egész üzletágat, nem éppen gyakornoki feladatom van...lehet mellette csinálni?

Nah igen, a pénzükre gizdázó egyének éppenhogy nálunk vannak kiröhögve, merthát aki bent van az valszeg nem szegény, ergo nekik hülyeség felvágni...de ezt hiába magyarázod a külsõsnek, annyiszor hallottam már a tipikus dumákat az ibs-el kapcsolatban, röhejes. Kb. annyi hitele van, amikor férfiak elkezdenek a szülés élményérõl értekezni....

És igen, nem tökéletes a suli, van hogy szünetenként változott valami hírrel kapcsolatban a TO álláspontja, nekünk kell utána menni a dolgokban, dehát mi az?

Nah igen, sokkal több az átlag autó, az un. népautó a suli elõtt. Én már olyan városi legendát is hallottam, hogy aki népíutóval megy azt kinézik. Lófaszt, én (és még sok társam) közlekedési okokból (dugók), pl. bkv-unk, ccsoportokban szálunk le az 56os villamosról, nem éreztem magam még emiatt kiközösítve 😄

Tom Owens: neeeem, mi a Victoria's Secretet hoztuk be Magyarországra..az irásbeli és a szóbeli cucc egybe megkapta az 5ös szintet, éppenhogy. Amúgy jó móka volt 😄