542
IBS - International Business School
  • wordsworth
    Vannak páran akiknek nem megy, mert egyszerűen nem ezt tanulták (pl jó pár ázsiai) és nem vágják a dolgokat,
  • I.C.ram
    pff aki az IBSes matekot se birja... Tesom jart oda egy darabig, meg egy haverom most fog ott diplomazni... Hat matek az kb megall a gimis szinten. Integralas, derivalas, hatarertek, ilyesmikrol szo sem volt.
  • wordsworth
    Szerintem jó lesz, ez megjósolható :) Akik nem mindig érzik jól magukat a külföldiek közül 1-2 ember, magyarokra nem jellemző :))
  • Ladybirdyy
    jah nem is azért írtam :D hanem azért mert majd kiderül milyen lesz az új iskola, új emberek, nagyváros :D
  • wordsworth
    Jó lesz az nem kell fosni :P
    Saloom te már lediplomaztal nem? Sikerult jó allast talalnod? BABSon vegeztel ha joltudom? Mar ha vegeztel :P
  • Ladybirdyy
    én is beadtam a jelentkezésemet a nemzetközi kapcsolatokra. majd meglátjuk mi sül ki belőle... :)
  • Saloom
    ibs hök oldalán fix hogy ottvan
  • cudarz
    és hol lehetne megnézni? :P
  • wordsworth
    a legutolsó nincsen fennt tudtommal :(
  • cudarz
    jelentkezés beadva, ha mindegy jól megy jövőre én is IBS-es leszek :) a gólyatábor videók nagyon ütősek, már alig várom :P
  • wordsworth
    hasonlit rá, de még vannak azon kivul feladatok.
  • Ladybirdyy
    és az a szintfelmérő az milyen típusú?mármint hasonlít arra ami fent van a suli honlapján vagy teljesen más? pl. van levél v fogalmazás írás, olvasásértés?
  • wordsworth
    Nem kell parázni siman felvesznek sztem, és nem ugy megy h én akkor most angolra megyek :) Szintfelmérő írásban, majd szóban, utánna common first year majd utánna a szak :)
  • cudarz
    sziasztok! az, hogy 2008ban a ponthatár 160 volt, nem azt jelenti hogy ha valakinek 161 pontja van fel is veszik, igaz? mi az a pontszám, amivel szerintetek biztosan felvesznek ide valakit? Education kb. 260-at mondott vki, tehát 300 felett biztos a bejutás?
    Ma jöttem rá, legjobb vicc hogy ezt nem hangsúlyozzák: Ha angolul akarsz tanulni, akkor nem számítható be az angol nyelvvizsga többletpontként. Én gazdálkodás menedzsment angolulra szeretnék menni, de a felsőfokúm 50 pontja nem számít :s
  • wordsworth
    Azthiszem igen, hát én nem voltam angol nyelvterületen és nincs gondom, itt belejön az ember 1 hónap után :)
  • Ladybirdyy
    A gólyatábor az kb. augusztus vége felé szokott lenni,nem?
    csak mert lehet h nyáron kimennék vmi angol nyelvterületre,mert az sosem árt,főleg egy angol suli előtt.
  • wordsworth
    Egy-két ismerőssel erősen gondolkozunk, hogy jelentkezunk golyatabor szervezőnek... :P
  • Ladybirdyy
    Jaja, pont ezeket az indokokat soroltam én is...de még van egy hónapom eldönteni h mit is akarok.
  • wordsworth
    A nemzetközi kapcs, ha érdekel akkor menjél arra, de átlagosan elterjedt, hogy aki nagyon nem bírja a matekot az megy arts-ra vagy nemzetközire :)
    Gazdaságmenedzsmenttel végülis sok helyre el tudsz menni, mert nem egy valami koncentrál, hanem körülfogja a témákat :) elvileg... :P
  • Ladybirdyy
    Láblógató szak alatt azt érted h könnyű, és nem sokra lehet vele menni?Mert azért ami nemzetközi,az jobban vonzza a jelentkezőket,meg elég felkapott szak lett az utóbbi időben.
    Te melyik szakra jársz? m a másik amin gondolkodom az a gazd. menedzsment, csak az nekem túl tág fogalom, és nem nagyon tudom h pontosan mit is takar.
  • wordsworth
    Hali!
    Eloszor en is nemzetkozi kapcsra akartam menni, de sztem láblógató szak :) Kolesz nemrossz van net tv kulturált szoba és fürdöszoba :)
  • Ladybirdyy
    Sziasztok!

Voltam már IBS nyílt napon is, nagyon jó volt.Szinte már 100% h ide megyek,ha nem jön közbe semmi. Leginkább a nemzetközi üzleti kapcsolatok szak érdekelne.Van itt olyan aki esetleg oda jár?mert akkor néhány infót szívesen vennék a szakról. :D
    Ja, és mivel vidéki vagyok valószínű kollégium lesz,nem albérlet. Arról is esetleg vmi infó?:D
    köszi
  • wordsworth
    Szerintem ez a munka dolog, azon mulik, hogy milyen beállítottságu a munkahely, értem azt gyakorlatias, ötletes emberek kellenek neki, vagy inkább a száraz tömény megtanult dolgok.
  • cudarz
    sziasztok!
    mik a legújabb tapasztalatok az IBS-es diploma értékével kapcsolatban? álláskeresésnél nem jön elő a tipukus "fizetős magán iskola sznob gyerekekkel kösz nem kérjük" szintű válasz?
    a nyílt nap nagyon jó volt, tetszett a suli. vagy corvinuson megyek gazdálkodás és menedzsmentre agolul, vagy pedig ugyanezt az IBS-en. még nem tudom :)
  • Pollyanna
    Nem csodálom. :) Én németből már azt hiszem nem kérek. Abból már elég volt az elmúlt 12 év.
  • Saloom
    ismerős :P nekem 6 félév német kellett, 8 alatt abszolváltam ^ ^
  • wordsworth
    ha nem tanultad egyaltalan akkor igen, en is kezdőn nyomom a németet ( és hogy utalom :D )
  • Pollyanna
    :) A második idegen nyelvként választott nyelvet teljesen kezdő szintről kezdik tanítani?
  • wordsworth
    Nem nehéz bekerülni, a felmérés sem nehéz. utánna nem bukni semmiből a nehéz :)
  • Pollyanna
    Értem. Tehát bekerülni aztán válogatni. Rendben, köszi a segítséget. :)
  • wordsworth
    Szia!
    Nos gazdálodási menedzsment szintfelmérő után vagy angol vagy magyar (ha megy az angol nincs problem). A fuzettel kapcsolatban meg nem tudok biztos infót mondani, szerintem az a legtisztább ha írsz a sulinak hamar fognak válaszolni :)
    Csak megjegyzem, hogy az első év mindenkinek közös (kivéve artsosoknak) szóval csak utánna tudsz választani :)
  • Pollyanna
    Szia! Voltál végül a nyílt napon? Én szerettem volna menni, de sajnos nem jutottam el, úgyhogy tervbe vettem a januárit. :) Ha valaki volt esetleg tud mondani hasznos infót, véleményt...
    Illetve lenne még 2 kérdésem. A felvételi tájékoztatóban a gazdálkodás és menedzsment szaknál írják, hogy angol és magyar nyelven. Ennek a jelentkezési lapnál ugye nincs szerepe? Tehát nem kell sehová beírni, h melyik, mivel az a szintfelmérő után derül ki, hogy kinek mi. Jól értem?
    A másik kérdésem pedig a jelentkezési lappal kapcsolatban. Van tájékoztató füzetem és az abban található jelentkezési lap nem egyezik az IBS oldalán találhatóval. Szerintetek melyik a jó?
  • cudarz
    sziasztok! tervezi valaki, hogy elmenne nov. 28.-án a nyílt napra? mert én mennék, de jobb lenne nem egyedűl :) + salad kérdésére pedig valaki tudna válaszolni? köszi.
  • salad
    Bocs, nem nyomtam válasz erre-t:)
  • salad
    Hát annyit azért gondolom kell rájuk adni, hogy ők vesznek fel dolgozni, bármilyen agyatlanok is:) Szóval mennyire nehéz elhelyezkedni, illetve pl ha egy kollégád megtudja, hogy IBS-re jártál és hallott már a suliról, akkor mi az első reakciója?
    Igen, a tandíjmentesség nagyvonalakban elég kamu. Főleg, hogy az időddel is elég sokat játszanak, nagy többségben vannak azok, akik a BME villamosmérnöki karon 6-7 év alatt végeznek 3-4 helyett.
  • Seeley
    Mondjuk úgy hogy azon vagyok hogy a hobbim a munkám is legyen, igen sokat használt...a HR-esek meg alapban általában agyatlan picsák, szóval adni sokat rájuk nem kell...

Ehhe, azért durva amit írsz más suliról, hét igen, a tandíjmentesség még sem az ezek szerint :-) Akkor már inkább egy fix ősszeg, de tudod mennyi az annyi. ;)
  • salad
    Hú, az nagyon jó:) Így már a tandíj se tűnik soknak, sztem rólam legomboltak vagy 20 ezret havonta a BME-n ilyenolyan mondvacsinált jogcímeken... A legjobb az volt, hogy 1 jegy beírása az indexbe 2500 Ft, kettő már 7000, és így tovább... Nem emlékszem a pontos számokra, de valahogy így.
    Seeley, te már végeztél, ugye? Neked mi a véleményed így utólag? Tanultál használható dolgokat? Ért valamit a sok-sok papír amit kaptál?:) Ez a "HR-esek körberöhögnek" pletyka mennyire igaz?
  • Seeley
    Semennyire, nyilván nyomtatókártya (ha kell) meg kaja saját költség, de másért nem igazán...
  • salad
    És mennyire szeretnek lehúzni pénzzel (a tandíjon felül:D)? Engem a BME-n nagyon idegesített, hogy a jegybeírástól kezdve mindenért lehúznak párezerrel. IBS-en hogy van ez?
  • wordsworth
    Nem vagyok hülye :) Matekból nem voltam rossz, BME-rol jöttem át ide. Később biztos lesz nehezebb is :)