542
IBS - International Business School
  • the lass
    gratulálok mindegyőtöknek!
    elvileg én is bennt vagyok:):)
    hova jelentkeztél?
  • cudarz
    na emberek öröm bódottá stb. lett 414 pontom, sajna felsőfokú nem számít ide szóval 364. szeptembertől IBS :)
  • wordsworth
    Hahah most lett vége minden vizsgamnak, és minden meg is lett :P
  • the lass
    :D..meg tudom érteni:P:)
  • wordsworth
    néha mar unjuk is :)
  • the lass
    :)jó,h ilyen bulizós a társaság....:D:D:D:P

• wordsworth
    Nem kicsit vagyunk bulizósak :DDDD Tudnék mesélni :D

Fizettünk érte, de már nem emléxem mennyit ( talán 20-25rugo), és nagyon jo volt :)
  • the lass
    mennyire vagytok bulizósak??
    gólyatáborért fizettetek?ha igen,kb mennyi volt?
    köszi a választ előre is
  • wordsworth
    változo, de iskola kezdes elott parnaxap ( jaj de geci alkoholos volt a tegnapi buli :DÍ)
  • Ladybirdyy
    még nagyon nem aktuális,de a gólyatábor az hétvégén v hétköznap szokott lenni?vagy amikor találnak megfelelő helyet és időt? (csak a 7végi versenyek miatt kérdeztem)
  • wordsworth
    nincs :)
  • cudarz
    köszi, az szopóka :D
    és olyan ösztöndíj, hogy havi juttatás bizonyos eredmény felett, van?
  • the lass
    köszi az infókat!!!!
  • wordsworth
    Jah első félévben egy elsős volt akinek sikerult
  • wordsworth
    Nem, nagyon nem így van :)
    4,7 átlag, minden vizsgát elsőre 75%ra min. szóval good luck have fun :D
  • cudarz
    Az ösztöndíjról lenne kérdésem. Ugye úgy van, hogy az évfolyam legjobb 15%-a kap tandíjmentességet? És ezenkívül ösztöndíj van? Tehát pár ezer forint juttatás a jobb tanulóknak, a 15%-on kivülieknek is? Mennyire nehéz bejutni a legjobbak közé? :)
    köszi a választ!
  • wordsworth
    Keszulni sztem igazabol mar nem erdemes, mert sok ujat ugy sem tudsz mar megtanulni :) Átfogo tudás kell, nyelvtani, szókincs és ennyi
    Szóbelire meg beszélni beszélni beszélni :)
  • the lass
    és kb-ra mit kell,vagy mennyit kell tudni a szintfelmérőn?
  • wordsworth
    Mindenkit felvesznek, az más kérdés, hogy ott a szóbeli meg írásbeli angol :)
  • the lass
    Sziasztok!

úgy tudom,hogy 141 ember jelentkezett ibsre összesen,ebből 80an első helyen jelölték meg,én is.Szerintetek mennyi esélyem van?Szóbelik nélkül van 320pontom na meg a nyelvvizsga,de ugye azt nem kell itt beszámolni...remélem felvesznek!!!...
  • Willenbrock
    Azt hittem hogy a topik az irretábilis bél szindrómáról szól.
  • wordsworth
    Naja amugy ha kell valakinek valami help, akkor az is jo ha MSN-re felvesztek (Priviben elkuldom akinek kell)
  • Ladybirdyy
    uh asszem 1300 euróba kerül..de szerintem nem megyek mert a sportból annyit nem tudok kihagyni max az első évet magyarul csinálom igaz akkor utána tanulhatok...de ez egyéni probléma:D
  • wordsworth
    Mennyibe kerül pontosan? Ha tudsz angolul akkor felvesznek angol szakra és ott is van elég angol, szal onnantol kezdve pénzkidobás.
  • wordsworth
    igen asszem ilyen nyelvi felkészítő dolog, én nem mentem
  • Ladybirdyy
    most kaptam egy e-mailt, h nyáron rendeznek vmi summer schoolt ami lényegében felkészítő a sulira v vmi hasonló ha jól értettem.volt ilyenen valaki? mert én gondolkodom rajt csak 4 hét az sok idő...
  • cudarz
    te most voltál elsőéves? hogy telt az év? bejön a suli?
    hogy konkrétan IBS-en belül milyen a két szak az passz, de gondolom hasonlóak mint bármely pénzügy és számvitel és gazdálkodás és menedzsment.
  • wordsworth
    Valaki tudna tájékoztatást adni a BAFIN szakról? BABS és BAFIN között gondolkozom, de nem tudom mennyire lenne gázos a bafin...
  • wordsworth
    Most speciel IBS week van, programok amit szarok le, mivel enyhén sok midterm meg beadandó, tanulnivaló van :) ( most is Foundation of Financeval szenvedek). nem kell sok pont, hogy bejuss :). Gazd men. csak 2. évtől lesz neked is mint mindenkinek, mert eloszor az első év Common First Year :)
  • cudarz
    látom mindenki kuka lett, én azért írok :) beadtam a jelentkezésemet, első helyre az IBS gazd menedzsment angolul jelöltem meg :) ha minden jól megy, lesz kb 380-400 pontom, szóval elvileg tuti IBS-es leszek jövőre. már nagyon várom :)
    valaki jár hasonló cipőben?
    már itt tanúlók, mi a helyzet a suliban mostanában? volt/lesz vmi komolyabb esemény?
  • mynameisalex
    Ezt mindenképp látnotok kell!!!
    http://maffiozo.hu/rablas.php?rablo=nickysantoro666
  • Kegyu
    Sziasztok!

Azt szeretném megtudni a már IBSre járóktól, hogy az angol szintfelmérő milyen nehézségű, kb olyan e mint ami a honlapon van?
    A szóbelin bemutatkozás, beszélgetés van vagy más jellegű?

Voltam én is nyílt napon januárban, nagyon tetszett, be is adtam a jelentkezésemet BABS-ra úgyhogy remélem érkezem jövőre! :)
  • Seeley
    van, médiageci vagyok.
  • wordsworth
    Szal nincs munkad? vagy csak en ertelemezem felre :)
  • Seeley
    Ahoj ibs-esek és leendőek!

Júliusban végeztem, csak bekukk újra...:-)
    állás: hát a tévé,a mit akartam, a sorozatok és filmek, amiket imádok...panaszra ok semmise lehet :D hajrá
  • Ladybirdyy
    én pl. egyáltalán nem vagyok oda a matekért, de nem amiatt jelentkeztem nemzetközi kapcs.-ra hogy ne kelljen annyit tanulni,hanem mert ez érdekel...
    szerintem nem az a lényeg, h tudjon valaki deriválni,integrálni vagy bármi ilyesmit,hanem az üzlet, a vállalkozások felépítését kell részletesen ismerni
    a matekot legszívesebben meghagynám a pénzügyeseknek... :D
  • Saloom
    ja és lehet akármilyen spiler valaki matekbol, főleg magasabb, egyetemi szinten, probálja meg angolul ugyanazt a szintet hozni :) ha érti is amit csinál, akkor is a nyelv miatt nagyon meg tudja szívni... és ez az esetek 80%-ban igy van :)
  • Saloom
    igen a müegyetemesek nagyra vannak a matekjukkal, meg hogy ibs-en gagyi a matek. namost, lehet, de nem is kell több, felesleges. meg senki nem is kiváncsi rá. aki otthagyja a sulit azt vagy tul sokbol vágják ki félévkor és ujrajárni már nem akarja a (fél)évet mert sokba van, vagy az angoltudás hiánya miatt potyognak ki emberek. akármilyen harmadik lehetőséggel nem találkoztam egyszer sem :) én babl-on végeztem, már nincs olyan szak, és igen, van jo melo jo pénzzel :)
  • wordsworth
    Azt megkerdezhetnem, hogy tesod miert hagyta ott? Oktatas szinvonala, emberek? vagy mas?
  • wordsworth
    A másik, meg ha egyáltalán nem szereti a matekot, van ilyen is és inkabb artos vagy kapcsos lesz.