542
IBS - International Business School
-
cudarz #382 ki melyik teremben volt? én a 116-ban, picit késve érkeztem, szürke pólóban :)csütörtökön ha kiderül ki mikorra megy, a suliban összefuthatnánk :) -
the lass #381 aki gólyatáboros,az csütörtökön megy,legalábbis azt mondták. -
salad #380 ez a mondatresz kijavitos dolog nem tetszett:) vajon ha pentekre osztanak be szobelire, mehetek a golyataborba ahogy akarok? -
#379 Amugy egyaltalan nem para az egész majd meglatod, inkabb szorakozas mint szopas :)
Mi összeismerkedtünk golyatabor előtt tavaly, IWIWen felvettük egymást és hagyszoljon :D -
salad #378 Igazatok van, 6.45. Azért írtam 6.15-öt, mert a telefonomban ennyi volt. Azt mondták, hogy jobb fél órával hamarabb ott lenni. -
Castilio #377 már alig várom...de tuti jó buli lesz az összes szívással együtt
kben én nem ismerek senkit pont ezért lesz jó,tiszta lappal indítok meg nálam is mindenki :D -
the lass #376 Köszi az infót! -
#375 Végetek lesz freshmanen :PPP -
Ladybirdyy #374 énis 6.45re emlékszem... -
cudarz #373 nem 6:45? -
Szadipapa #372 Üdv Mindenkinek!
Látom felpörögtek az események egy kissé. Rég írtam, ezért gondoltam megint bedobom a témát:
Ki az aki jár(t) az IBS MSC-jére, esetleg ismer valakit aki most csinálja vagy megcsinálta már!
Pls segítsetek, csupán információkra lenne szükségem!
-
salad #371 és ha már értesítő:
augusztus 28., 06:15 Déli pu. gólyatábor (aug 30-ig)
szeptember 7., első nap
08:00 órarend felvétel az IBS-ben
12:00 rektori köszöntő -
salad #370 the lass:
írásbeli angol szintfelmérő: augusztus 25. (kedd) 10:00 (90 perc)
szóbeli: Augusztus 27-28., beosztás szerint
-
#369 Language developmentet buktam első félévből ( hiába péntek reggel 8as óra... :D)
Szal veletek csinálom most meg :D -
the lass #368 légyszi mondjátok meg,h mikor lesz szintfelmérő,m elutaztam de az értesítőt meg otthonhagytam...
[email protected] ra is tudsz írni,ha sürgős. -
salad #367 charlotte:
kapnod kellett volna egy ajánlott levelet az Oktatási Hivataltól augusztus elején. de a felvi.hu -n is meg tudod nézni, hogy felvettek-e, ha regisztrálsz a felvételi azonosítóddal.
de ahogy wordsworth is mondja, hívd fel őket! sőt, menj be személyesen!
egyébként üdv mindenkinek, rég voltam itt:) én is kezdek szeptembertől -
#366 Igazabol, ha semmit nem jeleztek vissza, a jelenetkezesed ellenere, celszerubb lenne őket felhívni -
MsCharlotte #365 http://www.ibs-b.hu/portal/page/portal/IBSHome/Magyar/Felveteli/Regisztracio
na errol lenne szo :) -
MsCharlotte #364 Köszi :) Najo, megint lesz egy amator kerdesem.. Az egyetem honlapjan levo jelentkezesi lap PDF formatumban van, amit ha letoltok, nem enged modositani.. Nyomtassam ki, vagy mi a teendo? Hogy jelentkezzek?:D Vagy en rontom el valahol? Na ennyi, tobb kerdesem nincs :) -
#363 Főleg a saját lapját kell kitölteni, a hivatalos annyira nem számít. Tudtommal.. -
the lass #362 szia,sztem hívd fel őket:) -
MsCharlotte #361 Sziasztok!! Van valaki, aki a potfelveteli kereteben jelentkezett az IBS-re? Én a rendes felveteli rendszerbe kuldte be, gazdalkodas es menedzsmentre, es meg nem kaptam visszajelzest.. Az egyete sajat jelentketezesi lapjat is ki kellene toltenem? Nehogy amr emiatt maradjak le, legyszi segitsetek, ha tudtok errol valamit. Igy meg a szintfelmerore sem kaptam behivast.. Elore is koszi :) -
Ladybirdyy #360 sztem balatonra megyünk gólyatáborba,de ez egy elég tág fogalom és csak megérzés:D -
#359 Abban mentek amiben akartok kb :) -
the lass #358 hali,
góóólyatábor már csak pár nap. hova megyünk? déli1esről hova mennek vonatok?végülis mindegy...
szintfelmérőre nemtom mibe kell menni. 25én lesz,asszem és reggel tudjuk meg a terembeosztásokat. ennyit tudok... -
Castilio #357 a szintfelmérőre milyen ruhában kell menni?úgy értem mennyire kell kiöltözni v sima utcai ruhába is lehet menni?nem tudom mi a szokás arrafelé:) -
cudarz #356 ugye mindenki jön gólyatáborba? :) remélem jó sokan leszünk, már csak két hét :D -
the lass #355 haaali
engem is felvettek,maértemhaza és márvárt a boríték.én kedden megyek beiratkozni...vki nem jön még kedden??? -
lzolle #354 Sziasztok Leendő elsőévesek! :)
Gratu minden felvettnek, remélem hogy jöttök mindannyian gólyatáborba, nagyon komoly buli lesz, ami tényleg kihagyhatatlan élmény! :)
Jövő héten a suliba beiratkozás mellett tudtok majd jelentkezni.
Mi, a szervezők megtalálhatóak leszünk végig jövő héten a suliba és szívessen válaszolunk majd minden kérdésetekre, plussz megnézhetitek képeken, videókon az elmult év gólyatáborait :)
Több infó a www.ibsnight.hu -n
További kellemes nyarat mindenkinek
-
cudarz #353 gratu! :) megkaptam én is, szerdáig kell beiratkozni, remélem összefutok valakivel amikor én megyek :) egyben a gólyatábort is befizetem. naggggyon jó lesz, érzem :D
nézzétek a www.ibsnight.hu-t, most felraktak sok infót. -
Castilio #352 megkaptam a levelet :) felvettek -
#351 én két éve végeztem, angolul nyomtam végig, az elejétől. nagymellénnyel mentem angol középfokkal és komoly nyelvgyakorlattal, ki is kurtak matekból meg közgázból első félévben mert azt sem tudtam mivan. aztán belejön az ember :) alapozon amcsi szobatársam volt, tizszer többet ért mint a sulis angolora. fél év után felsőfok 88% lett nulla rákészüléssel. -
Szadipapa #350 Üdv Wander!
Kössz az infót!
Sejtettem, hogy kevés a master szinthez a sima közép szint. Ezért fogok eljárni majd szakmaira is, már meg is van a tanár, egyenesen az ibs-ből.
Azt miondta, fel tud gyúrni engem a master szinthez és azt is mondta, hogy a masteren már elég durván jol kell tudni angolul. Meglátjuk, mi lesz, jövőre sem biztos h jelentkezni fogok, az idő annyira nem sürget, majd talán 2 év múlva ha már én is úgy érzem h nagyon jó az angolom.
Draga a képzés az biztos, és nem szeretnék elbukni 2millát a nyelv miatt. Gondolom a szakami rész azért annyira nem durva...??
Egyébként Dunaújban végeztem.
Egyébként az alapképzés mennyire húzós angolul?
Te most az IBS-re jársz? Hányadéves vagy? Angolul nyomod?
-
Castilio #349 igen,ezt értem,csak ugye ez nemzetközi kapcsolatok pont az a szak aminek nincs magyar megfelelője mmint ez nem ad magyar diplomát-elvileg- hanem "csak" oxfordit és ezért nincs benn a rendszerben és ezért kellett oda külön a sulihoz jelentkezni
szal csodálkoznék ha rajtlenne mert a felvinél ha néztem az ibst akkor ott megemlített h van ilyen szak de ahhoz külön kell jelentkezni -
#348 az általános nyelvi szint elég bejutáshoz de ha nincs minimum egy középfoku szakmai nyelvvizsgád (bár inkább üzleti-gazdasági nyelvtudás, az hogy van-e papirod rola tökmindegy) akkor szerintem a masterbe bele se kezdj, nem középfoku nyelvvizsgafeladatok lesznek hanem kőkemény szakmai nyelv rohamtempóban. ha még nem tanultál angol nyelven, a master nagyon rossz kezdés... de ne legyen igazam, viszont sokba fog kerülni :) a mastert azok végzik el akik előtte lenyomták ott angolul az alapképzést vagy sokat éltek kint és anyanyelv-közeli szinten beszélnek angolul. ne dőlj be a pletykáknak hogy "egyszerű", mert rácseszel :) és milyen az a "főiskolai" diploma amivel már rendelkezel? -
cudarz #347 szerintem nemsokára kapsz egy levelet postán, de ha jól tudom, és most utólag regisztrálsz a felvi.hu-ra, ott is meg tudod nézni. az e-felvételit keresd ott -
Castilio #346 Sziasztok!
Én is IBS-be jelentkeztem nemzetközi kapcsolatokra,bár ez az első évben nem számít.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mi,akik nem a rendszeren keresztül hanem a suliba adtuk le a jelentkezést mikor kapunk vmi visszajelzést hogy felvettek-e vagy nem?
Oké,hogy lesz ez a szintfelmérő,de közölhetnék h felvettek-e vagy nem és azt meg hogy magyarul vagy angolul csinálom az „részletkérdés” kb. mindenki tudja a képességeit.
Vagy én nem kaptam semmi visszajelzést vagy figyelmetlen voltam de nem értem a rendszernek ezt a részét.
Tud vki vmit erről?
-
Szadipapa #345 Hali,
azért ha valakinek mégis vannak infói a master képzésről az íron ide.
Ma voltam megírni a nyelvi tesztüket, csak próbaképp, és most írtak h sikerült, mehetnék ha most akaranék.
Bár azért annyira nem volt vészes, inkább sok ismertelemn szó volt benne, a nyelvtan sima volt.
Üdv -
cudarz #344 Hivatalosan is felvettek, jessz :)
Augusztus 6.-án jönne valaki a nyílt napra? -
#343 Hali ezek olyan kérdések, ahol még senki nem tart szerintem innen :)
A legegyszerűbb dolog, ha felmész a suli honlapjára és felhívod őket, biztos pontos tájékoztatást tudnak adni :)