542
IBS - International Business School
-
Seeley #142 az passz, én akkor alapba a MAG-ra iratkoztam fel..és úgy kellett belőni a szintet..
de legegyszerűb ha megkérdezed a TO-n :) -
Biglol #141 Saloom:
Akkor adjak vissza a fel millamat! Ez jo ok? :)
wordsworth:
Latod, tanul a paraszt! Csak lehet itt segiteni az elsosoknek is. Lassan mar annyi infot kapunk, hogy Szeptember 8-an a diplomaert megyunk. :)
Osszeulhetunk angolozni, ha gondolod. Nem art a gyakorlas. Tok ures a lakas egesz nap.
Az ibshok.hu-t csak most neztem. Az Aktivban volt benne a tavalyi? Bazz`!
Ez a "nem tudom hova megyunk" resz erdekesen hangzik.
Az elso golyataboromban mi nyertuk meg a "ki tud hosszabb sort kirakni a ruhakbol" versenyt. 3-an alltunk egy szal f*szban es a boros uveggel takartuk ki a lenyeget. Meg a hok-os oldalon is fenn volt a kep. De mikor HOK-os lettem leszedettem. :)
Seeley:
Egyszer irom le. Ertsd jol (Do NOT feed the trolls!)
Teljesiteni es nem teljestínei.
En legalabb csak angolul nem irok rendesen(50 angol mondta, hogy : Your english is good. Szoval nem egy szerencsetlen magyarra figyelek oda.), de te magyarul se. -
#140 Hmm ezt nem egészen értem, ha nem érek el egy szintet, akkor nem mehetek amugy sem angolra nem? -
Seeley #139 nézd, ha nem megy elsőre akkor lehet érdemesebb magyarul..és utána..nem ciki. -
#138 Naja, csak ugye itt egyben az is eldől, hogy első évtől kezdve angolul tanulsz vagy transfer vizgsa és ugy.. -
Seeley #137 Olyan nincs hogy nem sikerül, mindenképpen sikerül, csak megtudod a szintedet, ártani nem árt ;) -
#136 megy a pörgés jolvan :) kössétek fel a gatyátokat fiuk :)) etelkával csak ügyesen, rendesen :) meg ha bajotok van a HÖK-öt is érdemes megkeresni :) -
#135 Oké :) Hát én azért megpróbálom a szintfelmérőt, de nemtudom, hogy milyen szinten van, azért örülnék ha sikerülne :)) -
Seeley #134 akkor még csak a közép, aztán tettem le a felsőt..
szintfelmérőt jah, tesz mindenki..MAG-on mi tettünk, a lényege az volt hogy akkor hogyan rakják össze a csportokat, angolos órákra...de most nem tuzdom hogy van, lévén hogy anno első évfolyamon még nem mi raktuk össze az órarendet, de ugye azóta talán már Ők is..
de ez is passz...
amúgy egyszerű, írjatok fel sok-sok kérdést lapra és úgyis mentek beiratkozni, kérdezzétek meg bent. -
Seeley #133 Majd kapsz úgyis sok infót, főleg Intranet-en, lesz jelszavad is...
Igen, azt a MAG-on végeztem, és utána transfer és a BABS-on folytattam...első év végén volt a vizsga, vagyis nyáron, a szóbeli tuti, de már rég volt :O
(de biztosan lehet még így, csak mindig a TO-tól informálódjatok, ne a folyosópletykának dőljetek be...) -
#132 Visszaolvastam és igen, akkor másik kérdés, hogy neked volt nyelvizsgád, a szintfelmérő előtt, ha igen milyen? Mert gondolom szintfelmérőt te is tettél. -
#131 Köszi a címet, ezt már átnyálaztam :) Amit hiányolok, hogy kicsit kevés az infó számomra, tudnék még olvasni egy két dolgot azért suliról. BME-VIK-nél minden jobb lehet azon az alapon akkor végülis kolbászból van a kerítés :)))
Tényleg Seeley, te mondtad nem, hogy első éven magyarul tanultál és utánna transfer vizsga? -
Seeley #130 Nem a sörre irtam..úgy általában, kicsit visszaolvastam...
Biglol,
Welcome to the club, de majd megtanulod, lesz angol csoport :P
nem mondtam hogy nagy az arcotok, csak vhogy fura dolog jött át lejjebb (nem a sörös résznél)..mindegy, aztán majd meglátjátok úgyis, nincsen kolbászból a kerítés...és kell teljestínei rendesen...
amúgy itt egy jo oldal:
www.ibshok.hu -
Biglol #129 Wordsworth:
Valami hasonlot irtam volna En is. De nem ilyen kulturaltan.
Aztan meggondoltam magam, mert jobb nem felhuzni engem.
De latom, hogy a te velemenyed is ugyanaz, mint az enyem. Welcome in the club.
A golyataboron meg gondolkodom. Eddig PM-ben sem voltunk tul beszedesek. Mi ez a pezsges, mostmar bulizzunk is egyutt?
(Termeszetesen. )
Nem mellesleg olvastam a drogos reszt. Fulig ert a szam a Moszkva teren.
Ket not is lattam ma a T.O-n. Az angol jobban beszelo Etelka?Az mintha magasabb lett volna. De tul sovany, szoval nem kell. :)
OFF:
Epito jellegu hsz-eket varunk a vegzettektol, melyek informacioban gazdagok. Persze csak, ha szivesen irjak(ha nem, akkor is). Tovabba minel tobb elsoevest, ide az sg-re!
Wander amugy is szimpatikusabb es jok a hsz-ei.
-
#128 Seeley el vagy tévedve nem kicsit :))) Amit kellett, kitárgyaltunk (szintfelmérő etc), namost pár doboz sörben mi az arcoskodás? Áruld el. Lehet neked unalmas, sőtt eddig te semmi érdemleges választ nem adtál az esetleg felmerülő kérdéseinkre... -
Seeley #127 A Dombora Eetelkának fogokvinni ajándékcsomagot..hogy Ő mennyit segített utolsó évemben, huh.
Amúgy igen, érdemes a nagyarcot otthon hagyni, és normálisan viselkedni, a jó kapcsolat fontos... -
Seeley #126 szerinted mi a beiratkozás egyik lényegi eleme?
huzh, skacok mennyit rinyáltok a suli miatt, meg várjátok mint a Messiást..nincs kolbászból a kerítés, csaxólok, és az apuci pénzén virítok és majd ellavírozok mentalitás üvbergáz...kicsit komolyabban, ha lehetne
special thx -
#125 ismerik ott a dörgést :)) -
#124 oké :D Hmm golyatabori leírásban: mértékelt ivászat kábítószerért kibaszás a táborról :D jóóóó :D -
#123 a kockasör az egy kocka sör, mértékegység, rekeszre értik :D de itt sg-n megtévesztő lehet, elismerem :)
Etelka nagyon nagy arc, word, lehet ő volt. amugy félév végére mind a négyszáz freshment nevét fogja fejből vágni, döbbenetes a csaj :)) tessék joban lenni vele. -
#122 Na most jött meg a levél is, biglol akkor te is jössz golyatabor nem? -
#121 Az az Etelka, kicsit fiatalabb feketehajú csaj, szerintem ő kisért el engem az óralátogatásra.
Kockasöröket? :D Most arra érted, hogy kocka lennék (O.o) vagy arra, hogy kocka alakuak lennének a sörök a sok pakolástól :D mer a második inkább :D -
#120 fizetés nem para, pénzt akármikor elfogadnak. szept végén is, de nem érdemes huzni mert az orarend állitással fogjátok megszivni. gyorsba el kell intézni. a kolesz jó, de drága. én elsö évben laktam ott mikor megnyilt, olcso volt, és sokkal jobb, bár nem volt felujitva. fasza volt, party-hard.
wordsw, golyatáborba ne érkezz utánfutoval, lesz pia bőven. meg huznák a szemöldököt ha elkezded a kockasöröket pakolni a kocsibol :PP
a Door Ritát meg basztatni folyamatosan amig lehet, hadd dolgozzon a kecseg >:]] akivel joban kell lenni az egy alacsony, fekete haju nő a To-n, ugy hivják Dombora Etelka. vele ügyesen és kedvesen, jo kontakt lesz a késöbbiekben, és főleg nagy Help :P -
#119 maga a gólyatáborba kell valamit befizetni? És gondolom piát mindenki maga visz, mer akkor viszek egy külön táskát :D -
#118 Nemigazán :D Mert nem kaptam meg az értesítőt. Majd SZerdán megyek be a pénzzel )remélem nem csapnak le az utcán :D )
És akkor talan megtudok valamit ^^
Remélem szintfelmérő menni fog attól parázok mert nyelvtanom nem 100% -
Biglol #117 Akartam egy hsz-t irni, de csak 10 szmajlit tartalmazhat es ez a f** kitorolte.
A lenyeg:
Akkor minden OK.
A golyataborrol tudunk valamit?? -
#116 Nah felhívtam őket nincs gáz, viszont nem gondoltam, hogy 2200 erkát most kell befizetnem, szóval most még futhatok a pénzem után, nem akartam elküldeni az összes nyomorékot a kurva annyukba... Mert oké a posta a hibás, de akkor is,.... -
Biglol #115 Uhhhh.
Szerintem ez most FAIL.
Ha holnap nem mond semmi biztatot Door Rita, akkor ... -
#114 e-maileket kaptam mindnről, nyári nyelvkurzusról, látogatásról, mindenről. De a jelentkezés nuku -
Biglol #113 Akkor eloszlatom a tevhiteket.
Sorry, a legjobb tudomasom szerint kell a mind a OFI-s, mind az IBS -es jelentkezes.
En is ugy gondoltam, ahogy te. Aztan, mikor felhivtam Door Ritat felvilaositott. Naaa, nem ugy!!!
Ha csak az IBS nem mondta neked, hogy nem kell OFI-n keresztul jelentkezned, akkor most durvan szivtad.
Amirol En tudok, az az, hogy az egyeduli kivetel a muveszet-muvelodes menedzsment.(more or less)
Arra lehet kesobb jelentkezni.
Tehat, pick up the phone!
Door Ritat (a fomufti az elsosok beiratkozasaval kapcsolatban) a 06-1-3912598 -as szamon erheted el. Ez nem privat szam, fenn van a weboldalon is.
Ha e-mailt sem kaptal, akkor komoly bajban van.(Ertsd szarban)
Minden esetre sok sikert kivanok.
Ha nem jon ossze, mindenkepp tudasd velunk is itt az sg.hu-n. Into peldanak jo lesz.
Figyelj, ha esetleg nem sikerul a problemat orvosolni, akkor meg mindig ki lehet venni egy ketszobas lakast.... -
#112 Nemzetközi kapcsolatra jelentkeztem és ott nem kellett a hivtalos jelentkezés, csak az IBS-es lap és ennyi. De még mindig nem küldtek semmit -
Biglol #111 Nekem jott sms is.
Kuldenek egy levelet. Ennek meg kellett mar erkeznie az allando lakcimedre. Vagy a felvi.hu-n, ha regisztraltal es a ..szom se tudja milyen szamt is beirtad, akkor ott is megcsodalhatod.
Le kell lojjem a poent. Ha megvan 161 pontod, akkor felvettek. Ugyanis itt a minimum a ponthatar. A lenyeg, hogy fizess.
A beiratkozas Augusztus 4-5-6-an van. Szoval HURRY UP!
Nekem a le a skocia szamlamon maradt es idore ide kell toljam, vagy Engem tolnak le.
Tartsd a hataridoket.
Nem mellesleg olyan 400 pontom volt.
Na, eltoltom a biciklit.
Akinek kerdese van: "veget ert a moka mara..." -
#110 Amugy mikor tudjuk meg, hogy felvettek-e? Mer nekem ilyen levelet még nem küldtek.. -
Biglol #109 wordsworth:
Bethany:Elegans ruhaban??? Neked, az alabbi cimen kell megjelenni, minel kevesebb ruhaban.
Csak a szobeli vizsgan nem hagyja el egy ertelmes szo a torkod.
Ha megis az IBS -en szeretned a szintfelmerot (kizart), akkor 2 reszletben tudod megtenni. Lesz egy szobeli es egy irasbeli. Nezd meg a weboldalt, az ott levo teszthez hasonlo lesz.
Az ajanlatom meg mindig all, akinek kell egy fel lakas...
-
Bethany #108 Hellóka!
A lakás ügyhöz nem tudok hozzászólni.csak érdekelne hogy hogyan kell elképzelni a szintfelmérőt? van magnó? szóbeli? elegáns ruhában kell akkor gondolom megjelenni...
és a tantárgyfelvétel?
köszi előre is... -
#107 saját lakás gond letudva? :D -
Biglol #106 Hello eeverybooody!
Itt vagyok Budapesten, megerkeztem!!! Kosz, hajlektalanok es termeszetesen IBS!
Szallas utan nezek most. Kozben hallottam az IBS Residence Hallrol. Szep is jo is. Arra a kovetkeztetsre jutottam, hogy tul pezsgo tarsadalmi elet volna az Nekem.
Tehat biztos lenne Valaki, aki kitunteto tarsasagommal egy ket nagyszobas, 2-3-ik keruleti lakast kivenne. 90 ezer forintert mar egesz jokat lehet kapni, az 45 ezer forint fejenkent es szabadsag persze. Ami a TANULASHOZ elengedhetetlen.
Ilyeneket talaltam peldaul.
Hosszu honapokig varom a jelentkezoket, mert elvbol nem fizetek 90 ezret lakasra!
GO AHEAD!
Nem mintha bele lehetne hallni, de abbol sok whiskey-t lehet venni!
Esetleg, ha van itt valaki, aki berel lakast, az irhatna a tapasztalatairol. -
#105 Nekem is csak ennyi van :) -
Bethany #104 Kukucs!
Csak kiváncsiskodom a suliról,tanulókról,gólyákról,a táborról...
Én most leszek elsős,remélem a felmérő alapján angolul kezdem. Turizmusmenedzsment szakon. Valaki jön még oda újoncként?
A tábor az infóim szerint aug utolsó hétvégéje,első tanítási nap szept 8. a felmérő pedig aug 21-22.Másoknak van valami egyéb infójuk? -
Biglol #103 Hi!
A felkeszito tanfolyamra.
Ez kezdodik 28-an. Igy irtak az e-mailben.
Szep lesz. Csak adhatnak a milliom az IBS-nek mar vegre.
Tanulj, keszulj a szintfelmerore.
Dolgozz es kuzdj erte kemenyen. Elobb, utobb a bele fektetett munkad meghozza gyumolcset es, mint tudjuk a gyumolcsbol palinkat lehet fozni.