24942
  • pickány
    na mindegy elvitték már ma mind a 14 et !!

amugy mi van itt héjjjjjjjjjj!! mindgyá kezdődik a vetés szezon jövöhéten ha nem esik kombinátorozás és vetés video lesz
    ébresztőőőőőőő!!! nagy a pangás
  • Scamp
    Itt 30000-et adnak egy malacért...Viszont a 120 kilósokat 260-ért viszik kilóját.
  • Motoroj
    Á, ne is mondd, teljesen leégtem!

Más: valaki tudja-e mi a címe annak az újságnak, amiben mezőgazdasági gépek hirdetései szerepeltek (nagyrészt)? Fizetős volt, arra emlékszem de nem ugrik be már a címe.
  • JD4650
    írd át 450-re, akkor is elviszik
  • pickány
    helo valaki informáljon már arrol hogy mért viszik a malacot mint a cukrot ??? ma tettem fel 400 ft ért kg ját és 15 percenbelül 6 hivás jött ugy hogy azzonnal akár jönnek is és viszik öket :DD és most megilyettem hogy kevésért raktam fel öket :S:S:S
  • SHADOWEYES7
    Jövőhéten teszek fel,úgyis kaparom elő a műtrágyaszórót stb...
  • nandorb
    Attila, lehetnek új képek a gazdaságodról?
  • Micsu
    lol sikerült égned egy nagyot
  • HUN Fittikém
    Aztán őket ismered-e

• Motoroj
    Na jó, most szerencséd volt, de írhattam volna akár Kecskemétről is, mint ahogy általában az lenni szokott.
    Na, további jó éjszakát
  • SHADOWEYES7
    moderátor vagyok,így látom az IP-ed :)
  • Motoroj
    Az hát!
    SHADOWEYES7: a lottó jönne így be!
  • Scamp
    Jah ez megy neked:
    Nem akarok nagyon lehangoló lenni de komplett váltó felújítás ott van 150-200ezer környékén, ha nem esik le szerelés közben a blokk...plusz akkor még a többiről nem beszéltünk. Használt elsőhajtásos híd 40-50ezer (expressz.hu) de újonnan nem merek tippelni. Szóval ha teljes felújítás akkor az is túl van fél millión szerintem :)
  • Scamp
    Kicsit ritkán járok erre ahogy elnézem, de mivel még nincs szezon, nem igazán maradok le :D Nah majd hónap végétől talán felpezsdül az élet :D
  • SHADOWEYES7
    100% az
  • HUN Fittikém
    Szarvasi-e vagy?
  • Motoroj
    Elnézést! Tényleg nem gondoltam volna, hogy ez ennyire komoly hely.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Másfelől #20995-től te is vetted a lapot.

nandorb #21026: Vegyél vissza, mert hozzád sem szóltam, így van?

Egyébként, csak hogy ON legyen:
    Háttérben a szarvasi Táncsics tsz, előtérben egy kombinátor.
  • HUN Fittikém
    traktor?:D
  • gibic
    UMM - 2009.03.08.
  • saslaca
    Na milyen mázli!
  • JD4650
    mi vettük, csődbe ment a sertéstelep és annyiért hoztuk el
  • gábor892
    10-12ezer...érdekes xd
  • saslaca
    Ja! Hogy új(abb)! Oké ezek szerint olvasni se tudok. Én a régi 82-esre gondoltam. A motor váltó kuplung az kijön anyiból az elsőhajtást meg nem tudom menyiért adják. De nem itt mondta valaki hogy vettek egy 82-est 10-20 ezerért de nem működött ée megcsinálták?
  • SHADOWEYES7
    nem akerék összetartással van baj?
    kormányösszekötő rúdon kell állitani ha ott a gond

Kerékösszetartás
    Felülnézetben a kerekek egymástól mért távolsága a mellső tengely elött és mögött nem egyezik meg. Ha a tengely előtt kisebb ez a távolság, akkor kerékösszetartásról, ha mögötte, akkor széttartásról van szó. A kerékdőlés hatására a kerekek a dőlés irányába igyekeznek elkanyarodni,gumikopást előidéznek és az ebből adódó igénybevételt csökkenti ill. ellensúlyozza az összetartás. A kerékösszetartás korlátozza a kormányholtjátékot, csökkenti a kerekek szétállási hajlamát, javítja a nyomtartást. Minden autón állítható, egyes típusokon a hátsó futóművön is.
  • Scamp
    200-300ezerből egy 15 éves MTZ-t se javítassz fel, ha nagyon olcsón veszed...
  • JD4650
    új mtz-t azért nem raksz helyre 200-300E forintból, vagy nem kapod meg sz*rért hugyért
  • El Ray
    van 1 VTZ 2048asunk, de azon azt se tudom mikor kapcsol be és ki az első kerék hajtás, még azt sem tudom, hogy ki e lehet kapcsolni :D
    nem tudjátok véletlenül hogy a jobb első kerék mitől kophat jobban? ráadásként amikor megyek vele ki meg be az udvarban mindig fog a gumi... hátha ti rá tudtok jönni. Nekem az a tippem, hogy rosszul van beállítva a az első tengely, de lehet hogy tévedek. Ki tud ebben segíteni?
  • saslaca
    Hát nekem az a véleményem nem biztos hogy érdekel de szerintem vegyél egy olyant ami nincs a toppon mondhatjuk úgyis hogy sz@rt olcsó pénzért és egy 200-300 ezer forintból fel tudod újítani az egészet. Mert lényegében az MTZ az egyetlen olyan gép amit a kisebb gazdák is meg birnak venni és ha kell tudják is javítani. Ha pl.: vennél egy használt John deere-t és ha abban megbolondulna az elektronika alig úsznád meg egy milió forintal a javítását. De ha nem hajtsák agyonra azt a szegény MTZ-t akkor nem is kell hozzányúlni. De egy összkerekesnél figyelni kell hogy ne hajtsa az elejét amikor kimész az aszfaltra mert annak csúnya vége lesz.
  • JD4650
    ha megtudod csinálni, akkor annyiban jó hogy ismerni fogod a gépet, viszont sztem inkább 1 kész traktort kéne venni, az jobban megéri
  • nandorb
    felenk meg az ilyen fajtakat "Barmok"-nak nevezzuk...
  • El Ray
    820.2 első hidat már találtam hozzá cakompakk guvival lehajtással 1ütt:D
  • El Ray
    szerintetek mennyivel éri meg jobban új traktor helyett alkatrészekből összerakni 1 új MTZ-t? Esetleg totálkáros törött MTZ-t venni jó áron és azt felújjítani? Kíváncsi volnék a véleményetekre!
  • saslaca
    Úgy látom hogy itt is van olyan ember mint kovács erix a landvirtschafts-os topikban. :(
  • SHADOWEYES7
    még 1x beszól valami idiótaságot és kirakom...
  • El Ray
    nem lehetne Motoroj-t bannolni az oldalról? kezd már elég idegesítő lenni...
    még 1 normális témába vágó hozzászólást nem hallhattunk tőle...
  • Motoroj
    Felénk a kombi Volvókat hívják kombinátornak :)
  • nandorb
    ah az lenne a legkevessebb de a magyarra a temakat ha latnad 16van megadva es csak 4lesz...es olyan szinten mint a gimiseknek hat azert aljon meg a vilag...
  • SHADOWEYES7
    szerintem te ne legyél mezőgadász

menj el rendőrnek inkább,mert mivan ha elveri a jég a termésed akkor meg az idegklinikára visznek a bolondok közé?
  • nandorb
    nem mindegy mert ideggel de nagyon...az idegeim meg hetvegen jonnek meg akkor irom az uborka termesztest 12oldalra...
  • SHADOWEYES7
    beszarok én neked,hát nem mind1 meik billentyűre teszed a nem bibis ujjadat?