24942
-
Micsu #21095 mondjuk úgy inkább hogy kezdetleges fedélzeti komputer nem csak ha számlálásra jó -
gábor892 #21094 szerintem ha-számlálo -
vidu01 #21093 Az orrsúlyok nem erre valók így vettük ezekkel volt, szerintem azok zetor súlyok lehetnek. Faszi adott hozzá két új elsőgumit azt majd le akarom cserélni, meg ugye műszakiztatni kell mert nem volt neki.
15 éves, motor 6 hengeres turbós 125ló 5300 üó, elektronikus hidraulika vezérlés difi összkerék kapcsolás stb.
4misi volt+ áfa
Esetleg ha valaki ismeri közelebbről ezt a típust megmondhatná hogy ez mire is való:
jobb oldalon van az ajtó mögötti oszlopon a kijelzője nem műkszik -
El Ray #21092 hány éves, mekkora motor van benne, mennyi üzemóra, mennyiért vettétek, honnan?
Lassan nem ártana már új gumikat is venni rá, eléggé kopottak...
azt a ronda orrsúlyt leszámítva az elején jól néz ki! :) mekkora területetek van? merre? -
vidu01 #21091 Múlt héten vettünk egy MF 3125öst:
Át kell nézni rajt ezt-azt, de elméletileg minden működik. Tavaszi munkákból már kiveszi a részét. Csak egy baj van hogy épp most is esik az eső, nem tudunk árpát vetni, műtrágyát is ki kellett volna már szórni az ősziekre.:( -
El Ray #21090 Nem voltam már 2 hónapja kint a határban, sem vidéken, mert készülök az érettségimre. Nemtom mi a helyzeaz . Nagyfater elmondásai alapján alacsonyabba területeken áll a víz, Ahol szikesebb területeink vannak. ott szinte képtelenség kimenni. 1ik vége magasabban van és homok, ameddig be tudott menni megnézett mindent. Azoka arohadt rágcsálók megették 1 Ha zöldségemet. Ha tudtuk volna szedni októberben, most 3 millió ft extrában lennénk, amilyen ára van most. Nem igazán látom lehetőségét annak, hogy bármilyen csekély mennyiség is éppen maradt volna... -
gábor892 #21089 nálatok hogy állnak a földek vizügyileg? csak mert errefele isis...van ahol viz áll, van ahol simán rálehet menni. Amerre járok tanulni jobb esetben eltudják vetni a kukoricát mert mindenhol uszik minden -
El Ray #21088 Nagyfater ötlete. gondolom több lehetőségett vetett fel: eladni takarmánynak vm ismerősnek, cserébe trágyát kapunk ellenértékben, vagy gondolom zöldtrágyának, mivel nem drága a vetőmag hozzá. De sztem nagyobb az esélye annak, hogy tavaszi árpát fogunk vetni. -
#21087 muhart mi a bánatnak vettek? :O -
gibic #21086 50-100 év múlva is meg kell művelni a földet, visszafele nem fejlődhetünk. Majd rákapnak a többiek is és lesz megint választék.:P Amúgy nem rossz elgondolás a videón a farm, de azt megépíteni nem kis pénz. Mondjuk már 106 Le H hajtású traktor, semmi se lehetetlen.:D -
#21085 Nekem is tetszik. Igaz egy kicsit furcsán néz ki de nem is hétköznapi motor hajtja azt a vasat. De én már rá sem merek kérdezni az árára... -
El Ray #21084 Nekem nagyon tetszik! Végre vm értelmes fejlesztés 1 elismert traktorgyártótol. Egyedül 1 probléma van a rendszerrel. Hogy még mindig nem elég költséghatékony a H2 előállítás. Még mindig tetemes energiát kell fordítani víz elektrolízissel H és O való bontására. De 1 kiválló extra profit forrása is lehet a gazdáknak energiát termelni a saját telepeiken, a felesleget eladni. Ráadásként az O mint melléktermékként termelődő anyagot el lehet adni az orvosoknak,gyógyászatban, heggesztőiparnak. Ha eléri gazdaságom ezt a színvonalat, tuti, hogy beépítem a rendszerbe! -
JD4650 #21083 sztem kurva ronda, de ez a jövő:S -
Scamp #21082 Igazából nincs vele tapasztalat, de ha beszerződünk akkor van aki elpalántálja, van aki leszedje (géppel) és keresik is rendesen. Aki itt a környéken csinálja egy se öntözi. -
gibic #21081 NH farm + H2
Érdemes elolvasni, plusz a 2 vidit is nézzétek meg. És most ne azt nézzétek hogy NH.:P -
El Ray #21080 ha tudtok öntözni és van is tapasztalatotok vele, akkor hajrá. Én elég macerásnak tartom. Apai nagyapám szokott a kertjében termelni kb 20m2, de ő csakis a helyieknek meg régi éttermes vevőinek árulja, meg természetesen saját használatra.
De ha igazán jót akartok fizetésnek, mindenkinek a gyógynövények termesztését ajánlom:D sokkal macerásabb, de cserébe hatalmas pénzeket lehet vele leakasztani! -
#21079 Hát igen előzőévben! -
Scamp #21078 Mi most be akarunk majd szerződni következő évre fűszer paprikára 2,2 ha-ral. Előző évben jól hozott annak akinek volt. :) -
El Ray #21077 nagyfater vett Dánszentmiklósról 6 tonna UT1es desiree vetőmagot 10ft/kg áron :D még veszünk 1t cleopátrát és 1t aladint még minumum emellé 1,5-2ha-os darabba. összesen 6ha lesz
Zellert ez évben nem palántázunk, hanem 25*40cm(sor*tőtáv)ra vetjük el 1-2ha próba alapon 3 soros Hermexel. Ha beválik kevesebb munkát igényel és 1ha-ról több termést tudunk majd betakarítani. Sárgarépa,petrezselyem,sütőtök nemtom mekkora terület lesz. Kukorica kb 3 ha lesz. a maradék tavaszi árpa vagy muhar. másodvetésnek esetleg árpa,buza után káposztafélék,karfiol,karalábé. -
#21076 ok, reggel volt -
JD4650 #21075 de azt írtad hogy ti jártatok jól mert még pénzt is kaptatok. Általában ez így szokott lenni:D -
#21074 Megvették (nem tudom menyiért) és a gabona árából vonták le az aratási költséget. -
JD4650 #21073 ha bérbe learatják és eladod akkor nem pluszba jöksz ki?:D Mert akkor semmi értelme ha már az aratás többe kerül mint a szemért kapott pénz -
pista89 #21072 Tavaly itt már februárban vetették a tavaszi árpát, igaz most nem tavaly van :( :D -
#21071 Hát ja! De ők úgy arattak hogy nekünk nem kellett érte fizetni hanem volt egy 5 Ha árpánk és azt levágták,megvették és abból a pénzből szedték le az aratás árát úgyhogy még mi jártunk jól mert még pénzt is kaptunk. -
Scamp #21070 Igazából levágja csak nem mindegy hogy mennyi üzemanyaggal... -
Scamp #21069 Fater rendezte, velem most csak annyit közöltek, hogy pénteken érkezik és jó lenne ha otthon lennék lepakolni...:D -
#21068 Kössz! Mi is meg akarjuk szórni a földeket mert elég szar volt a tél és nagyon hervadnak a vetések úgyhogy nem árt. Tavaly meg se szórtuk, kapott a vegyszerbe lomnevelőt és jó lett a termés. És nem is feküdt le a gabona. De ha le is feküdt volna az se nagy baj mert azt mondta a fickó aki jött aratni hogy az 560-as lexion az levágja úgy is. -
#21067 oooohhhh mi már most felraktuk a nagygépre a kombinátort :D:D:D:D a vetögépet még át kell nézni a vetömag meg már 2 hete meg van a kistrakira meg az ekét raktuk fel mert még van 3 kiskert szántani aztán oda is majd kukoricát kell vetni szoval indul minden egyszerre csak győzzük csinálni :S:S:D -
#21066 egyébként a műtrágyát nagyon oda kéne tenni már a búzának
holnap kimegyek határszemlézni a földekre csinálok képeket milyen a búza meg árpa -
#21065 magyar vagy román? -
#21064 arra amúgy is korán van még,túl hideg a talaj -
#21063 a román nitrogénnek 8500 ft mázsája + ÁFA -
#21062 Valaki megmondaná hogy kb mennyi az ára 1 mázsa műtrágyának? Köszi -
Gaben87 #21061 Faterom mondja:indul a szezony,bezony!Jövőhéten kapjuk elő a fogast kombinátort müsziszórót és beélesítjük a gépeket!Nameg a vetőgépet mert borsóvetés igaz már ígyis csúsztunk az idő miatt!Műtrágya,vetőmag bespájzolva.Bosszant hogy ez a búza nem mozdul semerre pedig sokmindenkinek bentvan a raktárbaNah minden jót! -
Scamp #21060 Igazából nem számítunk már fagyra, bár most a fene se tudja, kicsit szeszélyes az időjárás.
Apropó pénteken jön a műtrágya is :) -
#21059 hát nem tom nekem vaater azt mondta hogy márc 15 ig árpa vetés és és április 15 ig meg kukorica vetés szoval csak az idöjárás tart vissza nem pedig az idő a napra az télleg odébb van a lucernát meg télleg lehet vetni csak viygázni kell még a fagyal mert az veszélyes még -
Scamp #21058 Elméletileg jövőhéten lucerna vetés :) -
#21057 De egy hétig vagy 2-ig [attól függ hogy lesz-e eső(reméljük nem)] még nem sok dolog van. De szerintem az igazi szezon csak 3-4 hét múlva jön. -
JD4650 #21056 még meg se jött a napraforgó vetőmag